Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DELL Inspiron 1564..не мога да го наглася да бутва от ДВДто

Featured Replies

взех го най-после DELL Inspiron 1564.. ,сега пък проблема е ,че не мога да го наглася да бутва от двдто..влизам в бутменюто и ги местя нагоре надолу,обаче има един + който седи все на хард диска...

• Отговори 54
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Трябва да пише някъде от страни с кои бутони се сменят опциите. Може да са някои от F-овете(F5/F6) или PgUp/PgDown, a най-вероятно при стартиране да изписва нещо от рода на Press F10 for boot menu или Esc или whatever...

• Автор

значи всичко пише..стандартен биос...обаче като вляза в бутменюто и не мога да наглася първо бутващо устройство да е ДВДто..предполагам,че нещо е включено в настройките на биоса...

значи всичко пише..стандартен биос...обаче като вляза в бутменюто и не мога да наглася първо бутващо устройство да е ДВДто..предполагам,че нещо е включено в настройките на биоса...

Пробвай варианта да си направиш буутваща флашка.Наскоро си имах разправий с един 1525 с развалено DVD у-во и го преинсталирах по този начин.
  • Автор

проблема е ,че не мога да направя нито едно устройство бутващо,а и компа е на 1 ден все пак:turkey4:)))))))))))))

• Автор

Не ти трябва да го правиш 1 бутващо , а от бут менюто което ти предлага му дай да бутне от двд и си готов - успех

не става...
  • Автор

Да не би с диска да е проблема - да не е бутващ ил надраскан :)

обяснявам подробно..или аз не мога да ви обясня или не ме разбирате-пускам лаптопа,натискам ф2,влизам в бут менюто и там има няколко устройства,проблема е,че като натисна ентер на някое от тях и просто нищо не се случва,а трябва да има подменю на всяко от тях...сега ясен ли съм???не мога да накарам никое устройство да бутва..ей това е..

Така, с Ф2 предполагам че влизаш в биос - а не ти трябва . Пробвай с друг клавиш да влезнеш в бут меню и от там да избереш от кое устройство да бутне и натискаш ентер. Нямам при мен такъв лаптоп но преднолагам ще е нещо от тоя сорт . Пробвай с ескейп да видиш какво ще предложи . ПП. Айдее , няма ли някой с такава машина да помогне - знаете ли каква тръпка е , човека не може да се кефи на новата си придобивка .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Тоя модел не е ли от тия, дето BIOS-a им е в графичен режим, прилича на Windows-ка програма и има и мишка даже?

взех го най-после DELL Inspiron 1564.. ,сега пък проблема е ,че не мога да го наглася да бутва от двдто..влизам в бутменюто и ги местя нагоре надолу,обаче има един + който седи все на хард диска...

Аз имам "DELL Vostro" и в бутменюто се влиза с F12,местиш нагоре или надолу със стрелките, ентър и готово! Успех! :ph34r:
  • Автор

моля Ви четете какво съм написал-не,че не мога да вляза в бутменюто,а не мога да направя нито едно устройство бутващо,просто като маркирам и натисна Ентер..нищо не се случва...

моля Ви четете какво съм написал-не,че не мога да вляза в бутменюто,а не мога да направя нито едно устройство бутващо,просто като маркирам и натисна Ентер..нищо не се случва...

От какъв диск буутващ колега да не би ако не е оргинален да не го приема,не може нов лаптоп да има такъв проблем.Ако ли не утре веднага в сервиза доакто е време, но си мисля че има проблем с оргиналсността на диска който инсталираш
  • Автор

От какъв диск буутващ колега да не би ако не е оргинален да не го приема,не може нов лаптоп да има такъв проблем.Ако ли не утре веднага в сервиза доакто е време, но си мисля че има проблем с оргиналсността на диска който инсталираш

не че не иска да зареди уиндоуса,а просто не иска да маркира нито едно устройство като бутващо...

Мъкааа колега , знам какво ти е защото съм го изпитал когато взех на детето HP и първия проблем беше с САТА драйвера , но благодарение на форумите - успях да инсталирам ХП и след това се появи проблема с драйвера АТИ мобилиити , но и там се оправих благодарение на форумите и чичо Гугъл . А това за Widows че не е оригинален не вярвам , този Windows XP Professional SP3 MSDN е оригинален колкото и този от магазина .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

-/+ Change Values edit и да добавим, че на лаптопа + е "Шифт"+"="

Редактирано от banshee79 (преглед на промените)

• Автор

-/+ Change Values

не става бе човек,местя го най-отгоре и не иска..натискам ф 12 за бутменюто,излиза,маркирам двд,натискам ентер и нищо..зарежда си фрий доса..

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.