Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на твърд диск

Featured Replies

Зелената серия на WD са бавни, което ги прави неподходящи за системен диск.

• Автор

Значи всичко отива или към черната серия, или към сигейта. Хубава им е черната серия, но е доста парички, но пък от друга страна не ги даваш всеки ден . Ако сме по белите страни си купуваш каквото искаш, но в България за един хард диск се допитваш дори и гледаш да вземеш максимално съотношение цена/качество.

Да, за съжаление тук не сме от богатите и е желателно да мислим за какво харчим парите си. И все пак има хора, които купуват, а после си бият главата в стената. Но в този случай каквото и да вземеш, пак ще е добре. Хардовете не се развалят толкова често, колкото им се струва на всички.

• Автор

За разваляне знам, че се развалят рядко. Но колкото по-рядко става толкова е по-важна информацията на него! Каквото и да взема според мен ще е по-бързо от сегашното ми. Компютъра ми не е някакъв извънземен, та да усетя огромна разлика в производителността на твърдия диск. Много се замислям за черната серия на WD, но според мен малко се обезсмисля като нямам SATA3. Иначе по харектеристики е доста добър диск.

съвсем наскоро имах същият проблем.скапа ми се хард диска сиигеит-200гб,които беше с 5 год гаранция,оказа се че има лоши сектори.Изчезна ми един от трите дяла които имаше,но с помощта на една програмка спасих повечето от документите,които ми бяха необходими,а след това ми го смениха с нов,пак същата марка но в повече ггб,защото нямаха същият размер,а гаранцията прдължава от старият.На смененият няма нова гаранция.Но сега съм доволен от новият,напълно безшумен,бърз макар че е IDE,но все пак е новичък.Инсталирах си 7-цата и си работи засега добре.За хитачи също съм слушал че са по-шумни.

SATA 3 е рекламен трик. Реално никой от съвременните хардове с плочи не може да стигне капацитета на САТА 2. Принципно хардът е на-бавната част в компютъра, така че разлика със сегашния ще усетиш. Не е задължително да е мощен компютъра, за да се използва харда максимално. Виж, вече ако си с РАИД 0 масив от няколко диска е друго положението :) Така че смело взимай :)

• Автор

На мен пък не знам защо 64 битова седмица вече не иска да ми се инсталира на харда, който е на RAID, като се инсталира дава сини екрани, а до скоро работеше нормално, а пък с 32 битова седмица няма проблем. Не ми пречи да си седя и на 32 битова седмица, но скенера ми не работи под нея, а под х64 се инсталира без проблем с драйвър за Уиндоус ХР, колкото и да е странно. badsector благодаря ти за съвета. Ще поразмисля малко и ще взема или WD Black серия или сигейт. Те ми се сториха най-добре.

На мен пък не знам защо 64 битова седмица вече не иска да ми се инсталира на харда, който е на RAID, като се инсталира дава сини екрани, а до скоро работеше нормално, а пък с 32 битова седмица няма проблем. Не ми пречи да си седя и на 32 битова седмица, но скенера ми не работи под нея, а под х64 се инсталира без проблем с драйвър за Уиндоус ХР, колкото и да е странно.

badsector благодаря ти за съвета. Ще поразмисля малко и ще взема или WD Black серия или сигейт. Те ми се сториха най-добре.

Не съм кои знае какъв експерт,но мога да кажа,че правилно си се насочил.А между другото това е наи-добрият форум за съвети и много други полезни неща по нета.
  • Автор

Прав си, форума наистина си го бива. И аз не съм експерт. Важното е, че тук има хора, които могат да дават компетентно мнение и не се заяждат.

Здравейте. Надявам се някой да може да ми помогне в избора ми на твърд диск. Значи мисля да е 1 тб, но се чудя дали ще има проблем, защото дънната ми платка Asus P5GD1 Pro не поддържа SATA2. А аз твърд диск се колебая между http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&pref=tops&i=538593 и между http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535267 . Благодаря предварително на отзовалите се.

След като се съмняваш, си взимаш външен хард! Тук вече зависи за какво ще го ползваш, ако е за игри си взимаш със собствено захранване (3.5")! Аз имам един WD 160гб 2.5" през ЮСБ вече е на 2-3 месеца и не е дал никакъв проблем (да се надяваме дане да ва изобщо)! Почти 24 часа е включен и го ползвам само за музика и да сийдва някой друг торент! Между другото слушал съм лоши отзиви за jarcomputers! Успех с избора!

• Автор

Външен няма да ми върши работа, че ми трябва да бъде голям и системен. Искам да махна и райд контролера, който ми бави биоса при стартирането. Имам си външен хард, ама е от малките и не може много да издържа на торенти според мен. Мисля, че ще тръгне новия хард диск. А пък ако не ще знам, че е време за малък ъпгрейд. :cool:

• Автор

Да ми е честит новия диск WD Black 1 tb. Нямаше никакви проблеми с разпознаването, само го ограничих с 1 джъмпер да работи като сата2. Благодаря на всички отзовали се.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.