Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какви говорители за Denon PMA-720 ?

Featured Replies

Колеги имам въпросния усилвател и сега искам да си направя колони за него.Замислил съм две фронтални колони само, с по 3 говорителя един 8" бас един 6" среда и един за високите честоти.Кутиите ще си ги правя сам според характеристиките на говорителите.Моля предложете някакви говорители които да могат да се захранят от усилвателя ми и които ще вадят поне малко качествен звук.Сега остават финансите ми които неса хич много мога да отделя 160-180лв. за говорители само.?.Благодаря предварително!!!

• Отговори 53
  • Прегледи 11,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Колеги имам въпросния усилвател и сега искам да си направя колони за него.Замислил съм две фронтални колони само, с по 3 говорителя един 8" бас един 6" среда и един за високите честоти.Кутиите ще си ги правя сам според характеристиките на говорителите.Моля предложете някакви говорители които да могат да се захранят от усилвателя ми и които ще вадят поне малко качествен звук.Сега остават финансите ми които неса хич много мога да отделя 160-180лв. за говорители само.?.Благодаря предварително!!!

С тези пари може да си купиш две средна хубост високочестотни говорителчета. За останалото просто ще ти трябват още много пари. Виж и нещо втора ръка но и там за колонни от по 100 вата на 8 ома ще ти трябват поне 500-600 лв.
  • Автор

А може ли да ме насочите към някакви марки и модели или само марки поне ориентировъчно?

А може ли да ме насочите към някакви марки и модели или само марки поне ориентировъчно?

По твоя въпрос ще поговориме на скайпа. Изчакай малко.

Ей хора давяйте мнения къде се загубихте. :magnifier::idea:

Що не напишеш от къде си и да видим да те пратим някъде да пазаруваш.
  • Автор

Що не напишеш от къде си и да видим да те пратим някъде да пазаруваш.

Аз съм от гр.Луковит близко е до Плевен.Неме бърка ако ми посочите места в София или Плевен.

Аз съм от гр.Луковит близко е до Плевен.Неме бърка ако ми посочите места в София или Плевен.

За София може и тук http://audiozavar.com/archives/category/3-%d0%be%d0%b7%d0%b2%d1%83%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%b8-%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b0 .

• Автор

Точно от там си купих и усилвателя.Но искам марки и модели или само някакви ориентировъчни марки говорители защото съм решил да си правя кътиите сам пък в този сайт са доста скъпи.

Точно от там си купих и усилвателя.Но искам марки и модели или само някакви ориентировъчни марки говорители защото съм решил да си правя кътиите сам пък в този сайт са доста скъпи.

Не е достатъчно да си добър дърводелец и да сглобиш някъкви кутии и да сложиш в тях някъкви говорители и да им вкаръш и някъкви филтри и да очакваш и някъкъв звук!

• Автор

Добре ще се съглася с вас щом толкова много хора (не само от форума) казвят че няма да се получи добре предложете готови озвучителни тела!Но в този сайт са доста скъпи.

Добре ще се съглася с вас щом толкова много хора (не само от форума) казвят че няма да се получи добре предложете готови озвучителни тела!Но в този сайт са доста скъпи.

За тези удоволствия евтини работи няма! Ако не инвистираш в озвучителни тела никога няма да разбереш истинските възможности на този що годе добър усилвател.

За тези удоволствия евтини работи няма! Ако не инвистираш в озвучителни тела никога няма да разбереш истинските възможности на този що годе добър усилвател.

Сега разбра ли, че трябва малко да изчакаш, както съм ти написал отдавна? Човекът ти е написал ясно и категорично. аз отдавна ти го казах, но си като пуле пред майка си. Почакай, за да се вмъкнем ако успеем в цената. това те помолих. Нали ти обещах да ти помогна. А че нищо няма да направиш, ми е ясно от самото начало.Колони не се правят така, както ти си мислиш.

• Автор

Благодаря за съветите.Несъм се забързал много дори обратното опитвам се да събера повече пари но надали бюджетът ми ще надвиши 230лв(тъй като имам и сранични разходи).За сега имам едни руски колони от едно време и си слушам с тях :ph34r::burger: (междудругото свирят доста добре) но трябва да внимавам с усилването че да неси отидят бързо.

Че нищо свястно няма да направиш за толкова пари е повече от ясно. Без опит, измервателна апаратура и поне някъкъв LC метър за филтрите. Ориентирай се към нещо готово. Избери си http://pasatbg.com/jsp/articles.jsp?subGroupID=234&varPages=2&orderBy=ASC Имат магазин в Плевен. Нещо около 70 - 90 лв ти е точно за теб.

• Автор

Тези дни ще ходя пак до София и ако имам време ще видя какво предлагат в един магазин и ако харесам нещо ще пиша.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Ходих до един магазин онзи ден и мернах няколко колони марката им е koda вероятно са китайски някакви, едните бяха озвучителни тела ето това са те http://www.koda.com.cn/eBusiness/EN/product_detail.asp?catalogid=12&productid=10 на цена 165лв за бройка, а другите пак koda само че Hi-fi 110 вата мисля че бяха, на цена 111лв за брой подобни на тези но не същите онези в магазина са с малко по големи говорители и размери, само фронталните http://www.koda.com.cn/eBusiness/EN/product_detail.asp?catalogid=4&productid=47 Озвучителните тела са по-мощни но пък Hi-fi-то вадят по качествен звук.Искам да попитам според вас голяма ли ще е разликата в качеството на звука на озвучителните тела и на Hi-fi -то?

Качеството на звука зависи от всички елементи- като почнем от източника на самата музика (аудиофилско CD, MP3-ка, FLAC -ако се използва компютър и тн.) има разлика в качеството на форматите, след което идва плейърът или компютърът(добра звукова карта), след което идват кабелите, след тях усилвателят и стигаме до тонколоните. Един грешен елемент (с по- ниско качество) е достатъчен да обърка цялата система. Относно тонколоните аз лично бих потърсил някои запазени стари B&W, Wharfedale или от този ранг, мисля че ще се намери нещо до към 230 лв. Мисля че ще е по-добър избор от Кода-та.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

• Автор

Аз негоня някакво огромно качество на звука.Усилвателя ми е вързан към компютъра ако искате ще ви кажа каква е звуковата ми карта утре защото неми се рови сега.Искам нещо което като го пусна да се чува нормален звук не някакъв затъпен (ако разбирате какво имам в предвит) или прекалено дебел защото съм чувал такива говорители и съм убеден че не е била песента развалена.Ще ги използвам главно за слущане на музика и от време на време за филми. Разглеждал съм доста стари колони но ми се струват доста скъпи а на външен вид като гледам неса нищу особено имам чувството че ще издъхнат още с пускането.

Аз негоня някакво огромно качество на звука.Усилвателя ми е вързан към компютъра ако искате ще ви кажа каква е звуковата ми карта утре защото неми се рови сега.Искам нещо което като го пусна да се чува нормален звук не някакъв затъпен (ако разбирате какво имам в предвит) или прекалено дебел защото съм чувал такива говорители и съм убеден че не е била песента развалена.Ще ги използвам главно за слущане на музика и от време на време за филми.

Разглеждал съм доста стари колони но ми се струват доста скъпи а на външен вид като гледам неса нищу особено имам чувството че ще издъхнат още с пускането.

В такъв случай отиди ги чуй някъде Кода-та, и ако ти харесат как звучат си купи тях.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Зравейте искам да ви попитам нещо.Насочил съм се към колоните които съм показал в темата тези професионалните, тъй като тези Hi-fi които гледах неме удоволетворяват макар че пише, че са 200 вата на 4 ома аз имам чувсвото че тези малки говорителчета ще изгорят ако увелича усилвателя малко повече от половината, а и ще вадят мого слаб бас.Та искам да ви попитам понеже професионалните колони са на 8 ома има ли някакво устройство което да промена съпротивлението на 4? И другото което е че входовете им неса с винтове а някакво като букса и незнам по какъв начин ще ги свържа ако ги взема, та може ли да се промени и това? Ако неможе да се преостроят мисля да взема тези Hi-fi-то пак Koda (които гледах в магазина на Конрад в Плевен) и на другите два входа на усилвателя ще включа една колона за ниски за да си има и приличен бас така дали ще може да стане или усилвателя ще се натоварва много ако включа да работят и двата канала? Благодаря!!!

Зравейте искам да ви попитам нещо.Насочил съм се към колоните които съм показал в темата тези професионалните, тъй като тези Hi-fi които гледах неме удоволетворяват макар че пише, че са 200 вата на 4 ома аз имам чувсвото че тези малки говорителчета ще изгорят ако увелича усилвателя малко повече от половината, а и ще вадят мого слаб бас.Та искам да ви попитам понеже професионалните колони са на 8 ома има ли някакво устройство което да промена съпротивлението на 4? И другото което е че входовете им неса с винтове а някакво като букса и незнам по какъв начин ще ги свържа ако ги взема, та може ли да се промени и това? Ако неможе да се преостроят мисля да взема тези Hi-fi-то пак Koda (които гледах в магазина на Конрад в Плевен) и на другите два входа на усилвателя ще включа една колона за ниски за да си има и приличен бас така дали ще може да стане или усилвателя ще се натоварва много ако включа да работят и двата канала? Благодаря!!!

Няма как да намалиш съпротивлението на колоните от 8 на 4 ома пък и не е необходимо, дори няма да се товари толкова крайното стъпало, просто няма да развие максималната си предписана мощност посочена при 4 ома. Това дето се свързват тонколоните на са входове а изходи, входовете са за подаване на сигнала от някакъв източник.

"на другите два входа на усилвателя ще включа една колона за ниски за да си има и приличен бас така дали ще може да стане" -не е желателно да включваш едновременно и втори колони особено ако са със малко съпротивление, защото ще ти сработи защитата от прегряване или от късо на изхода.

Колко пари струват тези колони?

• Автор

Няма как да намалиш съпротивлението на колоните от 8 на 4 ома пък и не е необходимо, дори няма да се товари толкова крайното стъпало, просто няма да развие максималната си предписана мощност посочена при 4 ома. Това дето се свързват тонколоните на са входове а изходи, входовете са за подаване на сигнала от някакъв източник.

"на другите два входа на усилвателя ще включа една колона за ниски за да си има и приличен бас така дали ще може да стане" -не е желателно да включваш едновременно и втори колони особено ако са със малко съпротивление, защото ще ти сработи защитата от прегряване или от късо на изхода.

Колко пари струват тези колони?

Ами ако ме питаш за Hi-fi колоните те са 159 едната а иначе професионалните са 165 едната.На тях пише че са по 500 вата но човека в магазина каза че са не повече от 150 200 вата се пак неса някакви хубави колони апък и повече неми трябват.Сега свиря с една 10" колона на 4 ома си е и повече от 12% немога да увелича че ще я скъса. За изходите съм се объркал извинявам се.А могат ли да се направят някакси по друг начин като се сменат за да мога да ги вържа към усилвателя?И последен въпрос забелязан че нещо става несъм много запознат с този вид електроника но бях вързал едни колони филипс на 8 ома бяха и след като увеличих усилвателя на около 34-36% (макса му е 40%) свириха около 2 минути и изведнъж спряха и нито знук нито нищо изгоряха с едни други стана същото от какво може да е това? Ето 2 снимки:

Моят сайт

А поне на единия вход от втория канал неможе ли да се върже да свири така както е на снимката или пак ще се натоварва като свирят едновременно и двата? Мерси!

Редактирано от marto_c (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.