Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за домашните DVD системи - субтитри, firmware и др.

Featured Replies

Много ще съм ви благодарен, ако някои знае откъде мога да си сваля нов firmware за Philips - lx3900sa. В момента плеъра ми чете srt и sub файлове, но субтитрите ми избързват или закъсняват. Мерси отново, ще почерпя! Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 296
  • Прегледи 182,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Благодаря ти много jenib, официалния сайт го знаех, но bin файлът там го свалям с една липсваща библиотека и съответно нито плеърът ми разпознава диска, нито компютъра, след записа му. Линковете на неофициалния сайт, който ми даде не работят. Молбата ми е, ако имаш друг линк или читав файл да ми го дадеш или да ми го пратиш на [email protected], ако имаш време, а иначе здраве да е! Публикувано изображение

• 8 месеца по-късно...

дали има firmware за домашните ДВД плеъри ?, и по точно за такива измислени модели като NEO

дали има firmware за домашните ДВД плеъри ?, и по точно за такива измислени модели като NEO

<{POST_SNAPBACK}>

Намира се, ама не си написал какъв е моделът, а това важно.Ето, например за NEO PDX77

A някой да е намирал за TOSHIBA SD-340E ?

Намира се, ама не си написал какъв е моделът, а това важно.Ето, например за NEO PDX77

<{POST_SNAPBACK}>

stanley :) за отговора , а ако намериш за NEO DVD - HT435E имаш и 1 репутация отгоре от мен :)

Най-добре си сложете Everest.  Тя ще ви даде директно линкове към сайта от където да си дръпнете firmware-a.

EDIT: Линка може да го намерите на "Компютър/Обща конфигурация" :)

<{POST_SNAPBACK}>

То това с Everest добре, ама сега ако обясниш как да използваме програмата за домашно DVD?!?!

тцъ на сърч енджина нищо stanley ako искаш заеби, тва за един приятел го търсех да пробвам за спорта ама май няма да е

Редактирано от t0ny (преглед на промените)

Не знам дали темата е за този раздел, но искам да попитам как да разреша следния проблем: тегля филм DVD или ХVid изпичам го и като го пусна на DVD плайер LG не ми излизат субтитрите или ми излизат на маймуни. Не знам с какъф шрифт трябва да бъдат и дали това е от значение. Ако е от значение с каква програма мога да обработвам субтитрите с различни шрифтове за да ги виждам през DVD Player LG Мерси предварително за отговорите

Какво да правя с него - да форматирам по друг начин субтитрите или какво?

Ако преди да печеш ти излизат нормално субтитрите, значи проблема е в това , че видеото ти не поддържа кирилица.

На компа си ги гледам филмите, но си сменям шрифта ако има проблем, а на ДВД не мога да го сменям. ДВД явно поддържа кирилица, защото гледах филми XviD с бълг. суб.

Възможно е да не поддържа кирилица , а филма който си гледал да е бил с вградени субтитри, което вече е друго нещо. Провери това с какви субтитри е бил филма - вградени или не.

М/у другото провери кои кодек имаш,аз сам с K-lite Codek Pack и досега проблеми с LG-то несам имал.

Не знам дали темата е за този раздел, но искам да попитам как да разреша следния проблем:

тегля филм DVD или ХVid изпичам го и като го пусна на DVD плайер LG не ми излизат субтитрите или ми излизат на маймуни. Не знам с какъф шрифт трябва да бъдат и дали това е от значение. Ако е от значение с каква програма мога да обработвам субтитрите с различни шрифтове за да ги виждам през DVD Player LG

Мерси предварително за отговорите

<{POST_SNAPBACK}>

Пробвай да направиш менюто на плеъра на руски, за да ти излизат субтитрите на български.За да им се смени шрифта, трябва да се ъпдейтне firmware на плеъра.

Ето малко информация по въпроса.Тук има и още.

Търся Firmware update за SAMSUNG DVD-P355. Видях, че за разни други DVD-лейъри има разни неофициални ъпдейти, които решават въпроса с големината на субтитрите при DIVX филмите. Ще съм много благодарен, ако се намери и такъв ъпдейт за SAMSUNG DVD-P355. :) Също не открих и настройки за субтитрите на нормалните DVD филми.

Търся Firmware update за SAMSUNG DVD-P355. Видях, че за разни други DVD-лейъри има разни неофициални ъпдейти, които решават въпроса с големината на субтитрите при DIVX филмите. Ще съм много благодарен, ако се намери и такъв ъпдейт за SAMSUNG DVD-P355. :) Също не открих и настройки за субтитрите на нормалните DVD филми.

<{POST_SNAPBACK}>

Прегледай тук.

stanley56, мерси за линка. Намерих следното обяснение:

Most or maybe all Samsungs appear to have Zoran Vaddis chip. If this is the case, you're in for a very hard time: as far as we know, there's no one modding firmwares for those players. So you're left with what Samsung provides or, most likely, doesn't provide.

Sorry, but if you want help, you gotta have a player with Mediatek chipset. There are mountains of those available.

което ми уби всичките надежди да си оправя проблема със субтитрите. :wors:

Моят SAMSUNG DVD-P355 открих, че е с chipset Zoran Vaddis 7. ;)

Иначе си работи много добре, ама субтитрите са си проблем. ;)

Поне намерих описание как се премахва кодирането по региони:

region code hack

1- no disc in the player

2- press "repeat" on r/c (предполагам означава дистанционно управление) :)

3- if you've bought the player in region 2, then digit:

5, 7, 5, 3, 8

4- region code will appear on the screen (upper left)

5- change region code, using the region code you want. "9" stands for region free

6- press "open disc" on the player

7- press "power" on remote control

8- tested with region 1 dvds, it works !!!

Ето и списък с регионите - за България е 2:

http://www.alom.com/services/dvdregion.html

Редактирано от johnnie (преглед на промените)

Докато търсех информация за ъпдейт на firmware-а на моето DVD SAMSUNG видях, че тези http://www.bushona.com/decoding-dvd.html се занимават с разкодиране и ъпдейтване на DVD. Не съм им ползвал услугите и не мога да кажа на какво са способни. :wors:

Създавам темата по съвета на Tragedy.В нея ще бъдат добавени досега съществуващите теми от форума, засягащи проблемите, свързани с домашните DVD системи-шрифт на субтитри, нов firmware и т.н.Разбира се, в нея ще разискваме и всичко останало, свързано с домашните DVD системи, което вълнува членовете на kaldata.

Занимавам се професионално със сервиз на битова електроника. Имам и собствен сервиз.

Много ми е чудно какво искате да правите. Ще ремонтирате техника? Сигурен съм че 90% от пишещите тук нямат обикновен мултицет. За по - скъпи неща като осцилоскоп е ясно. Програматор за памети - също. А това е просто минимума за успех.

Техниката, която ще ровите каква е? Стара или нова в гаранция? Като я омажете смятате ли че колегите в гаранционния сервиз ще ви я признаят? Или поради некомпетентна намеса ще платите двойно? Да обяснявам ли че при китайските и други подобни боклуци в един модел се слагат няколко различни шасита или чипсети? И простото копиране на информация често е пагубно за устройството? Знаете ли дали новата версия поддържа кирилица например? И как ще се върнете към старата в подобен случай? Май не.

Стремежът към максимално поевтиняване води до използване на нискокачествени компоненти, неосигуряване с резервни части и т.н. Нещата вече се правят неремонтопригодни. Работи колкото работи, ако изкара гаранцията - добре. Трябва да се купува следващото китайско дърво, което ще бъде пак гризнато.

Който все пак му е интересно - http://forum.eshop.bg

Ако някой иска може да види и колко смислени отговора получих на един прост въпрос за упдейт на компютърната ми записвачка http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=70976 http://www.comexgroup.com/forums/index.php...=ST&f=6&t=25141

От мен - като работи нещо не го пипайте. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.