Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част3

Featured Replies

Втори тест на Комодо - с включена виртуализация и всички екстри. Без спамерските съобщения ;)

Теста се проведе при отваряне на страници,като избора е RUN=>RUN :questions:

Публикувано изображение

След рестарта и почистването с Hitman Pro

Публикувано изображение

Клипа от теста - http://www18.zippyshare.com/v/38078982/file.html

Не успях да кача файловете за съжаление въпреки,че ги посъбрах в архив с парола. Угаснах като свещ на вятър http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

пп. Много ми се искаше тоя Security Tool да го гепя,дори и не разбрах откъде изникна. Може би от последната страница къде заби браузъра.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 133,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вярно, че се порявява фенщина, но на мен клиповете са ми достатъчно интересни и показателнии и мога сам да отсея полезното от преиграното. От последните тестове за мен най-добре справящите програми са KIS 2011, CIS5 и NIS2011, въпреки че се набляга повече на първите две. Големия ПЛЮС за Варана - безплатен е.... и  при настройки по подразбиране е почти перфектен (всеки има пропуски, но неговите по дефоулт са сведени до минимум). Естествено аз не ползвам програмите си по подразбиране и тук вече индивидуално може да има разлики в представянето на отделните продукти. Определено обаче на познатите и приятелите си предпочитам да слагам CIS5 (D+)........

Вярно, че се порявява фенщина, но на мен клиповете са ми достатъчно интересни и показателнии и мога сам да отсея полезното от преиграното.

От последните тестове за мен най-добре справящите програми са KIS 2011, CIS5 и NIS2011, въпреки че се набляга повече на първите две. Големия ПЛЮС за Варана - безплатен е.... и  при настройки по подразбиране е почти перфектен (всеки има пропуски, но неговите по дефоулт са сведени до минимум). Естествено аз не ползвам програмите си по подразбиране и тук вече индивидуално може да има разлики в представянето на отделните продукти. Определено обаче на познатите и приятелите си предпочитам да слагам CIS5 (D+)........

Комодо не се представя добре тогава,когато се стартират директно файловете от браузъра. Прозореца изчезва,заявката уж е блокирана,а програмата е инсталирана. Преди казах,че допусна и създаване на VPN връзка при такава ситуация и Танганайка веднага ме обвини...

При такава ситуация мисля как да опазя кожата си не да правя клипове и качвам архиви. Надявам се ме разбираш какво имам впредвид.

пп. макар че малко ще му е зор да мине през два рутера но няма нищо невъзможно стига сеанса да е достатъчно дълъг.

Никси, току що пуснах клипа ти.Стори ми се, че си с виртуална машина.Ако е така, има голяма вероятност тестът ти да не е ОК.Доказано е, че CIS не работи добре във виртуална среда.Форумът им е пълен с това. Да не говорим, че се опитваш да kill-ваш процесите с process explorer, при положение, че CIS има такава функция и тя работи по-добре.:)

Комодо не се представя добре тогава,когато се стартират директно файловете от браузъра. Прозореца изчезва,заявката уж е блокирана,а програмата е инсталирана. 

Според мен стартирането на файловете директно от браузера (IE) e равнозначно на сваляне и после на стартиране. Разликата е че в първия случай влизат в темпоралните файлове на IE, откъдето (вече свалени) се стартират. При втория случай ти избираш къде да ги свалиш. Просто разликата е различна директория, папка... - това е.....

П.П. Мосля , че и Мозила има подобен избор на опция - сваляне, или директно стартиране - в момента съм с Опера и не се сещам точно, но принципа е същия.....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

• Автор

Според мен стартирането на файловете директно от браузера (IE) e равнозначно на сваляне и после на стартиране. Разликата е че в първия случай влизат в темпоралните файлове на IE, откъдето (вече свалени) се стартират. При втория случай ти избираш къде да ги свалиш. Просто разликата е различна директория, папка... - това е.....

Всъщност и в двата варианта имаме темпорални файлове!

В първия вариант имаме автоматично стартиране от темп папката на момента щом се свали там ,а втория,от там където сме посочили да се свали!

При първия начин ,не се дава такава възможност за изследване на файла толкова обстойно и времето на реакция е доста скъсено!

Никси, току що пуснах клипа ти.Стори ми се, че си с виртуална машина.Ако е така, има голяма вероятност тестът ти да не е ОК.Доказано е, че CIS не работи добре във виртуална среда.Форумът им е пълен с това.

Да не говорим, че се опитваш да kill-ваш процесите с process explorer, при положение, че CIS има такава функция и тя работи по-добре.:)

Е,що да ползвам CIS? Откъде да знам какво да натисна :) Ако си видял му дадох да го блокира,макар че можех и да го довърша :P

Да на виртуална машина го пробвах. Ясно това е причината. Когато някоя програма се издъни обикновенно точно това е причината. :)

В първия вариант имаме автоматично стартиране от темп папката на момента щом се свали там .....

При първия начин ,не се дава такава възможност за изследване на файла толкова обстойно и времето на реакция е доста скъсено!

:wub: Гадно нали? Аз така довърших Касапа :D

В първия вариант имаме автоматично стартиране от темп папката на момента щом се свали там ,а втория,от там където сме посочили да се свали!

Добре де, нали сте забелязвали как браузера замръзва за секунди (например на 99%) при сваляне на даден файл..., файла бива сканиран, може би анализиран и след това  бива "освободен" за действия с него.

Зависи от програмата( даже и с NOD32 съм го забелязвал това, нищо че няма ХИПС), но не би трябва да бъде "изтърван" щото се стартирал автоматично от браузера (или която и да е програма). Ако е съмнителен би трябвало да е блокирано стартирането му, независимо как  е стартиран (автоматично, или ръчно). Програмите - и Комодо и Касперски и други - имат настройка за промяна на времето за което се анализират файловете.....

Ей го резултата от прословутите тулчета на михнев и никсси , без виртуализация , без облачно сканиране , без антивирусна защита http://www.box.net/shared/lmr4k4fbpj Вътре в архива е и лога на MBAM Днес тествах COMODO на 20-30 отбрани зарази ( много по-опасни от тези тулчета които ги затвори като плеъри и повече не шавнаха ) с настройки каткто са на този клип и не бяха допуснати промени по ОС.

• Автор

Днес тествах COMODO на 20-30 отбрани зарази ( много по-опасни от тези тулчета които ги затвори като плеъри и повече не шавнаха ) с настройки каткто са на този клип и не бяха допуснати промени по ОС.

Да видим тогава,празните приказки на пазара!

Но какво се учудвам,типично в твоя стил изказване да пишеш наизуст и набиваш колене пред Светия Comodo!

P.s. Лошо няма и аз харесвам Comodo,но както споменаха колегите,то това вашето го обърнахте на върла фенщина тук!

Ей го резултата от прословутите тулчета на михнев и никсси , без виртуализация , без облачно сканиране , без антивирусна защита

http://www.box.net/shared/lmr4k4fbpj

Вътре в архива е и лога на MBAM

Днес тествах COMODO на 20-30 отбрани зарази ( много по-опасни от тези тулчета които ги затвори като плеъри и повече не шавнаха ) с настройки каткто са на този клип и не бяха допуснати промени по ОС.

Танганайка,тука цяла вечер стартирахме заразите дирекно при отваряне на линка с RUN,не ги сваляхме. При изкачане на прозореца за избор на действие изчаквахме да мине поне времето от 120 секунди. И като капак ти му задаваш да го третира като:

Публикувано изображение

Никой не е казал,че Комодо не струва. Има съмнения,че при определени ситуации се издънва. Прочети мненията и вникни във смисъла и тествай именно така. На тези два файла които даваш при настройки по подразбиране Комодо се справи. Това което се залепи при моят тест не беше беше сваляно,той беше стартиран директно в браузъра след посещение на заразена връзка.

Михнев изказа едно предположение,че при изкачане на прозореца за избор на действие,ако се изчака повече от зададеното време е забелязъл че заразата прониква въпреки блокирането. Това се получи и при мене.

Въпросът е да се тества от повече хора това за да се види изолиран случай ли е или е недостатък. Надявам се разбра

Михнев изказа едно предположение,че при изкачане на прозореца за избор на действие,ако се изчака повече от зададеното време е забелязъл че заразата прониква въпреки блокирането. Това се получи и при мене.

Това може би се дължи на факта, че Комодо няма уебскенер. До момента в който не избереш къде да се запише, или не чукнеш бутона за стартиране, файла е, така да се каже, в уебпространството (в мрежата), и не е "стъпил" на твърдия диск. Докато една програма с уебскенер, ако засича заразата, я засича още преди да си чукнал бутончето. Така си обяснявам явлението за което говориш....

.....

Между другото лично аз, все още не се доверявам в пълна степен на антивурсната част на Комодо...все още са му високи фалшивите сработвания, на основата на евристика

Редактирано от А р х и т е к т а (преглед на промените)

Това може би се дължи на факта, че Комодо няма уебскенер. До момента в който не избереш къде да се запише, или не чукнеш бутона за стартиране, файла е, така да се каже, в уебпространството (в мрежата), и не е "стъпил" на твърдия диск. Докато една програма с уебскенер, ако засича заразата, я засича още преди да си чукнал бутончето. Така си обяснявам явлението за което говориш....

Прав си,що се отнася до стартирането на файла директно в браузъра. Времето да реакция се съкращава доста,като файла се стартира от доверено приложение на Майкрософт. Някои програми може пропуснат в такава ситуация.

Цитата обаче е във връзка със времето на изчакване за избор на решение,защото изкача прозореца и задава въпрос искаш или не искаш,желаеш ли да го инсталираш и обяснението е,че е непознат файл който може да има вредоносно действие. Може да има,а има ли? Почваш да мислиш,проверяваш в интернет,а през това време тулчето може да си прави нови и нови файлове и да стане гаф.

Въпроса е пак повтарям - това изолиран случай ли е въпреки,че е забелязано от двама вече или не е? Ако не е и се забележе това нещо трябва да се докладва.

Чрез директно стартиране -ами резултата е един и същ !Комодо ми опази компа и само си позволих да изчистя файловете от тук -даже не съм и сканирал с Комодо ! Видеото след малко ! :speak: Ето от тук изтрих дропнатите файлове и готово

Чрез директно стартиране -ами резултата е един и същ !Комодо ми опази компа и само си позволих да изчистя файловете от тук -даже не съм и сканирал с Комодо !

Чакай,ти кои файлове пробваш? Аз никакви конкретни връзки не съм давал. Казвам,че трябва да се прави така при тест и да се наблюдава за резултата. Да се изчака със взимане на решение и да не се ползват разширените функции при взимане на такова. Избираш това което ти е активно само и то след изтичане на две три минути. Забави се малко.

Може да прочетеш и коментарите по случая на мене лично вече ми се уби желанието от спорове. При различни конфигурации,при различни системи програмите се държат различно. Като пример ще дам Kaspersky не се държи перфектно на 64 бита.

Следете какво е поведението това ми е молбата и не желая да споря. Установил съм го веднъж и ако още един път стане,което не е задължително ще съм уверен че не е изолиран случай. :speak:

Приятен ден

Чакай,ти кои файлове пробваш? Аз никакви конкретни връзки не съм давал. Казвам,че трябва да се прави така при тест и да се наблюдава за резултата. Да се изчака със взимане на решение и да не се ползват разширените функции при взимане на такова. Избираш това което ти е активно само и то след изтичане на две три минути. Забави се малко.

Няма какво да се бавя и кой си ти че трябва пък да чакам ти да ми дадеш връзки ?

Аз просто си тествах Комодо при директно стартиране и резултата е същия пак си пази !

Иначе празни приказки в другия раздел :D

Комодо блокира непознатия файл и го слага в сандъка след като мине времето за решение и затова съм направил видео !

Първи клип до рестарта http://dox.bg/files/dw?a=ed33a723b8

Деинсталирах си IDM само и само да мога да направя тест на реална машина и какво получавам иронични забележки !

Чел съм всичките коментари и едно ми стана ясно че уж го правиш заради доклада а всъщност целта ти е да очерниш Комодо !

Аман от фенщина ;)

Втори клип как Комодо се държи при невземане на решение от страна на потребителя http://dox.bg/files/dw?a=f84d738183

Аз как я мразя тая програма признавам си го но за истината не мога да си изкривя душата .

След малко пускам и клипа след рестарта -обработват се бавно !

Третото видео след рестарта http://dox.bg/files/dw?a=79dc41e692

А и щом още пиша значи нищо ми няма :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Чрез директно стартиране -ами резултата е един и същ !Комодо ми опази компа и само си позволих да изчистя файловете от тук -даже не съм и сканирал с Комодо ! Видеото след малко ! :)

Защо триеш дропнатите файлове , стартирай ги за да не каже някой че помагаш на COMODO.

Защо триеш дропнатите файлове , стартирай ги за да не каже някой че помагаш на COMODO.

Има го като опция в програмата и я използвам това не е помагане ! :)

Още не съм си ресторнал компа с Акронис и съм OK :D

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Въпросът е да се тества от повече хора това за да се види изолиран случай ли е или е недостатък. Надявам се разбра

Потвърждавам и при мен така се получи с една зараза, преди известно време. Уш го блокирах, ма излезна друго.

След това нито една програма не можеше да се стартира, направо всичко се счупи.

Нов архив с 9 броя заплахи!

http://dox.bg/files/dw?a=71871aa445
Успех!

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=NjoNFbbcJNU

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.