Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сериен номер на Windows

Featured Replies

Здравейте, имам лаптоп Тошиба, на който като си го купих имаше инсталиран Windows Vista Home Premium. Сега искам да си преинсталирам Windows-a и искам пак да си сложа Vista Home Premium и ме интересува дали мога да ползвам серийния номер, който е написан отдолу на самия лаптоп. Дали ще стане на Windows изтеглен от Замунда оригиналния код, който имам?

Здравейте, имам лаптоп Тошиба, на който като си го купих имаше инсталиран Windows Vista Home Premium. Сега искам да си преинсталирам Windows-a и искам пак да си сложа Vista Home Premium и ме интересува дали мога да ползвам серийния номер, който е написан отдолу на самия лаптоп. Дали ще стане на Windows изтеглен от Замунда оригиналния код, който имам?

Не.

Не може да стане. Вашият е бил платен със закупуването на лаптопа. И в този форум не се коментират серийни номера, кракове и пачове. Има си правила, които като сте се регистрирали, първо трябвало да ги прочетете!

Нямаш ли рековери DVD ? А нямаш ли опция във виста за направата на такова ? Ако не трябва да имаш d2d система за рековери диск на диск . Разгледаи си добре книжките към лаптора няма смисъл да търсиш алтернативи с кракнати ОС.

• Автор

Всъщност вече един път си го преинсталирах, но преди това бях направил recovery, обаче като сложих диска и някъде по средата ми изписа File is corrupt и не можеше да продължи, за това си сложих замунденски уиндоус :ph34r: .

Вариант 1 - теглиш от някъде OEM версия на същия Уиндоус и инсталираш с твоя сериен номер. Вариант 2 - сваляш някаква версия на същия Уиндоус, отваряш с nLite, примерно, имидж файла и вкарваш твоя сериен номер (не е изпробвано). Гледам в Замунда има две версии на Home Premium, едната е 64 битова, даден е сериен номер и се използва активатор. Пробвай с нея, като при инсталацията използваш твоя сериен номер.

Намери ОЕМ версия на ОС и слагай своя номер. От сайта на Тошиба изтегли и необходимите ти драйвери за твоя модел Тошиба и ОС. Аз на една друга Тошиба по този метод инсталирах домашно ХР със същия номер на лаптопа. При търсенето наблегни на ОЕМ версия, защото ако е друга няма да стане с твоя номер.

Намери ОЕМ версия на ОС и слагай своя номер. От сайта на Тошиба изтегли и необходимите ти драйвери за твоя модел Тошиба и ОС. Аз на една друга Тошиба по този метод инсталирах домашно ХР със същия номер на лаптопа. При търсенето наблегни на ОЕМ версия, защото ако е друга няма да стане с твоя номер.

Еди къде се предлагат тия ОЕМ версии че ми е интересно ! Навремето толкова търсех за един асер и ... Та ми е интересно. А знаеш ли дали трябва да е за тошиба или и от дел също става.

Няма никакъв проблем. Изтегли от някъде windows vista който съдържа съответното издание (SP2)- За предпочитане са MSDN копията, и по време на инсталация вкарай ключът, който е написан на лаптопа(автоматично се инсталира изданието за което е ключът). Накрая активация чрез Интернет връзка. Драйвери няма да има.

Редактирано от martinsi (преглед на промените)

OEM версиите се инсталират активирани по подразбиране от производителя. Серийният номер, който виждаш на своя лаптоп не служи за нищо друго, освен за сведение, че копието на Windows е легално. Преди да преинсталираш своя Windows, хвърли един поглед тук!

# OEM Vista Disc These discs sometimes get shipped with your system, and are IDENTICAL to the Vista Retail and Anytime Upgrade discs. The main difference here is in the licensing from the OEM (HP, Dell, etc...).

# CUSTOM OEM Vista Disc These seems to be showing up more recently, especially with Dell systems. Some OEMs ship Vista discs that have been modified to include changes such as forcing the disc to only install a certain Vista version, and also include integrated drivers. You can probably do a clean install with them, but you might need to modify the disc before you do it.

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

Еди къде се предлагат тия ОЕМ версии че ми е интересно ! Навремето толкова търсех за един асер и ... Та ми е интересно. А знаеш ли дали трябва да е за тошиба или и от дел също става.

Ами ти от къде мислиш че може да имам. Ако искаш линк, няма да мога да ти дам. Има специализирани места в мрежата, където се предлага информажия какво представляват различните версии на ОС и евентуално линкове за изтегляне. За Win XP Home имам три различни такива диска и с единия от тях успях да преинсталирам на чисто на един лаптоп Тошиба. Разбира се този диск няма съответните драйвери, но тях както казах ги изтеглих от сайта им. Повече информация не мога да дам. Това беше преди повече от година и половина.

Аве не знам къде ги намирате тия ОЕМ аз до сега и по торенти не съм срещал такива. А само имидж фаилове на рековери дискове. Все си мисля че ще изкара някое съобщение от сорта че не си улучел точния хардуер.

Здравей, пълна глупост е да го теглиш в твоя слуай от замунда, изтегли си чисто копие от сайта на М$. ОЕМ версиите на марковите машини не се инсталират активирани, що за глупост ? На база специфичния биос на конкретната машина инсталационня модул активира копието. На тази база работят и повечето активатори към момента за уин 7 - емулират биос на дел, ейчпи и т.н. някое от големите батета. Ако много държиш на оригинален диск и имаш проблем със свалянето то отдели около 55-60 лева и си поръчай оригиналния. Така ще си спестиш и качването на драйверите. Освен ако не си направиш собствен диск ако го свалиш от М$. Успех

п.п. по торентите се намират чат-пат оем версии но е малко трудно да бъдат идентифицирани от масовия потребител. Макар, че гугъла казва всичко но сано ако има кой да си направи труда по попрочете малко.

Аве не знам къде ги намирате тия ОЕМ аз до сега и по торенти не съм срещал такива...

Има бе. Пиши в Маймунда "ОЕМ" и излизат :ph34r:
  • 3 седмици по-късно...

На края качих Ultimate SP2 с активатор от замунда... :doh:

Ми освен да ти кажем "Браво" и да те потупаме по рамото.

Още един доволен и щастлив пират, при това ухилен до ушите от подвига да си качи пиратска ОС.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.