Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми лаптоп до 1250 лв

Featured Replies

Здравейте :cool: И 2-та модела са горе-долу на една цена (зависи пак и от характеристиките) та .. въпроса ми е , кой лаптоп бихте предпочели и защо ? РЕДАКЦИЯ: Темата се прейменува в "Препоръчайте ми лаптоп до 1250 лв" от тази Dell Inspiron N5010 VS Acer Aspire 5740G , кой е по-добрият ? За сега се колебая между тези 2-та , ако имате.. някакви по добри

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Здравейте :cool:

И 2-та модела са горе-долу на една цена (зависи пак и от характеристиките) та .. въпроса ми е , кой лаптоп бихте предпочели и защо ?

DELL.

Добре , но защо ?

Ако се абстрахираме от фактора "производителност"(понеже не посочи кои точно модели на N5010 и 5740G имаш предвид, и за какво ще се ползва машината), то N5010 е по-добрият избор. По-добра изработка на самия лаптоп, както и една година повече гаранция сериозно накланят везните в негова полза. Бих взел Acer, единствено ако е чувствително по-евтин от Dell със същите параметри, иначе - не.

По производителноста едва ли ще има голяма разлика (освен в цената де) Говоря като цяло .. някак този дисплей при DELL ме притеснява..

На Acer e по-зле дисплеят Максимум яркост:187cd/m2 Средна яркост:176.8cd/m2 Черно:0.96cd/m2 Контраст:177:1 Dell: Максимум яркост:198cd/m2 Средна яркост:185cd/m2 Черно:0.79cd/m2 Контраст:231:1 Принципно дисплеят на Dell е най-добрият при среден до нисък ценови клас. Вкъщи един до друг са Lenovo G560 и Dell Studio 1555 и разликата се вижда с просто око.

Като цяло марката DELL ми вдъхва повече доверие отколкото ACER, но не ме разбирайте погрешно вече ACER-ите са едни от водещите по продажби. Държат ниски цени и добри компоненти, а в средния и ниския клас нивото е подобно и се търси възможно най-добра конфигурация. Вече за здравина и сигурност се качват парите (то е ясно). Истината е, че ACER е много конкурентен до 1600 лв., но нагоре просто идва мястото на класата и името на марката(направо бива смачкван от конкурентите). Основната разлика е тази във видеокартите, ако искаш да играеш взимаш ACER, ако не - взимаш Делл с по-добрата гаранция и си "връзваш гащите" :friends1:

Acer използват 3-4 различни шасита за моделите си, затова и всичките са толкова еднакви на външен вид. Не съм чула някой да се оплаква точно от издръжливост на конструкцията на тази марка. 5740 е със стария Gemstone дизайн, който лично според мен е доста грозен, но пък за сметка на това е изключително дуракоустойчив. Отново лично за мен заключването на капака при затваряне е голямо предимство (ако действително моделите са еднакви по характеристики), от гледна точка на това, че сегашния ми лаптоп няма такова, а ми липсва. В един друг добре познат хардуерен форум за надеждността на инспироните не се говорят добри неща, но е възможно някой да е имал лош опит и другите да повтарят на папагалския принцип. За всеки случай тъчпада на инспирона поне на снимка изглежда по-красив и удобен. По мои наблюдения доста хора напоследък си купуват инспирони, но пък и 5740 си е класика за геймърите с малък бюджет. Не знам какво друго да те посъветвам освен да минеш през някой магазин и да огледаш шаситата къде имат отвори за вход и изход на въздух и евентуално да избираш по охлаждане.

ma4o , само не разбрах каква е разликата във видео картите , като Dell-а , който съм харесал е със същата видео карта а в моят случай дори по-мощна. Конф. Dell Процесор: Intel Core i3-370M (2.40GHz, 3MB Cache) RAM:3 GB Видео карта: ATI Mobility Radeon HD v550 с 1 GB собствена памет HD:500 GB SATA 5400rpm Цена: 1250 лв Докато при Acer-а Конф: RAM:4 GB Процесор: Intel Core i3 processor 330M (2.13GHz, 3MB Cache) Видео карта: ATI Mobility Radeon HD 545v с 512 MB DDR3 собствена памет HD: 320GB SATA HDD 5,400 rpm Цена: 1110 лв

Редактирано от Гост (преглед на промените)

ma4o , само не разбрах каква е разликата във видео картите , като Dell-а , който съм харесал е със същата видео карта

а в моят случай дори по-мошна.

Конф.

Първата конф. е по-добра (както се вижда е и по-скъпа), но аз имах предвид, че ACER+5650 видео е по-евтин от Делл с такова видео (и горе долу на една цена с Делл+5470 видео) ;)

...Бих взел Acer, единствено ако е чувствително по-евтин от Dell със същите параметри...

И като доплатиш за удължаване на гаранцията, разликата се стопява. В общия случай лаптопите на DELL над 1000 лева са с по три години гаранция. Аз бих доплатил до 5 :jogging:

В един друг добре познат хардуерен форум за надеждността на инспироните не се говорят добри неща, но е възможно някой да е имал лош опит и другите да повтарят на папагалския принцип. За всеки случай тъчпада на инспирона поне на снимка изглежда по-красив и удобен. По мои наблюдения доста хора напоследък си купуват инспирони, но пък и 5740 си е класика за геймърите с малък бюджет. Не знам какво друго да те посъветвам освен да минеш през някой магазин и да огледаш шаситата къде имат отвори за вход и изход на въздух и евентуално да избираш по охлаждане.

По-скоро гласувам за папагалския принцип. От продадените досега Инспирони (не че са кой знае колко много), само един мина през гаранционен сервиз. Тъчпада, според мен, се използва изключително рядко. Обикновено хората си действат с външна мишка на USB. Виж това за охлаждането е един чудесен съвет, който давам на клиентите, но обикновено ме гледат като теле в железница :wors:

п.п. каквото и да избере авторът, задължително да доплати за максимално удължаване на гаранцията.

А за тоя звер какво ще кажете ?

лаптоп

Тия дни чета за i7 процесорите, че:

-Много бързо източват батерията

-Че много греят

-Че ако си със слабо зарядно(90W)може да имаш ядове като понатовариш лаптопа.

Но все пак за тия пари .... кой може да ми препоръча по добро ?

Бива ама 1500 си е много пари ;д

И като доплатиш за удължаване на гаранцията, разликата се стопява. В общия случай лаптопите на DELL над 1000 лева са с по три години гаранция. Аз бих доплатил до 5 :)

....

а ако е и с "Next Bisiness Day" гаранция като повечето DELL-ове над 1000лв. просто няма какво да се колебаеш

p.s: Все още не знам защо останаха ACER и HP да предлагат по 12месеца гаранция като закона повелява 24 ?

а ако е и с "Next Bisiness Day" гаранция като повечето DELL-ове над 1000лв. просто няма какво да се колебаеш

p.s: Все още не знам защо останаха ACER и HP да предлагат по 12месеца гаранция като закона повелява 24 ?

Встрани от темата е, но си в грешка за гаранциите. 12 месеца е за юридически лица, 24 - за физически минимумът. Ако някой пише по-малка гаранция - изпълнява си както е по закон. Възможно е производителят да дава по-малка гаранция, но продавачът на съответния продукт, щом го е внесъл, поема задължението да го обслужва до изтичането на минималния законов гаранционен период. За купувачът практическа разлика няма кой точно (производителят или вносителят) поема разходите по ремонта на гаранционната машина.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.