Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам проблем с буут-ването на Windows

Featured Replies

• Автор

Защото не ти вижда CD/DVD устройството. Провери му захранването и интерфейсния кабел (предполагам, че е IDE) дали е добре набит в двата му края. Ако и харддиска ти е IDE и е на същия кабел - да не си разбутал джъмперите за master/slave?

Всички кабели са си наред...

На втория ред Removable Device Priority , какви опций има освен за флопи?

Промени го на USB.

Както споменах вече на Removable Device Priority пише Not Installed... Както и срещу CD-ROM BOOT Priority - Not Installed срещу двете вместо да ми дава да ги променям пише Not Installed...

не може да го излъжеш... прочете ли втората част от това което съм написал - демек да си провериш кабелите... или че може да ти е изгоряло цд-то? оделно синия екран може да е причинен от хардуерен проблем... а ти явно не разбираш за да го диагностицираш сам - занеси си компа в севиз, даз цд-то на познат да го пробва на неговия комп...

Относно Записвачката вчера зех от един приятел неговата и с нея не стана...

Да ви попитам ами ако изкарам Харда и го сложа на друг компютър ще захапе ли харда или ще трябва някви инсталации щуротии? Имам предвит мога ли да го прикача тоя хард към друго пц да го преинсталирам и да го върна на моито и ще има ли някакви проблеми...

• Отговори 58
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сгрешили сте раздела в който пишете. Тук е за Windows и съответно раздела е "Операционни системи > Windows", а тази Линдоус май беше някакъв Linux.

• ами, и аз нямам опция в биос за буутване на сиди ром или дивиди ром. има сиди ром.буутвал съм и двд и сиди.

• Ейй,най-после, успя. Сега вече пиши в " Премахване на зловреден софтуер".Там пичовете ще ти казват, стъпка по стъпка какво да правиш. П.П Как управи проблема с влизането?

Всички кабели са си наред...

Както споменах вече на Removable Device Priority пише Not Installed... Както и срещу CD-ROM BOOT Priority - Not Installed срещу двете вместо да ми дава да ги променям пише Not Installed...

Относно Записвачката вчера зех от един приятел неговата и с нея не стана...

Да ви попитам ами ако изкарам Харда и го сложа на друг компютър ще захапе ли харда или ще трябва някви инсталации щуротии? Имам предвит мога ли да го прикача тоя хард към друго пц да го преинсталирам и да го върна на моито и ще има ли някакви проблеми...

Леко са те объркали! Не гледай изобщо CD-ROM и Removable Device - там няма да ти се появи флашката. Търси я в хардовете и от боот менюто или задай да е първа или с f12 избери от къде да бутне компютъра.

• Автор

Та ще стане ли номера да смена хардовете на пц-тата ? и ако става как да го направя моля ви подробно обяснете ^^

• Автор

Здравейте. Значи прехвърлих харда на друг компютър преинсталирах харда и нали всичко мина като по вода и после изкарах харда сложих го на моето ПЦ ии зарежда до Windows ии излиза един син екран за много кратко време даже немога да вида какво пише и се рестартира ;хх как може при онова пц да няма проблеми а тук немога да го стартирам.... проверих кабелите всичко е наред моляви помогнете...

Здравейте. Значи прехвърлих харда на друг компютър преинсталирах харда и нали всичко мина като по вода и после изкарах харда сложих го на моето ПЦ ии зарежда до Windows ии излиза един син екран за много кратко време даже немога да вида какво пише и се рестартира ;хх как може при онова пц да няма проблеми а тук немога да го стартирам.... проверих кабелите всичко е наред моляви помогнете...

Стартирай компютъра и натискай F8, в менюто избери да не се рестартира автоматично и ще видиш какво пише на синия екран.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Автор

Благодаря Петаран. Ето това изписва:

A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.

If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:

Check for viruses on your computer. Remove any newly installed hard drives or hard drive controllers. Check your hard drive to make sure it is properly configured and terminated. Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption, and then restart your computer

Technical information:

*** STOP: 0X00000007B (0XBACC3524, 0XC0000034, 0X000000000, 0X000000)

• Автор

Някой има ли идея как мога да го оправя на този компютър работи перфектно а на онзи не иска да тръгне и дава по горе описаната грешка....

Здравей приятелю много кофти и аз минах през същите мъки и накрая смених видеокартата и харда и ми взеха харда на друг комп и ми го преинсталираха и стана после обаче като ми се скапа уина си казвам ще преинсталирам но нямах фърст боот девайс и нямаше как да бутна диска със уиндолса не разбирам много но мисля че ти се е скапал биоса щом няма фърст боот девайс поинтересувай се и разбери дали е от биоса да ти е изчезнала тази опция много е кофти това машината ми беше 12 13 годишна сега сам с нова да е жива и здрава според мен запази си харда и кое кво може да се позлва и си купувай части и зглобявай сас стария хард диск и цд-то сам купих си кутия процесор с вградена видеокарта излезе ми 300лв и сега е добре работата а и клавиатурата и монитора са ми старите оня ще го продам на техник за части дано не те сполети моята садба щото ми е много мъчно за старото компче но не знам ако имаш такув вариант питай в сервиза дали ще ти сглобят сас старите части и нови и ще се реши проблема касмет

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.