Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подигравки и обиди в училище

Featured Replies

...

Не е красиво да се шегуваш с кирилицата и не е етично да се подиграваш на Св. св. Кирил и Методий, като пишеш на латиница.

Редактирано от capnemo
цитат на латиница (преглед на промените)

• Отговори 74
  • Прегледи 24,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не е красиво да се шегуваш с кирилицата и не е етично да се подиграваш на Св. св. Кирил и Методий, като пишеш на латиница.

То ако някой ни питаше какво е етично и красиво,много хора щяха да са щастливи... Хора всякакви,поне на Кирилица да се научи да пише...

... най-много нараняват. Понякога оставят следи за цял живот. Тогава се изгражда самооценката, за съжаление - на базата на чуждо мнение, което обикновено няма реална основа. Както и в предишни постове е коментирано - зависи от човека. Подигравките и обидите в училище не могат да бъдат избегнати, може да не им се обръща внимание (гледали сме много филми на тази тема, ясно е, че е част от израстването на човек) ... Няма универсален съвет. Може би - "Аз съм си фен и другите ще станат!" :whist:

Има много примери за това, че голяма част от най-обижданите деца в училище са постигнали повече в живота си от тези, които са ги обиждали. Тези деца са проявили своята сила да не се оставят чуждото мнение да повлияе върху самооценката им.

Редактирано от Moira (преглед на промените)

Има много примери за това, че голяма част от най-обижданите деца в училище са постигнали повече в живота си от тези, които са ги обиждали.

Тези деца са проявили своята сила да не се оставят чуждото мнение да повлияе върху самооценката им.

Така е.

Забавни са редките случаи, когато човек, който е обиждал и наранявал някого в училище, след много години попадне на работа във фирма, ръководена от обиждания. Тогава става весело. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Децата нямат опит и не допускат възможността за такова злощастно съвпадение, а трябва да знаят, че всяка причинена от тях злина закономерно и неизбежно ще ги застигне някога през живота им. Този момент винаги е най-неподходящият. :help: В зряла възраст боли много повече.

Ако родителите знаеха повече народни мъдрости и ги предаваха на децата си, светът може би щеше да е малко по-чист и хубав.

Със зло можеш да постигнеш само зло. Народна мъдрост

Има много примери за това, че голяма част от най-обижданите деца в училище са постигнали повече в живота си от тези, които са ги обиждали.

Тези деца са проявили своята сила да не се оставят чуждото мнение да повлияе върху самооценката им.

Така е.

Забавни са редките случаи, когато човек, който е обиждал и наранявал някого в училище, след много години попадне на работа във фирма, ръководена от обиждания. Тогава става весело. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Децата нямат опит и не допускат възможността за такова злощастно съвпадение, а трябва да знаят, че всяка причинена от тях злина закономерно и неизбежно ще ги застигне някога през живота им. Този момент винаги е най-неподходящият. :P В зряла възраст боли много повече.

Ако родителите знаеха повече народни мъдрости и ги предаваха на децата си, светът може би щеше да е малко по-чист и хубав.

Със зло можеш да постигнеш само зло. Народна мъдрост

Ами ако и в двата случая обижданите са били просто по -добри от останалите? В тоя живот не обичат особено успелите и всеки се кефи на губещите/лузърите (особено Балканският манталитет)...

По принцип повечето хора не харесват различните, още повече, ако притежават качества, които самите те биха искали да имат, но не могат или не искат. Ако някое дете покаже дарба в някое от изкуствата, чете и се интересува от много неща, притежава знания, които му осигуряват отличен успех и т.н., то започва да се откроява като черна овца в бяло стадо. :wors: Обикновено точно тези деца са подложени на подигравки и обиди, но и тези деца са потенциалните победители, ако не се повлияят от "мнението" на околните и запазят своята самооценка. Обект на подигравка стават и деца, които "се цепят от колектива". Причините за отделяне от групата са строго индивидуални и не мисля да ги обсъждам. Децата инвалиди за съжаление също са обект на подигравки, за радост все по-рядко. Обиди на етническа основа също има... Всеки може да стене обект на подигравки и обиди, защото тези, които си позволяват да обиждат, обикновено страдат от комплекс за малоценност. Обиждайки и унижавайки другите, те повдигат самочувствието си, защото по друг начин не биха могли. Комплексарите са за съжаление и не си заслужава човек да обръща внимание да думите и делата им. П.П. Аз бях от обижданите. :P

Редактирано от Moira (преглед на промените)

Ами да, който се "цепи от колектива" е най-малкото за подигравки. Пример: Никой от класа не иска контролно, точно са убеди госпожата да го отложи, но идва Хикс и казва да го направим днес и прави гадно на всички. Да той е потенциален победител, само че е а-социален. Друг Пример: Искате да си ходите по-рано, госпожата решава да ви пусне и Хикс, който много му се учи, остава. Е такива хора не са ли за подигравка или да давам още хиляди примери?

Ами да, който се "цепи от колектива" е най-малкото за подигравки.

Пример: Никой от класа не иска контролно, точно са убеди госпожата да го отложи, но идва Хикс и казва да го направим днес и прави гадно на всички. Да той е потенциален победител, само че е а-социален.

Друг Пример: Искате да си ходите по-рано, госпожата решава да ви пусне и Хикс, който много му се учи, остава.

Е такива хора не са ли за подигравка или да давам още хиляди примери?

Значи аз съм за подигравка , след като помолих госпожата по английски да ми даде тест за 9-клас , а не за 7-и ?

Не си схванал. За подигравка са тия, не които учат, а тези които правят гадно на цял клас. Ученолюбив и "пич" са съвместими понятия.

....

1.И той е виновен, че ти НЕ си подготвен?

2.Да, и? Вие сте били освободени или сте заминали, той е останал. Какъв е проблемът да остане?

3.Абе защо вместо да обиждате персонажа от 1 и 2 не се опитате да го разберете за миг?

Независимо дали аз съм подготвен или не, винаги ще подкрепя класа си. По-добре да съм подготвен и да изпусна една 6тица, отколкото Х хора да получат двойки и да си развалям отношенията с тях. За 2 не си разбрал какво казвам.

• 2 седмици по-късно...

Това беше най-дългото изречение, което съм виждал. :) Разбери за какво ти се подиграват и отвърни с нещо по-лошо, защото докато си мълчиш, те ще продължават.

е силикон valy има един лаф във америка позна ли как се казва( F........ OFF)

и за друг път не си пъхай задника там където не трябва

Един лаф предполагам ученически говори: "Умните учат, по-умните преписват" :), доста правилен според, мен не е досатъчно да си назубриш урока, много по добре, че е да научиш 2 изречения, от урока, които сметнеш за важни и да можеш да ги повториш по всяко време и след 5 години, пък макар и не точно, а с твои думи, от колкото да назубря 2 страници урок, и на другия ден сутринта да не помня 2/3 от него. Да не говорим, че учебниците са претъпкани с подробности и незаинтригуващи младото поколение факти, т.е остарели данни, и нищо общо с случващото се в момента, нямам предвид историята разбира се ;). Относно подигравки и обидите в у-ще отвръщай всеки път и ти, подигравай и ти, а ако се стигне до бой не се отказвай, но просто с мярка ако знаеш само на мен колко пъти ми се е искало да усмъртя някой в у-ще, не просто да го насиня по крака, или под окото..., но просто мисля в перспектива т.е какво ще стане изключване от класа изгонване от у-щето съдилища ... а едно спречкване с малко майки ... няколко шамара, та дори и юмрука, няма да ти навредят изобщо просто ще ти повдигнат репутацията сред учениците ... и вече ще знаят на какво си способен, до каква граница изтърпяваш подигравките и след каква, налиташ на боя ... Най много след спречкване да си поговорите с Педагогическия съветник и да звънне класния/та един телефон на вашите ако има нужда чак толкова ;) .

• 1 година по-късно...

Спокойно. Това ми се случва всеки ден. Аз като малка (от първи до 4ти клас) бях отличничката на класа. Децата ме уважаваха, говорех си с тях. Всичко беше нормално. Но от пети клас до сега нещата се обърнаха и стана кофти. (Сега съм в 7клас). Нови даскали, нови ученици в класа. Като ходя по коридорите и непрекъснато чувам как някоя фльорца, която дори не е могла да кандидатства и пуши и пие и ми вика “Оф, тва момиче много ме дразни, щото е нещастница“. Аз понеже съм срамежлива и не мога да се слея в тълпата и да общувам както другите правят, защото когато съм в група от хора и ме е срам да изказвам мнението си. Именно оттам тръгва всичко. Чели ли сте за кристалните деца? Те съществуват, мога да кажа, че аз съм такова, защото всички признаци съвпадат. Очите ми са много големи и сини и много хора ми го казват. Понякога сънувам неща, които след време се случват. Хората някакси ми се подиграват, защото ме виждат като различна и може би завиждат. А то си е така действително. За две години в училище преживях толкова обиди и унижение срещу мене, и заради това започнах често да отсъствам, да изкарвам слаби оценки и всичко ми се провали. Викали са ми “Тая е луда!“, “Оф, пак ли тая смотаната“ и тем подобни, които ме изкарват извън контрол и изпадам в депресии, защото започвам да се мисля за жалка. Напротив! Тези хора са завистливи и смятам, че затова ще им се върне след време. Писна ми и окончателно съм решила след 7 клас да се местя в друго училище. Междудругото моят съвет към такива като мен е да игнорирате дразнителите. Както и аз правя от известно време и хич не ми пука, че няква фльорца е получила двойка и е решила да си го изкарва върху такива като мен... Това е положението. Хората са лоши. Най-доброто оръжие (от опит го знам) е да ги игнорираш, да не ги поглеждаш въобще и да мислиш за свои неща. Това направо ги съсипва. И след време те ще спрат да те обиждат...

Спокойно. Това ми се случва всеки ден. Аз като малка (от първи до 4ти клас) бях отличничката на класа. Децата ме уважаваха, говорех си с тях. Всичко беше нормално. Но от пети клас до сега нещата се обърнаха и стана кофти. (Сега съм в 7клас). Нови даскали, нови ученици в класа. Като ходя по коридорите и непрекъснато чувам как някоя фльорца, която дори не е могла да кандидатства и пуши и пие и ми вика “Оф, тва момиче много ме дразни, щото е нещастница“. Аз понеже съм срамежлива и не мога да се слея в тълпата и да общувам както другите правят, защото когато съм в група от хора и ме е срам да изказвам мнението си. Именно оттам тръгва всичко. Чели ли сте за кристалните деца? Те съществуват, мога да кажа, че аз съм такова, защото всички признаци съвпадат. Очите ми са много големи и сини и много хора ми го казват. Понякога сънувам неща, които след време се случват. Хората някакси ми се подиграват, защото ме виждат като различна и може би завиждат. А то си е така действително. За две години в училище преживях толкова обиди и унижение срещу мене, и заради това започнах често да отсъствам, да изкарвам слаби оценки и всичко ми се провали. Викали са ми “Тая е луда!“, “Оф, пак ли тая смотаната“ и тем подобни, които ме изкарват извън контрол и изпадам в депресии, защото започвам да се мисля за жалка. Напротив! Тези хора са завистливи и смятам, че затова ще им се върне след време. Писна ми и окончателно съм решила след 7 клас да се местя в друго училище. Междудругото моят съвет към такива като мен е да игнорирате дразнителите. Както и аз правя от известно време и хич не ми пука, че няква фльорца е получила двойка и е решила да си го изкарва върху такива като мен... Това е положението. Хората са лоши. Най-доброто оръжие (от опит го знам) е да ги игнорираш, да не ги поглеждаш въобще и да мислиш за свои неща. Това направо ги съсипва. И след време те ще спрат да те обиждат...

Здравей, като прочетох това разбрах едно нещо. Всякаш това съм аз ала момче. След 5-ти клас доста почнаха да ми се подиграват, само защото неумея да им отвърна и съм по-различен от тях. Някои поянаха да говорят неща за мен, които изобщо не съм правил и доста ме помислиха за идиот и глупак. Но ето някои които ме познаваха продължиха да ме подкрепят. Важното е да опознаеш човек преди да почнеш да му се подиграваш. А аз използвах тази възможност да опозная някои от хората които ме убиждаха, да открия нещо общо в нас и после, да се сприятелим. Още много хора от училището ме смятат за идиот или глупак, но аз се запознах с други хора, които искат да са с мен. Също така приятелите от моето село ме уважават и аз ги уважавам.  Ето го и моят съвет: Опитай се да опознаеш някои от хората и после използвай общи неща за да им покажеш, че и ти си като тях. Потърси си приятели нищо, че си срамежлива. Дай време да те опознаят и ти да ги опознаеш. Тези, които неискат да стоят около теб ги игнорирай и не им обръщай внимание, но ако имаш шанс им помогни когато търсят твоята помощ. Бъди добър човек, не се страхувай от мисълта, че ще станат по-лоши нещата, ако откриеш правилните хора ще бъдеш щастлив човек.

Разберете - че не можете да се харесате на всички - както и вие не харесвате всички.

Това е нормално и ще ви съпътства през целия ви живот.

Докато сте тук ще го срещате пак и пак, в различни форми, но ще е ваш спътник.

Нарича се сблъсък на различни енергийни полета - та като не ти е комфортно просто игнор.

виж и аз съм почти като теб и аз имам подиграфки от другите само че тези който ме обиждат са от класа ми и става по трудно

виж и аз съм почти като теб и аз имам подиграфки от другите само че тези който ме обиждат са от класа ми и става по трудно

Игнорираш ги и толкова !

Като загубят интерес от теб, да видиш как ще се дръпнат забързо.

Недей позволява да бъдеш тормозена от група завиждащи нещастници, които понятие си нямат какво е да си човек !

Игнорираш ги и толкова !

Като загубят интерес от теб, да видиш как ще се дръпнат забързо.

Недей позволява да бъдеш тормозена от група завиждащи нещастници, които понятие си нямат какво е да си човек !

ами опитвам се ама не се получава ама ще търпя вес пак имам само още малко и се махам

ами опитвам се ама не се получава ама ще търпя вес пак имам само още малко и се махам

Целта е да не им се давате да ви се подиграват, защото искат да са центъра на вниманието и да покажат своето "надмощие" над по-беззащитния.

Няма да им обръщате внимание, и ако е необходимо съобщете на директора да вземе мерки, защото така не става !

Та въпросът ми е следният: В училище докато си се размотавам в коридорите насам натам чувам различни подигравки или обиди зад гърба ми от по големи ученици или от някакви как да ги определя и аз незнам "г*зарчета" по принцип не съм човек който решава подобни проблемите с бой и искам да попитам когато чуя примерно следващият път някаква подигравка да се спра и да отвърна или да кажа нещо с което той да излезе смешника което правя рядко но ето тук ми е главния въпрос: спирам се примерно така така разни обиди си разменяме обаче ако този отсреща ми е от онези които обичат боя и да събере хора и нали вече ще ме бие но както вече казах не обичам да се бия и примерно натупват ме след училище или докато не съм на училище ще мога ли да подам някаква жалба или оплакване и къде ще трябва да направя това.Накратко какво да направя че този който ме е набил да не остане безнаказан.На 16 години съм.

ЕЕгати на какво се начетох, бъди целомъдрен не ги провокирай превивай гръб и т.н. чакай удобен момент да им го върнеш и т.н.- Абе хора това дете ако ви послуша трябва да се превърне в злобен комплексиран невротик със страх от всичко и всеки и със склонност да убива сигурно. 

Приятелю избягвай боя но ако няма на къде мятай се с главата напред и не търси после къде да се оплакваш, преглъщаш егото си и продължаваш, ти си момче колко бой има да ядеш и да даваш на някой, ехее ти от сега ако се чудиш къде да се оплачеш какво ще правиш за напред, с полиция ше ги плашиш? Когато чуеш нещо следващия път, обърни се и като го стиснеш за гръцмуля ще видиш как баааавно му се спихва мъжеството на тоя поплювко,защото той очаква да се обърнеш и да му отвърнеш с приказки, а като го стиснеш за гушата не го очаква и се стряска.НО ГО ПРАВИ САМО АКО Е ВЕЧЕ НАЛОЖИТЕЛНО!

Редактирано от Erto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.