Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Технополис - мошеници

Featured Replies

Пак питам, а ако е платено с ваучери?

Ваучерите ли ще върнат или сумата в кеш?

Никъде не пише как е платено, но все пак...

Скоред мен трябва да ти върнат пари.

Suggs , виж , че в гаранцията пише 4500 :rolleyes:

Да, видях го. Но за да има несъответствие, трябва в магазина да е обявено, че конфигурацията на този модел е с 4500. Не знам как е било, но ти сам ми написа, че са ти казали, че е с 3100.

А така - можеш да искаш подмяна на гаранционната карта :wors: . Което е безсмислено. Тази карта се издава от фирмата, която е асемблирала компютъра, а не от Технополис. И бъди сигурен, че имат договорка със сервизите да обслужват компютри, придружени с нея.

В крайна сметка, ако отидеш в сервиза с тази гаранционна карта, касовата бележка и запечатан с лепенка компютър, какво основание ще имат да ти откажат ремонт? Ще те обвинят, че си си сменил вградената в дъното карта с друг модел ли? :P Съмнява ме.

Пак питам, а ако е платено с ваучери?

Ваучерите ли ще върнат или сумата в кеш?

Никъде не пише как е платено, но все пак...

Я, не пише ... Виж си касовата бележка - платено е 300 лв с чекове, и 110 лв в брой.

По силата на член 55(ал.1) от ЗЗП потребителят може да върне в срок от 7 работни дни закупената стока при следните условия:

................

В грешка си. Чл 55, ал.1 се прилага при продажби от разстояние - покупка по Интернет, поръчка по телефон, и т.н. Тук случаят не е такъв.

Редактирано от Suggs (преглед на промените)

• Автор

Да, видях го. Но за да има несъответствие, трябва в магазина да е обявено, че конфигурацията на този модел е с 4500. Не знам как е било, но ти сам ми написа, че са ти казали, че е с 3100.

А така - можеш да искаш подмяна на гаранционната карта :rolleyes: . Което е безсмислено. Тази карта се издава от фирмата, която е асемблирала компютъра, а не от Технополис. И бъди сигурен, че имат договорка със сервизите да обслужват компютри, придружени с нея.

В крайна сметка, ако отидеш в сервиза с тази гаранционна карта, касовата бележка и запечатан с лепенка компютър, какво основание ще имат да ти откажат ремонт? Ще те обвинят, че си си сменил вградената в дъното карта с друг модел ли? :wors: Съмнява ме.

В магзина първоначално ми казаха следното "Това е последния компютър от този модел. Явно предните са били с тази видео карта (4500)."

Но отново повтарям, взет е с ваучери. Ако като го връщаме ни дадат парите в брой, го сменяме без много да му мислим

Едно пояснение:

Казваме, че ще го вземем.

Носят ни гаранционна карта на която пише, че е 4500.

1во жената ни казва че е както си пише на картончено 3100.

2ро поправя се и ни казва че е както пише на гаранцията.

3то към касате става на 3100

4то докато се плаща , отивам да питам за картата където се слага печат на гаранцията тях да питам. Обаждат се веднага да дойде човек да каже ясно и точно.

5то Не става ясно. Е накрая казва щом пише 4500 значи е такава

А за касовият бон - По*яволите, не съм го погледнал

Редактирано от kai_99 (преглед на промените)

Добре, в крайна сметка ти какво искаш? Ако искаш да върнеш компютъра - опитай. Не знам какъв ще е резултатът. Едва ли ще ти върнат парите. Но бих ти предложил да го замениш с друг. Колегите по-горе се изказаха отрицателно за покупка на компютър от Техно- магазините, и донякъде съм съгласен с тях. Въпреки че и аз си взех моя предния оттам, и доколкото знам, още работи. Но от всичките варианти според мен най-лошият е да си вземеш Hyundai. Щом трябва да е от Технополис, смени го с някой, асемблиран от "СММ 97" или "Аргус" (пише го на етикетите). А ако искаш да го ползваш - с гаранцията няма да имаш проблем. Не съм 100% сигурен (не съм шеф на сервиза :rolleyes: ), но предполагам от опит.

...Ако като го връщаме ни дадат парите в брой...

Ще ви върнат каквото пише на касовата бележка - 300 лева чекове и 109 лева в брой.

...с гаранцията няма да имаш проблем...

Много е мъгляво положението с гаранциите от Техно-шит. Общо взето обслужването им е до добрата воля на сервиза, която често липсва. А и при несъответствие между гаранционната карта и чарковете в кутията, положението е още по-съмнително. Провери дали има нещо, което да свързва конфигурацията с описаното в гаранционната карта. Сериен номер, друг номер, поставен от асемблатора/търговеца...
  • Автор

Номерата на модела съвпадат! А какво искам. Става дума за приятели. Компютъра им се развали и не разполагат поне за момента с пари в брой. Могат до 500 лв. да вземат нещо с ваучери от Технополис и им трябва спешно. Това наистина е беше най-добрата оферта от това, което е в наличност.

Теоретично ДА, стига да си си запазил кутията с която си взел.

А за парите - по-добре е така, но е купен с ваучери и надали ще ни дадат парите в брой

Fixt00l, колега, колкото и смешно да звучи без проблем си джиткам StarCraft 2 на лаптопа с видео карта 4500 :rolleyes: другата разлика е че звуковата карта май май не е 6.1 ( :wors: ), но е вградена

Така, че има значение

Защо не пуснеш по един Futuremark, за да видиш, че съм прав? Мислиш ли, че няма да ти върви и на 3100? Защо не опиташ? И защо не поискаш в замяна компютър с вградено видео от Ati или nVidia ?

• Автор

Защо не пуснеш по един Futuremark, за да видиш, че съм прав? Мислиш ли, че няма да ти върви и на 3100? Защо не опиташ? И защо не поискаш в замяна компютър с вградено видео от Ati или nVidia ?

Писах по-горе, че от това в наличност този бе най на сметка (от гледна точка на процерор и рам).

След като е най-на сметка, трябва да знаеш, че няма да ти дадат по-хубав, ако наистина този е бил най-изгоден.Не може ли да си го оставиш, а после да добавиш някое бюджетно решение на PCI-E, например 4770 втора употреба ?

Там има умопомрачителни оферти, преди малко ги прегледах, с които със сигурност нарушават закона, защото заблуждават клиентите си. Явно за тях процесор на AMD с дъно на INTEL е нещо нормално... Например ето тази "оферта" - Настолен компютър KTN BUSINESS BASIC :yanim:

ПРОЦЕСОР AMD Athlon 64 x2 2.1GHz с ДЪННА ПЛАТКА INTEL G31 s.775,1333,PCI-EX ...

Честно казано, изобщо се учудвам, че закупения от kai_99 компютър е проработил. Въпросните ваучъри по-добре да бяха изразходвани за тенджери и тигани, каквито там също продават, въпреки че дори за тенджери и тигани има много по-добри места от където да си напазаруваш много по-добри от предлаганите там.

п.п. Аз на мястото на купувача, щях да искам замяна точно с този "компютър", за който съм дал линк, да видим тогава какъв смях ще е...

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Към автора :cool: Твоите познати са се минали много яко, да бяха ги разминиле тези ваучери с някои клиент за пари в брои. Щяха да повисят един час в магазина и все някои щеше да се навие. Целия проблем се състои в това че са ви набутали по стар модел дънна платка, видеото е вградено. Този компютър няма бъдеще безнадежно остарял е.По форумити такива се намират с остатъчна гаранция за по 150-200лв........ Смяна на стоката е до 3тия ден.Но при компютрите незнам как седи въпроса понеже има уловка да не е променяно нищо + оригиналната опаковка, а пък вие сте инсталирали OC. За 500лв можеше да се вземе дъно с вградена Ати карта 4250 и двуядрен процесор на 3,0 GHz.....

• Автор

Към автора :)

Твоите познати са се минали много яко, да бяха ги разминиле тези ваучери с някои клиент за пари в брои.

Щяха да повисят един час в магазина и все някои щеше да се навие.

Целия проблем се състои в това че са ви набутали по стар модел дънна платка, видеото е вградено.

Този компютър няма бъдеще безнадежно остарял е.По форумити такива се намират с остатъчна гаранция за по 150-200лв........

Смяна на стоката е до 3тия ден.Но при компютрите незнам как седи въпроса понеже има уловка да не е променяно нищо + оригиналната опаковка, а пък вие сте инсталирали OC.

За 500лв можеше да се вземе дъно с вградена Ати карта 4250 и двуядрен процесор на 3,0 GHz.....

Питахме за инсталиране на OS, нямало проблем стига да е в оригинална опаковка. Пък и не е проблем един format.

Някои може ли за тези пари да предложи нещо по-добро от Технополис?

От тези в Бургас, това е най-доброто.

Нямаше ли да е малко смешно в магазина да питам хората "пари за ваучери"?

Редактирано от kai_99 (преглед на промените)

Ако ще се ползва за игри - някаква конзола.

За тези пари бих взел нетбуук. Най-евтиния възможен.

Ще е доста по-качествен от всяка конфигурация "хюндай" и "ктн".

Няма да има разминаване от типа "в гаранцията пише едно, а на практика е друго"

Да не говорим, че нетбуците са преносими, имат уай-фай и тн.

От този магазин и за тези пари... друго качествено няма.

Поздрави!

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

А няма ли вариант да си доплатиш някаква сума към ваучерите и да си вземеш някой лаптоп за около 1000 лв. ?

А няма ли вариант да си доплатиш някаква сума към ваучерите и да си вземеш някой лаптоп за около 1000 лв. ?

Човека каза, че става въпрос за негови познати, които имат 500 лева, на ваучери към технополис и не могат да отделят повече.

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

Питахме за инсталиране на OS, нямало проблем стига да е в оригинална опаковка. Пък и не е проблем един format.

От тези в Бургас, това е най-доброто.

Нямаше ли да е малко смешно в магазина да питам хората "пари за ваучери"?

Що да е смешно?Ако има някаква далаверка все някои ще се навие........

Аз редовно разменям с един колега ваучери за храна, врътката е че ми дава ваучери на стоиност 220лв аз му давам 200лв.

Аз съм на далавера 20лв тои пък получава пари в брои, пък аз така или иначе си пазаря редовно в магазин където вървят тези ваучери.

От техно маркета компютър не бих препоръчал, там всичко е старо и залежала а цените са надути.

Ще ви кажа единствената причина заради,която уважавам ТЕХНОПОЛИС :rolleyes:

Миналата година си бях купил плазмен телевизор Филипс **** някакъв си,не помня.Купувам го,гаранция всичко ми дават и на другия ден съответно(напълно нормално за ТЕХНОГЪС) нося ТВ-то на сервиз.На вратата засичам един мой приятел с подобен телевизор.. така де и той натам се запътил :)

В крайна сметка бяха коректни спрямо мен и го възстановиха с нов.Единствено това ми направи добро впечатление от тях.

Иначе не струват !!!

• 5 години по-късно...

Здравейте, забелязах, че темата е стара, но искам да добавя, че за 5 години нищо не се е променило в тая фирма. Говоря за обслужване, обещани подаръци и прочие. Момчетата в магазина си нямат представа от компютри и не само. А, за да получиш обещан подарък към продукт, е необходим само един скандал пред клиенти. За управителите да не говорим... изключително надменни и с ниско ниво на възпитание.

Редактирано от IvanValchev (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.