Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подигравки и обиди в училище

Featured Replies

Аз знам че нищо не знам. Аз разбирам че нищо не разбирам. Вземи ги осъзнай тези две изречения.

Живота му е в опасност. Не физически, душевно. Същестува реалната опасност да стане интроверт. Да няма истински социален живот. Да прави секс за първи път не на 16-19, а на 26+. И т.н. и т.н. Защото въпросните психоатаки му действат и той не може адекватно да им отговори. И да те запитам още нещо, като всестранно компетентна, когато/не пожелавам никому да се случи/ настъпи критичният момент и живота му е в опасност, как ще се защити? Ще му дойде отръки ли?

Чувала си предполагам за приказката за детето което отглеждали в една изолирана стая до навършване на пълнолетие. Въздуха бил филтриран от вредни микроорганизми, храната пречистена, температурата оптимална и т.н. Когато навършило пълнолетие му отворили вратата и го пуснали на свобода. Тук вариантите за край които знам са два:

-блъснала го кола на улицата, защото не знаело какво е кола и как да се пази от нея.

-починало от обикновена настинка, тъй като имунната му система не била развита.

Та, защо мислиш на лапетата не им слагат наколенки като ги пускат да си играят?

///не забравяй да си доведеш другарчето :rolleyes:

Според теб децата трябва да се научат да отвръщат на удара с удар за да не станат интроверти?! :)

Абсолютни интроверти и абсолютни екстраверти не съществуват - просто хората клонят към единия или другия тип.Защо мислиш че е толкова лошо да клониш към интровертите?

Какво е психоатака и кой я прилага умишлено?

Да нараняват нечия психика са способни само тези,чията психика е наранена - по този начин те несъзнателно отмъщават на другите за своя проблем и така се успокояват,че не са единствените наранени."Мачкайки" нечия психика те изпитват доволство.

Децата не бива да растат в "изолирана стая",но и не бива да се оставят "на улицата".Всяка крайност при възпитанието води до проблеми в личността.

Редактирано от Moira (преглед на промените)

• Отговори 74
  • Прегледи 24,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Както те посъветваха "Убии простака с мълчание".Просто му обърни гръб,обаче гледай да не излезе все едно те е страх. Покажеш ли страх,това го насъсква още повече.Ако въпростното комплексарче усети че не те е страх,ще си помисли,че може пък да си имаш "гръб",и може да се замисли дали да ти налита. Средата в която работех последните 16 год.,бях заобиколен от мутри,всевъзможни псевдо-гъзари,и какви ли не модели комплексари. Едиственото което разбрах е ,че когато се държиш мъжкарски,това респектира.Под "мъжкарски" не разбирай да налиташ да бой на всяко подмятане. Всичко е въпрос на психика.

Според теб децата трябва да се научат да отвръщат на удара с удар за да не станат интроверти?! :ph34r:

Абсолютни интроверти и абсолютни екстраверти не съществуват - просто хората клонят към единия или другия тип.Защо мислиш че е толкова лошо да клониш към интровертите?

Ти да не би да си личната охрана на хайдука? Аз в тази тема само заради нея продължавам да пиша. Каквото съм имал да кажа съм го казал още в първия си пост.

Не разбирам защо ми изопачаваш думите, предполагам че поради огромното ти желание да покажаш че греша. "Децата" трябва да се научат да отвръщат на удара с каквото могат. Удара е най-простият и лесен начин за отговор. "Убий глупака с мълчание" е техника която изисква да си минал по стъпките на удара. Не можеш да накараш едно изплашено дете да си играе на нервички с тези които го тормозят. След като се увери в себе си че може да се защитава, чак тогава и не по-рано може да си позволи да опита друг подход. Освен ако не е мазохист, освен ако не обича да го мачкат.

Не знам за деца чиято мечта е да бъдат интроверти. А ти? Без значение подхода и линията на поведения която следва всяко дете вътре в себе си не иска да бъде интроверт. Това че някоя госпожа/има се предвид жена, не учител/ е решила че така било по-добре за децата, ами да си учи детето така. Затова и педагогическите съветници в училищата са девета глуха.

И още нещо, по мои лични наблюдения е особено лесно за едно дете след време да започне да следва същия модел на поведение като тези които са доминирали в света и мислите му. Границата е сравнително тънка, не е лесно, зависи от това каква подкрепа ще получи детето.

И, в крайна сметка, наистина не разбирам, какво правят жените в тази тема? Темата не е за игра с кукли и скубане на коси. Засегнатият тук проблем не е типично женски, така че не се оправдавайте че имате опит.

EDIT: @Moira, споменаваш бойни изкуства, а след това отричаш насилието?! Чудесно разбирам с каква цел си ги споменала и какво имаш предвид. Но имай едно на ум че едно дете за бъде ефективно в ненасилието трябва да има и поне малко реален опит с юмруците си. Не можеш да учиш парашутисти, ако никога не си скачал с парашут!

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Ти да не би да си личната охрана на хайдука? Аз в тази тема само заради нея продължавам да пиша. Каквото съм имал да кажа съм го казал още в първия си пост.

Не разбирам защо ми изопачаваш думите, предполагам че поради огромното ти желание да покажаш че греша. "Децата" трябва да се научат да отвръщат на удара с каквото могат. Удара е най-простият и лесен начин за отговор. "Убий глупака с мълчание" е техника която изисква да си минал по стъпките на удара. Не можеш да накараш едно изплашено дете да си играе на нервички с тези които го тормозят. След като се увери в себе си че може да се защитава, чак тогава и не по-рано може да си позволи да опита друг подход. Освен ако не е мазохист, освен ако не обича да го мачкат.

Не знам за деца чиято мечта е да бъдат интроверти. А ти? Без значение подхода и линията на поведения която следва всяко дете вътре в себе си не иска да бъде интроверт. Това че някоя госпожа/има се предвид жена, не учител/ е решила че така било по-добре за децата, ами да си учи детето така. Затова и педагогическите съветници в училищата са девета глуха.

И още нещо, по мои лични наблюдения е особено лесно за едно дете след време да започне да следва същия модел на поведение като тези които са доминирали в света и мислите му. Границата е сравнително тънка, не е лесно, зависи от това каква подкрепа ще получи детето.

И, в крайна сметка, наистина не разбирам, какво правят жените в тази тема? Темата не е за игра с кукли и скубане на коси. Засегнатият тук проблем не е типично женски, така че не се оправдавайте че имате опит.

EDIT: @Moira, споменаваш бойни изкуства, а след това отричаш насилието?! Чудесно разбирам с каква цел си ги споменала и какво имаш предвид. Но имай едно на ум че едно дете за бъде ефективно в ненасилието трябва да има и поне малко реален опит с юмруците си. Не можеш да учиш парашутисти, ако никога не си скачал с парашут!

1.Не съм охрана - учила съм друго. :P

2.Повечето педагогически съветници са заслужили "мястото" си в училищата със собствените си действия и умения.По принцип не съм против наличието им в училищата.

3.Източните бойни изкуства каляват преди всичко психиката - деца,които са посещавали такива школи посягат само при самозащита при наличие физическа атака.Устойчиви са на психоатаки,т.е. трудно се поддават на обида.

4.Какво според теб означава да си интроверт?

5.Жените тук,в България имат равни права с мъжете.Не е ли така?!

Към теб нямам лично отношение,просто се опитвам да изразя и защитя личната си позиция.

Според теб децата трябва да се научат да отвръщат на удара с удар за да не станат интроверти?! :blink:

А като ме ударят как да отвърна? С добра дума? Да дам да ме удари пак? Да се оплача?

Като се оплача, че са ме ударили, ще се слчи едно голямо НИЩО. Нито забележка от учител, нито порицание ще научи някое "гъзарче" къде му е мястото.

А като ме ударят как да отвърна? С добра дума? Да дам да ме удари пак? Да се оплача?

Като се оплача, че са ме ударили, ще се слчи едно голямо НИЩО. Нито забележка от учител, нито порицание ще научи някое "гъзарче" къде му е мястото.

Да,за съжаление агресията в училищата не се наказва.Ако имаше строги правила за поведение и строги наказания за всеки който се е провинил,нещата щяха да са други.Безхаберието на учители и педагози поощрява агресията.

За съжаление агресията е обхванала и момичетата - побоите между тях са дори по-жестоки от тези между момчетата. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gifДа не говорим за обидите и подигравките...

1.Не съм охрана - учила съм друго. ;)

2.Повечето педагогически съветници са заслужили "мястото" си в училищата със собствените си действия и умения.По принцип не съм против наличието им в училищата.

Мхм, бих сложил кавичките на "заслужили". Важното е че системата не работи, както си писала по-нататък.

3.Източните бойни изкуства каляват преди всичко психиката - деца,които са посещавали такива школи посягат само при самозащита при наличие физическа атака.Устойчиви са на психоатаки,т.е. трудно се поддават на обида.

Мхм, нямаш си и на идея колко е лесно да се говори отстрани. Моите думи са на човек вървял по пътя и на проблемите в училище и на посещаването на източни бойни изкуства и на края на проблемите в училище. От сегашното си място когато погледна назад виждам наистина най-добрият подход срещу такива гадинки. Де да имах толкова акъл едно време. Когато посегне да те пипне/сложи ръка на рамото ти и подобни, хващаш ръката, извиваш/без да чупиш-не е възпитано/ и му казваш тихо на ушенце, че не искаш да го виждаш и чуваш повече. Това е най-добрата психо защита, след това и да искаш няма да можеш да се засечеш с него в коридора.

4.Какво според теб означава да си интроверт?

За определението ли ме питаш или за контекста в който е използвана?

5.Жените тук,в България имат равни права с мъжете.Не е ли така?!

Мхм, да започваме ли да даваме съвети в темите за бременни/раждане?

Към теб нямам лично отношение,просто се опитвам да изразя и защитя личната си позиция.

Не си спомням да съм казвал че имаш нещо лично, просто не разбирам за какво отговаряш вместо хайдука.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

И през ум не ми е минавало да отговарям вместо някого! Явно нещо не сме се разбрали...

...

Представи си едно училище , в което няма , агресия...Представи си следното училище :

1- Децата не се бият.

2- Децата не се подиграват .

3- Не си говорят в часовете .

4- Всички са отличници.

Как (по-дяволите ) можеш да си го представиш ?Аз , живея във Португалия , и училищата не са по-различни . Във две съм бил ,историята , не е по-различна от това което е във България...Да , малко по-строго е , но ги има.Ако имаше такова училище , то това ще да е на друга планета... може би вселена !

Аз знам че нищо не знам. Аз разбирам че нищо не разбирам. Вземи ги осъзнай тези две изречения.

Живота му е в опасност. Не физически, душевно. Същестува реалната опасност да стане интроверт. Да няма истински социален живот. Да прави секс за първи път не на 16-19, а на 26+. И т.н. и т.н. Защото въпросните психоатаки му действат и той не може адекватно да им отговори. И да те запитам още нещо, като всестранно компетентна, когато/не пожелавам никому да се случи/ настъпи критичният момент и живота му е в опасност, как ще се защити? Ще му дойде отръки ли?

Чувала си предполагам за приказката за детето което отглеждали в една изолирана стая до навършване на пълнолетие. Въздуха бил филтриран от вредни микроорганизми, храната пречистена, температурата оптимална и т.н. Когато навършило пълнолетие му отворили вратата и го пуснали на свобода. Тук вариантите за край които знам са два:

-блъснала го кола на улицата, защото не знаело какво е кола и как да се пази от нея.

-починало от обикновена настинка, тъй като имунната му система не била развита.

Та, защо мислиш на лапетата не им слагат наколенки като ги пускат да си играят?

///не забравяй да си доведеш другарчето :speak:

Сега това с интровертите и екстравертите няма как да стане, хората или се раждат интроверти, или екстраверти това нещо не се тренира-невъзможно е. Момчето ако си е роден интроверт, в което няма нищо лошо,стига да не е в някаква крайна форма, няма как да се промени.Това е все едно един холерик с тренировки да стане флегнматик или обратното- такъв филм не съществува По моите наблюдения, познавам доста хора интроверти, което не им пречи особено и имат съвсем нормален социален живот. Това по никакъв начин не са хора със слаба психика, дори напротив.

Сега по темата има два варианта:

1.Да им покажеш,че не ти пука и да ги игнорираш ако можеш, ако на теб не ти пука, не се засягащ значи проблем няма- но щом си пуснал тази тема, значи малко или много ти пука, затова.

2.Вариант две провеждате един сериозен мъжки разговор, в който уверено им обясняваш, че не ти е приятно това което правят и да престанат да го правят-ако те са идиоти и тръгнат да използват насилствени методи ще трябва да се защитиш.

3.Има и трети вариант-търпиш и ти е гадно, но той не е за препоръчване- по-добре да те набият.

Моето момче, живеем в свят и общество, в което човек за човека е вълк. Освен това - в пълна анархия и безнаказаност, където основната грижа на всички органи на реда е да не накърнят свещените права на виновния за каквото и да е. Така че - от оплаквания до когото и да е полза ще има колкото от писмо до арменския поп :) Всички тук те съветват да си траеш, но аз ще ти кажа - бъди мъж!

Останалото заминава в коша :beer:

2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено.

Хайде без такива съвети тук,м?

Мадона

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

-1 за подстрекаване към нечовешко поведение, животинска жестокост и асоциално поведение. Ако действително мислиш така, както си го написал, ще станеш престъпник. Знаеш как свършват престъпниците. След редица влизания и излизания от затвора, идва облекчаващият момент, в който те намират някъде и те изнасят с краката напред. И в престъпните среди има морал, макар и специфичен. Там най-гадните си тръгват първи.

-----------

Наказанието трябва да съответства на степента на престъплението.

Почти да убиеш човек, само защото ти е казал нещо накриво... Не, това е недопустимо.

Да ступаш някого - добре, но без сериозни наранявания. Счупени крайници, скъсан бъбрек, спукан далак, размазан черен дроб са все сериозни травми, оставящи отпечатък за цял живот. Човек, когото си наранил така, рано или късно ще реши да си отмъсти. Вероятно в зряла възраст ще те намери и няма и да разбереш какво, откъде и как ти се е случило.

-----------

Най-доброто е момчето да се научи да се отбранява. Тогава ще може да се надсмива над подигравчиите.

-----------

Та, г-н Никой, опитай се да се промениш, докато имаш възможност, докато си цял. Два шанса няма да имаш. Обикновено животът те прегазва, преди да си се научил да шофираш.

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

-1 за подстрекаване към нечовешко поведение, животинска жестокост и асоциално поведение. Ако действително мислиш така, както си го написал, ще станеш престъпник. Знаеш как свършват престъпниците. След редица влизания и излизания от затвора, идва облекчаващият момент, в който те намират някъде и те изнасят с краката напред. И в престъпните среди има морал, макар и специфичен. Там най-гадните си тръгват първи.

-----------

Наказанието трябва да съответства на степента на престъплението.

Почти да убиеш човек, само защото ти е казал нещо накриво... Не, това е недопустимо.

Да ступаш някого - добре, но без сериозни наранявания. Счупени крайници, скъсан бъбрек, спукан далак, размазан черен дроб са все сериозни травми, оставящи отпечатък за цял живот. Човек, когото си наранил така, рано или късно ще реши да си отмъсти. Вероятно в зряла възраст ще те намери и няма и да разбереш какво, откъде и как ти се е случило.

-----------

Най-доброто е момчето да се научи да се отбранява. Тогава ще може да се надсмива над подигравчиите.

-----------

Та, г-н Никой, опитай се да се промениш, докато имаш възможност, докато си цял. Два шанса няма да имаш. Обикновено животът те прегазва, преди да си се научил да шофираш.

Благодаря за загрижеността, NavNav, но все пак, не учи баща си как се правят деца :wors: Като се има предвид, че аз живея в петото си десетилетие, по-добре си запази полезните съвети за случаите, в които синът ти ще те пита: "Тате, защо този батко на 25 кара такъв лъскав джип, оня чичко на 35 се вози в такава хубава лимузина, а ти на 40 още ползваш автобусите на градски транспорт?" :) Аз си извоювах своето място, когато му беше времето, отдавна съм постигнал желания modus vivendi и вероятността да ме вкарат зад решетките е нулева, а тази да гушна босилека - пренебрежимо малка. Но дори и да ме застрелят утре, пак за по-малко от 50 години ще съм си позволил десетки пъти повече удоволствия, отколкото някой с твоята философия, дори да я докара до 150 :wors:

Мен лично слабо ме интересува какво трябва, как е справедливо и кое е допустимо. Бил съм на доста погребения и до сега не съм видял някой, като започнат да го спускат с ковчега в земята, да се изправи и да каже "Ама мене ме убиха нечестно, не е допустимо така!" и някой да му даде втори живот. Винаги съм подхождал към проблемите прагматично - това и това върши работа, онова не върши; това и това струва толкова, рискът е такъв и такъв. Когато давам съвет, той не е изсмукани от пръстите умозрителни предположения за това какъв трябва да бъде животът, вселената и всичко останало, а личен, проверен на практика опит. Който иска - да го приема, когото не го устройва - да си живее както му харесва. Всеки има избор и всеки сам определя съдбата си.

Благодаря за загрижеността, NavNav, но все пак, не учи баща си как се правят деца :biggrin: Като се има предвид, че аз живея в петото си десетилетие, по-добре си запази полезните съвети за случаите, в които синът ти ще те пита: "Тате, защо този батко на 25 кара такъв лъскав джип, оня чичко на 35 се вози в такава хубава лимузина, а ти на 40 още ползваш автобусите на градски транспорт?" :cool: Аз си извоювах своето място, когато му беше времето, отдавна съм постигнал желания modus vivendi и вероятността да ме вкарат зад решетките е нулева, а тази да гушна босилека - пренебрежимо малка. Но дори и да ме застрелят утре, пак за по-малко от 50 години ще съм си позволил десетки пъти повече удоволствия, отколкото някой с твоята философия, дори да я докара до 150 :offtopic_s:

Мен лично слабо ме интересува какво трябва, как е справедливо и кое е допустимо. Бил съм на доста погребения и до сега не съм видял някой, като започнат да го спускат с ковчега в земята, да се изправи и да каже "Ама мене ме убиха нечестно, не е допустимо така!" и някой да му даде втори живот. Винаги съм подхождал към проблемите прагматично - това и това върши работа, онова не върши; това и това струва толкова, рискът е такъв и такъв. Когато давам съвет, той не е изсмукани от пръстите умозрителни предположения за това какъв трябва да бъде животът, вселената и всичко останало, а личен, проверен на практика опит. Който иска - да го приема, когото не го устройва - да си живее както му харесва. Всеки има избор и всеки сам определя съдбата си.

Да-а-а, всеки сам избира пътя си...

Ще изразя лично мое мнение основаващо се на ситуация човек срещу опасно животно!Тръгнеш ли срещу него има вероятност да се сепне и да те отмине!Но обърнеш ли гръб и тръгнеш да бягаш свършен си!Та аз лично имах големи проблеми в училище с джобене,тормоз,подигравки от гъзарчета по-големи,тогава бяха металисти!И се наврях право в устата на лъва!Видях ги веднъж да седят и пият бира!Моите приятели си плюха на петите!Аз обаче най-нахално се насочих към тях!Изядох си боя,след което ме почерпиха!Оттогава не сам имал проблеми!

Ще изразя лично мое мнение основаващо се на ситуация човек срещу опасно животно!Тръгнеш ли срещу него има вероятност да се сепне и да те отмине!Но обърнеш ли гръб и тръгнеш да бягаш свършен си!Та аз лично имах големи проблеми в училище с джобене,тормоз,подигравки от гъзарчета по-големи,тогава бяха металисти!И се наврях право в устата на лъва!Видях ги веднъж да седят и пият бира!Моите приятели си плюха на петите!Аз обаче най-нахално се насочих към тях!Изядох си боя,след което ме почерпиха!Оттогава не сам имал проблеми!

Привет и от мен. Аз съм гаджето на господина, който е дал мнение, имам желание да изразя моето, защото тази година аз завърших и мога да кажа горе-долу как виждам нещата.

Аз съм твърдо против подигравките и обидите в училище, защото по този начин на едно дете можеш да му нанесеш травма за цял живот, няма смисъл да се стига до тука. Мило, не мога напълно да се съглася с това което си написал, защото хората са индивидуални и всеки е различен, това твоето е било отдавна, сега поколението е различно и отива от лошо, към по-лошо. На 19 съм и знам как стоят в момента нещата. Аз мисля, че или родителите трябва да вземат мерки (може би най-вече един баща) да ступа хубаво някой малчуган да покаже, че не може да се държи така с детето му, след като не му е направило нищо, но това си е лично мое мнение, ако разликата в годините е от 3 или повече. Ако са на едни и същи години няма какво да му обръща внимание, просто да му "лумне" два тутмака както заслужава и да си държи езика зад зъбите. До сега поне в моите училища е нямало такива проблеми и всички сме били що-годе задружни, или ако има някой по-слаб от нас ние (или поне лично аз) защитавам въпросния човек. Не се знае дали след тези подигравки няма да ти се върне на теб и дали и ти няма да имаш такова дете. Това не е приятно дори за родителите, не е приемливо и те да стоят в страна. Една госпожа или директора едва ли оправя проблема. Другото което е, че може би децата не се познават достатъчно добре и е редно да се събират по-често, да се опознаят. Някой да не им е длъжен да им дава пари, за това, че те са пушачи, пиячи и пр.? Не става, не може винаги да вървиш срещу противника си с риск да отнесеш нещо. Или ще се разбереш нормално, или ще се стигне до бой. Няма как да се вземат мерки за съжаление.

Иначе искам да кажа на момченцето, което е пуснало темата да не се впряга за такива, които не заслужават. Вероятно са ти много под нивото за да стигнат толкова ниско да те обиждат. Просто кажи на въпросните гъзарчета да погледнът първо себе си и после да търсят проблема на другите или им тегли една и си замини, няма начин само да се мълчи... По-добре на хората в устата, от колкото в краката. Щом говорят за теб значи си нещо, ако спрат да говорят за теб (дори и лошо) тогава е притеснително. Така, че вероятно те ще имат повод да се скрият. :)

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

Аз използвам един много сполучлив трик.Авторовите думи.Ако някой те обиди кажи някакви авторски думи както в дози диалог: Някой казва:Хаха, гледай го тоя изрод! А ти казваш:Каза завистливата селска клюкарка(дори и на момче можеш да кажеш клюкарка).И се получава: -Хаха, гледай го тоя изрод! - каза завистливата селска клюкарка. Е? :cool:

Откъде я изрови тая тема? Момчето е писало октомври 2010, а ти му даваш съвети април 2011. Ако за тия 6 месеца не се е справил, с проблема си, тогава може би никога няма да успее и всякакви коментари са излишни. От друга страна, ако се е оправил (няма значение по какъв начин), тогава написаното пак е безмислено. И в двата случая коментарът е ненужен :)

• 1 месец по-късно...

Здравейте, това което ще кажа се отнася за всички които не са тинейджъри.. Вие просто не знаете какво е в училище каква анархия е особенно в основните училища за пример преди 3 години когато бях в основно училище моя клас беше най-лошия... Почти всеки учител който се опитваше да влезне в класната ни стая беше посрещан с обиди и наредени чинове на вратата.... А в твоя случай най-добре се запиши нещо да тренираш намери си хубава местна компания (да има кой да ти пази гърба) и ако някои от онези "гадове" ти каже нещо го причакайте навънка и го набийте :) и това няма как да не приключи.

Здравейте, това което ще кажа се отнася за всички които не са тинейджъри.. Вие просто не знаете какво е в училище каква анархия е особенно в основните училища за пример преди 3 години когато бях в основно училище моя клас беше най-лошия... Почти всеки учител който се опитваше да влезне в класната ни стая беше посрещан с обиди и наредени чинове на вратата....

А в твоя случай най-добре се запиши нещо да тренираш намери си хубава местна компания (да има кой да ти пази гърба) и ако някои от онези "гадове" ти каже нещо го причакайте навънка и го набийте ;) и това няма как да не приключи.

Бил съм в подобен клас и се чудеха какво да ни правят. Последното им решение беше да ни сложат до пазача, като преместиха класната ни стая първо до директора,после до училтелската стая и накравя до пазача - резултат естествено нямаше. Аз не бях най - добрият ученик като дисциплина,зубрене и подобно,но най - коментираният - случвало се е учителят да отдели цял час за мен...какво да се прави,нещо не си пасвахме с класа - просто бях над тях - по - умен и различен. Кучетата си лаят,кервана си върви. Сега всички искат да са ми приятели,но аз не мисля така.

След това се преместих в чужбина - там такива неща няма. Просто манталитета е различен - става дума за Англия. Има камери, мнение и референции от учителите и прочие - въобще класи над Бг -то. В Англия пък бях изключително уважаван за това което мога и това какво правя. На мен пак ми беше все едно.

В университета - ее нивото вече е друго.Няма какво да се коментира. Последната година е още по - хубаво,защото всички се интересувате от сходни неща и имате сходни амбиции.

Колкото до момчето,в тоя живот оцеляват силните и приспособимите. Боят не решава абсолютно нищо,напротив - влошава нещата. Ако ги биеш - хората си отмъщават,ако паднеш - продължават да те мачкат.Средно положение няма.Бъди такъв какъвто си и каквото сабя покаже :speak:.По добре на хората в устата,отколкото на хората в краката!

То и в Българските училища има камери и всичко се записва. Не вярвах, че е кой знае какво, но наскоро разбрах, че е имало няколко случая, когато записа е гледан и някой си е понесъл последствията. НЕ знам конкретно, защото информацията била "конфиденциална". Пак смятам, че смисъла от тия камери е 0.

То и в Българските училища има камери и всичко се записва. Не вярвах, че е кой знае какво, но наскоро разбрах, че е имало няколко случая, когато записа е гледан и някой си е понесъл последствията. НЕ знам конкретно, защото информацията била "конфиденциална".

Пак смятам, че смисъла от тия камери е 0.

подигравки и обиди има не само в училище.Има и в производствените предприятия с нискоквалифициран персонал.С прости хора.Вижте и по телевизията,вижте в цялата страна каква сган има.

То и в Българските училища има камери и всичко се записва. Не вярвах, че е кой знае какво, но наскоро разбрах, че е имало няколко случая, когато записа е гледан и някой си е понесъл последствията. НЕ знам конкретно, защото информацията била "конфиденциална".

Пак смятам, че смисъла от тия камери е 0.

подигравки и обиди има не само в училище.Има и в производствените предприятия с нискоквалифициран персонал.С прости хора.Вижте и по телевизията,вижте в цялата страна каква сган има.

така е,но си зависи до човека. Мен не ми пука и не ми е пукало,затова и аз като се шегувам не ми пука.Шоу да става,обаче има хора,които като се пошегуваш с тях веднъж го помнят и ги боли цял живот...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.