Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

от 7 към ХР

Featured Replies

здравейте,

миналата година решх да си инсталирам 7 за да го пробвам,като исках да си запазя Хр-то но не стана;).

Инсталирах го върху IDE хард.Наскоро си купих 1 ТВ диск на WD от green серията, форматирах го разделих си го на дялове (NTFS файлова система ) и искам да си инсталирам XP.

Намерих 2 диска дето имат SATA драйвери и инсталацията намира диска(поне не ми казва че нямам харддиск) но не разпознава файловата система.

Варианта който аз се сещам е да го форматирам ,но не ми се иска зашото съм го напълнил на половина вече :baby:.Опитах да инсталирам ХР-то през 7-цата, но естествено не стана.

Дъното ми е jetway i35p-g с RAID JMICRON .Един приятел ми каза да изключа райда.В биоса имам две функции на които пише JMICRON на едната може да се избере само enable/disable

а на другата имам три опции IDE mode,нещо си(май беше SCSI) +Ide mode i ACHI(или нещо подобно ,просто пиша от работа и не се сещам)+ IDE mode.

Пробвах всичките 6 възможни комбинации. При enable няма никаква промяна , а при disable изчезва CD-то.

Aко някой се сеща за вариант да си инсталирам ХР без формат на диска МОЛЯ споделете! :)

Или поне някой да има идея защо не вижда дяловете

Редактирано от July Rh (преглед на промените)

Напиши на каква машина искаш да инсталираш - ако е лаптоп - дай точния модел, ако е настолен - дай точния модел на дънната платка.

...ако е настолен - дай точния модел на дънната платка.

Дъното ми е jetway i35p-g с RAID JMICRON .Един приятел ми каза да изключа райда.В биоса имам две функции на които пише JMICRON на едната може да се избере само enable/disable
  • Автор

мисля че съм написал всичко което има значение.

Чудех се ако инсталирам хр върху стар мои диск (40 gb) и после примено с ghost направя image на диска дали има шанс да се получи ?

притесненията ми са че дяловете са с различен размер (40 и 100 gb) не знам дали image-а е на информацията записана върху диска или направо на целия дял.

Това с размера да не те притеснява - може да се прехвърля имидж, направен за по- малък диск към по- голям. От значение мисля, е само това в началото да дадеш опция че правиш имидж на дял, а не на диск. Гледах мануала на дъното, но за BIOS опциите не е дадено всичко в подробности. Все пак дъното не е някое много старо и би трябвало да може Win XP да се инсталира без зареждане на външни SATA драйвери. Обикновено на сайтовете на производителя на дъно, за което трябват SATA драйвери, ги има, а за това няма. Дай в BIOS - Load Standart Defaults или някоя от другите опции. Освен това може да потърсиш и WinXP с вградени SATA/RAID драйвери.

• Автор

Това с размера да не те притеснява - може да се прехвърля имидж, направен за по- малък диск към по- голям. От значение мисля, е само това в началото да дадеш опция че правиш имидж на дял, а не на диск. Гледах мануала на дъното, но за BIOS опциите не е дадено всичко в подробности. Все пак дъното не е някое много старо и би трябвало да може Win XP да се инсталира без зареждане на външни SATA драйвери. Обикновено на сайтовете на производителя на дъно, за което трябват SATA драйвери, ги има, а за това няма. Дай в BIOS - Load Standart Defaults или някоя от другите опции. Освен това може да потърсиш и WinXP с вградени SATA/RAID драйвери.

човек моля те прочети ми първия пост

човек моля те прочети ми първия пост

Намерих 2 диска дето имат SATA драйвери и инсталацията намира диска(поне не ми казва че нямам харддиск) но не разпознава файловата система.

Това ли имаш предвид? С други думи инсталатора намира харда, но показва, че трябва да се форматира? Тгава опитай с Hiren's Boot CD или нещо подобно (infr@) и ако харда е с повече от един дял прехвърли (ако се чете диска, разбира се - под Hiren's) нужните файлове на дела, на който няма да се инсталира. Днес чета малко по диагонал и може да пропускам тук там нещо :blink: Ако стане след това инсталацията и втория дял с нужната информация не се чете ще се търси начин за копиране, но няма логика да не стане.

P.S. Дали проблема не произлиза от версията на NTFS-a?

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

• Автор

хм ,най-вероятно си прав . До сега не съм знаел че NTFS има NTFS версии.

аз го разделих с няква програма ( доста произволно я избрах ,понеже нямах търпение да го подкарам :blink: )

Дали става да се смени файловата система без да се затрие всичко ,защото си спомням че бях разделял диск на които има информация.

Доколкото съм запознат има начин да се конвертира от FAT към NTFS, но май друго не може. Обмисли разделяне на диска, ако вече не е, прехвърляне на информацията на несистемен дял и после при проблеми с четенето ще се търси решение. Например за WиndowsXP има драйвер за да може да чете чете ExFAT.

От първия пост не стана ясно имаш ли повече от един дял на диска си. Ако този диск е с един дял, няма как да инсталираш ХР през 7. Най-добре се получава, когато се редуват ОС по реда наизлизане, т.е ХР и после 7, но задължително раздели диска на поне два дяла.

• Автор

имам 2 отденлни харддиска

първия е 160 гб и е един дял

втория е 1 тб и е на три дяла на него се опитвам да инсталирам хр (засега неуспешно)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.