Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част3

Featured Replies

Само да си приготвя пуканките.

ПС: Видех "Грешка при компресирането" и загубих интерес. :D

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 133,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Супер! То Касапа (и то е антивира, а не ИС още повече) ясно, но и Лиско имаше само два пропуска. А нещо май стана с Опера и ЕйВиДжи... или поне нещо не се обажда вече при мен...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Касапчо, добре се справи бих казал. :) Може ли да дадете линковете, които не успя да хване? Иначе основната разлика между KAV и KIS е, че при втората има модул за безопасно онлайн банкиране, родителски контрол и защитна стена.

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

(...)

Би ми било интересно да видя и другите как се справят, макар че често eдни блеклисти се използват от няколко антималуер разработчици...

(...)

И да, адресите са в атачмънта.

Тъй като тези дни тествам G Data Antivirus 2014 ето и неговото представяне срещу подбраните от теб фишинг страници: http://vbox7.com/play:5811991440 . Приятно гледане!  :)

Касапчо, добре се справи бих казал. :) Може ли да дадете линковете, които не успя да хване? Иначе основната разлика между KAV и KIS е, че при втората има модул за безопасно онлайн банкиране, родителски контрол и защитна стена.

Касапа нямаше пропуск. ;) Ако имаш предвид на малкия фишинг тест. И между другото, освен мъртвите страници, другите, като му гледах съобщенията бяха и със зловреден код май. Не просто фиш.

Включен е модула "Безопасно стартиране" и махната отметката "Доверявай на програми с цифров подпис" всичко останало е както си е.  Дефинициите на версията са стари - обновяват се само модулите,базите през два три дни. Приятно гледане.    

Тест Комодо,същото е и положението при отваряне на зловредни и фишинг сайтове във комбинация със McAfee SiteAdvisor Free,отлична комбинация и то без пари: http://dox.bg/files/dw?a=9fb1655331

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Тест на КИС 2014 бета с патч "А"  от поста тук =>> http://www.kaldata.com/forums/topic/213192-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81-%D0%B4%D0%B5%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8/page-20#entry2614049

Тествано е с включен и с изключен модул Безопасно стартиране. Няма активни заплахи. 

Перфектно представяне - без да има програмата пълна виртуализация   :P

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Искам да видя Qihoo 360 Internet Securyty 2013 english version срещу Bitdefender Free Antivirus.

Нямам време, да си направя теста сам. Пък и има по-напреднали потребители от мен, които ще направят по-реални изводи и ще погледна по обстойно на всичко важно в подобен тест (включително и производителност и натоварване на системата и пр.)

Искам да разбера едни и същи ли са дефинициите на BD и дали идват в едно и също време при двете програми.

Дали проактивните им модули и бехавиор механизмите са на различни нива.

Дали облачния енджин на 360 ще е предимство при равни резултати от другите модули...

Ще съм благодарен ако някой направи това  - един универсален тест (пък и да е на виртуална машина) - малко динамика за уеб защитата и антифишинг, някой архив с десетина зарази, стартиране на незасечените и накрая Хитман и МБАМ. 

Това е...  :) . Много ли искам?...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

Искам да видя Qihoo 360 Internet Securyty 2013 english version срещу Bitdefender Free Antivirus.

Нямам време, да си направя теста сам. Пък и има по-напреднали потребители от мен, които ще направят по-реални изводи и ще погледна по обстойно на всичко важно в подобен тест (включително и производителност и натоварване на системата и пр.)

Искам да разбера едни и същи ли са дефинициите на BD и дали идват в едно и също време при двете програми.

Дали проактивните им модули и бехавиор механизмите са на различни нива.

Дали облачния енджин на 360 ще е предимство при равни резултати от другите модули...

Ще съм благодарен ако някой направи това  - един универсален тест (пък и да е на виртуална машина) - малко динамика за уеб защитата и антифишинг, някой архив с десетина зарази, стартиране на незасечените и накрая Хитман и МБАМ. 

Това е...  :) . Много ли искам?...

Ами при английския кихчо изостават при битдефендер фрий са на всеки час. предимството на кихчо е че е по стабилен като на правиш тест с битфрий на голям вирусов архив и след това престава да лови вируси ъпдейтва се без да лови голям бъг при новата версия при старите версии беше пак че спираха ъпдейтите и трябваше постоянно да пускаш поправка на програмата. За мен се оказа не добър избор и минах на китайския кихчо, който намята сумати вируси след бита. Бита е малко по-лек като товарене от английския кихо.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Защо първо термира активният процес и едва след това пусна Hitman Pro ?  :rolleyes:

За да мога преди да сканирам да изтрия папката със файла.

Какво му трябва повече на човек:  http://dox.bg/files/dw?a=bda78fc9f0

трябва му f secure :ph34r:

http://www47.zippyshare.com/v/17823430/file.html

Редактирано от marian860914 (преглед на промените)

За да мога преди да сканирам да изтрия папката със файла.

Защо трябва да я триеш? Заразата не е открита нали? Има ли активен процес има!  Ти го затваряш ръчно и после правиш контролно сканиране. 

Публикувано изображение

Тест на F-Secure Internet Security 2013

Първа част: Сайтове със зловреден код и фишинг страници

Втора част: Файлове - динамичен тест

Забележка: Не съм съгласен с тестовете с дефолт настройки, затова и не съм се опитал да правя такъв. Да, много народ ползва антивируса с дефолт настройки, но също немалко хора - не. Включих родителския контрол и се вижда, че има смисъл.

Чудесно се справи програмчето, но е жадничка откъм ресурси.

Микко Хипонен президент! :)

П.С. Нещо не го разбрах това със стената, ма нейсе. В сми - има ли пакета, няма ли? Май не, ама има сериозен мрежов щит явно.

Първа част: http://file.bg/c254093gSRif

Втора част: http://dox.bg/files/dw?a=7a1219766a

П.С.2: Подбрах гадници, от тея, които съм поствал в темата за подпомагане от последните две седмици - голяма част от тях с детекция 5/6 от 47

Добра е, версия 2014 е още по-добра.На мен не ми харесва, че използва ядрото на Бит-а, който е на принципа "всичко под ножа".Страшно много фалшиви засичания.

Методи, май те поизмъчи изчакването обновяването на дефинициите. Имам спомен от клиентската версия,че при ъпдейт вървеше една анимация в трея на програмата това не го видях нито при антивируса който ползвах нито пък при интегрираният пакет в теста ти. Защо са го махнали тия хора бре  :ohmy:

Иначе браво за чудесното представяне на F-Secure и естествено на тестващият   :wink12:

Оффф, тя само там да ме бе измъчила. Не знам да не би да иска гигабайт рам ли (виртуалката е с 512), а и понеже ме домързя да правя виртуалки постоянно просто копирах чистата виртуалка няколко пъти и сега имам още три... Първият път като я инсталнах и взех, че дефрагнах диска от конзолата на VMWare.Включвам - Ф-Секюър с червен хикс. Деинстал, рестарт, наново инстал...

Иначе преди няколко месеца видях F-Secure в един софийски офис на една немалка фирма и останах приятно изненадан. Обикновено им слагат Аваст, пиратски нод или Убунту направо - поне от това аз, което съм виждал.

Оффф, тя само там да ме бе измъчила. Не знам да не би да иска гигабайт рам ли (виртуалката е с 512), а и понеже ме домързя да правя виртуалки постоянно просто копирах чистата виртуалка няколко пъти и сега имам още три... Първият път като я инсталнах и взех, че дефрагнах диска от конзолата на VMWare.Включвам - Ф-Секюър с червен хикс. Деинстал, рестарт, наново инстал...

Иначе преди няколко месеца видях F-Secure в един софийски офис на една немалка фирма и останах приятно изненадан. Обикновено е Аваст.

Даммм аз по-принцип слагам минимум 700 мб иначе това с ъпдейта си го има и без да е на виртуалка.

На реалният комп се влачеше половин час и повече...качи си рамта 

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Добра е, версия 2014 е още по-добра.На мен не ми харесва, че използва ядрото на Бит-а, който е на принципа "всичко под ножа".Страшно много фалшиви засичания.

https://www.virustotal.com/bg/file/8fd6a04244107008b3784afab29c365a7b899c7beb71175ea9eea8b3a88e7449/analysis/

фалша на бита едва ли е повече от този на авира , аваст и симантик

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.