Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам проблем с буут-ването на Windows

Featured Replies

Здравейте братлета. Искам да ви помоля за помощ. Другия ми компютър сбъгяса от вируси прецака ми се Regedit-a TaskManager-a и снощи сложих парола на Компа ии днес го пускам и ми даваше някви грешки че паролата не била така. Опитах се да влаза в Сейф Мода но не ми дава като цъкна сейф моде компа се реска. Та така ето го и проблемът ми: Тръгнах аз да си прейнсталирам комютъра но не иска да ми буут-не диска ;х някой може ли да ми помогне спешно е. И преди съм ползвал този диск и сичко е окай даже пробвах с 2. Благодаря предварително

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Отговори 58
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сгрешили сте раздела в който пишете. Тук е за Windows и съответно раздела е "Операционни системи > Windows", а тази Линдоус май беше някакъв Linux.

• ами, и аз нямам опция в биос за буутване на сиди ром или дивиди ром. има сиди ром.буутвал съм и двд и сиди.

• Ейй,най-после, успя. Сега вече пиши в " Премахване на зловреден софтуер".Там пичовете ще ти казват, стъпка по стъпка какво да правиш. П.П Как управи проблема с влизането?

Здравейте братлета. Искам да ви помоля за помощ. Другия ми компютър сбъгяса от вируси прецака ми се Regedit-a TaskManager-a и снощи сложих парола на Компа ии днес го пускам и ми даваше някви грешки че паролата не била така. Опитах се да влаза в Сейф Мода но не ми дава като цъкна сейф моде компа се реска. Та така ето го и проблемът ми: Тръгнах аз да си прейнсталирам комютъра но не иска да ми буут-не диска ;х някой може ли да ми помогне спешно е. И преди съм ползвал този диск и сичко е окай даже пробвах с 2. Благодаря предварително

Кажи версията на биоса!

Възможни варианти за проблемите:

Влез във биосса със Del или F1 (виж отдолу пише, за да влезеш в менюто...)

Там намери меню "boot"на First Master нагласи "Dvd или трам квото е...)

Пробвай така :yanim: успех

Сигурен ли си, че това не е ДВД :yanim:

Направо към Уиндоуса ли влючва, че не иска да се пусне?

Обясни по-подробно грешки нещо има ли?

дай снимки да не очакваш, че съм медиум! :blink:

Какво става след буутването(което не се изпълнява)

Пише ли ти Press any key to boot натисни нещо...

По-подробно обясни моля!

• Автор

Значи рескам аз компа диска е вътре >.> ии нали вече чакам да изпише тва Press any kay to boot from CD или там как беше, но не излиза. Рескам го пак и натискам Ф8 и от там цъкам ре-буут но пак не става. Междо другото диска е ДВД ;хх до сега винаги съм го ползвал а защо сега не става? От биоса се опитах да го променя на двд но няма такава опция sad.gif

Как да го прелъжа да буут-не ДВД- то ;хх sad.gif

Редактирано от unbelievable.boy (преглед на промените)

• Автор

Та някой може ли да помогне? Диска е ДВД и предния път си преинсталирах линдоуса с този диск.. Като вляза в БИОС-а и там пише СД-РОМ как да буут-на линдоуса ;х

Сгрешили сте раздела в който пишете. Тук е за Windows и съответно раздела е "Операционни системи > Windows", а тази Линдоус май беше някакъв Linux.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• Автор

Хора сгреших мястото на темата снощи се регнах за да ви помоля за помощ... За пръв път правя тема тук и реших че това е мястото ще ми помогнете ли или? Ако не изтрийте ми темата и товае... Искам просто да знам как да буутна тоя ДВД диск с линдоус ;х

• Автор

Не знам проблема дали е същия който имах, но по начина който си описал, е същия.Тогава в форума ми казаха, че нещо таблицата на файловата система се е повредила.

Та, инсталирах едно Ubuntu и всичко си дойде на място, даже Windows-а тръгна от раз.Другия вариант е да закачиш харда на друг комп.

Пак казвам, не съм сигурен че проблема ти е съшия като моя.

П.П

Сигурен ли си че CD устройството не се е развалило?

Братле може ли да ми дадеш скайп да ти обясня по-подробно. Моят е unbelievable.boy Значи записвачката си работи всичко но от 2 дена ми се появиха някакви вируси които ми сбъгясаха компа забраниха ми достъп до ТаскМениджър до Сейф Мод-а ии сложих парола на компа която в момента не съвпада и немога да си пусна компа ;х И затова се ядосах и реших да го прейнсталирам но не иска да се буут-не записвачката ми пише че е ДВД диска е ДВД но в БИОС-а пише боот фром СД-РОМ. И предния път преинсталирах компа сас същият диск и нямаше никакъв проблем... ;хх В скайп-а ще е най-добре да ми помогнете моляви пишете. Ако има начин да го стартирам Уиндолса и да го оправя от тия вируси кажете.... Паролата беше 3882 но ся не иска да тръгне. И вирусите ми забраниха достъп до уторрент до всички игри общо взето само слушах музика скайп и из мозила ;д

unbelievable.boy, има някакъв изход. Ако желаеш, може да възстановим системата. Но това въобще не е лесно и изисква време, внимание и компютърна грамотност. Винаги може да прегледаш раздела Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове и да пишеш там.

Доколкото разбирам (без да си го казал) искаш да си запазиш данните и инсталираните програми. Ако не искаш да запазваш нищо - може да направиш чиста инсталация на операционната система (подразбира се, че е Windows XP).

• Автор

unbelievable.boy, има някакъв изход. Ако желаеш, може да възстановим системата. Но това въобще не е лесно и изисква време, внимание и компютърна грамотност. Винаги може да прегледаш раздела Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове и да пишеш там.

Доколкото разбирам (без да си го казал) искаш да си запазиш данните и инсталираните програми. Ако не искаш да запазваш нищо - може да направиш чиста инсталация на операционната система (подразбира се, че е Windows XP).

Еми аз немога да стартирам компютъра имам доста важна информация но немога да вляза паролата която въведох снощи е 3882 а днес не става изписва че е грешна. И немога да вляза чрез Сейф Моде не ми позволява.... И компа е пълен с вируси ако можете пишете подробно как да го оправя от до. Снощи преди да сложа парола на компа пуснах AntiMalware или нещо подобно беше програмата която премахва вируси и т.п откри 163 или 169 вируса и ги изтрих след което проблемите продължиха немога да пускам игри немога да влизам в таскмениджър освободих около 3 гб място в Ц където е линдоуса и след около 1 4ас изписа че няма достатъчно място в Ц а не съм свалял нищо... Просто компа ми се побърка а сега и паролата не е така и немога да вляза ;хх Повечето важни неща са ми в Д така че преспокойно мога да прейнсталирам Ц то. Ако намерите начин да вляза в компа да си преместя някои работи, ии да намерим начин да буут-на диска с уиндолс-а защото на записвачката ми пише че е ДВД диска е ДВД но в биоса за буут-ване пише Буут фром СД-РОМ. И немога да буут-на диска не ми позволява...

ами, и аз нямам опция в биос за буутване на сиди ром или дивиди ром.

има сиди ром.буутвал съм и двд и сиди.

Ако имаш възможност, пусни му един "Hiren's BootCD " http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=1175 .Виж дали изобщо ще тръгне.Ако тръгне, правиш един формат на С:\ . При мен ситуацията беше такава, че пробвах осем диска и нито един не можа да "захапе".Ако не стане така, изваждаш харда , слагаш на другия комп, и формат на С:\ .

Ако намерите начин да вляза в компа да си преместя някои работи, ии да намерим начин да буут-на диска с уиндолс-а защото на записвачката ми пише че е ДВД диска е ДВД но в биоса за буут-ване пише Буут фром СД-РОМ. И немога да буут-на диска не ми позволява...

За преместването можеш да използваш Live CD на Убунту или друга Линукс дистрибуция.Опитай да буутнеш от флашка(ако има такава опция в биоса)

Значи демонтираш харда си,правиш го слейв/джъмпъра го местиш на нужната позиция/,монтираш го на другия компютър,сканираш за вируси,правиш му формат на дяла където е уиндоуса,след което го връщаш обратно в компютъра от който си го демонтирал,слагаш от втория компютър СД то на този/явно има някакъв проблем/и от него правиш нова инсталация на Уиндоуса.Успех!!!

• Автор

Така влязох в компютъра ся как да го прочистя от гадините? имам предвит немога да пускам никакви игри немога да влизам в ТаскМениджър в РегЕдит-а немога да влизам в СейфМод-а като изтрия наприме 3гб място от Ц където е уиндолс-а след 1 4ас ми изписва че няма място просто изчезват ;оо какво ще ми препоръчате лесно и да отстрани проблемите..? Преинсталация явно е невъзможна защото немога да буут-на. Пишете ще следя. Благодаря ви много с изчерпателните отговори сега остава само да премахнем вредителите

Така влязох в компютъра ся как да го прочистя от гадините? имам предвит немога да пускам никакви игри немога да влизам в ТаскМениджър в РегЕдит-а немога да влизам в СейфМод-а ..........

Ейй,най-после, успя.

Сега вече пиши в " Премахване на зловреден софтуер".Там пичовете ще ти казват, стъпка по стъпка какво да правиш.

П.П

Как управи проблема с влизането?

Редактирано от krali (преглед на промените)

• Автор

Значи сега съм в компютъра искам да ме посаветвате кое е по-рационално Да пречистим гадините или да го преинсталирам? Благодаря предварително. Междо другото този вирус дето ми е заразил компютъра е доста сериозен немога да влизам в ТаскМениджър немога да пускам никакви игри неми позволява да влизам в РегЕдит-а. Като освободя например 3ГБ пространство в С:/ Където е Уиндолса след около половин час ми излиза че С-то е пълно незнам къде отиват всички ГБ-ти но нищо не съм свалял.

Ако нямаш нищо ценно на С:, направо го преинсталирай.Но дори и с нова инсталирана ОС, няма гаранция че вируса е унищожен(ами ако се е забил някъде в D:..).Така че ако ще преинсталираш, след това слагаш първо антивирусната и сканираш всички дялове.

• Автор

Ако нямаш нищо ценно на С:, направо го преинсталирай.Но дори и с нова инсталирана ОС, няма гаранция че вируса е унищожен(ами ако се е забил някъде в D:..).Така че ако ще преинсталираш, след това слагаш първо антивирусната и сканираш всички дялове.

Не мога да го преинсталирам, защото немога да буут-на никакъв диск пробвах 4 диска с Уиндолс-и и не става ;х

Другият ми комп е Лаптоп следователно няма как да стане ;х нямам друго устройство

Напиши точния модел на дънната платка - ако е някоя не много стара ще може да boot-не от флашка и няма да ти трябва CD/DVD ROM.

• Автор

Напиши точния модел на дънната платка - ако е някоя не много стара ще може да boot-не от флашка и няма да ти трябва CD/DVD ROM.

А как да разбера какъв модел е хД

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.