Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Маркетинг

Featured Replies

Здравейте на всички! Искам да ми помогнете малко, имам за задача, да анкетирам 10 човека, без значение, пол, възраст и образование по следните два въпроса: 1.Как разбирате Вие понятието маркетинг? 2.С какви дейности се занимава маркетинга? Ще ви помоля, тези които мислят д ами окажат съдействие да пишат тяхното мнение, а не на интернета:) И ако може да си напишете отдолу образованието, защото ми го изискват... Благодаря!! :):nono:

Нека съм първа аз :P 1. Макретинг - винаги ми е звучало икономическо понятие ( говорим за преди да разбера с какво точно се занимава маркетинга ). И си мисля, че ако хората не знаят с какво се заниамва маркетинга, трудно ще отгатнат. 2. Маркетинга е прочуване на пазари и всичко свързано със стоките на пазара. По принцип маркетинга се занимава с развитието на маркетинговия процес и дейност на пазарите. Съответно се предприемат маркетингови стратегии за навлизане на пазара и утвърждаване на позиции на даден пазар. Също така знам, че се занимава и с реклама. Придобиват се умения и в областа на управлението, и различни сфери на стопанския живот. :speak: Образование - Средно. С голяма вероятност след 4 години да го замени - висше :yanim: I курс съм, ПУ, специалност - Маркетинг :angry:

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Въпрос N1: Маркетинга като понятие, без да съм се интересувал, го възприемам като нужен и агресивен инструмент от пазарната икономика.

Въпрос N2: Свързан е със стоките на пазара- тяхното движение по 'ценовите етажите', рекламата им и ... сиг. има и др.!

П.П. ...е щом ти го изискват:

Образование- средно спец. Скоро ,и след държавния, по план взимам кетап.(ТУ - София, филиал Пловдив)

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

• Автор

Благодаря Ви за двата отговора! :) Искам само да добавя, че когато написах вашето мнение, а не от интернет за 1-вия въпрос, имах в предвид, че някой има, които не са го учили, не са го чували и за тях имах в предвид, тяхното мнение, а не да търсят в нета, а който знае, които е чувал, нека пише това което знае:) Благодаря Ви още веднъж!! :)

Ще се изкажа така.

Маркетинг-да "бръкнеш" в душите и съзнанието на хората,да ги анализираш и манипулираш.С всички възможни методи да достигнеш до основната цел,т.е да промиеш мозъците на хората и да се наложиш върху тях.

Висше-икономическо.Качество и експертиза на стоките.

да си имам изказването :rolleyes:

1. Маркетингът е процес на планиране и осъществяване на концепцията, ценообразуването, промоцията и дистрибуцията на идеи, стоки и услуги посредством размяна за удовлетворение целите на индивидите и организациите. 2. Маркетингът е дейност, при която хората удовлетворяват своите нужди на пазара. Осъществява се в условията на пазарна икономика. Образование: висше икономическо (Счетоводство и контрол).

Въпрос 1- необходима приумица, възникнала по необходимост в условията на глобалния изключително конкурентен икономически свят. Въпрос 2- Маркетинга е свързан с пласирането на стоки на пазара. Изготвя "пъклен" план, с който да излъже потребителите да купуват и да пълнят гушките на фирмаджиите. Създава дългосрочни планове, чрез които се насочват към определена ниша на пазара, като начертава пътят по който те да се осъществят(плановете де). Не ми се перафразира последното изречение. :) висше-хуманитарно

1.Как разбирате Вие понятието маркетинг? - маркетинга е наука за правилното позиционира на продукта на пазара. Правилно да се определи цената, мястото и промотирането му. Как ще бъде завладян пазара - дали ще "подкопаем" конкурентите си или ще "следваме големите акули" е част от маркетинговата стратегия на всяка фирма.

2.С какви дейности се занимава маркетинга? С какво точно се занимава,мисля че "4Р" дава доста добър отговор, тъй като обхваща всички сфери - Product, Place, Promotion, Price.

Маркетинга се занимава всичко свързано с продукта - като се почне от това какъв да бъде той, кой пазар да завладее,позициониране, стратегии... та се стигне до опаковката и крайния дизайн.

Маркетинга се занимава с мястото или иначе казано, дистрибуцията - канали и логистика за разпространение на продукта.

Маркетинга се занимава с цената и ценообразуването - подходи и методи за определяне на цената на продукта.

Маркетинга се занимава с промоциите \от англ. Promotion\- или иначе казано реклама, промоции и т.нат.

Студентка, 3-ти курс, спец: Бизнес икономика

Здравейте, на всички! Бихте ли ми помогнали с отговора на тази задача: Според Вас решението на Nokia да спре производството на мобилни телефони в нисък клас, маркетингово обективирано ли е? Защо? Ако отговорът е положителен , то в рамките на коя маркетингова концепция е взето това решение? Благодаря, предварително!

• 2 месеца по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.