Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Laptop-а не потръгва....

Featured Replies

Значи вчера му направих пълно почистване -- позабърсах го с мокра кърпа, клавиатурава, екрана, почти навсякаде. Продухах му прахта вътре (не го отворих изцяло) затворих го и стана като нов. По-късно го подсуших със сешуар (за да съм сигурен, че няма вода никаде под клавиатурата), всичко ОК и като се опитам да го пусна... всички бутони светват, ON ; Battery ; Contact (все едно в работен режим) никакъв beep error -- ама не тръгва. Също така, компютъра си загравя все едно работи -- процесор, твърд диск... Вчера го пуснах и го оставих за около 20 минути, после се върнах и видях, че перката на процесора въртеше, но на екрана никаква картина. По принцип при пускане перката не върти (след вчерашната случка)

Смятам, че проблема е доста необичаен. Според вас къде може да е причината ?

Редактирано от dzvero007 (преглед на промените)

• Автор

Пробва ли на външен монитор?

Не. Но той по принцип не може да boot-не. Не дава сигнал, че се включва -- например да провери floppy (не е толкова нов компа) и CD-ROM. Твърдият диск не завърта (пък защо загрява ??)

Не. Но той по принцип не може да boot-не. Не дава сигнал, че се включва -- например да провери floppy (не е толкова нов компа) и CD-ROM. Твърдият диск не завърта (пък защо загрява ??)

Това за сешоара, колко близо до чарковете беше ако си прегряла някоя схема или харддиска смятай че, става опасно за семейният бюджет...

• Автор

Това за сешоара, колко близо до чарковете беше ако си прегряла някоя схема или харддиска смятай че, става опасно за семейният бюджет...

И аз това се опасявам... ама не мога да приема, че само заради един сешуар ще се наложи да изхвърля компютъра.... днес пак го отвирих (изцяло) и не видях нищо претопено или да мирише на такова. Пък и не видях вода никаде. Направо се чувствам като идиот... само заради едно прочистване цял laptop да хвърля на боклука.

И аз това се опасявам... ама не мога да приема, че само заради един сешуар ще се наложи да изхвърля компютъра.... днес пак го отвирих (изцяло) и не видях нищо претопено или да мирише на такова. Пък и не видях вода никаде. Направо се чувствам като идиот... само заради едно прочистване цял laptop да хвърля на боклука.

Не е казано че цялата машина е за изхвърляне ако има повреда възникнала поради гореописаната причина, нито че повредата ще е видима, от рода на стопена пластмаса или калай. В случай че има остатъчен гаранционен период беж при фирмата където е закупен или сервиза натоварен с гаранционното обслужване, ако е различна фирма и не се налага да се минава през магазина за "направление" и нито дума вопъл или стон за причината за дефектирането(ще си траеш за сушоара), това че Сте го чистил едва ли ще успеете да прикриете адекватно, особено след скъсването на гаранционните лепенки, но може и да се смилят..

• Автор

Не е казано че цялата машина е за изхвърляне ако има повреда възникнала поради гореописаната причина, нито че повредата ще е видима, от рода на стопена пластмаса или калай. В случай че има остатъчен гаранционен период беж при фирмата където е закупен или сервиза натоварен с гаранционното обслужване, ако е различна фирма и не се налага да се минава през магазина за "направление" и нито дума вопъл или стон за причината за дефектирането(ще си траеш за сушоара), това че Сте го чистил едва ли ще успеете да прикриете адекватно, особено след скъсването на гаранционните лепенки, но може и да се смилят..

Гаранционният срок отдавна е изтекъл... възможно ли е ако вода със солвант е проникнала в дънната платка да е опропастила всичко ?

Сега лаптопа е до мен и дефинитивно перката на процесора се включва на всеки 10 минути за около 20 секунди и спира. Няма сигнал от твърдият диск и на екрана. Пък всичко е загряло като чели процесора работи на 100% и хард диска копира непрекъснато..........

Гаранционният срок отдавна е изтекъл... възможно ли е ако вода със солвант е проникнала в дънната платка да е опропастила всичко ?

Сега лаптопа е до мен и дефинитивно перката на процесора се включва на всеки 10 минути за около 20 секунди и спира. Няма сигнал от твърдият диск и на екрана. Пък всичко е загряло като чели процесора работи на 100% и хард диска копира непрекъснато..........

Това донякъде ми прилича на chkdsk, но може и да е от торент клиента, ако е настроен да се включва със стартирането на топа... Дайте модела на лаптопа и междувременно проверете връзката видеокарта-дисплей за извадена букса или неизправен кабел...

• Автор

Toshiba 1800-752S

Не съм сигурен да проверя връзката между видео карта-дисплей, тъй като нямам достатъчно опит с лаптопи. Найстина се надявам проблема да е софтуерен... за какъв торент клиент става дума... ?

От страна на лаптопа няма никакъв boot, cd-то не се отваря, лампичката на хард диска никога не светва. Всички индикатори, че лаптопа работи са на лице -- ON ; Contact; Battery и до тях е хард диска и cd , самоче те не светват.

Toshiba 1800-752S

Не съм сигурен да проверя връзката между видео карта-дисплей, тъй като нямам достатъчно опит с лаптопи. Найстина се надявам проблема да е софтуерен... за какъв торент клиент става дума... ?

От страна на лаптопа няма никакъв boot, cd-то не се отваря, лампичката на лаптопа никога не светва. Всички индикатори, че лаптопа работи са на лице -- ON ; Contact; Battery

Ами от къде да знам, с какво сваляте и съответно качвате медийно или друго съдържание през торент-тракерите от рода на Замунда?

Впрочем тук се обсъждат различни проблеми с модела който притежавате, влючително тъждествени с вашият, но до довечера ще съм зает, така че ако английският език не Ви е проблемен, започвайте да четете...;)

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Ами от къде да знам, с какво сваляте и съответно качвате медийно или друго съдържание през торент-тракерите от рода на Замунда?

Впрочем тук се обсъждат различни проблеми с модела който притежавате, влючително тъждествени с вашият, но до довечера ще съм зает, така че ако английският език не Ви е проблемен, започвайте да четете...:newspaper:

Няма нищо общо с торент клиентите и Замунда...... благодаря ти за линка към форумите все пак. Намерих 6 теми, ама нямат много общо с моя проблем :(

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.