Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

10-те FULL HD които Близу предлага.

Featured Replies

Здравейте някой има ли преки впечатления от 10-те FULL HD канала които Близу предлага. На много места чета разнообразни мнения не мога да реша дали да се ги включа или не Моля който ги е пробвал да каже как са

Мненията са повече отрицателни,нито Нета постига скоростите,нито пакета с канали е пълен.Евроком отдавна я карат през просото.Не съм пробвал Blizoo и не мисля да го пробвам след всичко, което е написано.Дори след като закриха и форума си на втората седмица-може да си правиш изводи.

Редактирано от gyps (преглед на промените)

• Автор

да но аз си взчех 42 инчов телевизор и ако не е HD всичко друго е изглежда грозно а като бройка Full HD канали само билизу предлагат 10 на блусатком са по-малко и не са толква интересни и за това все пак питам ако някой е пробвал тези на Близо наистина ли са 10 и могат ли да се гледат нормално или наистина прекъсват често поради технически пробелми

Първо нека да уточним, че каналите им не са Full HD. То и няма как да са като при телевизията такова понятие не съществува - или 720р или 1080i. От тези 10 канала, единия е БНТ, който излъчваше в HD само за световното. Nat Geo HD е хубав канал. Винаги може да убиеш 1-2 часа и да не се чувстваш, че си си пропилял времето - поне може да научиш нещо. Не че всичко, което дават го няма по всеки торент и може да си го свалиш и гледаш когато си на кеф. Eurosport HD излъчват само от време на време истински HD сигнал. През другото време ъпскейлват. Discovery HD също може да мине за смислен канал. Planeta HD /блях/ - това и Quad HD да го пуснат не бих го и настроил в телевизора дори. PPV HD _ платени филми, които пак може да свалиш и гледаш когато си искаш с по-добро качество и звук. LUXE HD - пълна глупост за разни шарени боклуци Fashion HD _ става за фон на ергенски купон Food Network HD - също отива при глупавите и излишни канали. Общо взето, моето лично мнение, че пакета не си заслужава. Получаваш 2 1/2, които стават за гледане. Другите ще ги прехвърлиш 2-3 пъти и ще ги забравиш. Истинската HD телевизия у нас е на години напред във времето. Докато основните 10-15 канала /предимно български/ не станат в HD, не може да говорим за такава услуга.

Ако в момента ползваш услугите на Blizoo би трябвало да имаш опция да си платиш 15 лв за HD пакета за 1 месец и ако не ти хареса да продължиш да си гледаш това което и преди ... иначе ако си нов клиент ... незнам ... аз съм виждал HD-то ... според мен не е лошо, но в къщи го нямам (нямам такъв телевизор), имам само DTV и съм много доволен от качеството за сега :rolleyes: и вече не би трябвало да има PPV HD както и никакви PPV канали. На мястото на PPV HD мисля че има MTV HD. Ама не съм сигурен :wub:

• Автор

Ако в момента ползваш услугите на Blizoo би трябвало да имаш опция да си платиш 15 лв за HD пакета за 1 месец и ако не ти хареса да продължиш да си гледаш това което и преди ... иначе ако си нов клиент ... незнам ... аз съм виждал HD-то ... според мен не е лошо, но в къщи го нямам (нямам такъв телевизор), имам само DTV и съм много доволен от качеството за сега :blink: и вече не би трябвало да има PPV HD както и никакви PPV канали. На мястото на PPV HD мисля че има MTV HD. Ама не съм сигурен :wub:

1 Penthouse HD

2 MTV HD

3 Discovery HD Showcase

4 Eurosport HD

5 National Geografic HD

6 Luxe tv HD

7 History HD

8 Food Network

9 Fashion HD

10 Planeta HD

това е пакета според сайта наистина е доста богат и само заради това се колебая дал ида се пусна към тях ( за съжаление имат 18 месечен договор не става с 1 пробен)

1 Penthouse HD

2 MTV HD

3 Discovery HD Showcase

4 Eurosport HD

5 National Geografic HD

6 Luxe tv HD

7 History HD

8 Food Network

9 Fashion HD

10 Planeta HD

това е пакета според сайта наистина е доста богат и само заради това се колебая дал ида се пусна към тях ( за съжаление имат 18 месечен договор не става с 1 пробен)

Иди в някой техен център и ги накарай да ти пуснат телевизора, да видиш как се вижда. Аз също подкрепям мнението на колегата по-горе че от тия канали има два и половина които стават за гледане. Или имаш странен вкус за канали или държиш повече на думичката "HD"....друго обяснение нямам.

Човека страда от типичния ентусиазъм на новия собственик на HD телевизор. И аз минах през това, че дори и се бях приготвил да инвестирам около 1500 лв за антена и приемник, но ми дойде акъла. Реално няма какво да ми предложи като съдържание телевизията, пък била тя и HD. Вече ми е все едно кога ще пуснат и какви пакети ще пускат операторите. Ани Салич мога да я гледам и с ниска резолюция. По-важно е съдържанието, а не резолюцията. По-важно е да преминат към 16:9.

• Автор

аз обичам да гледам дори и за фон телевизия но ме дразнят SD каналите просто искам като погледна към ТВ-то да видя приятен хубав образ

Истината е, че пакетите са добри. Ако някой иска... в НДК Близу имат каса и там веднъж видях, че предлагат опция за проба на HD-то на място. Разликата е осезаема, а вече пуснаха и опция за проба на HDTV за 15лв. допълнително към Цифровата с 80 и 130 канала без обвързващ договор, пък и тези пари, които преди искаха за устройството вече отпаднаха, така че стана отвсякъде оферта. Който иска, може да пробва за месец-два и сам да си прецени.

Редактирано от kparusheva (преглед на промените)

Абе човек , вземи си един хубав плеар и не се захващай с тия скапани пакети - тегли си филми от тракерите и се наслаждавай а не се обвързвай с тия договори . Ако бях от София никога не бих ползвал услугите на Близу , те другите програми накъсват та ХД как ще върви не знам .Не дай си боже нещо да се скапе - техници по никакъв начин не можеш да извикаш .

• 3 седмици по-късно...

Човека страда от типичния ентусиазъм на новия собственик на HD телевизор.

И аз минах през това, че дори и се бях приготвил да инвестирам около 1500 лв за антена и приемник, но ми дойде акъла. Реално няма какво да ми предложи като съдържание телевизията, пък била тя и HD.

Вече ми е все едно кога ще пуснат и какви пакети ще пускат операторите. Ани Салич мога да я гледам и с ниска резолюция. По-важно е съдържанието, а не резолюцията.

По-важно е да преминат към 16:9.

Аз само да те питам, ти изобщо имаш ли елементарно понятие за нещата, за които ръсиш врели-некипели? Не знам за какво ти е дошъл акъла, но ако ми обясниш защо му е на човека да си купува Full HD ТВ, ако няма да ползва такъв сигнал и да гледа аналогова ТВ?!?! С интерес ще прочета мнението ти, още повече ако споделиш как точно е преминал при теб "ентусиазма на новия собственик на ХД тв"? Ти поглеждал ли си изобщо как предава един такъв канал и то и съдържанието и резолюцията? Мяркал ли си канали като Скай спорт, Скай муви, някои от руските ХД сателити, немските също и т.н.?!?!

mibit, като човек, ползващ услугата на Близу от втората седмица (и все още я ползвам) ще ти кажа следното: инвестирай още около 1100 лева (това е за вариант с добри параметри, какъвто е при мен) за сателит и забравяш всички останали варианти на телевизия. Аз гледам над 350 ХД канала и ти гарантирам, че има много какво да се гледа и като форма и като съдържание. Кеф ти спорт, кеф ти филми, кеф ти музика, кеф ти образователни - избора е огромен и като националности също.

Ако нещо те интересува - заповядай с въпросите. Ще ти отговоря с удоволствие, че даже ако си от София заповядай да хвърлиш един поглед да видиш за какво говорим.

Това е най-доброто към момента, което човек може да си позволи да гледа. Чакам аз лично да минат тестовите варианти и на 3Д телевизиите, за да погледна и тази новост и да дам мнение. Но всичко по реда си. :huh:

Аз само да те питам, ти изобщо имаш ли елементарно понятие за нещата, за които ръсиш врели-некипели? Не знам за какво ти е дошъл акъла, но ако ми обясниш защо му е на човека да си купува Full HD ТВ, ако няма да ползва такъв сигнал и да гледа аналогова ТВ?!?! С интерес ще прочета мнението ти, още повече ако споделиш как точно е преминал при теб "ентусиазма на новия собственик на ХД тв"? Ти поглеждал ли си изобщо как предава един такъв канал и то и съдържанието и резолюцията? Мяркал ли си канали като Скай спорт, Скай муви, някои от руските ХД сателити, немските също и т.н.?!?!

За мен гледането на телевизия е от второстепенно значение като говорим за ползване на HDTV дисплей. Реално гледам през повечето време на него HD съсдържание, но не и от телевизия. За мен телевизията, когато изобщо я гледам, ме привлича с някакво съдържание, а не с резолюция или цветни картинки. Научавам каквото ми е нужно и го изключвам. Дали ще гледам някакво /смислено/ предаване в HD или не ми е абсолютно все едно. Да не говорим колко рядко може да се гледа нещо смислено по телевизията. Интернет ми дава възможност да си сваля и гледам каквото поискам и най-вече КОГАТО поискам. Трябва ли да чакам и да връткам каналите да попадна на нещо, което ми се гледа в момента, да го хвана точно като е започнало и да не прекъсва 100 пъти за реклами? Не, просто натискам 2-3 копчета на HD плеъра ми, захранен с няколко терабайта свалена информация и гледам с перфектен образ и звук, какъвто не може да ми даде никой ТВ канал.

За мен гледането на телевизия е загубено време. Прогресивно намалявам времето, което прекарвам в гледането й. От екрана ни залива такава помия, че го смятам за обида към личността ми.

Уточнявам, че спорт почти не гледам. 4-5 мача годишно и доста тенис, който също свалям в HD формат и гледам когато ми е удобно. И без това повечето турнири е невъзможно да се следят наживо.

Айде кажи ми сега къде точно се вписва една HD сат. система в моите изисквания? Гледай си шаренийките и се кефи колко "хубаво" се виждало на новия ти телевизор и не ми обяснявай какво да гледам и какво съм виждал. Виждал съм всичко, което го има по сателитите и съм преценил, че не ми е интересно като услуга.

Човека страда от типичния ентусиазъм на новия собственик на HD телевизор.

И аз минах през това, че дори и се бях приготвил да инвестирам около 1500 лв за антена и приемник, но ми дойде акъла. Реално няма какво да ми предложи като съдържание телевизията, пък била тя и HD.

Вече ми е все едно кога ще пуснат и какви пакети ще пускат операторите. Ани Салич мога да я гледам и с ниска резолюция. По-важно е съдържанието, а не резолюцията.

По-важно е да преминат към 16:9.

За мен гледането на телевизия е от второстепенно значение като говорим за ползване на HDTV дисплей. Реално гледам през повечето време на него HD съсдържание, но не и от телевизия. За мен телевизията, когато изобщо я гледам, ме привлича с някакво съдържание, а не с резолюция или цветни картинки. Научавам каквото ми е нужно и го изключвам. Дали ще гледам някакво /смислено/ предаване в HD или не ми е абсолютно все едно. Да не говорим колко рядко може да се гледа нещо смислено по телевизията. Интернет ми дава възможност да си сваля и гледам каквото поискам и най-вече КОГАТО поискам. Трябва ли да чакам и да връткам каналите да попадна на нещо, което ми се гледа в момента, да го хвана точно като е започнало и да не прекъсва 100 пъти за реклами? Не, просто натискам 2-3 копчета на HD плеъра ми, захранен с няколко терабайта свалена информация и гледам с перфектен образ и звук, какъвто не може да ми даде никой ТВ канал.

За мен гледането на телевизия е загубено време. Прогресивно намалявам времето, което прекарвам в гледането й. От екрана ни залива такава помия, че го смятам за обида към личността ми.

Уточнявам, че спорт почти не гледам. 4-5 мача годишно и доста тенис, който също свалям в HD формат и гледам когато ми е удобно. И без това повечето турнири е невъзможно да се следят наживо.

Айде кажи ми сега къде точно се вписва една HD сат. система в моите изисквания? Гледай си шаренийките и се кефи колко "хубаво" се виждало на новия ти телевизор и не ми обяснявай какво да гледам и какво съм виждал. Виждал съм всичко, което го има по сателитите и съм преценил, че не ми е интересно като услуга.

Две абсолютно противоречиви мнения. Първо обясняваш колко е безмислено да гледаш Ани Салич в ХД формат (тук подкрепям напълно), после казваш, че аха аха да си купиш сателитна система и ти "дошъл акъла" (което означава, че изобщо не си погледнал и за миг дори нещата, за които говоря в моя пост), а накрая ми обясняваш, че нямало смисъл да гледаш филми, прекъсвани от реклами. Ако беше си направил труда да ме прочетеш и да осмислиш написаното, щеше да разбереш, че изобщо не говоря аз за българска телевизия в ХД формат.(а ти само нея визираш)

Братле, един Скай муви изобщо не прекъсва за реклами филма. Или за евтини автореклами от сорта на "очаквайте". Да не говорим, че отдавна този канал е разделен и по жанрове (ако говорим за филми) и е Скай муви драма, Скай муви комеди, Скай муви фантастика, Скай муви трилър и тъй нататък.

Това...

гледам с перфектен образ и звук, какъвто не може да ми даде никой ТВ канал

...изобщо няма да го коментирам. Чел си нещо някъде, имаш някаква предубеденост към телевизията - ок, уважавам мнението на всеки, но не пиши глупости, моля те.

Темата на човека не е "Предпочитате телевизия ХД или от ХД плейър да гледате филми", а е точно за телевизионните ХД канали на Близу. Затова няма да ти отговарям повече за неща, които не са по темата, а ако имаш какво да споделиш по нея - заповядай.

Правилно е становището на "kenub", правилно е и на "algor" Единият говори за едно, а другият за съвсем друго. Но ако искате личното ми мнение - ето го. Спирате се на мнението на "алгор" и си решавате проблема. Разбира се всичко е с цената на пари, но тогава няма да имате проблем. В целонасочените програми както той каза, няма реклами ни минута. Започва филма и свършва - без реклама. Или концерта, или телевизионното шоу. Без значение - какво.Хората ползващи сателитна цифрова телевизия го знаят какво представлява.А кабеларките "близу" или "далеч", са още много, много назад и така ще бъде, докато ги закрият.Опита ми в сателитната телевизия започва от далечната 1985 година до ден днешен.

...изобщо няма да го коментирам. Чел си нещо някъде, имаш някаква предубеденост към телевизията - ок, уважавам мнението на всеки, но не пиши глупости, моля те.

Темата на човека не е "Предпочитате телевизия ХД или от ХД плейър да гледате филми", а е точно за телевизионните ХД канали на Близу. Затова няма да ти отговарям повече за неща, които не са по темата, а ако имаш какво да споделиш по нея - заповядай.

В горния си пост съм описал защо съм се отказал от куппуването на HD сат. система. Просто за моите изисквания тя не ми дава почти нищо. Прибави към това и главоболията със намирането на хубав шеринг и тотално се отказах. И да, говоря за чужди HD канли. То не, че сега има такива български, но пък тогава и чуждите бяха кът.

Просто като сложиш за първи път хубав голям телевизор и оставаш ужасен от картината на стандартната, пък била и тя цифрова, телевизия. Веднага почваш да търсиш варианти да осигуриш хубав сигнал. Това наистина е възможно само от сателита /ако говорим за телевизия/. Познавам лично няколко от най-заклетите сат. фенове и няколко търговци на сат. техника. Видях какво се предлага като пакети HD канали.

Махни демо каналите, дето въртят някакви клипчета, музикалните канали, по които едва ли ще чуя нещо, което да ми хареса жанрово, да не говорим за качество на звука, филмите без превод - не че ми е проблем английския, но си е напрежение да гледаш някои филми в оригинал, махам и всички с език, различен от английски и то реално остават, 2-3 спортни, 3-4 с документални филми. Сега да са 2-3 пъти повече.

Не вярвам да има нещо, което да излъчват, което да не мога да намеря в интернет.

Под "дойде ми акъла" имах предвид, че знам много добре какво ми предлага сателитната телевизия и съм взел осъзнато решение. Както казах, познавам доста хора, които го осъзнаха в последствие.

lz4jw, де да беше толкова безпроблемно. Предполагам си виждал в няколкото сат. форума колко хората се лутат, сменяват приемници, софтуер, шеринг... Лошо няма, хората които познавам е се занимават с това им е хоби. Реално почти нищо не гледат, но ръчкат по цели дни и нощи.

Подобно решение не може да замени кабелния или DHT оператор. Плащаш си месечната такса и ползваш. Свързано е смного четене и ръчкане и не може а бъде предлагано на всеки като алтернатива.

В горния си пост съм описал защо съм се отказал от куппуването на HD сат. система. Просто за моите изисквания тя не ми дава почти нищо. Прибави към това и главоболията със намирането на хубав шеринг и тотално се отказах. И да, говоря за чужди HD канли. То не, че сега има такива български, но пък тогава и чуждите бяха кът.

Просто като сложиш за първи път хубав голям телевизор и оставаш ужасен от картината на стандартната, пък била и тя цифрова, телевизия. Веднага почваш да търсиш варианти да осигуриш хубав сигнал. Това наистина е възможно само от сателита /ако говорим за телевизия/. Познавам лично няколко от най-заклетите сат. фенове и няколко търговци на сат. техника. Видях какво се предлага като пакети HD канали.

Махни демо каналите, дето въртят някакви клипчета, музикалните канали, по които едва ли ще чуя нещо, което да ми хареса жанрово, да не говорим за качество на звука, филмите без превод - не че ми е проблем английския, но си е напрежение да гледаш някои филми в оригинал, махам и всички с език, различен от английски и то реално остават, 2-3 спортни, 3-4 с документални филми. Сега да са 2-3 пъти повече.

Не вярвам да има нещо, което да излъчват, което да не мога да намеря в интернет.

Под "дойде ми акъла" имах предвид, че знам много добре какво ми предлага сателитната телевизия и съм взел осъзнато решение. Както казах, познавам доста хора, които го осъзнаха в последствие.

lz4jw, де да беше толкова безпроблемно. Предполагам си виждал в няколкото сат. форума колко хората се лутат, сменяват приемници, софтуер, шеринг... Лошо няма, хората които познавам е се занимават с това им е хоби. Реално почти нищо не гледат, но ръчкат по цели дни и нощи.

Подобно решение не може да замени кабелния или DHT оператор. Плащаш си месечната такса и ползваш. Свързано е смного четене и ръчкане и не може а бъде предлагано на всеки като алтернатива.

Аз казах, че и ТИ и колегата сте прави. Нима там/във тези форуми не си ме забелязал/

• 1 месец по-късно...

Темата си върви и в другия форум http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=185652 Някой ще напише ли достоверни данни с какъв поток е "full HD" на тези? Пък тогава да говорим. За сравнение: качествените програми стандартно през сателит вървят на 15Mbps по максимално 8 на транспондер. През моята кабеларка стандартните цифрови (120 броя) са на 6,9Mbps, като повечето нашенски са ъпскейлнати дотолкова - просто през сателита повечето са наблъскани по 30 на транспондер и съответно вървят на 2 - 3 Mbps. На толкова вървят в Bulsatcom и ITV. На цифровата на Vivacom са едни квадрати като клипче на YouTube. За който не знае - теоретичния максимум на DVD 9,8 Mbps. Най-качествените са 8 и нагоре, средно са 4 - 6, като има и надолу.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.