Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на Лаптоп до 1800лв.

Featured Replies

Избрал съм си Dell Inspiron N7010. Искам да питам добър ли е ? Някой имали наблюдения за този модел и ако може да ми препоръча по-добър за тази цена.

Лаптопа ще се ползва за програми предимно, но ще се играят и игри. Знам, че цената минава 1800лв, но смятам, че този лаптоп си заслужава (така мисля :ph34r: ). Благодаря предварително и очаквам вашите препоръки.

Поздрави GERMANY.

Редактирано от GERMANY (преглед на промените)

Избрал съм си Dell Inspiron N7010. Искам да питам добър ли е ? Някой имали наблюдения за този модел и ако може да ми препоръча по-добър за тази цена.

Лаптопа ще се ползва за програми предимно, но ще се играят и игри. Знам, че цената минава 1800лв, но смятам, че този лаптоп си заслужава (така мисля :cool: ). Благодаря предварително и очаквам вашите препоръки.

Поздрави GERMANY.

Компютърът е доста добър. Заслужава си цената. Така като гледам няма ОС,така че ще трябва да си инсталираш. С тези параметри ще трябва да му сложиш Windows 7. Поразпитай как стоят нещата с международната гаранция и какво покрива при повреда. Иначе ако ще го вземаш да го ползваш със здраве.

Търсенето на лаптоп не се свежда само до един два компонента, така че ще е добре да кажеш какво предпочиташ и какво не. Например трябва ми задължително 17 инча, hard disk по-голям от 320 GB, 4 GB RAM, портове - какви портове(HDMI, eSATA, firewire, PC Card slot и т.н.). Програми - какви програми :rolleyes: Ще трябва ли да е лек, ще си разливаш ли сутрешното кафе :( Прости неща :nono: То не е да отидеш в магазина и да кажеш дай ми едни кори за баница :clap:

• Автор

Голям екран, 4GB, i3-i5, хубаво видео и камера ако може са плюсове и това което бих искал. Не ме бърка харда ако ще да е 200GB. Ще се използват програми от сорта Photoshop, Camtasia, Web Page, видео конвертори и предимно това. А от игрите някоя стара FIFA ако може 2010. Използвам често USB портовете така, че и това е предимство. :cool: И батерията да издържа поне 2-3часа например с Photoshop.

Лаптопа си струва парите, а и паметта е бърза, процесора е добър, видеото само малко е слабичко.

Като цяло лаптопчето е добро, но ако искаш да имаш малко по-силна видеокарта ще трябва да се спреш на ACER 7740G за 1758,00 лв.,

който е на кантар с този клас DELL, нo Делл-а е с 3 години гаранция, но без блурей четец. Делл-а е по-шумен и по-топъл, яркостта му е добра,

но нивото на черното му е малко по-високо от това на Ейсъра.

Това бяха 17 инчовите модели, предлагам ти да погледнеш и 1558 моделите с FULL HD.

Dell Studio 1558 за 1800 лв.(i3-350M) и евентуално DELL Studio 1558 за 1939,00 лв. (i5-450M), но ще се простиш с цифровата клавиатура :)

• Автор

Разбрах, че видеото не е много добро на този DELL, който съм избрал, но всичко останало смятам, че е наред. Този ACER изглежда още по-добре след като е с по-добро видео, но държа на качеството, а съм чувал не хубави работи за ACER. Този лаптоп, който ще си взема сега ще ми остане за 4-5 години :wors: .

Ако смяташ, че можеш да преглътнеш слабото видео, то DELL-а е добър избор, но как ще го носиш тоя 17 инчов танк :)

• Автор

То и ACER си е голям и тежък даже повече от DELL. А можеш ли да кажеш нещо за батерията? Ще държи ли дълго ?

3 часа и половина с WiFi и един час при пълно натоварване за DELL-а, a ACER-а е с по-слаба батерия :P А иначе те питах няма ли да ти тежат изобщо 17ките :)

• Автор

Не ме бърка тежестта на лаптопа стига да си струва. Пък и не пътувам всеки ден :ph34r: .

ASUS G73 е най-добрия геймърски 17" в момента. Страхотно охлаждане, тих, добра кутия и монитор и най-добрите характеристики на пазара (в т.ч. i7 и бърза 5870). Стига разбира се да можеш да си го намериш/доставиш в БГ. Аз лично бих си взел някой лек 15" лаптоп за когато съм в движение и една геймърска десктоп конфигурация, за сериозен гейминг. Защото почти няма 17" геймърски лаптоп, който да е под 5 кила, а и 1800 лв ще ти тежат доста ако ти го откраднат/счупят... :) П.П. Забрави за сериозен гейминг с 5470. Това е карта от начален клас, малко по-добра от вградените алтернативи...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

• Автор

Тези двата лаптопа добри ли са? АСУС-а има по-хубаво видео от DELL-a.

Acer TravelMate 5740G

ASUS N61JA

Toshiba Satellite L650-10H

Като много ми допадна TOSHIBA

Най-добрият пакет (15,6) за до 1600 лв. е 5740G за 1499,00 лв.

Всичко над него се избира според предпочитания за портове, резолюция и големина на екрана и по-висока надеждност (според марката и различните разбирания) :cool:

Има 2 години гаранция и може за още 100 лв. да се купи до 3 г. такава :ph34r:

Добър е! А защо е толкова евтин ?

Такива са цените на Ейсър. Оптималната конфогурация по мое виждане е да вземеш този и веднага да му подмениш диска с този Вероятно с около стотина лева ще си минеш лимита но си заслужа, повервайте ми. Ще имаш наистина добра и актуална машинка за следващите няколко години. Единствено, което бих си пожелал все още към нея е да е на 1920 но паричния лимит ще мине 2000. Успех в избора :rolleyes:

• Автор

Такива са цените на Ейсър. Оптималната конфогурация по мое виждане е да вземеш този и веднага да му подмениш диска с този Вероятно с около стотина лева ще си минеш лимита но си заслужа, повервайте ми. Ще имаш наистина добра и актуална машинка за следващите няколко години. Единствено, което бих си пожелал все още към нея е да е на 1920 но паричния лимит ще мине 2000. Успех в избора :)

А можеш ли да ми предложиш нещо с по-малък екран и същевременно добър хардуер? Нещо като това, което предложи ma4opic4o, но да не е ACER.

Всъщност се очертава бюджета да е по-нисък от 1800лв. И се спрях на:

Acer TravelMate 5740G

Acer Aspire 7740G с I3

ASUS N61JA

Acer Aspire AS-5740G

Асус ми харесва, но нямал съм си работа с тази марка лаптопи и не намирам ревюта.Влязох и в notebookcheck.net и гледах ревюта и тестове на Acer-рите и за мое учудване Acer TravelMate 5740G се оказва малко по-бърз от Acer Aspire 7740G пък по-евтин защо? И за Acer Aspire AS-5740G не мога да намеря кой знае какво.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.