Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за видео наблюдение

Featured Replies

От една малко по-различна гледна точка,без да претендирам да съм специалист по темата.Не мислите ли че един процесор с повечко ядра ще му върши доста по-добра работа.Или поне нещо интелско с HT.Не знам как функционира компресирането при видеонаблюдение но повечето програми(или всички) за видеообработка профитират брутално от повече ядра/нишки.Правил съм при мен тест с и без HT при компресиране на видеофайлове,разликата поне при моя софтуер е очевадна.

Съгласен съм, но това много зависи от софтуера, който се използва за събиране, визуализиране и достъп до видеоинформацията от камерите. Както и от възможността на този софтуер да ползва външни кодеци. Нека професионалистите си кажат мнението дали една машина с интелски процесор няма да излезе по-скъпо

Зависи в какъв клас ще е. Сега ще съставя една.

Дъно: ECS G45T-M2 (s775. VGA. DDR2. G45) 119лв.

Процесор: INTEL PIV CORE 2 DUO 2.53GHz CONROE E7200, 3M, 1066, BOX, Dual Core 180лв.

РАМ: Transcend RAM 2GB KIT DDR2 1066 AXERAM 79лв.

Хард: Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB HDD (64MB Cache, 7200RPM, Sata III) 179лв.

Хард 2: Western Digital Sata II 320GB 16MB 7200 rpm 80лв.

Захр.: CoolerMaster Elite Power RS-400-PSAP-J3 400W PSU 69лв.

Кутия: CoolerMaster Elite 333 Black Case (RC-333-KKN1-GP) 79лв.

Вентилатори: 2бр. Nexus Real Silent Series Case Fan (120MM. Black/White. D12SL-12 BW) 20лв.

805лв.

Почти всички дъна с тоя чипсет са с интелски видео карти, което малко или много не е на добре. За 4-ядрен не може да се говори тук.

За справки относно изискванията на софтуера: цък :eek:

QuadCore иска за 24+ такива камери... Но Упорито твърдят, че трябва директХ 9.0 карта с 256 или 512 видеопамет за компютър който се използва едновременно и за клиент и за сървър.

Редактирано от banshee79 (преглед на промените)

Съгласен съм, но това много зависи от софтуера, който се използва за събиране, визуализиране и достъп до видеоинформацията от камерите. Както и от възможността на този софтуер да ползва външни кодеци. Нека професионалистите си кажат мнението дали една машина с интелски процесор няма да излезе по-скъпо

Отдавна са изравнени цените и за приблизително една и съща сума получаваш почти едно и също. Дори и като клок (с някои уговорки) са изравнени през последните години. През последните години е леко по-изгодно да се вземе АМД система. Преди това имаше един период от около две години когато Интел бяха по-изгодни а преди това пак АМД. АМД общо-взето са по-изгодни като покупка. Или поне за ниския и средния клас компютри/сървъри. Айде да се спирам с това, че ще почнат едни "ре-та" и отиде, че се не видя.

За сериозна машина трябват много повече пари. Тоя, който дава парите трябва да е наясно с това. Но нашенските кратуни предпочитат да ги инвестират в нови мерцедеси, БМВ-та или лексъс-и вместо в софтуер. Да не кажа в заплати на хора. Ето едно добро предложение за маркова машина, с уговорката, че ме домързя да сменя и преизчисля дисковете на 1 ГБ sad.gif :

сървър Fujitsu Primergy TX100 + операционна система Windows Server 2008 R2 Foundation само за 670 Евро!

PRIMERGY TX100 S1/ 4xLFF

CPU: Quad Core Xeon X3220, 2,4GHz 8MB 1066

RAM: 4GB DDR2 ECC800 (2x2)

DVD-RW super multi 1.6" SATA

HDD: 2x 500 GB SATA II 7.2k

International version (no keyboard, no power cord)

Гаранция на място при клиента

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.