Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на усилвател и колони

Featured Replies

Здравейте,обмислям да си купя нова по-добра музика до към 860лв и съм се спрял на....

Усилвател --- http://www.thunder.bg/product_info.php?cPath=28&products_id=236

Колони ---- http://www.thunder.bg/product_info.php?products_id=404

Буфер ---- http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09012460

Буфера съм решил 100% той да е имам наблюдения върху него,знам че си има усилвател който да си го храни,искам да попитам ще могали да го свържа към усилвателя заедно с другите 2?

А ако можете да ми предложите други по-добри колони с усилвател до 800лв

Редактирано от c-xooper (преглед на промените)

Еми, аз не виждам смисъл да даваш 500+ лв. за буфер и 300 за колони. Още повече за домашно ползване защо ти е тоя 500W-ов бас? Колконите до 130 баса до 700.. Е такова съотношение.. Ако сменищ баса можеш да си купиш по-мощни и хубави колони с по-добър усилвател.

Че даже импедианса им не е еднакъф.. angry.gif Като ще е усилвател на 8ома тряа и колоните да са на 8.

Редактирано от Даниел Стоянов (преглед на промените)

• Автор

Еми, аз не виждам смисъл да даваш 500+ лв. за буфер и 300 за колони. Още повече за домашно ползване защо ти е тоя 500W-ов бас? Колконите до 130 баса до 700.. Е такова съотношение.. Ако сменищ баса можеш да си купиш по-мощни и хубави колони с по-добър усилвател.

Че даже импедианса им не е еднакъф.. angry.gif Като ще е усилвател на 8ома тряа и колоните да са на 8.

Баса е 650W и няма да го сменя защото имам специални предпочитания.Попитах само дали ще мога да вържа буфера към усилвателя заедно с другите две.Парите си ги имам защо да не ги дам.А ако някой знае нещо по-добро от тези колони и усилвател да сподели.

Усилвател: THC-3005 210лв.

Осн. колони: THS-8001F WOOD 220лв.

Съраунд: THS-8000 S/C WOOD 70лв.

Субуфер: S-21W 200лв.

700лв общо

Нека и другите се изкажат. Гледах повечето работи да са на тъндър, че гледам ги харесваш. Не съм сигурен дали в усилвателя ще стане баса. Някой по-знаещ нека се изкаже. Не можах да му видя импедианса на тоя бас angry.gif Не знам за него дали ще има значение. Зависи как ще го свържеш. Ето ти един и на тъндър: THS-SUB101 WOOD

Едит: Ми както решиш. Избора си е твой. Не знам обаче защо ти е 650вата (нереални) усилвател, след като не можеш да се възползваш от възможностите му (без да нанесеш повреди по домашното имущество)

Редактирано от Даниел Стоянов (преглед на промените)

Здравейте,обмислям да си купя нова по-добра музика до към 860лв и съм се спрял на....

Усилвател --- http://www.thunder.bg/product_info.php?cPath=28&products_id=236

Колони ---- http://www.thunder.bg/product_info.php?products_id=404

Буфер ---- http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09012460

Буфера съм решил 100% той да е имам наблюдения върху него,знам че си има усилвател който да си го храни,искам да попитам ще могали да го свържа към усилвателя заедно с другите 2?

А ако можете да ми предложите други по-добри колони с усилвател до 800лв

Мислиш ли че с тея колони с тоя усилвател ще се чуват кът за 130 W ? А и то не е усилвател а ресийвър ! Много ли държиш колоните и усилвателя да са тъндър ? Защото аз бях надъхан да си взема тъндър но всеки ги оплюваше !

• Автор

Мислиш ли че с тея колони с тоя усилвател ще се чуват кът за 130 W ? А и то не е усилвател а ресийвър ! Много ли държиш колоните и усилвателя да са тъндър ? Защото аз бях надъхан да си взема тъндър но всеки ги оплюваше !

Не недържа изобщо колоните и усилвателя да са тъндър,държа само баса да е този.

Толкова много пари и за какво..?Защо не си намериш някой усилвател от старата школа както се казва,защо не се насочиш към марката "ТЕХНИКС".Имам подобен усилвател даже модела ще ти кажа SA-GX370 точно в твоят случай ще ти свърши работа!

1.Взех го за 240лв втора употреба!

2.Има 7 канала-разделени на 4 основни и 3 от които-среда и две предни!

3.Качеството и въобще всичко неможе да се мери със сегашните простотийки на Тъндър Пайнер и така нататък(домашните ресийвъри)!

А за колони използвам 4 басса направени от мен-"Биема" и допълнителните "сателитни колонки" които взех от стар суббуфер.И всичко това тресе апартамента наистина стабилно и доста на ниво!

Усилвателя както споменах ми струваше 240лв,а 4-те Биеми заедно с кутиите ми излязоха точно 260лв..и така,да теглим чертата и всичко излиза точно 500лв с които имаш наистина здрава музика!

Абсолютна грешка е този суббуфер,ще ти произвежда някакви си грозни ниски честоти и до там..пък и кой знае толкова му е "дървена"кутията.

И един съвет от мен:Ако не ме послушаш да направиш като мен-по собствен вкус да произведеш самите тонколони,което е най-удачният вариянт,като ходиш в магазина или кадето и да било,като си харесаш колона/и свий си юмручето и почукай с ръка по кутията,ако се чува този плътният звук,който издава дървото е добре,но ако се чува някак си странно(усеща се)-БЯГАЙ!

Толкова много пари и за какво..?Защо не си намериш някой усилвател от старата школа както се казва,защо не се насочиш към марката "ТЕХНИКС".Имам подобен усилвател даже модела ще ти кажа SA-GX370 точно в твоят случай ще ти свърши работа!

1.Взех го за 240лв втора употреба!

2.Има 7 канала-разделени на 4 основни и 3 от които-среда и две предни!

3.Качеството и въобще всичко неможе да се мери със сегашните простотийки на Тъндър Пайнер и така нататък(домашните ресийвъри)!

А за колони използвам 4 басса направени от мен-"Биема" и допълнителните "сателитни колонки" които взех от стар суббуфер.И всичко това тресе апартамента наистина стабилно и доста на ниво!

Усилвателя както споменах ми струваше 240лв,а 4-те Биеми заедно с кутиите ми излязоха точно 260лв..и така,да теглим чертата и всичко излиза точно 500лв с които имаш наистина здрава музика!

Абсолютна грешка е този суббуфер,ще ти произвежда някакви си грозни ниски честоти и до там..пък и кой знае толкова му е "дървена"кутията.

И един съвет от мен:Ако не ме послушаш да направиш като мен-по собствен вкус да произведеш самите тонколони,което е най-удачният вариянт,като ходиш в магазина или кадето и да било,като си харесаш колона/и свий си юмручето и почукай с ръка по кутията,ако се чува този плътният звук,който издава дървото е добре,но ако се чува някак си странно(усеща се)-БЯГАЙ!

Къв Техникс кви пет лева бре Бро - за към 100$ може да си намери от серията Esprit Digital на Сони страшно добър усилвател.

А на тези дето говорят за Буфери и съраунд ще кажа само - всичко това е омазване на звука. Истината е в класическото стерео. На човек да му дадени 2 уши за да слуша стерео а не изгъзици като Съраунда.

Сега ще споделя аз на какво слушам музика.

Значи в - моята стая имам навързнани следните компоненти:

DynAudio - BM5A - активни професионални студйни монитори.

Mackie Big Knob - конзола с която управлявам колоните си. Може да се ползва и в сингъл и в мултисорс режим

В Хола си слушам музика на:

B&W 705, Mini disk Deck Sony JE480, Усилвател ONKYO A-9555 S

Сега да си дойдем на думата за 800 лв преспокойно можеш да си вземеш ONKYO CS-535 - няма да имаш нужда нито от буфер нито от каквото и да е. Има 2 входа и изхода на които без прболем можеш включиш допълнително устройство за възпроизвеждане.

Редактирано от ThΣXΣLEMΣNT (преглед на промените)

Така като те гледам какъв субвууфер си си харесал бих ти препоръчал следните тонколони: Jamo - GF35 2x300wata.

И за усливате примерно този Denon PMA-720 или за малко повечко пари 280лв Pioneer A-656 от www.ljclub.net.

Сигурен съм че ще бъдеш много по доволен от това което си избрал в момента.Тези Тъндър ги забрави могат само да се използват като поставка за цветя.

Така като те гледам какъв субвууфер си си харесал бих ти препоръчал следните тонколони: Jamo - GF35 2x300wata.

И за усливате примерно този Denon PMA-720 или за малко повечко пари 280лв Pioneer A-656 от www.ljclub.net.

Сигурен съм че ще бъдеш много по доволен от това което си избрал в момента.Тези Тъндър ги забрави могат само да се използват като поставка за цветя.

И за кво са му тези колони - с тях единственото което ще постигне е какафония.

Качественото и правилното слушане на музика и какафонията нямат нищо общо.

Качествени колони са доста скъпи марки като Wharfedale, Bowers & Wilkins, Mark and Daniel, качествени стъпала които не са лампови - Chord, Onkyo, Quad и много други....

След като пича иска качествено аудио - да разгледа ето този сайт http://bmv.bg

И не на последно място Bowers Wilkis са едни от най вярно свирещите колони които някога съм чувал а марките които съм чул по аудио изложения не са 1 или 2 а доста голяма бройка.

Доказателство за качеството на продуките на Марката е факта че с тях работи Skywalker Studio.

Къв Техникс кви пет лева бре Бро - за към 100$ може да си намери от серията Esprit Digital на Сони страшно добър усилвател.

А на тези дето говорят за Буфери и съраунд ще кажа само - всичко това е омазване на звука. Истината е в класическото стерео. На човек да му дадени 2 уши за да слуша стерео а не изгъзици като Съраунда.

Сега ще споделя аз на какво слушам музика.

Значи в - моята стая имам навързнани следните компоненти:

DynAudio - BM5A - активни професионални студйни монитори.

Mackie Big Knob - конзола с която управлявам колоните си. Може да се ползва и в сингъл и в мултисорс режим

В Хола си слушам музика на:

B&W 705, Mini disk Deck Sony JE480, Усилвател ONKYO A-9555 S

Сега да си дойдем на думата за 800 лв преспокойно можеш да си вземеш ONKYO CS-535 - няма да имаш нужда нито от буфер нито от каквото и да е. Има 2 входа и изхода на които без прболем можеш включиш допълнително устройство за възпроизвеждане.

Аве престани с твойте двете уши и стереото аз бих предпочел съраунд от колони от колкото 2 колони. Сега имам 2 тонколони в противоположни ъгли знайш ли кво ще става ако сложа още 2 в другите два ъгъла за тва недей разправя много за "качесвто" на музика.

c-xooper - избери си едни колони тук(гледай да пише цена за два броя) и после отиваш в някоя заложна къща и ако има усилватели от там си избираш някой. Аз за 340 лева си купих чудесна музика а ти за 600 можеш да си купиш наистина отново чудесна музика за тези пари !

• Автор

Добре предложете какво да взема усилвател,колони и суб.И щом казвате до 600лв може да се намери ок до тази цена да бъде.

Ти като имаш две уши само от две места ли чуваш в реалността?

Музиката е добре да се слуша в стерео защото така е записана и така е предвидено да се слуша, а не защото съвпада с броя на ушите ни.

Ако искаш съраунд звук обаче /за филми, някои концерти/, няма как да се получи с две колони и стерео усилвател.

c-xooper, с тоя субуфер /буфера е нещо съвсем различно/ няма как да вържеш 2 колони ако усилвателя ти няма pre-out за субуфер. Този модел на Тъндер нямам идея какво има като изходи.

Изясни си като концепция какво искаш - музика, кино или и двете. Защото сега си избрал една мешаница от боклуци.

• Автор

Музиката е добре да се слуша в стерео защото така е записана и така е предвидено да се слуша, а не защото съвпада с броя на ушите ни.

Ако искаш съраунд звук обаче /за филми, някои концерти/, няма как да се получи с две колони и стерео усилвател.

c-xooper, с тоя субуфер /буфера е нещо съвсем различно/ няма как да вържеш 2 колони ако усилвателя ти няма pre-out за субуфер. Този модел на Тъндер нямам идея какво има като изходи.

Изясни си като концепция какво искаш - музика, кино или и двете. Защото сега си избрал една мешаница от боклуци.

Ще ги исползвам само за слушане на музика.Добре де дайте преложения за по-добри неща от моите.А аз ще чуя тия дни 6510-та на собствения си усилвател и ще реша.

Две от тези

и този ресийвър "ОБЕРТОН"

21b899350bd3c5309183cc02dcf4e18d_120x90.jpg 65eea8abbb042a2227b56b2ac34f11d8_120x90.jpg

OBERTON B500 - 330 lv

Изходна мощност на 4 ома - 2 х 200 вата

Изходна мощност на 8 ома - 2 х 140 вата

Изходна мощност на 8 ома - 450 вата (bridge режим)

Входове - Жак 6,3мм и канон

Изходи - винтови клеми и канон

Заедно със Cerwin Vega-та мисля,че ще се сдобиеш с добър звук!И както са ти казали кажи за какви цели е това всичкото?

Аве престани с твойте двете уши и стереото аз бих предпочел съраунд от колони от колкото 2 колони. Сега имам 2 тонколони в противоположни ъгли знайш ли кво ще става ако сложа още 2 в другите два ъгъла за тва недей разправя много за "качесвто" на музика.

c-xooper - избери си едни колони тук(гледай да пише цена за два броя) и после отиваш в някоя заложна къща и ако има усилватели от там си избираш някой. Аз за 340 лева си купих чудесна музика а ти за 600 можеш да си купиш наистина отново чудесна музика за тези пари !

Чуй внимателно какво ще ти кажа и земи спри да говориш един път за винаги небивалиците - си. Влезни http://bgaudio.org и развий глупавите си теории на маниаците аудиофили - там има хора които са професори по науката за звука - да те разчекнат като прясно сварено пиле.

Ей - кафа от глупости бе - концерт и съраунд - я сега кажи коя уважаваща себе си груба ще постави съраунд на сцена за да осере звука си?

Запомни едно - производителите на Хай Енд, Хай-Фи, и компоненти свързани студио мониторинг - имат точно изчислени ъгли и места на които се поставят компонентите (в случая става дума за Тонколони) за да звучат 100% достоверно и правилно.

Капиш?

И не на последно място с - с тези смешни пари няма начин да се направи читав звук. За читави колони а не за боклуци като Вега и разните комерсиални помии, хората дават хиляди и милиони.

Истинките тонколони се правят на 2 места в Света - Англия и Дания

Всичко останало е ШИТ

Примерно следната комбинация втора ръка може да бъде намерена, ако потърсиш в нета.

Тонколони Omni Audio Sound Systems SA 12.3- около 440 лв

Усилвател Denon PMA-720A- 240 лв

По-евтин усилвател, но качествен Sanyo JA 8500 2 x 120w на 8 ома- 170 лв

Тонколони АCOUSTIC STUDIO MONITOR - 3311- 350 лв

Сложил съм тези колони, защото са мощни и имат завиден бас.

Ако се разровиш в нета можеш да намериш доста неща, при всички положения запазен модел от следните марки усилватели и колони е по-добър вариант, според мен, от горепосочените "тъндари"

Уселватели:Arcam; Denon; Grundig; Harman kardon; JVC; Kenwood; Marantz; Nad; Onkyo; Philips; Pioneer; Rotel; Sansui; Sanyo; Sharp; Sony; Teac; Technics; Toshiba; Yamaha; McIntosh; Akai и др.

Тонколони:B&W; Grundig; WHARFEDALE; INFINITY; DENON; SANSUI; Technics; Yamaha; QUADRAL; AKAI; JBL; BOSE горепосочените и др. избор има, просто трябва човек да се разтърси малко.

Успех.

П.П Ако някой притежава ресивър Sansui G серия, който и да е модел и го продава, може да ми пише на лично съобщение. Не съм търговец, просто търся от много време, но явно трудно се намират.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Чуй внимателно какво ще ти кажа и земи спри да говориш един път за винаги небивалиците - си. Влезни http://bgaudio.org и развий глупавите си теории на маниаците аудиофили - там има хора които са професори по науката за звука - да те разчекнат като прясно сварено пиле.

Ей - кафа от глупости бе - концерт и съраунд - я сега кажи коя уважаваща себе си груба ще постави съраунд на сцена за да осере звука си?

Запомни едно - производителите на Хай Енд, Хай-Фи, и компоненти свързани студио мониторинг - имат точно изчислени ъгли и места на които се поставят компонентите (в случая става дума за Тонколони) за да звучат 100% достоверно и правилно.

Капиш?

И не на последно място с - с тези смешни пари няма начин да се направи читав звук. За читави колони а не за боклуци като Вега и разните комерсиални помии, хората дават хиляди и милиони.

Истинките тонколони се правят на 2 места в Света - Англия и Дания

Всичко останало е ШИТ

Слушай си с двете колони аз ще си слушам така. ELEMENT не спорим за стерео и моно, спорим за стерео и 3D което според мен е излишно

Капиш?

Ало, италиано мафиозо, дай малко по-спокойно.

Ти случайно студио ли оборудваш или концерта зала?

Говорим за домашно оборудване и просто коментирах сбърканата ти логика за връзката между броя на ушите и брой на каналите.

Аз също слушам музика на стерео, но това не значи, че отхвърлям съраунд звука за кино например. Някои концерти също звучат по-добре на многоканален запис. Не че са много, но има и някои доста добри като цяло многоканални издания и за музика. Аз не съм голям фен, но примерно DSOTM на Pink Floyd звучи добре.

Виждам, че си bgaudio.org зомби и си попил здраво от там, но нека те светна - не там е заровена цялата истина.

И за кво са му тези колони - с тях единственото което ще постигне е какафония.

Качественото и правилното слушане на музика и какафонията нямат нищо общо.

Качествени колони са доста скъпи марки като Wharfedale, Bowers & Wilkins, Mark and Daniel, качествени стъпала които не са лампови - Chord, Onkyo, Quad и много други....

След като пича иска качествено аудио - да разгледа ето този сайт http://bmv.bg

И не на последно място Bowers Wilkis са едни от най вярно свирещите колони които някога съм чувал а марките които съм чул по аудио изложения не са 1 или 2 а доста голяма бройка.

Доказателство за качеството на продуките на Марката е факта че с тях работи Skywalker Studio.

Най правилният отговор. А който не разбира , да сяда на стола и да чете. А не да пише глупости.

Я да ти чуем музиката как се казва. За 340 лева? Чудесна музика? Ама си сигурен? И колко колонки от найлон си купи за тия пари? 5 или 7!!! Погледнете сега какво е питането, какво иска и какво не момчето, и се постарайте, ако поне малко разбирате, да му отговорите. Аз не му отговарям поради простата причина, че се е заинатил за този сандък/съббуфер/ и с нищо не е съгласен да го подмени. То е ясно, че от него няма да излезе HI-FI маняк.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Най правилният отговор. А който не разбира , да сяда на стола и да чете. А не да пише глупости.

Я да ти чуем музиката как се казва. За 340 лева? Чудесна музика? Ама си сигурен? И колко колонки от найлон си купи за тия пари? 5 или 7!!! Погледнете сега какво е питането, какво иска и какво не момчето, и се постарайте, ако поне малко разбирате, да му отговорите. Аз не му отговарям поради простата причина, че се е заинатил за този сандък/съббуфер/ и с нищо не е съгласен да го подмени. То е ясно, че от него няма да излезе HI-FI маняк.

Добре де айде оставете го този буфер.Направете някаква друга озвучителна система за тези пари.

Не мисля да споря с Радиа.

Няма кой да изчете статите в BgAudio.org но такива като теб са вече експери. А бре бро - ти никога през живота си не си слушал лампи. Никога не си ходил на изложения не си слушал фирмени и ръчно изработени колони направени от капацити в областа на радистиката и акустика - изобщо не си наясно че читавите лапови усилватели струват безумно ного пари сумата започва от 3 цифрена и може да стигне 7 цифрена без никакъв проблем.

Само погледни тук да видиш какво са качествени Хай Енд компоненти и качествено изработени усилватели и озвучителни тела и най добре земи спри да се излагаш.

" То е ясно, че от него няма да излезе HI-FI маняк. "

То и не е необходимо , дори е противопоказно . Ще спести доста прилична сума ако не нагазва в тези води .Пък и работата не се изчерпва с чифта качествени колони и усилвателя - следват звуково третиране на помещението за слушане , осигуряване на отделен токов кръг за музикалните системи и ..... така на татък . И в края , на крайщата по никакъв начин не може да се доближи до реалния натурален звук .

" То е ясно, че от него няма да излезе HI-FI маняк. "

То и не е необходимо , дори е противопоказно . Ще спести доста прилична сума ако не нагазва в тези води .Пък и работата не се изчерпва с чифта качествени колони и усилвателя - следват звуково третиране на помещението за слушане , осигуряване на отделен токов кръг за музикалните системи и ..... така на татък . И в края , на крайщата по никакъв начин не може да се доближи до реалния натурален звук .

Добър отговор !

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.