Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

При опит на инсталация на уиндолс ХП.

Featured Replies

Здравейте. Опитах да преинсталирам уиндолс-а на лаптоп Тошиба Satellite L500. При инсталацията ми излезе грешка: STOP:C0000221 Unknown Hard Error\SystemRoot\System32\ntdll.dll. На едно място твърдят че е от Дискът с Уиндолс-а на друго настройките от БИОС немога да разбера..Кажете как да го оправя и да продължа преинсталацията. Благодаря предварително

Здравейте. Опитах да преинсталирам уиндолс-а на лаптоп Тошиба Satellite L500. При инсталацията ми излезе грешка: STOP:C0000221 Unknown Hard Error\SystemRoot\System32\ntdll.dll. На едно място твърдят че е от Дискът с Уиндолс-а на друго настройките от БИОС немога да разбера..Кажете как да го оправя и да продължа преинсталацията. Благодаря предварително

В БИОС трябва да има насторйка за емулация на PATA, потърсете я и опитайте отново с инсталацията

• Автор

В БИОС трябва да има насторйка за емулация на PATA, потърсете я и опитайте отново с инсталацията

а тази опция какво точно да направя?!

а тази опция какво точно да направя?!

Трябва емулацията да е включена, тогава диска ще изглежда като PATA (старите ИДЕ дискове) и няма да има проблем ХР да се инсталира

• Автор

Трябва емулацията да е включена, тогава диска ще изглежда като PATA (старите ИДЕ дискове) и няма да има проблем ХР да се инсталира

Ами така опция никъде немога да открия... като вляза в биос има няколко раздела Security/ Advanced/Boot/ и още няколко прегледах внимателно всички раздели и никъде няма такава опция..

Ами така опция никъде немога да открия... като вляза в биос има няколко раздела Security/ Advanced/Boot/ и още няколко прегледах внимателно всички раздели и никъде няма такава опция..

Не съм запознат с модела. Но ако наистина е има няколко макар и по-сложни решения.

1. С помощта на програми за модифициране на инсталации вмъквате драйверите на контролера в инсталационния диск и пробвате с него

2. Намирате си диск за възстановяване на ОС за вашия модел, може да струва пари и ще изтрие цялата информация от диска. Но не е сигурно це се предалга от Тошиба

3. намирате USB флопи, записвате драйверите за SAТА на дискета и на една от началните стъпки на инсталацията натискате клавиш за да заредите драйверите от дискетата

Има разбира се и други, но те са още по-сложни

Аз ви препоръчвам да започнете от точка 2 (ако се предлагат такива дискове)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

Не съм запознат с модела. Но ако наистина е има няколко макар и по-сложни решения.

1. С помощта на програми за модифициране на инсталации вмъквате драйверите на контролера в инсталационния диск и пробвате с него

2. Намирате си диск за възстановяване на ОС за вашия модел, може да струва пари и ще изтрие цялата информация от диска. Но не е сигурно це се предалга от Тошиба

3. намирате USB флопи, записвате драйверите за SAТА на дискета и на една от началните стъпки на инсталацията натискате клавиш за да заредите драйверите от дискетата

Има разбира се и други, но те са още по-сложни

Аз ви препоръчвам да започнете от точка 2 (ако се предлагат такива дискове)

Няма ли някакъв по-прост начин бързо и лесно да го преинсталирам. Тези 3 точки нищо не ми говорят.... незнам нито какво значи проблемът ми нито как мога да го реша... Не съм запознат с лаптопите а и до сега не съм имал проблем при преинсталация.

Няма ли някакъв по-прост начин бързо и лесно да го преинсталирам. Тези 3 точки нищо не ми говорят.... незнам нито какво значи проблемът ми нито как мога да го реша... Не съм запознат с лаптопите а и до сега не съм имал проблем при преинсталация.

Съжалявам, лично аз не се сещам за по-лесен начин. Но изчакайте, някой от колегите може да предложи по-добре и по-проста идея

unbelievable.boy, може да направите следното:

Трябва да имате инсталационен диск за Windows XP, като сервизният пакет да е най-малко Service Pack 1. Понеже Windows XP няма SATA поддръжка, най-сигурният начин за безпроблемна работа на този лаптоп ще бъде вграждане на SATA драйвери в инсталационен диск с nLite. Аз предпочитам вграждане, вместо да се използват други опции, защото не харесвам IDE HDD симулация през BIOS.

1. Първо трябва да изтеглите SATA драйверите, в зависимост от това какъв чипсет имате:

• За Intel: 32-bit Intel RST Driver 9.6.0.1014 WHQL - за Intel ICH7R/M, ICH8R/M, ICH9R/M или за ICH10R/D S-ATA AHCI и RAID контролери (закачам го към това съобщение).
  • За AMD/ATI: ATI RAID driver for Windows XP - ThinkCentre A61 (върши перфектна работа и за Toshiba с ATI/AMD)

Изтеглете един от тези файлове, в зависимост от това дали имате Intel или ATI/AMD и го поставете на десктопа. Разархивирайте го в папка, пак на десктопа.

2. Работа с nLite

• Изтеглете и инсталирайте nLite.
  • Създайте папка на десктопа с име WinProba. Поставете инсталационния диск на Windows XP в CD/DVD оптичното устройство. Копирайте цялото съдържание на диска в папка WinProba.
  • Стартирайте nLite, после укажете къде се намира работната ви папка с инсталационните файлове на Windows - WinProba и натиснете Изберете (Select). Ето по-подробно описание на работата на nLite -> nLite Guides.
  • Когато вграждате драйвер през опцията Drivers използвайте бутона Insert, после Single driver и посочете другата папка с драйверите, които вече изтеглихте и разархивирахте. Посочете някой INF файл, без значение кой.
  • Препоръчително е да не махате опции на Windows с nLite. След като приключите, направете с nLite ISO файл, запишете го на диск с подходяща програма на минимална скорост.

Пишете дали има резултат.

• Автор

unbelievable.boy, може да направите следното:

Трябва да имате инсталационен диск за Windows XP, като сервизният пакет да е най-малко Service Pack 1. Понеже Windows XP няма SATA поддръжка, най-сигурният начин за безпроблемна работа на този лаптоп ще бъде вграждане на SATA драйвери в инсталационен диск с nLite. Аз предпочитам вграждане, вместо да се използват други опции, защото не харесвам IDE HDD симулация през BIOS.

1. Първо трябва да изтеглите SATA драйверите, в зависимост от това какъв чипсет имате:

• За Intel: 32-bit Intel RST Driver 9.6.0.1014 WHQL - за Intel ICH7R/M, ICH8R/M, ICH9R/M или за ICH10R/D S-ATA AHCI и RAID контролери (закачам го към това съобщение).
  • За AMD/ATI: ATI RAID driver for Windows XP - ThinkCentre A61 (върши перфектна работа и за Toshiba с ATI/AMD)

Изтеглете един от тези файлове, в зависимост от това дали имате Intel или ATI/AMD и го поставете на десктопа. Разархивирайте го в папка, пак на десктопа.

2. Работа с nLite

• Изтеглете и инсталирайте nLite.
  • Създайте папка на десктопа с име WinProba. Поставете инсталационния диск на Windows XP в CD/DVD оптичното устройство. Копирайте цялото съдържание на диска в папка WinProba.
  • Стартирайте nLite, после укажете къде се намира работната ви папка с инсталационните файлове на Windows - WinProba и натиснете Изберете (Select). Ето по-подробно описание на работата на nLite -> nLite Guides.
  • Когато вграждате драйвер през опцията Drivers използвайте бутона Insert, после Single driver и посочете другата папка с драйверите, които вече изтеглихте и разархивирахте. Посочете някой INF файл, без значение кой.
  • Препоръчително е да не махате опции на Windows с nLite. След като приключите, направете с nLite ISO файл, запишете го на диск с подходяща програма на минимална скорост.

Пишете дали има резултат.

Благодаря за полезният ви отговор,но аз смених Дискът с уиндолс-а и тръгна...Явно копието на уиндолса не е било читаво. Благодаря ви за всичко. Само едно остана след като го преинсталирах инсталирах всички драйвъри като тръгнах да влизам в Д - то и ми изписа че не е форматирано и ме попита дали искам да го форматирам незнам какво да натисна?post-275539-056656900 1282380429_thumb.j

post-275539-026943400 1282380424_thumb.j

Редактирано от unbelievable.boy (преглед на промените)

Нещо не разбирам. Пишете:

след като го преинсталирах

Вчера в тази тема се разбра, че имате Sality. Беше ви даден съвет:

Лошо......наличието на активен драйвер abp470n5 е сигурен знак - Файлов вирус Sality Борбата с него е загубена кауза..!

Препоръчвам:

....................

2. Снабди се с инсталационно CD на Windows и направи чиста инсталация: изтриване на всички дялове, формат и инсталация нa Windows.

....................

Направихте ли чиста инсталация на Windows? Ето как става: Инсталиране и надстройване на Windows XP -> виж Метод 1.

Под чиста инсталация се състои в премахване на всички данни от твърдия диск чрез повторно разделяне на дялове и преформатиране на диска, след което се извършва ново инсталиране на операционната програма и приложните програми на празен (чист) твърд диск.

Какво всъщност направихте? Repair Install, чиста инсталация или нещо друго?

P.S. Винаги можете да форматирате дялове, препоръчително е под NTFS.

• Автор

Да, направих чиста инсталация преди 1 4ас някъде завърших инсталацията и качих драйвърите. Сега чаках да ми кажете как точно да го форматирам..Исках да попитам надолу отметките трябва ли да маркирам нещо или? (Allocation unit size); (Volume label); (Format options) трябва ли нещо да променям или направо да натискам СТАРТ?

Редактирано от unbelievable.boy (преглед на промените)

по време на инсталацията, която пускаш със буут от цд-то затриваш всички дялове на диска, рестартираш (защото диск мениджъра на windows e тъп) и следващото пускане пак ги създаваш - инсталираш win на първия дял и форматираш останалите, които си направил като влезеш в windows...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.