Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част3

Featured Replies

Защо се хващате сега за registry guard-а и за проактивната защита на KAV WKS, в началото стана въпрос за ХИПС-а на KIS2011, където програмата NoVirusThanks (подобна на SysProt ), поставена в група Trusted не и бе позволено да изтрие драйвер на Касперски. Би трябвало самозащитата на Касапа да се противопостави на същия принцип и на Sys Prot, та смятам довечера да пробвам това ( Сори, Мохикане, ама на твоя клип, как убиваш КИС2011 със Sys Prot, не се вижда нито една настройка на КИС2011 - по подразбиране ли го тества, пипал ли си в настройките нещо - не се вижда.... малко ми е съмнителна липсата на реакция на Касперски - ни вопъл ни стон...хм....)

Е да ама не можа да се противопостави на SysProt , пробвай и ще видиш. Ти какво очакваш , от напъна Касперски да засвири на тромпет когато SysProt му изключва драйвера ли ?

В случая настройките са без значение , защото допускаме че зловредния код е инсталирал драйвер и самозащитата на Касперски не може да му се противопостави.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 133,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е да ама не можа да се противопостави на SysProt , пробвай и ще видиш. Ти какво очакваш , от напъна Касперски да засвири на тромпет когато SysProt му изключва драйвера ли ?

В случая настройките са без значение , защото допускаме че зловредния код е инсталирал драйвер и самозащитата на Касперски не може да му се противопостави.

По тая логика можем и спокойно да спрем програмата си за защита след като ни предупреждава и не се съобразяваме с многократните предложия за блокиране. Няколко пъти дадох разреши и накрая ми писна и взех единственото правилно решение. Блок :)

Излишен спор според мене. По добре,по-спорете какви трябва да са настройките,какви трябва да са оптималните не тези по подразбиране отколкото да се занимавате с безмислени неща. Тоя тест го минах в интерактивен режим,Касперски го блокира и това е.

При настройки по подразбиране може и да е различно НО аз такива никога не съм ползвал. Никога с нито една програма. :D

Kaspersky IS 2011 имам чувсвото ще стане засмях с тези файлове,ако няма дафиниция за тях!

Ако някой го ползва,нека направи нагледно видео!Аз бих с драго сърце,но нямам тази възможност,чак довечера!

прати ги директно в недоверени и следователно ги блокира

Публикувано изображение

• Автор

прати ги директно в недоверени и следователно ги блокира

Публикувано изображение

В интерактивен режи директно няма как да ги прати там при положение че са с цифров подпис! Даже и да отчете нещо нередно евристичния анализ,препоръката е в малките ограничения!

Ако ти ръчно си ги поставил там или си настроил програмата,то е друг въпрос!

В интерактивен режи директно няма как да ги прати там при положение че са с цифров подпис! Даже и да отчете нещо нередно евристичния анализ,препоръката е в малките ограничения!

Ако ти ръчно си ги поставил там или си настроил програмата,то е друг въпрос!

Публикувано изображение

ръчно нищо не съм поставял просто ги прати там.

Редактирано от comodo (преглед на промените)

• Автор

Публикувано изображение

ръчно нищо не съм поставял просто ги прати там.

Коментирам,понеже с настройки по-подразбиране имах на в предвид! Така съм съгласен! :rolleyes:

След малко истината за трите файла и как Касперски ги добавя във доверените си приложения и какво откри MBAM ! За по бързо от тук http://dox.bg/files/dw?a=1d87c97385 Теста е направен както го правят всички организации по света- по подразбиране !

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

След малко истината за трите файла и как Касперски ги добавя във доверените си приложения и какво откри MBAM !

За по бързо от тук http://dox.bg/files/dw?a=1d87c97385

Теста е направен както го правят всички организации по света- по подразбиране !

Защо не ги инсталира и после сканирай с MBAM?

Ти само стартира инсталаторите и ги затвори? :rolleyes:

Защо не ги инсталира?

Ти само стартира инсталаторите и ги затвори? :rolleyes:

Е инсталирани са или поне последните два докато разбера кое как е на китайски -обаче има ли активен процес има ... :D

Виж тук има деинсталатор даже

• Автор

Е инсталирани са или поне последните два докато разбера кое как е на китайски -обаче има ли активен процес има ... :rolleyes:

То процес има и нищо не значи,но май не са инсталирани!

Лявото избираш при китайците за потвърждение!Пробвай и после виж в Program Files или в добавяне и премахване на програми при Windows

То процес има и нищо не значи,но май не са инсталирани!

Лявото избираш при китайците за потвърждение!Пробвай и после виж в Program Files или в добавяне и премахване на програми при Windows

Ще пробвам но след обновяване защо и Касперски хваща троянец в паметта ?

Значи има заплаха и аз не съм обновявал антивируса ,защото това са мой стари файлове ...Ама сега пищи за активна заплаха

Инсталирах ги без проблем и не няма ги в контролния панел нито в диск С :rolleyes:

Единия файл след инсталация изчезна

• Автор

Инсталирах ги без проблем и не няма ги в контролния панел нито в диск С :rolleyes:

Там са,потърси ги папките са едни странни с къси имена, не ме карай сега пак да повтарям гимнастиката!

Виж кое е интересно обаче А то е късно сега да се доказва каквото и да е но самата проактивна защита го сложи този троянец в доверени :rolleyes:

• Автор

Виж кое е интересно обаче

А то е късно сега да се доказва каквото и да е но самата проактивна защита го сложи този троянец в доверени :)

Няма нищо странно,има вече дефиниция на файловете с цифров подпис!

Затова Мухи да не подскача много,че антивирусните и дефинициите са отживелица! :)

Няма нищо странно,има вече дефиниция на файловете с цифров подпис!Затова Мухи да не подскача много,че антивирусните и дефинициите са отживелица! :)

Какво засичане , какви дефиниции след дъжд качулка и след сватба булка , айде нема нужда.

Ами да отживелица са , трябва да съм много глупав за да ползвам антивирусна програма.

• Автор

Какво засичане , какви дефиниции след дъжд качулка и след сватба булка , айде нема нужда.

Ами да отживелица са , трябва да съм много глупав за да ползвам антивирусна програма.

По-добре късно от колкото никога!

Ако нямаше дефиниция никога нямаше да разбереш,че файловете са опасни и щяха да ти източат и последната капка "мозъче" или колкото там е останало от него,образно казано! :)

• Автор

Отдавна не бях се сблъсквал със зловреден файл,който нанася гадни поражения! Ако вашата програма не го засече и го пропусне,ще напиша инструкции как да си пуснете интернета отново :)

http://www.skatafka.com/download.php?file=8481cd6c8d1c93588d6ce8363bd6a003

Pass: 456

Отдавна не бях се сблъсквал със зловреден файл,който нанася гадни поражения! Ако вашата програма не го засече и го пропусне,ще напиша инструкции как да си пуснете интернета отново :rolleyes: Pass: 456

Михнев аз не ползвам антивирусна а само HIPS , но съм по-добре защитен от теб.

Видео : http://www.megaupload.com/?d=I3OE1JN8

Рестартирах доброто старо неъпдейтнато ХР и какво да видя в лога на Malware Defender , блокирано изпълнението на някаква библиотека

11/26/2010 01:06:00 c:\windows\explorer.exe Create new process c:\windows\system32\rundll32.exe :zipper: Denied [App]* Cmd line: :wub: C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe C:\WINDOWS\system32\iernonce.dll,RunOnceExProcess

А интернета ми не е спрян

Stefanvalja , какво стана пробва ли да затриеш драйвера на Касперски със SysProt ?

Ето ти още едно доказателство че ако защитната програма не предотврати промяна в регистъра или зареждане на драйвер от зловреден код , защитната програма е обречена колкото и да промиват мозъците създателите и че има невероятна самозащита и никой не може да пипа файловете и процесите и.

//////////////////////////////////////////

Avenger Pre-Processor log

Platform: Windows XP (build 2600, Service Pack 3)

Fri Nov 26 01:42:32 2010

Logfile of The Avenger Version 2.0, © by Swandog46

http://swandog46.geekstogo.com

Platform: Windows XP

Script file opened successfully.

Script file read successfully.

Backups directory opened successfully at C:\Avenger

Beginning to process script file:

File "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2011\abhelper.dll" deleted successfully.

File "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2011\asppp.dll" deleted successfully.

File "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2011\avp.exe" deleted successfully.

File "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2011\avzkrnl.dll" deleted successfully.

File "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2011\kas_cpconvert.dll" deleted successfully.

File "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2011\kas_engine.dll" deleted successfully.

File "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2011\kas_filtration.dll" deleted successfully.

File "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2011\kas_loader.dll" deleted successfully.

File "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2011\kas_product.dll" deleted successfully.

File "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2011\Load46St.dll" deleted successfully.

File "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2011\prloader.dll" deleted successfully.

File "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2011\shellex.dll" deleted successfully.

Completed script processing.

Finished! Terminate.

Позатрих някой друг файл и Касперски си замина , при стария Трапер няма искам или не искам.

След рестарта http://www.megaupload.com/?d=EIAXK0T2 Касперски не пожела да защитава ОС :wow:

Позатрих някой друг файл и Касперски си замина , при стария Трапер няма искам или не искам.

След рестарта http://www.megaupload.com/?d=EIAXK0T2 Касперски не пожела да защитава ОС :lipstick:

Filename: Kaspersky vs Avenger.wmv

File description: Kaspersky vs Avenger.wmv

File size: 5.25 MB

The file you are trying to access is temporarily unavailable.

А,можеше просто да го деинсталираш след като така или иначе си позволил това да стане :ass:

пп. Интересно така ли правиш всичко - "през Кайлъка за Гарата" му викаме тук в Плевен, може да се каже и "от Бургас през Сандански за Варна"

Кириле,за хостинг може да ползваш http://www.zippyshare.com/ там няма нужда от чакане.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

FortiClient Направих и контролен скан справи се с почти всичко http://dox.bg/files/dw?a=3ec9348316 Не е лоша програма ...

• Автор

FortiClient

Направих и контролен скан справи се с почти всичко

http://dox.bg/files/dw?a=3ec9348316

Не е лоша програма ...

C/Windows/Temp не е болка за умиране барабар с TDSS-a !

Евристиката включена ли беше?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

C/Windows/Temp не е болка за умиране барабар с TDSS-a !

Евристиката включена ли беше?

Нали знаеш че тествам всичко по подразбиране -out of the box :cool:
  • Автор

Нали знаеш че тествам всичко по подразбиране -out of the box :cool:

А аз си мислех,че съм само аз,понеже често мен критикуват с недоволството си заслепените фенове на издънките :help:

...оооооооооо Kaspersky :):wors:

А аз си мислех,че съм само аз,понеже все мен критикуват заслепените фенове на издънките :cool:

Майтапа настрана така тестват всички известни организации по света и така трябва да е :help:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Mohican.

Гледай клиповете за да разбереш че допусне ли се инсталиране на драйвер самозащитата отива на кино

URIEL

Ми как да може като си пипал настройките за програмите който попадат в слаби ограничения

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=5v75MyVE8j4

Лимитен акаунт плюс антивирусна

Windows_XP_SP2 на този тест Comodo HIPS and Firewall Leak Test Suite, удари Proactive Defense на Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations в земята.

При лимитен акаунт на XP_SP2, резултата е 250/340.

При Proactive Defense на Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations резултата е 200/340

На Kaspersky бях спрял стената и на въпросите му избирах Deny.

При Mamutu, при избиране на Блокиране на поведението, резултата е трагичен, мисля че бе 90/340

Изводи:

За ежедневна работа, ползвайте лимитен акаунт. Няма настройки нито пък объркващи въпроси.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.