Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кое колко трафик дърпа? (мобилен интернет)

Featured Replies

Предлагат ми да купя някаква джаджа от Вивател за мобилен интернет на лаптопа, обаче е с ограничение 1200MB. Блондинка съм по акъл, не знам какво ще рече това 1200... Ако да речем вися само в скайп и по разни форуми, колко време ще оцелее преди да го прехвърля?

Та един вид въпроса ми е горе-долу кое по колко дърпа от тоя трафик, за да знам от кое да се огранича и дали въобще си струва да давам 30лв. за тая чудесия?

(Занимавам ви с глупости, да знам, съжалявам, обаче нямам разбиращ познат, свикнал ми с глупостите, когото да тормозя. Затова тормозя вас ^.^)

Ако имаш пари - няма от какво да се притесняваш. Обратното обаче означава, че като надвишиш лимита плащаш около 25 ст. за мегабайт, т.е. за едно филмче изтеглено около 1 Gb, ще платиш 250 лв.

Ако се придвижваш по различни точки е полезно, ама ако си го използваш в къщи си взимаш кабелен LAN интернет, и с рутер го препращаш в WI-FI сигнал.Ще има обсег в цялата къща.Интернета е без лимит на трафика и е около 20 евро на месец, заедно с телефона и телевизията стават 50.В България не би трябвало целият пакет да е повече от 70лв, само нета не повече от 30.

Предлагат ми да купя някаква джаджа от Вивател за мобилен интернет на лаптопа, обаче е с ограничение 1200MB. Блондинка съм по акъл, не знам какво ще рече това 1200... Ако да речем вися само в скайп и по разни форуми, колко време ще оцелее преди да го прехвърля?

Та един вид въпроса ми е горе-долу кое по колко дърпа от тоя трафик, за да знам от кое да се огранича и дали въобще си струва да давам 30лв. за тая чудесия?

(Занимавам ви с глупости, да знам, съжалявам, обаче нямам разбиращ познат, свикнал ми с глупостите, когото да тормозя. Затова тормозя вас ^.^)

Къде я видя офертата за 1200МБ?

Аз виждам три(абонаментни) плана за трафик на цени от 20, 36 и 60лв(месечно), както следва за 750МБ, 5ГБ и 15ГБ. След надвишаване на съответният лимит се плаща по 10ст. на 1МБ.

П.П. къде е този прочут Вивател. Ей това инерцията и консерватизма на българина е пословичен и вигите и торите има от къде да се учат или от къде да се отучват...

П.П.2. Мернах го туй "Лесното" "без обвързване", ха Виваком и било без обвързване - невероятно но може би факт?!? Обаче много кинти, за малко услуга. И съвсен не си обвързана с Виваком, ако направиш много трафик над лимита и не можеш или не желаеш да го платиш - обвързването е със съдия-изпълнителите...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Определено не мога да си позволя да го прехвърля, затова искам да се информирам горе-долу какво мога да правя и едновременно да се впиша в това ограничение. Пък като оферта никъде не съм я видяла, просто баща ми звъни, нз с кого говорел, предлагали му го, и сега ми вика разучавай, решавай. Те тъй.

ограничен интернет никога не си вземай !

Само не се разбра как ще го ползваш? Вкъщи ли? Често ли пътуваш на места където няма Wi-Fi мрежи, а на теб ти трябва мобилност?

• Автор

Вкъщи си имам WIFI. Просто да, пътуваме всяка седмица, а сега лятото ще има и по-дълги такива "екскурзийки" със семейството и оставам напълно отрязана от света за някоя и друга седмица. Общо взето нещо повече от скайп, имейл и писане по рп форуми няма да използвам, обаче не знам такива работи колко гълтат и ако няма да ми стигне, по-добре да изтрая без интернет известно време xD

Мобилните оператори предлагат 3G usb modem. Не знам какво са ти казали и какво си разбрала, но например при M тел и Глобул плащаш 25 лв за неограничен 2500 мб, което ще рече, че до изчерпване на тези 2.5 гб ползваш интернет с максимална скорост, след това скоростта пада до 128 kbps. Този интернет е добър ако си мобилен и ходиш насам, натам и ти трябва нет, за работа става, но да дърпаш филми не става.

dikka слагаш :

Bandwidth Meter Pro

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=32558

и си готова !

Успехи !

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

Мобилните оператори предлагат 3G usb modem. Не знам какво са ти казали и какво си разбрала, но например при M тел и Глобул плащаш 25 лв за неограничен 2500 мб, което ще рече, че до изчерпване на тези 2.5 гб ползваш интернет с максимална скорост, след това скоростта пада до 128 kbps. Този интернет е добър ако си мобилен и ходиш насам, натам и ти трябва нет, за работа става, но да дърпаш филми не става.

Да,да! Навярно си доволен с ограничението.Щото аз примерно хич не го харесвам.Без значение е за 21 век, какво ще теглиш. Къде още по света има такива ограничения освем у нас? И защо? Наверно щото интернета на мобилните оператори е им е скъпичък. Да? Да, ама не! И подпиши договора мила блондинке. После косата ти ще стане ЕСТЕСТВЕНО БЯЛА. Даже и татко ти ще се изненада че си "блондинка".Смешно е в България както някой горе казва да си изтеглиш филм за 250 лева от мобилен оператор. Ама е точно така./приблизително, ако не и точно/

Редактирано от Гост (преглед на промените)

навсякъде нета от 3g usb modem e по-слаб от нормалния. Ползвал съм такъв на vodafone в чужбина, като скорост е доста по-добър от предлаганите български оператори, но пак е пълна скръб. Ако някой очаква да дърпа от мрежата с 5 мб/с с такова нещо, то сериозно се лъже. Доколко за българските оператори - всичките са долнопробни кръвопийци, на които нищо не им работи и всичко е в пъти по-скъпо, но аз лично няма какво да направя. Например българите плащат едни от най-скъпите мобилни услуги като разговори и СМС, но никой досега не се е сетил да възроптае. Дори за нещо наложено от ЕК и, за което бяха наложени глоби пак си кретат по-старо му, става въпрос за преминаването от един оператор към друг.

навсякъде нета от 3g usb modem e по-слаб от нормалния. Ползвал съм такъв на vodafone в чужбина, като скорост е доста по-добър от предлаганите български оператори, но пак е пълна скръб. Ако някой очаква да дърпа от мрежата с 5 мб/с с такова нещо, то сериозно се лъже. Доколко за българските оператори - всичките са долнопробни кръвопийци, на които нищо не им работи и всичко е в пъти по-скъпо, но аз лично няма какво да направя. Например българите плащат едни от най-скъпите мобилни услуги като разговори и СМС, но никой досега не се е сетил да възроптае. Дори за нещо наложено от ЕК и, за което бяха наложени глоби пак си кретат по-старо му, става въпрос за преминаването от един оператор към друг.

М-не, не си съвсем прав, не работи не защото са калпави майстори - просто още не са направили 3G или по-скоро 3.75G покритието си над цялата страна, в процес на дострояване, като по мои сметки това ще отнеме към една година.

Това е последното развитие в покритието на Мтел, (за 3G-то трябва да поставите съответната отметка над картата).

Глобул също си имат адрес на покритието, долната карта показва само 3G.

Виваком също.

Аве всъщност си прав за нещо - кръвопийци са...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.