Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ide drivers installation error

Featured Replies

Здравейте,

преди да ме нахокате ,че в гугъл има много такива теми ,ще кажа ,че прочетох няколко и разбрах ,че всеки случай се е отделен и не стщнах като моят.Проблема при мен се появи защото сложих друго оптично у-во и след включването се появи надписа"IDE DRIVES INSTALLATION ERROR" и "change stand alone slave to master.System halt".До сега не съм подменял компоненти по пц-то и незнам какво точно се прави.Сложих кабелите на новото двд както си бяха на старото.Освен ,че след като сложих кабелите забелязах ,че наи тънкият не е закачен никъде и незнам така ли си е бил или се е откачил.Незнам къде и дали трябва да го включа някъде?

Ето малко снимки:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Самото у-во има така наречени джъмпери и с тях се определя как да го разпознава дъното и точно там е проблема.Виж как са ти сложени джъмперите и ги сложи на Master ако на този кабел е само това у-во , ако ли не и има повече у-ва го сложи на Cable Select(CS).Кабела който не е включен защото не е задължителен.Ползва когато пуснеш Audio CD и звука да се подаде диркетно на звуковата карта.

• Автор

Къде да ги видя джъмперите?И за кой кабел от трите казваш "дали е само това у-во"?

Къде да ги видя джъмперите?И за кой кабел от трите казваш "дали е само това у-во"?

След този въпрос ... се чудя дали ще се справиш сам !!!

Публикувано изображение

погледни CD/DVD отзад ... трябва да представлява нещо такова като картинката и както ти е казал Илиев слози джъмпирите на Master или направо ги махни ...

• Автор

Така е в момента и на старото двд бяха така кабелите:

Публикувано изображение

gibson58 , я махни джъмперите и го остави по подразбиране да видиш дали ще има ефект !

П.П. оправи си заглавието

http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва максимално съдържанието на самата тема. Теми със заглавия от една дума или от рода на "Помощ!", "Имам проблем", "Спешно" и т.н. се изтриват без предупреждение.

• Автор

Аз нещо май не схващам.Ако гледам твойта скица джъмперите на са ми включени,нали тънкото кабелче е "аудиото"?Не е ли заграденото в розово мястото на джъмперите?

Публикувано изображение

На снимката ясно се вижда че джъмпера е поставен.Махни го. И си изчисти малко радиатора на процесора, с мека четка и смучиш/духаш с прахусмокачка.

• Автор

На снимката ясно се вижда че джъмпера е поставен.Махни го.

И си изчисти малко радиатора на процесора, с мека четка и смучиш/духаш с прахусмокачка.

Точно това съм снимал на първата снимка ,защото незнам къде на го включа.В устройството е включено,но другият край незнам дали си е бил така или без да искам съм го изкубнал.За това снимах и дъното за да кажете къде трябва да се включи.

А вентилаторчето съм го почистил вече ;)

До слота за видеокарта се включва това кабелче ;) Един черен куплонг !

• Автор

До слота за видеокарта се включва това кабелче ;) Един черен куплонг !

Там под него пише CD1 ,а до него има бял куплунд и пише AUX .В черното го сложих и пак е същото .Иначе лампичката на двд-то свети и чекмеджето се изважда (ако това ина значение).

Там под него пише CD1 ,а до него има бял куплунд и пише AUX .В черното го сложих и пак е същото .Иначе лампичката на двд-то свети и чекмеджето се изважда (ако това ина значение).

Махни го този кабел, преди да си го бучнал където не трябва, че ще има нова тема "Както си ръчках из компютъра и замириса на изгоряло"...

За нищо не ти трябва, няма никаква разлика дали е включен или не.

• Автор

Махни го този кабел, преди да си го бучнал където не трябва, че ще има нова тема "Както си ръчках из компютъра и замириса на изгоряло"...

За нищо не ти трябва, няма никаква разлика дали е включен или не.

;)

Аз нещо май не схващам.Ако гледам твойта скица джъмперите на са ми включени,нали тънкото кабелче е "аудиото"?Не е ли заграденото в розово мястото на джъмперите?

Публикувано изображение

Да това е мястото където стои(стоят) джъмперите. Същите джъмпери ти има и Харддиска( ако е от по старите модели). Ако са включени на един IDE кабел трябва да сложиш на:

Харддиска джъмпера да е на MASTER

DVD устройството джъмпера да е на SLAVE.

gibson58 , както ти писах и в предният пост ... махни и джъмперите на CD/DVD-то да видим по подразбиране няма ли да тръгне ... и послушай съвета на Гошо ... защото имам чувсвото ще ще я видим темата скоро :down: !

• Автор

Нали това обясних ,че джъмпери никъде на са включени,ното на харда ,нито на двд-то.това което е включено в двд-то е аудиото и другият му край не е включен никъде.Съобщението си седи като пусна пц-то и незнам какво да правя.Не предполагах ,че е толкова сложно човек да си подмени записвачката!!!

• Автор

как се ползват джъмпери !

Едва сега започна да ми светва...Да не би джъмперът да няма кабел :doh: аз си мислех ,че е с кабел който се закача някъде.Никой не спомена ,че те са малки пластмасови жакчета(без кабели по тях) и за това не можем да се разберем :) .еми значи моят като е по средата би трябвало да е на слейв,следояателно трябва да го преместя на дясно до широкият кабел?

iliev72 мерси за разяснението,без него едва ли щах да се усетя за какво иде реч.

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Едва сега започна да ми светва...Да не би джъмперът да няма кабел ;) аз си мислех ,че е с кабел който се закача някъде.Никой не спомена ,че те са малки пластмасови жакчета(без кабели по тях) и за това не можем да се разберем :) .еми значи моят като е по средата би трябвало да е на слейв,следояателно трябва да го преместя на дясно до широкият кабел?

iliev72 мерси за разяснението,без него едва ли щах да се усетя за какво иде реч.

Няма за какво :doh: Пак заповядай :) Само да не ти става навик ;)

• Автор

Няма за какво :) Пак заповядай :doh: Само да не ти става навик :)

Получи се,но аз продължавам с въпросите ;) .Машината има и второ двд ,как да го свържа и него?
  • Автор

Абе тая машина е на 8 години ще я умориш от ДВД бе ще има тема за захранване след това :)

ти сериозно ли?

Като първото DVD само , че слагаш джъмпера на Slave и ги слагаш на един лентов кабел !

• Автор

Мерси на всички за помоща,оправих работата!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.