Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът ми не иска да стартира

Featured Replies

Здравейте! На скоро смених ОС-а си с Windows 7 Ultimate 64 битова версия. Появиха се проблеми, които с времето успях да оправа (част от тях), но имам един, който не мога да разреша. От както съм с новия Windows много често при стартиране, компютъра ми не иска да се буутне въобще. Имам предвид, че PC-то работи, а монитора не показва знак, че e включен - няма никаква картина, като при изключен компютър. Налага се да го рестартирам от копчето, което не е много добре. Не знам дали проблема е известен, но ще съм много благодарен, ако някой има решение за него.

Оправи си драйверите за видеото и прегледай кабелната връзка м/у компютъра и монитора.

• Автор

Надали е от видеото, качил съм най-новите драйвъри и кабелите ми са ОК. Забелязвам, че преди да се появи картина DVD-ROM-а ми търси диск, а пък съм настроил първо да ми буутва HDD.

А виждаш ли си екрана с проверките в началото (този който го има всеки компютър)? Проблема идва след Starting Windows екрана или преди него?

на двамата ви цъкнах (-) за писане на глупости - щом не светва монитора значи има хардуерен проблем - нормално е поне таблицата на биос да се покаже първо... разкачи цд-то и пробвай пак... но кажи и с каква марка захранване си и колко е годишен компютъра... много вероятно проблема да е в ахранването или нещо друго хардуерно... при пускане на компа лампичката на цд-то винаги мигва за момент, обаче ако остане да свети постоянно има няколко варианта или е забил ide/sata контролера, или цд-то е изпушило или захранването не в ред. щом не го прави всеки път - вероятно надути кондензатори около южния мост или по захранването...

на двамата ви цъкнах (-) за писане на глупости - щом не светва монитора значи има хардуерен проблем - нормално е поне таблицата на биос да се покаже първо... разкачи цд-то и пробвай пак... но кажи и с каква марка захранване си и колко е годишен компютъра... много вероятно проблема да е в ахранването или нещо друго хардуерно... при пускане на компа лампичката на цд-то винаги мигва за момент, обаче ако остане да свети постоянно има няколко варианта или е забил ide/sata контролера, или цд-то е изпушило или захранването не в ред. щом не го прави всеки път - вероятно надути кондензатори около южния мост или по захранването...

Може и да е faulty ram.

• Автор

DVD-то си работи, но наистина при стартиране не светка само веднъж, а даже стърже леко като при опит за четене. Захранването ми е 450W от китайските измислици. PC-то ми е на година и половина. Миналото лято му взех 5 вентилатора, може би има някакво пренатоварване при стартиране, но е странно защо преди нямах такъв проблем със Vista. Сега ще пробвам да разкача от кабелите DVD-то и ще видя какъв е резултата.

ТЕСТ

Ето какво направих:

1. Изключих компютъра си и отворих кутията.

2. Свалих само молекса (захранването) на ДВД-то.

3. Пуснах компютъра - пак не се стартира.

4. Изгасих го от захранването.

5. Махнах и САТА кабела.

6. Стартирах пак, чаках малко при изгасен монитор, но тръгна.

7. След като се зареди Уиндоус-а, рестартирах ПК от менюто.

8. Стартира веднага без да чакам.

9. След повторното зареждане изключих компютъра и го пуснах пак - без успех.

10. Рестартирах от копчето и след секунди тръгна.

Извод: Прави същите номера като и с DVD-то. Пуска се когато си иска - някъде другаде е проблема, вероятно захранването (а то е на FSP GROUP fortron/source).

Редактирано от hAWK_gc (преглед на промените)

Преинсталирай с чиста инсталация и формат на дяла.Така ще стане ясно софтуерен ли е проблема или хардуерен.Още по-добре ще се получи,ако при формата избереш нормален(не Quick) формат,така ще стане ясно дали има лоши сектори по тоя дял. п.с.Няма да слагам (-)-чета на @ the professor,защото е глупаво...

Редактирано от jossbomon (преглед на промените)

• Автор

Еми за преинсталиране няма да стане работата, защото и без това ми отне куп време да възстановя целия софтуерен арсенал, с който работя, а сега пак де се повтаря... Искам да отбележа, че при инсталация на Windows 7 принципно е само един бутон за форматиране, а и не намирам проблем в харда, защото когато стартирам, още преди да светне екрана DVD-то започва да светка и стърже и докато не спре не се изписва нищо на монитора.

Здравейте! На скоро смених ОС-а си с Windows 7 Ultimate 64 битова версия. Появиха се проблеми, които с времето успях да оправа (част от тях), но имам един, който не мога да разреша. От както съм с новия Windows много често при стартиране, компютъра ми не иска да се буутне въобще. Имам предвид, че PC-то работи, а монитора не показва знак, че e включен - няма никаква картина, като при изключен компютър. Налага се да го рестартирам от копчето, което не е много добре. Не знам дали проблема е известен, но ще съм много благодарен, ако някой има решение за него.

Пропуснал си да споменеш каква е видеокартата. Дали дъното е с вградена видеокарта или имаш дискретна такава. Срещал съм такива случаи при компютри с дъна с вградена видеокарта, при които се ползва допълнителна (дискретна). След като компютъра ти ту тръгва ту не, може да опиташ като го подкараш някак да влезеш биоса и да зададеш настройките му да са по Default.

• Автор

Естествено, че имам видео - GF 9600 GT, 512 MB, DDR3, 256bit. Дъното ми е ASUS M3N78 PRO, а в биоса нищо не съм пипал освен кое у-во да се буутва 1во.

Естествено, че имам видео - GF 9600 GT, 512 MB, DDR3, 256bit. Дъното ми е ASUS M3N78 PRO, а в биоса нищо не съм пипал освен кое у-во да се буутва 1во.

Дъното ти има вградена видеокарта. Когато успееш да пуснеш компютъра отвори Биоса в него "отиди" на Advanced после на Chipset и там ще видиш (вероятно) най-отдолу на менюто да пише: Primary display adapter. Ако срещу него е посочено "Auto", Смени го на PCI-E. Следва рестарт и остава да се види дали проблема е отстранен.

• Автор

Да знам. Следвах указанията ти, на Primary display adapter беше PCI аз го направих на PCI-E, но пак си има чакане при стартиране (DVD-то търси диск).

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Тези дни си правих тестове като разкачих ДВД-то и всичките 5 допълнителни вентилатора, които бях купил, за да вида дали проблема идва от някакво пренатоварване на захранването, но пак за съжаление нещо се бави ПС-то преди да се включи, ако въобще се включи. Не знам какво да предприемам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.