Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Повечето програми не се стартират!?!

Featured Replies

Здравейте,

ОС-то ми е уин 7 ултимат х86.От известно време забелязвам ,че някои от програмите не искат да се стартират.А например Utorrent ако я спра и пробвам да я пусна отново,тя не се стартира а излиза съобщение ,че вече е стартирана.Оправя се само след рестарт.Няма идея на какво може да се дължи този проблем който засяга не една ,а няколко програми.Даже инсталирах сега нова програма (софта на камкодера ми ,новият спецялно за седмицата) той пък изобщо не се стартира дори веднъж.Сканирах с авира и malwarebytes -не откриха нищо.При едно стартиране на ОС ми се показа син екран ,целият с бели надписи и пишеше нещо от сорта ,че има грешка и да се провери нещо си...(незнам до колко правилно съм прочел,но предполагам се сещате за какво говоря).Много бързо се скри и не разбрах повече.

Означава че те са стартирани като Background при някой компютри се получава така. Даваш CTRL+ALT+DEL, стартираш диспечера на задачите, намираш програмата която ти пише че е стартирана вече, и я затваряш с диспечера.

Означава че те са стартирани като Background при някой компютри се получава така. Даваш CTRL+ALT+DEL, стартираш диспечера на задачите, намираш програмата която ти пише че е стартирана вече, и я затваряш с диспечера.

Синия екран е тревожното. Означава грешка при софтуера или хардуера. Изключи автоматичния рестарт и ако пак се покаже направи снимка и я качи. Дай и информация за компютъра.

Пробвай да преинсталираш Window-a мисля че ще свърши работа, ако не свърши значи е проблем в хардуера.

Здравейте,

ОС-то ми е уин 7 ултимат х86.От известно време забелязвам ,че някои от програмите не искат да се стартират.А например Utorrent ако я спра и пробвам да я пусна отново,тя не се стартира а излиза съобщение ,че вече е стартирана.Оправя се само след рестарт.Няма идея на какво може да се дължи този проблем който засяга не една ,а няколко програми.Даже инсталирах сега нова програма (софта на камкодера ми ,новият спецялно за седмицата) той пък изобщо не се стартира дори веднъж.Сканирах с авира и malwarebytes -не откриха нищо.При едно стартиране на ОС ми се показа син екран ,целият с бели надписи и пишеше нещо от сорта ,че има грешка и да се провери нещо си...(незнам до колко правилно съм прочел,но предполагам се сещате за какво говоря).Много бързо се скри и не разбрах повече.

Това за синия екран ако е еднократно не е страшно. При мен се появи същия проблем. Пробвах онлайн сканиране, чистене с Live CD-та, нищо не помогна. Вероятно е някакъв вирус, засега неясно точно какъв. Ако някой има впечатления по въпроса , може да сподели идеи.

• Автор

Предполагам това се отнася само за у-торент?

Синия екран е тревожното. Означава грешка при софтуера или хардуера. Изключи автоматичния рестарт и ако пак се покаже направи снимка и я качи. Дай и информация за компютъра.

Синият екран се показа само веднъж ,но при първото пускане за деня(не при рестарт).Ще спра авт.рестарт и ще поста шот ако се появи пак.

Машината е :

Windows7 Ultimate

ASROCK ALIVENF6G-GLAN

ATHLON64 4000+X2/AM2/BOX 2.11GHz

2x1GB DDR2 800 A-DATA

SAPPHIRE X1650 256M GDDR3PICE

CASE CX-2167-02/350W

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

• Автор

Ето ,че пак се появи синьото екранче:ЩРАК!

след рестарта се показа прозорче с съобщение ,че уина се е пуснал след срив ,или нещо подобно.

Вътре имаше някакво инфо,но незнам дали е от полза:ЦЪК!

Ето ,че пак се появи синьото екранче:ЩРАК!

след рестарта се показа прозорче с съобщение ,че уина се е пуснал след срив ,или нещо подобно.

Вътре имаше някакво инфо,но незнам дали е от полза:ЦЪК!

Ей това е син екран - Цък

Тази снимка трябва да качиш. Ако трябва снимай с телефон или с каквото имаш. Важното е да се виждат цифрите отдолу... "00000000x еди кво си"

Предполагам това се отнася само за у-торент?

Отнася се за всички програми който работят.

• Автор

Ей това е син екран - Цък

Тази снимка трябва да качиш. Ако трябва снимай с телефон или с каквото имаш. Важното е да се виждат цифрите отдолу... "00000000x еди кво си"

Леле колко съм бил зле :clap: ,сложил съм два еднакви линка.Извинявам се.

EmN27804.jpg

И така...

Тази грешка най-често означава хардуерен проблем с рам паметта. Други възможни причини (по-малко вероятно) е драйвър или програма. Сега трябва да се замислиш откога са започнали сините екрани? Точно преди това слагал ли си драйвър за нещо? Слагал ли си изобщо?

Провери паметта хубаво ли е закрепена за дъното. Ако трябва махни едната плочка и виж дали пак ще излезе синия екран, после другата и виж в коя е проблема. Може да си пуснеш и тест на самата рам памет - Цък

Може да опиташ и SystemRestore и да върнеш системата на дата преди инсталирането на някоя програма, в която мислиш че може да е проблема.

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

• Автор

Направих тест с Windows memory diagnostic .Незнам дали върши работа този вграден инструмент,но показа че няма проблеми с паметта.Иначе,забравих да спомена,че машината е в гаранция и немога да я отварям, за да пробвам номера с плочките рам...Ще пробвам и да деинсталирам наскоро инсталирани програми ,драйвери не съм инсталирам скоро...

• Автор

Забелязах други проблеми.

1.Докато гледам филм с media player classic и реша да пусна друг филм ,плеъра спира да работи.Ако съм кликнал направо на вторият филм ,докато е пуснат плеъра.За да пусна втори фимл трябва на спра /изключа плеъра и тогава да пусна втори филм.

2.Като отворих My Computer дяловете не се показаха(чаках 2 минути).Ето снимка:

qur40291.gif

3.И в контрол панела няма никой :) ,може би е забил нещо и нали съм спрял авт.рестарт...

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Забелязах други проблеми.

1.Докато гледам филм с media player classic и реша да пусна друг филм ,плеъра спира да работи.Ако съм кликнал направо на вторият филм ,докато е пуснат плеъра.За да пусна втори фимл трябва на спра /изключа плеъра и тогава да пусна втори филм.

2.Като отворих My Computer дяловете не се показаха(чаках 2 минути).Ето снимка:

qur40291.gif

3.И в контрол панела няма никой :) ,може би е забил нещо и нали съм спрял авт.рестарт...

Провери си все пак паметта на чисто с тези инструменти Проверка и чети внимателно.

Провери си паметта , харда също.Ако си добавял някакъв хардуер скоро(мишки , камери , колони и т.н.) изключи го .Тествай без него дали ще се появи проблема.Премахни всички програми които си инсталирал скоро.Ако си ъпдейтвал драйвъри , върни старите.....абе много играчка трябва за да локализираш проблема.Ако рестартите не са чести , и не те дразнят :eek: .Може да ги подминеш :).Ако си ентусиаст....:D дерзай.Свали си от тук -> http://www.microsoft.com/whdc/devtools/debugging/installx86.mspx , дебъгера на Microsoft.С него ще получиш доста по-подробна информация за проблема.Пиши ако има нещо.

рамта няма какво да я гледаш (ако е минала теста на windows - другите програми със сигурност няма да открият грешки) - гледай се за вируси... и за достатъчно празно място на дяла с windows

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.