Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стипендия - въпрос

Featured Replies

Имам въпрос относно стипендията за дете с един родител. По-точно, ако например бащата си е жив, здрав и т.н., но е разведен с майката и не се водят никакви контакти от години с него или неговата част от семейството важи ли тази стипендия?

Не. Тези стипендии се дават само на деца, чийто родител е починал. В зависимост от доходите на семейството, можеш да видиш как стоят нещата със социалните стипендии.

• Автор

За социалната е голяма играчка, а майка ми не може да си позволи да излезе от работа, за да се занимава. Всъщност питането ми беше само за всеки случай, така или иначе ще вземам стипендия за отличен.

За социалната е голяма играчка, а майка ми не може да си позволи да излезе от работа, за да се занимава.

Всъщност питането ми беше само за всеки случай, така или иначе ще вземам стипендия за отличен.

Браво :speak:

Но ти гарантирам, че специално тези стипендии се дават само ако единия родител е починал.

• 1 месец по-късно...

Благодаря много. :P

Да, три вида са стипендиите: сираци/полусираци, отличници и социално-слаби.

За полусираци и сираци се взима и през летните месеци. Нищо, че не се учи. До колкото знам и за социално-слабите не се прекъсва, но трябва да попитам. А за отличниците, не се взима нищо за неучебните месеци.

• 1 месец по-късно...

За социалната е голяма играчка, а майка ми не може да си позволи да излезе от работа, за да се занимава.

Всъщност питането ми беше само за всеки случай, така или иначе ще вземам стипендия за отличен.

Не съм съгласна, че е голяма играчка! Майка ти въобще не трябва да излиза от работа! Изисква се само да отиде при счетоводителката на фирмата, предприятието, където работи и да си иска дохода за предходните 6 месеца, училището уточнява кой да са. Тази бележка се издава за няма и 5 мин. После ти я вземаш носиш я в училище, попълваш една молба за соц стипенция, прикачаш дохода и е готово!! :yanim:
  • 1 месец по-късно...

Здравейте на всички :) Имам 1 въпрос,в момента съм 10 клас и би трябвало да взимам стипендия. В семеиството сме 4-човека (без баба , дядо и дядо ,чичо и др.) Имам бележка от дохода на от 6 мес. , събирам и двата дохода на двамата работещи работодатела и после го деля на 4 ?! Та искам да питам дали е така? И какъв доход трябва да имам зада взема стипендия ! Успехът ми за 9 клас е 5.33 ! Ще бъда много благодарен ако помогнете :rolleyes:

Отговора е в училище ! отиваш и питаш в администрацията на училището и ще ти кажат :rolleyes:

Ехх пропуснах да кажа . В Средно образователно училище в г.Лом , ако някои е от дам , даскалото се казва - 3-то СОУ "Отец Паисий" И благодаря за коментарите :) Проблемът е ,че класната я е няма(семеини причини) а като питам учителите всеки вдига рамене и се правят на...... а вкъщи сметнах , като събера и двата дохода от 6 мес. и деля на 4 и излиза някъде около 270лв. и пак е много..... Ако имах 5.50 нямаше да гледам доходи и всякакви глупости ! Но проблемът е ,че нямам толкова :angry:

Редактирано от spred (преглед на промените)

На мен не ми трябваше бележка за доход и тем подобни, за да взимам стипендия, просто успехът ми трябваше да бъде над 5.50.

В какво училище учиш? :angry:

Той пита за социалната стипендия като гледам. Там по спомен се искаше успех над 4,50 и доходите на семейството да не надвишават орпеделена сума на член от семейството. Но, както е писано по-горе, има си администрация, питай ги.

По мое време, когато бях в училище, изискванията за социална стипендия бяха: дохода на 2мата родители за 6 месеца назад разделен по равно на членовете на семейството, като за член на сем. не трябва да надвишава минималната работна заплата! С други думи на месец трябва да ти се полагат по-малко от 240 лв. За да си сигурен отиди в дирекцията и питай някой по-голям от учител! Успех!

Да, за социалната е така. Събират се доходите на всички членове от семейството за 6 месеца и се делят на членовете от семейството. Предполагам, тогава би трябвало да има класиране и таван на дохода. :angry:

За получаване на социална стипендия отново се пише молба от името на ученика, която класният ръководител предава заедно с документ, удостоверяващ размера на доходите на родителите. Социалната стипендия е 21 лева. Получава се заедно със стипендиите за успех.

Условия за получаване на социална стипендия:

- минимален успех 4.50

- доход на член от семейството 150 лв. или по-малко

Кога се губи социалната стипендия:

- при падане на успеха под 4.50

- при повишаване на дохода на член на семейството над 150лв.

- при над 10 неизвинени отсъствия.

източник: google.bg

Не знам колко е актуална ... тези 21 лв. ми се виждат смешно малко , ама като знам колко са детските ... не се учудвам !

Да го еВа ... :angry: ама какво ще прави ученика с толкова много пари ... 21 лв. ужассссс ... ще си купи 2 хубави шоколада и една бутилка кола ... и те свършили !

Не знам колко е актуална ... тези 21 лв. ми се виждат смешно малко , ама като знам колко са детските ... не се учудвам !

Да го еВа ... :angry: ама какво ще прави ученика с толкова много пари ... 21 лв. ужассссс ... ще си купи 2 хубави шоколада и една бутилка кола ... и те свършили !

Такова е.. аз също 4 години взимах по 21 лв. Още си е толкова стипендията, сестра ми сега си ги взима 21 лв. Смешно е, но е факт. И тоя факт няма да се промени в близкито бъдеще, па може и в далечносто ...

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Такова е.. аз също 4 години взимах по 21 лв. Още си е толкова стипендията, сестра ми сега си ги взима 21 лв. Смешно е, но е факт. И тоя факт няма да се промени в близкито бъдеще, па може и в далечносто ...

и какво си взима с тази колосална сума 21 лв. сестра ти Нинче ? :angry:

и какво си взима с тази колосална сума 21 лв. сестра ти Нинче ? :speak:

Хахах каквото и аз ... два-три дни повечко пари за закуска и тва е :angry: Ако остане нещо взима химикали или тетрадки. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.