Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с резолюцията, Windows 7

Featured Replies

Привет. :( Проблема не е особено голям, даже е малък, буквално. Преминах и аз най-после на 7-цата, доволен съм, даже доста. Има само 2-3 проблемчета, с които не мога да се оправя, та това е един от тях. Под XP и Vista резолюцията ми винаги си е била 1024 x 768, понеже монитора ми не е особено голям, та бях си свикнал така навсякъде, но след като включих онзи ден компютъра останах неприятно изненадан - резолюцията (препоръчителната) беше 1280 x 1024 и при опит да я направя на по-горната нещата ставаха доста големички и леко размазани, още по-зле. Естествено реших, че е от липса на драйвъри за видео кратата, инсталирах ги, ресрартирах, но нейсе, проблема си стои. Опитах и от ''екстрата'' за по-големи и по-малки елементи, не се получава. :/ Някой ако има някаква идея как мога да се върна към старата си резолюция (1024 x 768) и всичко да си е с нормален размер, както беше при XP-то, моля, нека сподели.

Кakъв ти е монитора? И коя "екстра" казваш, че си ползвал - бутона <Ctrl>+ скрола на мишката ли или друг метод? Възможно е да ти трябва драйвер и за монитора - така, че потърси.

Кakъв ти е монитора? И коя "екстра" казваш, че си ползвал - бутона <Ctrl>+ скрола на мишката ли или друг метод? Възможно е да ти трябва драйвер и за монитора - така, че потърси.

Напиши модела на монитора. Нима не се досещаш, че хората не го знаят?Гадателите са на почивка в Индия!
  • Автор

Монитора е Аcer AL1716, а това е нещото, за което говоря:

Публикувано изображение

Ctrl + скрола щеше да свърши работа ако ставаше въпрос само за иконките или браузъра, но не е така, за съжаление. :/

Този монитор трябва да работи точно на тази резолюция 1280 x 1024 @75Hz!Това,че ти искаш да го ползваш на непрепоръчителната си е твой проблем.Ако държиш на 1024 х 768,то виж на какви херци(Hz) ще ти е най-добре изображението.Драйвера си е добре,щом ти е превключил на оптималния за монитора.

Редактирано от jossbomon (преглед на промените)

Привет. :ph34r:

Проблема не е особено голям, даже е малък, буквално. Преминах и аз най-после на 7-цата, доволен съм, даже доста. Има само 2-3 проблемчета, с които не мога да се оправя, та това е един от тях. Под XP и Vista резолюцията ми винаги си е била 1024 x 768, понеже монитора ми не е особено голям, та бях си свикнал така навсякъде, но след като включих онзи ден компютъра останах неприятно изненадан - резолюцията (препоръчителната) беше 1280 x 1024 и при опит да я направя на по-горната нещата ставаха доста големички и леко размазани, още по-зле. Естествено реших, че е от липса на драйвъри за видео кратата, инсталирах ги, ресрартирах, но нейсе, проблема си стои. Опитах и от ''екстрата'' за по-големи и по-малки елементи, не се получава. :/

Някой ако има някаква идея как мога да се върна към старата си резолюция (1024 x 768) и всичко да си е с нормален размер, както беше при XP-то, моля, нека сподели.

Просто при 7 иконите са по-големи.
  • Автор

Листовете ми на Flash & Photoshop настроени на 500 x 300 (например) са твърде малки и едвам се работи на тях, докато преди 500 x 300 си беше напълно достатъчно за един signature. Да не говорим за сайтовете. Не съм обърнал внимание на това какво е препоръчително за монитора, понеже той винаги си е бил настроен на 1024 x 768 и така съм свикнал от самото начало, голям зор ми е в момента. :ph34r:

Редактирано от neji7 (преглед на промените)

Стандартната резолюцията на този монитор трябва да е 1280 x 1024 @75Hz, за да не е размазано изображението.

Иконите на декстопа може да се смаляват ( стават, като XP), и иконите на файловете също.

Едит: Ето драйвър (2.7 KB 2009/01/14) от сайта на Acer. Незнам до колко става за 7, и дали ще помогне в случая.

Във Photoshop, може да се увеличвата изображенията CTRL и +.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• Автор

^ Mерси, но знам за тези неща, проблема не е в тях. Драйвърите са инсталирани, не знам защо се получава това разминаване, но не се издържа. Edit: Благодаря и за драйвърчето, но ефект няма. :/

Редактирано от neji7 (преглед на промените)

На 1024x768 e нормално да е размазано, защото не е нативната (по-пдразбиране) резолюция на екрана. (вече монитори 1024x768 не се произвезвеждат) Ако не е размазано на стандартната за монитора 1280 x 1024 @75Hz (или на 60,70 Hz), значи проблем няма. Погледни и в настройките на самата видео карта за размазването. В настройките на карта (напр. Nvidia има опция Image Sharping). Също може да се видят и опциите в самото меню на монитора Sharpness (ако има такова) Ще трябва да се приспособиш на тази резолюция или да помислиш за нов по-голям монитор.

Както неведнъж спомена колегата горе, ползвай си монитора на неативната резолюция - 1280 x 1024. При LCD мониторите, не е като при CRT, да си сложиш по-малка или по-голяма такава и пак да виждаш комфортно. В допълнение, пробвай да нагласиш Clear Type, който най ти допада - от Контролен панел\Всички елементи на контролния панел\Дисплей.

Здравейте, и аз от вчера съм с Windows 7 и имам подобен на колегата проблем. Мониторът ми е Samsung syncmaster 710 mp и си е на 8 години. Както и да е досега бях на XP и резолюцията ми беше 1280x1024 всичко беше перфектно, сега съм отново на тази резолюция, която е и препоръчителната, но четенето на текстове си е истинско изпитание, защото всичко е поразмазано, моля някой да сподели къде може да е проблема. Надявам се да не се налага да си взимам нов монитор...

Здравейте, и аз от вчера съм с Windows 7 и имам подобен на колегата проблем. Мониторът ми е Samsung syncmaster 710 mp и си е на 8 години. Както и да е досега бях на XP и резолюцията ми беше 1280x1024 всичко беше перфектно, сега съм отново на тази резолюция, която е и препоръчителната, но четенето на текстове си е истинско изпитание, защото всичко е поразмазано, моля някой да сподели къде може да е проблема. Надявам се да не се налага да си взимам нов монитор...

Драйвъри за видео картата има ли качени?

Погледни горния коментар, относно ClearType и разгледай постовете по-горе(относно настройките на видео картата и на самия монитор).

Може да се опиташ да промениш Hz, на монитора от настройките на Windows или видео картата.

Драйвъри за видео картата има ли качени?

Погледни горния коментар, относно ClearType и разгледай постовете по-горе(относно настройките на видео картата и на самия монитор).

Може да се опиташ да промениш Hz, на монитора от настройките на Windows или видео картата.

Драйвери и за картата и за монитора имам, но няма резултат безкрайните настройки, иначе картата ми е ATi Radeon HD5550 1GB Sapphire DDR3.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.