Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой каква линукс дистрибуция ползва, и защо

Featured Replies

Само така, още един вот за Archlinux! Защо ли?

1. Pacman

2. KISS- keep it simple st***id

Това е може би най бързата дистрибуция!

• Отговори 56
  • Прегледи 16,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

:offtopic_s: Аз съм за SuSE. Великолепна дистрибуция и е доста атоматизирана. Има доста документация и поддържа доста хардуер който с контрол центъра YAST е конфигурира елементарно.

Благодарение на тази дистрибуция от 4 месеца не ми е трябвал M$ Windows.

Според мен най-добрата дистрибуция е тази с която човек е свикнал. За мен всички мързеливи дистрибуции са идеални. Изключително много мразя да компилирам сорсове, при което да се окаже че библиотеките ми не са точно същите версии и се налага да преправям чужд код, да чакам часове гледайки как gcc бълва output и накрая когато се билд-не проклетия шит да установя че не ми върши работа защото съм забравил да го ./configure с някоя там опция. Много дразнещо е. Затова мразя всякакви слакове, въпреки че знам че това са предрасъдъци. Още от едно време :)

• 1 година по-късно...
Определено Дебиън. Предимствата са много - най-съвършената пакетна система, ъпдейтва се лесно, българско огледало, стабилен, бърз ... на когото се е налагало да избира дистрибуция, знае за какво говоря. Не е от тези "пускаш и работиш", но когато се настрои веднъж не иска почти никаква подръжка. Не случайно и Ubuntu и Knoppix са на неговата база.

Взе ми думите от устата.

Debian sid. Защо ли. Отлична пакетна система. Невероятна поддръжка и стабилност. Ниски минимални изисквания от към хардуер т.е. висока производителност при добър компютър.

Доскоро ползвах Slackware 11.0. Невероятно дистро е. Супер леко. Направо лети, НО пакетната му система не поддържа зависимости. Слаба поддръжка. По новите неща от current например половината са счупени. Налага се често компилиране и не само. А и мнооого проблеми и нерви изхабих по няколко питонски приложения. Не е нормално човек да се мъчи по 3 дена с някоя програма. Иначе като цяло се радвам че се запознах със Слак. От него научих много неща за юникс базирани ОС-и.

Основно ползвам две дистрибуции. Debian/testing. и Gentoo. Също и от известно време се радвам на Sabayon Linux, което си е едно изключително изпипано Gentoo. Евала на италианците.

Debian-колкото и да е тестова версия, досега не съм имала проблеми с каквото и да било. Е, дребни проблемчета все се намират, като лек против скуката biggrin.gif, нещо сериозно - не. Манията е докато си настроиш дистрото, така както ти харесва. от там нататък само ползваш - то пък и скука настава после ;)

Gentoo си го харесвам, защото там пък всичко сама съм си го избирала и настройвала, според хардуера на машината ми и разбира се според изискванията ми. Вярно, че отнема доста време докато го настроиш, но веднъж нагласено работи като ракета. Служебната ми машина е с Debian и Gentoo. Домашната ми лична машинка(мн симпатично лаптопче) също и с двете.

Сега и да кажа няколко думи и за Sabayon Linux - това е една изключително съвременна дистрибуция(базирана на Gentoo- всъщност това си е Gentoo, но както писах по-горе доста добре пипнато)

Веднага след инсталирането, дистрото е готово за употреба. Има си всичко необходимо за работа, особено пълната версия, която е на DVD.

Според моето мнение, че и начинаещ потребител може да го ползва съвсем спокойно. Достатъчно юзер френдли е, при това много красиво и удобно.

Еми това е накратко от мен ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.