Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със Sony Vaio

Featured Replies

Здравейте имам Sony Vaio от около 9 месеца в момента имам проблем модела е PCG-3J1L работи само на зарядно не иска да прехвърли на батерия когато се извади кабела за зарядно гасне моментално иначе върви перфектно Някой може ли да помогне или да препоръча сервиз. P.S Лаптопа не е купен от България няма гаранция!Благодаря ви предварително! В град от който съм отказаха да го отворят не се наемали и още коментари от сорта че Сони е боклук.......

Sony наистина е боклук, и който ти го е казал, си разбира от работата.Причините за това са много, една от които е безмерната им алчност и желание за господство, с жалките им формати като Memory stick, които са адски неизгодни и неспособни като конкуренция.Те лепят лепенки, както казва the_professor, и не произвеждат нищо по лаптопите си.Отделно цената им е такава, че падам от хилеж, като ги видя-лаптоп за 3300 с Intel X3100...По темата сега - не е зле да дадеш повече информация, например точния модел.Когато се захранва от щепсела, дава ли ти иконка в лентата за задачи (taskbar, до часовника), че се зарежда?Показва ли ти някакви статистически данни, например колко процента остават ? Някакви промени в power options опита ли (Balanced, entertainment, performance)? И ще трябва да пробваш твоята батерия на друг лаптоп, или друга батерия на твоя лаптоп, които са съвместими, то си пише коя батерия какви данни има.

Който няма пари да си купи Вайо, той реве, че е боклук. Имат толкова проблеми, колкото всички останали, въпрос на бройка :cool: Нещо променял ли си по windowsa и какъв е той? Преинсталацията е краен вариант... Преди това разгледай power options, виж засича ли блоуса батерията коректно. Пробвай да изключиш всякаква периферия и извади батерията за известно време. В официалния Вайо сервиз ще ти излезе много скъпо, не си заслужава. Ползвал съм го, но бях с международна гаранция(също не беше купуван от БГ). Това е телефна на фирма IMPEX която сервизира SONY VAIO тел: 4399110 Пробвай, но не е изпробвано.

• Автор

пробвах друга батерия на моя лаптоп пак не иска да трьгне а моята трагва на другия

Който няма пари да си купи Вайо, той реве, че е боклук. Имат толкова проблеми, колкото всички останали, въпрос на бройка ;)

Нещо променял ли си по windowsa и какъв е той? Преинсталацията е краен вариант... Преди това разгледай power options, виж засича ли блоуса батерията коректно.

Пробвай да изключиш всякаква периферия и извади батерията за известно време.

В официалния Вайо сервиз ще ти излезе много скъпо, не си заслужава. Ползвал съм го, но бях с международна гаранция(също не беше купуван от БГ).

Това е телефна на фирма IMPEX която сервизира SONY VAIO тел: 4399110 Пробвай, но не е изпробвано.

Ххахахахахаха, чакай, че почервенях от хилеж...Компютър с периферия за 5 000 лв, а нямам да си купя за лаптоп? Хайде, глашатаите, дето лаптоп не са помирисвали, да не се обаждат.Съвсем ясно написах, че някакви си лепенки са чисто и просто гола вода.А ти прочети още веднъж какво точнос и написал, което потвърждава думите ми.Това, което казваш за преинсталация, е връх на аматьорщината, учтиво ще те помоля да не вредиш на човека и да си обираш крушите от тая тема.Все едно докторът да ти отреже крака, за да види дали здравето ти е влошено от него :grimace:

Съветвам авторът да пробва някое livecd/usb, например Dreamlinux или Windows XP PE, и да не си човърка по компютъра.Не стане ли и това, ще трябва да се намеси хардуеърен Енжинер, тоест - сервиз.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Виж, са пак казвам, Sony Vaio, от който и клас да е най-доброто, на пазара, след това, са HP и DELL. Другите са пълна скръб, няма значение, ценовия диапазон според мен. Знам, сега ще излезе някой да ми "сипе" как частите вътре на всички лаптопи са били едни и същи и плащаш марката. И как всички се сглабят в "Китай" ;):grimace::crying10:. И че вашият фавворите след лаптопите е ACER или някоя още по-нечувана от бога марка. И как Асерите са били толкова, качествени и може да си купиш супер мощна машина на някаква цена, коята за същата ще трябва да земеш лаптоп сони от тоя клас ама втора ръка. Частите в компютъра не са от значение, защото ако земеш някакв супер мощен Ацер и се полакумиш да го натовариш малко ще изпуши и ще почни да се рестартирва, защо а ми "охлаждането" куца ... няма равнопоставеност на частите най-честия проблем. Вижте сега, ако Сони не се е утвърдила като марка, през годините, то аз незнам тогава, какво може да ви вдъхне доверие, вярно е имат малко излагация напоследък, но това от значение ли е....? Кажете ми друг производител на техника, който да прави толкова, много различна и качествена техника? Само един пример искам, нищо повече. Ако взема да изреждам какво правят, какво са правили и какво продължават да правят... ще има неща, за които и не сте чували, а да сте чували, че "КАЧЕСТВОТО е СКЪПО" ? Затова и техниката им е толкова скъпа, но за сметка на това, ако се скапе, нещо по нея имат сервизи, които я поправят, не че другите марки нямат сервизи, но.... само погледнете, сервиз на Fujitsu и такъв на HP. Само погледнете какво пише в нета за тях и ще си създадете обективен поглед за нещата, и аз не съм стъпвал в техни сервизи, но ... имам поглед над нещата. Виж, сега към автора, ако кажеш с каква ОС си? Откъде от чужбина е закупен, лаптопа, малккко повече инфо, за самият него нов ли е на какви години е ? Втора ръка ли е ходил ли е преди по-сервизи, ако е с XP Sp2 или просто XP естествено, че ще имаш проблеми, съмняваме да имаш проблем с хардуера по-скоро проблема ти е софтуерен, от кога прави така наскоро ли е почнал? Или от както го имаш? Какво си правил ти по-него, отварял ли си го чистил ли си го, подарък ли ти е какво е > ? Писал си, че си тествал батерията на друг лаптоп, важно.... може и самата батерия да дава дефект, разредена ли е колклко време е държала последно... ? Огледал ли си хубаво пластинките отзад на лаптопа при батерията да не да има някоя изкривена изкурубена, клеясала...... Много причини има виж ако дадеш малко повече инфо за самият лаптоп може да се конкретизираме повече.

Редактирано от iordanoff (преглед на промените)

• Автор

лаптопа е закупен от безмитен Американски магазин чисто нов преди около девет месеца .Прблема почна да го прави преди около месец.Не сам го чистил , нямам никакъв проблем нито забива нищо.Няма нищо повредено на пластинките. С Windows 7 сам отначалото.

Такова аматьорско изказване от години не съм чел, препоръчвам на Йордан-off to (цензура) off към трети клас и да си научи правописа, а после да навлиза в технически води.Има десетки марки, които разни лумпени и техно-инвалиди не знаят.Можеш да попиташ lz4jw колко е " качествена " техниката на Sony, и спри да лъжеш автора най-сетне със съветите си на 12-годишен.Един истински специалист няма право да бъде пристрастно фенче, защото нещата се обръщат по-бързо от колело.Той е неутрален, и гледа факти, и други неща, но не смятам да отварям очите на някакъв n00b. Авторът може да се обади в краен случай на Стемо.Макар да имам ужасно мнение за тях, и с право, нямам какво друго да му препоръчам в момента.Може да се обади и на Plesio, които имат добър сервиз в София.

Такова аматьорско изказване от години не съм чел, препоръчвам на Йордан-off to (цензура) off към трети клас и да си научи правописа, а после да навлиза в технически води.Има десетки марки, които разни лумпени и техно-инвалиди не знаят.Можеш да попиташ lz4jw колко е " качествена " техниката на Sony, и спри да лъжеш автора най-сетне със съветите си на 12-годишен.Един истински специалист няма право да бъде пристрастно фенче, защото нещата се обръщат по-бързо от колело.Той е неутрален, и гледа факти, и други неща, но не смятам да отварям очите на някакъв n00b.

Авторът може да се обади в краен случай на Стемо.Макар да имам ужасно мнение за тях, и с право, нямам какво друго да му препоръчам в момента.Може да се обади и на Plesio, които имат добър сервиз в София.

:offtopic_s:Публикувано изображение:lol6: Няма нужда да питам който и да е за да си направя изовди за някой ... Това, че нахвърлях няколко идеи, въобще не означава, че лъжа някого, нито съм на 12, нито съм "лумпен", нито съм "технологичен инвалид", явно използваш тези думи за да се изтъкнеш, че си навътре, в "технологичния свят" :lol6: ... Не искам да ми отварят, очите просто, щом пращаш човека в "Стемо" .... :) , се прекланям пред теб.

И няма какво да му препоръчаш по-добре не го пращай в фирми, които .... не искам да коментирам, "Стемо" въобще не е най-доброто в България, нито Plesio... ама няма смисъл да коментирам, просто се радвам на такива изкавания ... Не робувам на марки, просто казвам, че с щях, ще си намалиш проблемите на 50%. Ама всеки си преценява сам за него, просто думите, които използваш в контекста, "ми става ясно" ... , що за човек сте. Който гледа да се заяжда по-форумите, за безмислени и глупави въпроси.

На автора предлагам да си прати по-куриер, лаптопа: на този адрес: ул. Княгиня Клементина София 02/9556399 ( сметките по-куриер ги поема фирмата Сони), мисля, че самата фирма има договор с "Еконт" много са коректни. Но мисля, че и със Speedy да го пратиш няма да ти го върнат, най-добре го опakовай хубаво лаптопа, ако си има кутия го слагаш вътре, описваш им проблема максимално кратко слагаш го в кашончето опаковаш си го "ЛЕПИШ ГО С ТИКСО ОТГОРЕ КАШОНА, за всеки случай, като отидеш в една от куриерските фирми, искаш и те да ти го залепят с тяхно тиксо върху твоето. И най-вече, да ти дадът документ. Ако искаш може да го пратиш и във Бургас мисля, че имаше сервиз. Зависи, от кое населено, място си как ще ти най-удобно, не го пращам по-такива "бакалийници" да ти го правят, най-много да ти го " прецакат" повече от това, което му има: Няма значение, от къде е гаранцията, слагаш най-добре копие, от гаранцията в кутията никога ОРИГИНАЛА, и пращаш, дано съм ти помогнал, максимално се постарах да ти обясня как се процедира, в такива случаи, и най важното, в случая е, че няма да се "изръсиш" и сотинка. Ама пак казвам, никого не задължавам, ако си прецениш, че за теб е по-добре да дадеш пари за куриер и т.н го пращай в "STEMO" :lol6: или Plesio :D ....

• Автор

Правила за ползване на форумите

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички отзовали се нямаше смисъл да се спори дали е добър или не и т.н лаптопа е купен не исках мнение за качеството или други от сорта изказвания.За мен това е лаптопа имам проблем исках помощ или съвет.Благодаря на Йорданов за съпричастието!

Fixt00l, ти си с голямо самочувствие :):) Само, че нито ме познаваш, нито знаеш какъв опит имам, нито и ще разбереш с какви проблеми съм се сблъсквал. По-добре си премълчи отколкото да се излагаш. Самия факт, че заклеймяваш дадена марка те компроментира. Както се вижда в началото на темата автора не иска да му казваш дали Сони е боклук, а да му дадеш идея и съвет, а ти какво правиш? :)

Редактирано от anex (преглед на промените)

• Автор

Май в този форум някой хора го използват за да се изтъкнат или докажат но няма смисъл :) както уточних по горе ако някой може или знае как и какво ще съм благодарен на помоща ви! :)

Здравейте имам Sony Vaio от около 9 месеца в момента имам проблем модела е PCG-3J1L работи само на зарядно не иска да прехвърли на батерия когато се извади кабела за зарядно гасне моментално иначе върви перфектно Някой може ли да помогне или да препоръча сервиз.

P.S Лаптопа не е купен от България няма гаранция!Благодаря ви предварително! В град от който съм отказаха да го отворят не се наемали и още коментари от сорта че Сони е боклук.......

Здравей, пиши един мейл на [email protected] . Със сигурност ще ти дадат адекватен отговор.

Fixtool събуди се приятелю! И леко като ставаш, че от толкова напъване не искам и да си помислям какво си направил! :P

..... другият неграмотен, и не умее да пише...

Това, май беше за мен по-твоите напатки по-горе към мен ? Ако бъркам ме поправи, за да ти разясня как стои ситуацията на Л.С и веднъж завинаги да се спреш да се правиш на някакъв какъвто всъщност не си ... Не съм сигурен кой е неграмотен и кой неможе да пише... А и това в подписа нещо против мен пак май имаш ? Така ли е ? Ако е така? Отново се държиш като малко дете? Ако продължаваш да се заяждаш с този и онзи (не защитавам другите, те и сами могат), защитавам себе си, защото не си прав в нито едно отношение! Ще отнеса писанията ти на по-висока инстанция...

авторът няма пукната стотинка за сервиз, не само официален, ами и за обикновен, както гледам, и иска някой ясновидец да му каже точно коя жичка в лаптопа му е проблемна

За това сме форум, за да си помогнем, и ако някой може да направи нещо сам, през, което някой друг е минал, защо да не го направи. Как разбра, че автора няма пукната стотинка? Покажи ми къде автора, на темата, в това което пита и иска да му се помогне иска "ясновидец", "врачка" ... и т.н . Защо да дава пари автора, за сервиз, като лаптопа му е в гаранция и може да мине, без да плаща, и Вие не сте този, който ще му казвате колкко и какви пари има, и трябва да има, не всеки има финансови възможности като Вас например с периферия за 5000лв:PА и както гледам автора има досатъчно пари щом си е купил Sony Vaio пък и от чужбина, така че не сте Вие човека, който ще му държите сметка и такъв тон, както на него така и на мен! Нека се придържаме, към културния тон в темата, и нека не се изявявайте като много знаещ, а всъщност не сте, толкова компетентен, колкото искате да сте, или мислите че сте. А сега за да го разберете Вие Fixt00l, това, че си си платил за VIP потрбител, не те прави с НИЩО повече от нас обикновените ЮЗЪРИ! И не си мисли, че си с привилегий, защото се лъжеш! А сега ще го напиша така, че ти да го разбереш! Ако искаш да ти "сипвам още" и да те "храня" нямам нищо против не ме мързи да пиша. Но нека е на ЛС, защото темата не е за това, какъв сте ...:hush:

Момчета, охладете малко страстите и престанете да осирате на човека темата. Както той ви каза, тя не е за мнението ви за отделните марки, а е за съвет какво да предприеме. Следващото мнение извън темата ще бъде санкционирано подобаващо! :wors:

• Автор

Благодаря на всички отзовали се пак е нещо пред нищо и да този форум и тази тема е конкретизирана някои хора си позволиха друго но Благодаря и на един модераторите който се намеси !

Не мога да кажа нищо за Сони Вайо като марка , но поне мога да споделя опит за външен хард диск който ми беше подарък и беше купен от САЩ . Оказа , че фирмата която беше произвела моят харддиск си беше направила онлайн форма(RMA) да се попълни за сервизиране.Попълних и се оказа , че най-близкият сервиз беше в Германия и го пратих сега съм с чисто нов хард диск.Провери да ли Сони нямат нещо пододбно на техният сайт и да си пратиш лаптоп за сервизиране и да си платиш само транспортна такса в едната посока и лаптопа да бъде обслужен от кадърни специалисти.В СФ в ЦУМ има Сони Център и сигурно и там могат да ти окажат помощ !

Който няма пари да си купи Вайо, той реве, че е боклук. Имат толкова проблеми, колкото всички останали, въпрос на бройка ;)

Нещо променял ли си по windowsa и какъв е той? Преинсталацията е краен вариант... Преди това разгледай power options, виж засича ли блоуса батерията коректно.

Пробвай да изключиш всякаква периферия и извади батерията за известно време.

В официалния Вайо сервиз ще ти излезе много скъпо, не си заслужава. Ползвал съм го, но бях с международна гаранция(също не беше купуван от БГ).

Това е телефна на фирма IMPEX която сервизира SONY VAIO тел: 4399110 Пробвай, но не е изпробвано.

Умни хора отдавна са установили,че за да има тарикати, трябва да има балами с пари, които да си мислят, че са нещо повече щото имали пари да си купуват неща, които простосмъртните (тарикатите) не могат... :wink12:

Редактирано от shanto (преглед на промените)

• Автор

shanto, Не се отклонявай от темата кой балама кой тарикат има ли някво значение можеш или не можеш да помогнеш ако си търсиш ,място за да си мърдаш мозъчните клетки не тук е мястото!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.