Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп за игри до 2000 лева

Featured Replies

Здравейте избрал съм си този лаптоп http://news.pcstore.bg/2010/07/06/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8E-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BF-acer-aspire-5553g-4-%D1%8F%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80-6gb-ram-%D1%81/ , ще се ползва главно за игри. Това ли е най-добрия избор за тези пари, или е по-добре да намеря някой intel с gforce ?

Редактирано от ma57er2 (преглед на промените)

Здравейте избрал съм си този лаптоп http://news.pcstore.bg/2010/07/06/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8E-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BF-acer-aspire-5553g-4-%D1%8F%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80-6gb-ram-%D1%81/ , ще се ползва главно за игри. Това ли е най-добрия избор за тези пари, или е по-добре да намеря някой intel с gforce ?

За игри е по-добре настолен компютър!
  • Автор

За игри е по-добре настолен компютър!

Знам, но искам преносим компютър за игри!

Повече от 4GB за лаптоп са безсмислени за игри. Я кажи каква е максималната сума която си готов да дадеш за лаптопа, пък ще измислим нещо, че тия AMD-та(процесорите, не видеокартите) хич не ми харесват в лаптоп. Като гледам, обаче, цените на машините които си избрал, бих ти предложил това - Acer TravelMate 5740G + доплащане за три години гаранция. Или ако ще даваш повече пари - http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_N5010-Dell_Inspiron_N5010_DELL00515

Ако не си чул няма такова животно като преносим компютър за игри ! Преносимите компютри са за да се работи , не за да се играе или гледат филм ! Да си чувал някой сериозен геймър да играе на лаптоп ! Ако случйно видиш лаптоп на който има екран поне 22' и да подържа 1920х1080 ми се обади и аз да си купя такъв латоп !

И аз бих си взел i5-чката, просто e по-добър процесор от четириядрените АМД-та, цените на тези Acer-и с АМД паднаха, поради това че всеки търси нещо евтинко и с добра видео карта, а Асер предоставят точно това вече колко години. Даже бих предпочел и крайния вариант i3+5650 пред АМД+5650 :blink:

И аз бих си взел i5-чката, просто e по-добър процесор от четириядрените АМД-та, цените на тези Acer-и с АМД паднаха, поради това че всеки търси нещо евтинко и с добра видео карта, а Асер предоставят точно това вече колко години. Даже бих предпочел и крайния вариант i3+5650 пред АМД+5650 :blink:

и на какво се основава твоето твърдение за Интел и АМД - личен опит или тестове ?!

и на какво се основава твоето твърдение за Интел и АМД - личен опит или тестове ?!

Ако вземеш да прочетеш малко ревюта разгледаш цените и се запознаеш отблизо ще ти се разясни картинката. Като не ти харесват мобилните компютри за какъв "чеп" посещяваш този раздел и във всяка тема гледаш да си представиш "доброто" настроение в "най-добра" светлина. Бях писал някъде, че не всеки си е у дома или му се налага често да пътува или каквото и да е там. И все се намират хора да си кажат мнението, че най-добре е настолен - ей Джони то и със самолет се стига най-бързо ама ... все пак :cheers:

Вземи си разнасяй този настолен по гари, автогари и летища тогава :) Помислете малко да му се невиди, толкова ли е трудно :eek:

Абе те хората, дето често пътуват, не са от тези, които цъкат игрици. Още повече ме съмнява да си вземат лаптоп точно с тази цел. В 99% от случаите, лаптоп за игри се взима, за да се свалят кифли по кафетата, или в училище. Хората, които играят игри в зряла възраст, обикновено ценят качествения гейминг, който по никакъв начин не може да се осъществи на лаптоп.

Абе те хората, дето често пътуват, не са от тези, които цъкат игрици. Още повече ме съмнява да си вземат лаптоп точно с тази цел. В 99% от случаите, лаптоп за игри се взима, за да се свалят кифли по кафетата, или в училище. Хората, които играят игри в зряла възраст, обикновено ценят качествения гейминг, който по никакъв начин не може да се осъществи на лаптоп.

Това го пиша от една седмица ! Явно само ти си схванал какво имам предвид ! Поне за мен не виждам как може да се играе или гледа филм на монитор който да е по-малък от 21.6' и резолюция 1920х1080 !

За мен това с латопа си е единствено и само гъзария която след 1г разбираш колко много си се прецакал и вече дори да искаш не можеш да пуснеш някоя нова игра !

Защото лаптопите има един голяма недостатък - не подлежат на сериозен ЪПГРЕЙД ! Освен да увеличиш малко памета и да смениш харддиска - други да искаш не може !

А тези които пътуват не си купуват геймърски лаптопи :cheers:

• Автор

Това го пиша от една седмица ! Явно само ти си схванал какво имам предвид ! Поне за мен не виждам как може да се играе или гледа филм на монитор който да е по-малък от 21.6' и резолюция 1920х1080 !

За мен това с латопа си е единствено и само гъзария която след 1г разбираш колко много си се прецакал и вече дори да искаш не можеш да пуснеш някоя нова игра !

Защото лаптопите има един голяма недостатък - не подлежат на сериозен ЪПГРЕЙД ! Освен да увеличиш малко памета и да смениш харддиска - други да искаш не може !

А тези които пътуват не си купуват геймърски лаптопи ;)

Как ли пък няма да гледам филм на екран по-малък от 21.6 :( , аз лично гледам филми на телефона който няма и 5 инча, да винаги може и повече но какво повече искаш от това да си в колата или да си на почивка и да можеш да пуснеш някой джътка поне да убиеш 1-2 часа на път. Да никой не спори че настолния компютър е по-добър за игри, но съща така няма спор че лаптопите са за предпочитане за хора които пътуват и дори играят игри за да убият малко време.

Щом искаш да играеш, то определено трябва да се замислиш върху този модел. ЛИНК

i5-430M е по-производителен от четириядреният N930, не че го превъзхожда с много, но защо да не вземеш тези 5-10% мощ повече. Така като гледам същото оборудване на портовете, изобщо рядко срещана оферта около тези пари

• Автор

А този дали е по-добър http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_5742G-acer_aspire_5742g_LX_R8C02_019 за игри от този - http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_N5010-Dell_Inspiron_N5010_DELL00515 ?

Щом искаш да играеш, то определено трябва да се замислиш върху този модел. ЛИНК

i5-430M е по-производителен от четириядреният N930, не че го превъзхожда с много, но защо да не вземеш тези 5-10% мощ повече. Така като гледам същото оборудване на портовете, изобщо рядко срещана оферта около тези пари

Вдигнах цената мисля че и има защо.

А този дали е по-добър http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_5742G-acer_aspire_5742g_LX_R8C02_019 за игри от този - http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_N5010-Dell_Inspiron_N5010_DELL00515 ?

Вдигнах цената мисля че и има защо.

Посоченият от тебе Acer би трябвало да е с NVIDIA Optimus, което е чудесно. По този начин лаптопът автоматично ще превключва между 420M и Intel HD,в зависимост от това, което правиш. ATI Mobility Radeon HD 5650 е точно конкурентната карта на GT 420M, и в зависимост от това каква е честота на ядрото може да бъде по-напред или по-назад в производителността. Същото важи и за 420M разбира се. В процесорите разликата е доста чувствителна. i7-740qm превъзхожда с около 25% i5-460M в приложения използващи няколко ядра.

Бих ви препоръчал този лаптоп http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=8je5Ot4HBnKOdT81&content=download ,аз съм с него от март месец,всички игри на макс,и не мога да го натоваря,от щатите ми излезе 1100$

И аз бих си взел i5-чката, просто e по-добър процесор от четириядрените АМД-та, цените на тези Acer-и с АМД паднаха, поради това че всеки търси нещо евтинко и с добра видео карта, а Асер предоставят точно това вече колко години. Даже бих предпочел и крайния вариант i3+5650 пред АМД+5650 ;)

къде си тръгнал да сравняваш i3 i Phenom II x4?

Kъм автора- ориентирай се към лаптоп с по-добро видео,процесорите са си достатъчно добри(ако са и с хубаво видео).

Бих ви препоръчал този лаптоп http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=8je5Ot4HBnKOdT81&content=download ,аз съм с него от март месец,всички игри на макс,и не мога да го натоваря,от щатите ми излезе 1100$

Наистина много хубав лаптоп и не може да се сравнява с другите, които са дадени в тази тема, но малко ме съмнява да си го взел за толкова. 1100$ Според мен са малко точно за този.

къде си тръгнал да сравняваш i3 i Phenom II x4?

Да за игри трябват 20 ядра, нали :) Аз си казах мнението, а ти като знаеш повече тогава си взимай 4-ри ядрени Phenom-и :lol6:

Наистина много хубав лаптоп и не може да се сравнява с другите, които са дадени в тази тема, но малко ме съмнява да си го взел за толкова. 1100$ Според мен са малко точно за този.

Значи,модела е g73jh,no nqma bluray, и резолюцията е 1600*900,някаква модификация,но още не мога да му се накефя.

Значи,модела е g73jh,no nqma bluray, и резолюцията е 1600*900,някаква модификация,но още не мога да му се накефя.

http://www.bestbuy.com/site/Asus+-+Laptop+/+Intel%26%23174%3B+Core%26%23153%3B+i7+Processor+/+17.3%22+Display+/+6GB+Memory+/+640GB+Hard+Drive+-+Black/1257894.p?id=1218243761956&skuId=1257894

само дето този има 640гб хард,но пък моя е на 7200об

Редактирано от pavlin_r (преглед на промените)

• Автор

Защо след като този лаптоп е с уж по-силна видео карта се нарежда чак на 67 място в тази класация ?

Май е по-добре да се ориентирам към Dell Inspiron N5010 хем с по-добър процесор пък видоето му е на 50-то място в класацията, а и dell ги хвалят повече за здравината им :yanim: . Май това ще е лаптопа ако някой има други идеи нека да каже :dollars:

Защо след като този лаптоп е с уж по-силна видео карта се нарежда чак на 67 място в тази класация ?

Май е по-добре да се ориентирам към Dell Inspiron N5010 хем с по-добър процесор пък видоето му е на 50-то място в класацията, а и dell ги хвалят повече за здравината им :clap: . Май това ще е лаптопа ако някой има други идеи нека да каже :wors:

Ем в грешка си,този Dell е с по-смотана видеокарта,разликата между 5650 и 5870 е меко казана огромна в производителността.Просто защотото е Dell,затова се нарежда по-наяве.Винаги марката е оскъпявала 30-40% повече,отколкото една ревизия например на Асус.

Редактирано от Hibernate (преглед на промените)

420М е добра карта, но не и по-добра от 5650 за игри. За игри 445М :) Наскоро ми пратиха линк към страницата на DELL в Германия и имаше намаление на XPS-ите Click :)

Редактирано от ma4opic4o (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Явно трябва да се намеся и да обясня някои неща относно мобилните компютри, мобилните видео карти и т.н. ..... И така - за избор на какъвто и да е лаптоп , първо се консултирайте с този сайт и тогава пишете коя карта е по-добра и кой лаптоп е по-добър от друг- там си има ревюта, рейтинг , независими ревюта и т.н. Само да спомена за колегите които твърдят че не може да се играят игри и гледат филми, моят лаптоп е 1680х1050 , 2GDDR5 256 битова карта , процесор Intel Quad Extreme 3,2 GHz , 12 MB L2 cache, и трудно някой настолен компютър ще даде по-добра производителност за каквото и да било приложение или игра. Така че колега - виж в сайта ревютата, рейтинга за показателите при игри, сравни видео картите- кой клас са, как се представя на тестовете специално за игри, коя колко битова е - има си класация както на видео карти, така и на процесори, и на самите лаптопи като модели. Ако този модел който търсиш го няма там, или рейтинга му е под 70% - просто не става и това е. :-)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.