Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част3

Featured Replies

Куул, а би ли опитал с PC Hunter?

Във момента нямам време.

Ей сега пробвах набързо,утепа ги без проблем. :hang:

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 133,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дефакто PC Hunter е новото наименование и новата версия на XueTr, която вече се предлага в две версии (втората поддържа и x64 системи).

http://malwaretips.com/Thread-PCHunter-XueTr-anti-rootkit-new-version

Не за тоя файл,може би това имаш предвид:  http://dox.bg/files/dw?a=f2255200ee

Едно въпросче за теста - знам, че на виртуалка на работи и затова предполагам си тествал на реалния комп...Само че един приятел го е тествал на виртуалка и при него се дропва файл (и без защита) в потребителския профил, но той не прави нищо и се чудя дали е било за ради виртуалка или просто дропъра не е читав...но ще е пресилено да искам да го тестваш първо без защита на реалния и после със защитата. :)

Друго което ми направи впечатление е, че ти позволяваш изпълнението на файла и това означава, че не го блокира с HIPS-a, а с облака OASIS или със специалните правила, които екипа на програмата разработваше специално за криптиращата твар...само че пък те незнам дали са готови и дали са имплементирани в OA, защото щяха да ги добавят само в поведенческия модул на anti-malware версията (но кой знае може да са решили а ги добавят и в OA заради бума на инфекцията) и затова OA да се представя толкова категорично срещу него. Защото иначе не, че е лоша програма, дори напротив, но няма как една HIPS програма да е толкова ограничителна по-подразбиране (като се има предвид, че доста програми дропват дори кернел драйвъри като process hacker например, пък били те и цифрово подписани). Така че това са просто едни мисли след разговора ми с Night_Raven по-въпроса. :)

Иначе мерси за теста! Аз на реалния не бих се осмелил...ако имах втори комп да, но при тези обстоятелства...

Блокирането след като разреших е със правила които аз си бях въвел.

Ще ги стартирам тия трита файла от клипа без защита под SD да видя какво ще стане.

Блокирането след като разреших е със правила които аз си бях въвел.

Ще ги стартирам тия трита файла от клипа без защита под SD да видя какво ще стане.

Теста с криптора под Shadow Defender ли беше?

Ами ако гадината засича Shadow Defender и за това не ще да върши поразии?

Т.е. значи или наистина засича SD или дропърите не стават наистина. Имаш ли дропнат файл в потребителската директория - %AppData%?

А пробва ли с другите 2 изпълними файла от предишния ти клип - особено този, който има иконата на ключе?

Т.е. значи или наистина засича SD или дропърите не стават наистина. Имаш ли дропнат файл в потребителската директория - %AppData%?

А пробва ли с другите 2 изпълними файла от предишния ти клип - особено този, който има иконата на ключе?

Имаше дропнати,стартирал съм и трите файла.

Стартиране на трите файла на реалния комп,без защита,без сенки,без нищо:  http://dox.bg/files/dw?a=7aeea81425

Резултати след сканиране,но няма нищо криптирано:

Публикувано изображение Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Така... Едно негативно мнение на съфорумец и отдавнашното ми желание да експериментирам с хипса на есет ме накараха да направя едно клипче. Сценарият: няколко пъти съветвах хора, да включат в режим "обучение" хипса, да го "научат" какво ползвате, а след това, да "заключат системата" си като го сложат в "Режим базиран на правила". Обаче забелязах, че може и да има и пропуск хипса и се зачудих аджиба, прав ли съм или не. Може да видите по-долу. Този път настройките не са по подразбиране.

Enjoy!

http://www.youtube.com/watch?v=ZllTLdiSun0&feature=youtu.be

И да, без да искам демонстрирам два бъга, които ми се появяват често - празна начална страница на ЕСЕТ при зареждане на системата и съобщение за грешка на стената при изчакване за налагане на правила.

Когато излезе петицата с хипс, осмърдях форума, но май-май не е толкова зле решение, но определено искам да видя в 8 виртуална кутия  и възможност за виртуализация като на Комодо и възможност за даване на привилегии, като в Касапа. Последното знам, че може да се настрои от груповите политики на Уина, обаче лично аз не мога и не ми се бара тама, щото не разбирам и ще си омажа системата.

И друго! Стената също може да се нагласи на политика, основана на правила, но при мен нещо дава грешки (примерно Опера не ще да отваря страници - може да не съм я "научил" стената ли, що ли)...Иначе и стената, като заключиш...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Така... Едно негативно мнение на съфорумец и отдавнашното ми желание да експериментирам с хипса на есет ме накараха да направя едно клипче. Сценарият: няколко пъти съветвах хора, да включат в режим "обучение" хипса, да го "научат" какво ползвате, а след това, да "заключат системата" си като го сложат в "Режим базиран на правила". Обаче забелязах, че може и да има и пропуск хипса и се зачудих аджиба, прав ли съм или не. Може да видите по-долу. Този път настройките не са по подразбиране.

Enjoy!

http://www.youtube.com/watch?v=ZllTLdiSun0&feature=youtu.be

И да, без да искам демонстрирам два бъга, които ми се появяват често - празна начална страница на ЕСЕТ при зареждане на системата и съобщение за грешка на стената при изчакване за налагане на правила.

Когато излезе петицата с хипс, осмърдях форума, но май-май не е толкова зле решение, но определено искам да видя в 8 виртуална кутия  и възможност за виртуализация като на Комодо и възможност за даване на привилегии, като в Касапа. Последното знам, че може да се настрои от груповите политики на Уина, обаче лично аз не мога и не ми се бара тама, щото не разбирам и ще си омажа системата.

И друго! Стената също може да се нагласи на политика, основана на правила, но при мен нещо дава грешки (примерно Опера не ще да отваря страници - може да не съм я "научил" стената ли, що ли)...Иначе и стената, като заключиш...

Хи,хи http://www.kaldata.com/forums/topic/187306-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-eset-nod32smart-security-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-3/page-40#entry2260646

А лично не разбирам какъв е проблема с хипса му според хората пишещи тука . Минава се в обучителен режим за около седмица като през това време ползваме само легитимни приложения и сваляме от официални сайтове всичко. После минаваме за около два-три дни в интерактивен режим и следим като стартираме приложенията дали има някакви съобщения от хипса. После се правят настойките за регистрите,ако на някой му се играе или се минава в режим на база създадените правила.
..........................................................
Понеже много негативни мнения се изказаха по-въпроса за този хипс на Есет реших преди време да я сложа на реалната си машина и да я ползвам както обикновенно ползвам всички програми. След настройките,всичко работеше като по-часовник. Имах само проблем с Wifi при "Базиран на правила режим" така и не разбрах каква е причината но в автоматичен режим съобразно моите правила беше всичко на ШЕСТ+ :)
пп. Леле аз да защитавам продукт на Есет...не е ли малко странно а? :eek:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Супер! Не съм ти скивал мнението, иначе щях да те цитирам. А със стената имал ли си грижи в режим базиран на правила, щото аз нещо може би не правя добре.

Исках да видя какво ще стане. Все пак позволи инсталирането на този "Буран", който после ще го видя какво точно прави...Ракетна установка да не е... :giggle1:

Супер! Не съм ти скивал мнението, иначе щях да те цитирам.

Гледам вече трима сме стигнали до това заключение. Минава се в режим обучение и тогава се затваря системата. С Касапа става много лесно пускам всички приложения и после врътвам ключето. Не и трябват виртуализации понеже нищо не се стартира,а същевременно софтуера се обновява и работи перфектно. Като ми трябва виртуализация има разни решения например SD скоро имаше промоция и си го ползвам редовно.

Ето ти го новия файл тествай на воля Никсси ;)

http://file.sampo.ru/vrwd93/
Virustotal:

https://www.virustotal.com/en/file/d59bc577ed783cf10724efac4cede2e57b85e4b9bf65cf657e29cea71e4539f3/analysis/1385034470/

Знаеш с какви настройки се тества.

Приятно гледане 

Публикувано изображение

Неприятното е,че ми загуби времето ама влачи ... :)

• 8 месеца по-късно...

http://dox.bg/files/dw?a=e85ef30a81

Толкова много се говори за тези китайци, че реших да ги "разгледам". Статичен и динамичен тест на 360 Internet Security.

Ми, супер читаво се справи. Може би с един файл имаше някакъв проблем, дето ми спря нета, но поне от Process Hacker-а не видях да осъществява нет-връзка. Програмата ме попита да оправи ли нета и го оправи. Допусна инсталирането на някакъв китайски greyware, където може да бяха някакви крадящи логин-данни приложения, ама кой знае (нямам познанията да разбера :)), нямаха зловреден код явно, или поне така установиха МБАМ и хитман-а... Следващото е да го тествам на адреси. Имаше в теста едно две неща, които блокнах от изпълнение чрез хипса по простата причина, че се засичаха от програмата и не бяха ок.

Дали е от слабата виртуалка (512 мб) или от самата програма, но бая товари по време на ъпдейт при старт на системата.

Ето го и в Ютуб:

Архив за тестове

http://dox.bg/files/dw?a=da2944cf27

infected

[offtopic]: Знаех си, че не трябваше да придружавам клипа с OOMPH!... Хм, как го правят? С посещение с немско IP. (Steganos Online Shield):

Публикувано изображение

С бг адрес няма грижи... Между другото промото в комсс на програмата още работи. 

И нещо, като малък тест на Steganos Online Shield и способността му да ви "скрива" и пази.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

A Skype как мога да разбера дали го защитава. Мисля, че го прави... Относно Сокъруей, то си избира езика според местоположението.

A Skype как мога да разбера дали го защитава. Мисля, че го прави... Относно Сокъруей, то си избира езика според местоположението.

Въпрос и отговор от страницата на

Steganos Online Shield в   http://www.comss.ru/page.php?id=1519

-У меня вопрос: шифрует ли она трафик для skype и отправляемой почты с почтовых программ? и также меняет ли IP страны для skype и отправленных писем с почтовых программ?Спасибo

-Шифрует все соединения с компьютера, включая skype.

• 5 месеца по-късно...

Небезизвестият Lanquy99,след дълго отсъствие с нов тест-Bitdefender Antivirus Free и Comodo Firewall:

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...
  • 7 месеца по-късно...
преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Всъщност първото съобщение за explorer => изпълним файл винаги се появява...по-интересното тук са какви други промени би се опитал да направи файла, но не мога да моля aten затова, защото ако не се извърши в подходяща среда не се знае какви ще са последиците. Но да, в случая предупреждението е да се блокира заявката, защото файла вече им е известен, че е вредоносен, но ако не им беше известно първото предупреждение не е гаранция за взимане на решение за блокиране или не. Просто вметвам. И все пак пак засега CIS се справи чудесно на няколко фронта...дефиниция за двойно разширение, облак и HIPS...това се нарича работа в тандем и многопластово подсигуряване. :)

Тест

http://dox.bg/files/dw?a=aaf498f77b

След теста,малко проверки

fa6dfccc5adb65c7.jpg     c28e2f6b7d9b90bb.jpg     a6f8d4a38eac9e51.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.