Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Phenom II x2+ Отключване на ядра

Featured Replies

Това видео става за разцъкване на 3 4 годишни игри. :ph34r: Щом ти трябва за работа става.

• Отговори 69
  • Прегледи 13k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~

Не е само до късмет. През мен минаха 5-6 процесора като "само" 4 от тях успях да отключа. Дъното го чаках 4 месеца заради UCC (Unlock CPU Core).После следих инфо от форумите кои серии се отключват усп

• Еми аз това питах COOLER MASTER Hyper 101, s.775/1156/AM2/AM3, 800-3000 rpm, 13-28 db охлаждане. Дънни платки за AMD ASUS M4A785TD-V EVO, AMD785G, DDR III 1800(O.C)/1600(O.C)/1333/1066, VGA, SATA

• Вградена Ati hd 4200 ддр3 до 512 споделена, мисля като за начало така.. идеята ми е, че за начало ми трябва за училище да мога си работя и разбира се малко разцъкване, после меня видеото и упграде рам

Публикувани изображения

• Автор

Ааа не съм сигурен, както виждаш съм лапе така, че ако можеш да ми предложиш нещо за такива случай супер мн благодарен.. Ето от къде ми дойде за x4...http://en.ocworkbench.com/tech/amd-phenom-ii-x4-960t-hidden-cores-can-be-unlocked-turning-it-into-a-phenom-ii-x6/ И все пак цъкам дота,хон, Microsoft visual basic :ph34r:, code blocks :headphones: и такива... Поне НЕ живея в фацебук.

Редактирано от Alexxx888 (преглед на промените)

Ааа не съм сигурен, както виждаш съм лапе така, че ако можеш да ми предложиш нещо за такива случай супер мн благодарен..

Ето от къде ми дойде за x4...http://en.ocworkbench.com/tech/amd-phenom-ii-x4-960t-hidden-cores-can-be-unlocked-turning-it-into-a-phenom-ii-x6/

Като ще е с вградена карта ето ти едно предложение, не ти знам бюджета обаче.

Публикувано изображение

COOLER MASTER ELITE 334 BLACK 65.90 лв.

COOLER MASTER GX 550W, Active PFC 116.42 лв.

ASROCK 880G EXTREME3 198.74 лв.

• VGA

Integrated AMD Radeon HD 4250 graphics

DX10.1 class iGPU, Shader Model 4.1

Max. shared memory 512MB

Built-in 128MB DDR3 1333(OC)/1200MHz SidePort Memory

Multi VGA Output options: D-Sub, DVI-D and HDMI

Supports HDMI Technology with max. resolution up to 1920x1200 (1080P)

Supports Dual-link DVI with max. resolution up to 2560x1600 @ 75Hz

Supports D-Sub with max. resolution up to 2048x1536 @ 85Hz

Supports HDCP function with DVI and HDMI ports

Supports Full HD 1080p Blu-ray (BD) / HD-DVD playback with DVI and HDMI ports

ADATA 2 x 1GB DDR III 1600X 131.29 лв

Модел ADATA 2GB DDR3 1600X

Код на производител AD31600X001GMU

Памет обем 2 x 1GB

Тип DDR3 DIMM PC3 12800

Скорост 1600MHz

Timings 7-7-7-20

Operating Voltage 1,85 V

Pins 240

AMD Athlon II X4 Quad Core 630, 2.80GHz, 2M, BOX, AM3 185.25 лв.

WD 640GB 7200 64MB SATA III Black 119.65 лв.

Лично аз бих рискувал с AMD Phenom II X2 Dual Core 555, 3.20GHz, 8M, BOX, AM3, Black Edition 203.18 лв.

Phenom II X2 не е дефектирал X4, а е нормален двуядрен с възможност за отключване на ядра. Казвам възможност защото не всички X2 могат да се отключат, а и някои отключени правят проблеми. Добре че аз попаднах на хубав X2 и сега си бачка без проблеми като X4 и то със добър клок :yanim: За 220 лева получих процесор, равен на 955/965 които ако не се лъжа са над 300 лева. Да живее AMD! :)

Не разбирам каква файда имат АМД да пускат такива процесори?

Според мен повече да се купуват Phenom II X2/X3.

в България да, защото се опитваме да минем тънко :yanim:. Питах мой приятел, който живее в САЩ колко пари е моята конфигурация, той ми каза към 400 - 450 долара струва. Сега има и друга тънкост с амд процесорите и това е рамта таймингите. Повечето процесори на амд работят по - добре с по - ниски тайминги. Примерно аз мойте от 9-9-9-24 ги сложих на 7-8-8-29, което не се оказа добър вариант и пробвах на 8-8-8-24 и стана. Сега работи малко по - бързичко, не много, но все пак колкото толкова :)

в България да, защото се опитваме да минем тънко :yanim:. Питах мой приятел, който живее в САЩ колко пари е моята конфигурация, той ми каза към 400 - 450 долара струва. Сега има и друга тънкост с амд процесорите и това е рамта таймингите. Повечето процесори на амд работят по - добре с по - ниски тайминги. Примерно аз мойте от 9-9-9-24 ги сложих на 7-8-8-29, което не се оказа добър вариант и пробвах на 8-8-8-24 и стана. Сега работи малко по - бързичко, не много, но все пак колкото толкова :)

А това, дали ще стане със паметта от подписа?

Ами да ти кажа не мога да ти гарантирам. Ако нямаш работа пробвай аз 3 пъти се наложи да ресетвам биоса, че не беше доволен от таймингите. Предполагам си по - навътре с нещата и знаеш как да ги гласиш. Аз бях учил нещо, но сега като гледам или аз бъркам нещо в пресмятането или с новите памети е така. Аз учих, че TRCD + CAS + 2 = TRAS, но в момента съм на 8-8-8-24 и сметките не ми съвпадат, но пък работи перфектно. Кажи ми какви са ти сегашните тайминги

Ами да ти кажа не мога да ти гарантирам. Ако нямаш работа пробвай аз 3 пъти се наложи да ресетвам биоса, че не беше доволен от таймингите. Предполагам си по - навътре с нещата и знаеш как да ги гласиш. Аз бях учил нещо, но сега като гледам или аз бъркам нещо в пресмятането или с новите памети е така. Аз учих, че TRCD + CAS + 2 = TRAS, но в момента съм на 8-8-8-24 и сметките не ми съвпадат, но пък работи перфектно. Кажи ми какви са ти сегашните тайминги

Ами не съм навътре, ето шот от Everest.

Публикувано изображение

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Не разбирам каква файда имат АМД да пускат такива процесори?

Повишават си продажбите, невярвам да имат кой знае какви загуби.

Купуваш си нова конфигурация и се чудиш Интел или АМД??

Четеш в нета че някакъв процент процесора на АМД се отключват и избираш AMD

за целта обаче трябва дъно което пак е с чипсет на AMD

и от цялата работа само печелят.

Няма по добра реклама от доволните потребители който се хвалят по форумите как за 50-100 или 200 лева са си купили еди какъв си процесор и той се е отключил до еди какъв си.

• Автор

Това за не е black не го разбрах... обаче искам да питам какъв е шансът да попадна на читав x2 black eddition с 4 функциониращи ядра? Нещо някой спомена за серйни номера ...

Black значи че е с отключен множител. Шанса е 50 на 50 да се отключи до Х4. От 20 дена го мислиш този процесор докато не го купиш няма как да разбереш дали ще се отключи. Взимай Атлон Х4 6** сутринта явно ми се е спяло :hush:

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Точно това ме притиснява, като знам колко съм касметлия...

Ти още ли не си го купил този процесор :rolleyes: докато се наканиш ще излязат 940Т и 960Т те ще се отключват до Х6 :rolleyes:

Ти още ли не си го купил този процесор :nono: докато се наканиш ще излязат 940Т и 960Т те ще се отключват до Х6 :hush:

Сигурно ли е, че ще видят бял свят?

Последно, като попаднах на информация за тях, пишеше, че може въобще да не ги видим. :P

Сигурно ли е, че ще видят бял свят?

Последно, като попаднах на информация за тях, пишеше, че може въобще да не ги видим. :hush:

Чета разни слухове, даже по едно време имаше излязли и някакви снимки.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=n9fGHhcRZqU

Видеото го знам - чак дъното е на асрок.

Едно видео нищо не значи. От томс хардуер гайд:

"I just got off the phone with AMD to discuss this part. As it turns out, the Phenom II X4 960T may never see the light of day. This actually happened a while back with a part called the Phenom II X3 740; AMD simply decided that the processor wasn't something that fit well in its product stack. And truth be told, the company has a point, especially in this case. There are already compelling quad-core CPUs in its lineup, so why launch an expensive six-core-cut-down-to-four-core chip to compete against those? "To recover at least some of its investment into the Thuban die with dysfunctional cores" would be one suggestion, but it remains to be seen if there are enough of these to warrant a new SKU."

Няма да ги видим според мен. :hush:

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Хора, зашо започна цпу множителя започна да се променя постоянно? От биоса съм дал 18х множител и съм изключил C1E обаче пак продължава.... И още нещо вчера ми даваше ядрата в еверест цпу ид като 0 и 1 а днес ми ги дава като 1 и 2 .?????? Проблемът решен Cool and quiet... disabled

Редактирано от Alexxx888 (преглед на промените)

Хора, зашо започна цпу множителя започна да се променя постоянно? От биоса съм дал 18х множител и съм изключил C1E обаче пак продължава.... И още нещо вчера ми даваше ядрата в еверест цпу ид като 0 и 1 а днес ми ги дава като 1 и 2 .??????

AMD Cool'n'Quiet™ Technology

Всички модерни процесори имат вградена функция за управление на напрежението, която им позволява да намалят вашите сметки за електричество. За новите си процесори AMD разработи технология наречена Cool'n'Quiet а интел разработи друга наречена SpeedStep. И двете технологии променят динамично напрежението и честотата на процесорните ядра, намалявайки средната консумация на електричество и заедно с това отделяната топлина.

За новите си процесори AMD разработи технология наречена Cool'n'Quiet

Не точно - технологията я има още в някои модели Sempron и Athlon за s.754 и 939. Но иначе си прав.

Не точно - технологията я има още в някои модели Sempron и Athlon за s.754 и 939. Но иначе си прав.

Просто копирах цитат от статия :blink: която между другото е много стара и никъде не се споменава кой са новите процесори.

Cool'n'Quiet при мен е на ауто и според ASRock IES процесора хаби между 10 и 50W според натоварването.

Публикувано изображение

Процесора е с отключени ядра и лек клок до 3,6 Ghz

Дънна платка 38 °C (100 °F)

Процесор 44 °C (111 °F)

GPU1: Диод на графичния процесор 45 °C (113 °F)

GPU2: Диод на графичния процесор 48 °C (118 °F)

Seagate ST3500410AS 28 °C (82 °F)

Alexxx888 кофти е че не успя да отключиш процесора.Лош късмет, успех следващия път.

Точа зъби за Феном х4 който да може да се отключи до Х6, че този процесор вече ми умръзна :speak:

Точа зъби за Феном х4 който да може да се отключи до Х6, че този процесор вече ми умръзна :speak:

Т`ва май няма да го видим. АМД да напъват булдозерите и ако може да ги пуснат по-рано, а не да се занимават с четириядрени процесори, каквито вече имат в продуктовата си гама. :blink:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.