Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тази гейминг конфигурация добра ли е?

Featured Replies

Здравейте, форумци, Моля за мнение дали подбраните компоненти са удачни за умерен гейминг компютър, както и за съвет относно хард диск, кутия, захранване, охлаждане и рам (за тях знанията ми са доста повърхностни): CPU: Intel i5-760 Video: ASUS HD 6870 MB: P7P55D-Pro, SATA III, USB 3 HD: WD Caviar Black 7200, 64MB SATA III RAM: 2x2GB 1600MHz Kingston HyperX Blue Case: ???? PSU: 600W - Cooler Master Silent Pro M600 ATX/P4 DVD: каквото дойде ;-) По мои изчисления така сглобената конфигурация (говорим само за PC) излиза около 1,800 лева. От тях 360 (или 20%) са ДДС-то, което ще си взема обратно. Как ви се струва предложението ми?

За 1750лв сглобих набързо това

Публикувано изображение

Бих ти казал да изчакаш с видео картата,че до края на тоя месец или началото на другия се чака GTX570,и може цените да паднат малко,в този ценови клас :nono:

За охлаждане щом няма да има клок http://sky.bg/Details.aspx?ID=14501

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

Щом ще даваш 1800 лв. според мен ЛИЧНО е по-удачно да помислиш за Core i7... така и така наближава появата на новите процесори на интел, поне вземи най-доброто за момента (за тези пари)...Core i7 920 или по-скоро 930, 920 трудно се намира в BG. Понеже парите са сериозни си мисля, че най-добре ще е да се вложат в хубаво дъно, процесор и видео карта (то всичко трябва да е хубаво де, но това е образно казано), 4GB рам, и по нататък ще си сложиш още 2 или още 4. Взимаме 4ГБ рам, за да има повече пари за CPU и видео карта, а рам винаги може да добавиш още 2, 4 или колкото си искаш в зависимост от парите, с които разполагаш. Щом няма да клокваш вместо i7 930 по-добре вземи i7 950 с по-висока честота е, а и разликата е към 5-6 долара. На първо време нещо такова мисля, че ще е добре: CPU - CORE i7-950, 3.06GHz, 8MB, BOX, LGA1366 - 301$ MB - X58A-UD3R, X58, DDR III 2200/1333/1066, SATA II, SATA III, RAID, USB 3.0, 1394, LGA1366 - 206.90$ RAM - 2 x 2GB DDR III 1600 HyperX - 63.2$ Video - MSI 1280M N470GTX TWIN FROZR II DDR 5 PCI-E - 287.3$ HDD - WD 640GB 7200 64MB SATA III Black - 64.80$ Тотал - 1107$ = 1628 лв. Това е без захранване, кутия и cd/dvd. Нещо не ми върви на захранвания и ще се въздържа да ти препоръчвам такова. Кутия ти сам мисля, че трябва да си избереш. Остават около 200 лв. с тях мисля, че може да се вземе захранване и кутия (а захранването няма нужда да е от най-скъпите silver, gold т.н. щом няма да клокваш). По натам си взимаш още рам и ако имаш пари още 1 хард и ги правиш RAID 0. А ако си фен на ATI (вече AMD), може да смениш GTX 470 с 6870, даже идва малко по евтина, по производителност са горе долу на едно ниво.

Редактирано от eXRuLeZz (преглед на промените)

1366 сокета,оптимално работи с 3 канална рам.Не виждам смисъл ,да се взима процесор за 500лв,дъно за 450(не знам точно колко е) и рам за 120 лв :nono:

1366 сокета,оптимално работи с 3 канална рам.Не виждам смисъл ,да се взима процесор за 500лв,дъно за 450(не знам точно колко е) и рам за 120 лв :nono:

Разлика в производителността между дву и триканалната памет, е незабележима...Да не говорим, че винаги може да върне паметта (вместо да допълна с още една платка) и да взема 3x2.Рамта е къде къде по евтина (съответно по лесно заменима) от процесора, видео картата и дъното. Затова мисля, че може да се направи лек компромис при нея и да се взема за сметка на това по добро видео и процесор, както съм обяснил. Пак казвам това е лично мое мнение, пича сам ще си прецени накрая как е по изгодно за него. :( Не виждам какво му е на 4ГБ рам, щом ще се играят игри. Аз лично, ако ще давам 1800 лв. никога няма да си взема i5 или нещо по-слабо...И пак казвам това е мое лично мнение. Ако толкова е проблем рам-та семя се с 3 x 2GB DDR III 1600 XMS3 CL8, TR3X6G1600C8 - 125$ и тотала става 1738 лв, което ще рече, като се взема кутия и захранване стъпваме над лимита :x Идват празници сабери още 100-тина лева и не прави компромиси. :)

Редактирано от eXRuLeZz (преглед на промените)

Не виждам какво му е на 4ГБ рам, щом ще се играят игри.

Ти сам си го казал,за игри.За какво му е 1366 сокет и да набутва още пари за захранване,кутия и охлаждане,които според теб са маловажни.Ако се работи на тази система и се изкарват пари с нея,и автора има възможност,да 1366 сокет.Но за развлечение да набутва 2000+лв. които след една година ще са 500 няма смисъл.Мое мнение.Спирам със спама,че омазахме темата на човека.

Ти сам си го казал,за игри.За какво му е 1366 сокет и да набутва още пари за захранване,кутия и охлаждане,които според теб са маловажни.Ако се работи на тази система и се изкарват пари с нея,и автора има възможност,да 1366 сокет.Но за развлечение да набутва 2000+лв. които след една година ще са 500 няма смисъл.Мое мнение.Спирам със спама,че омазахме темата на човека.

Че не си заслужава толкова пари за да играеш игри си прав. Но при положение, че е решил да ги дава по-добре да си вземе нещо възможно най-добро и да си го позлва възможно най-дълго. Иначе си прав и за мен е напълно без предметно да се дават толкова много пари за конфигурация само, за да играеш игри. Ако ще е за игри едно 1000 макс...даже е толкова не заслужават днешните ги игри, но това са си мой виждания. Спиране вече, че стана нещо като чат, а човека искаше само малко помощ. :nono:

По принцип геймърски машини се правят с АМД , но щом толкова искаш Интел !

По принцип геймърски машини се правят с АМД , но щом толкова искаш Интел !

И ЗАЩО???

Мисля че предложението на skidrow е добро.

Редактирано от wlyl0pez (преглед на промените)

И ЗАЩО???

Мисля че предложението на skidrow е добро.

По интерсувай се малко и ще разбереш , аз не казвам ,че предложението е лошо , но по принцип геймърски конфигурации са с АМД !

не е лошо да пробва с една пододбна само , че АМД и съм сигурен , че хем ще е по-добра хем по евтина :computer2: - личен опит !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

• Автор

По интерсувай се малко и ще разбереш , аз не казвам ,че предложението е лошо , но по принцип геймърски конфигурации са с АМД !

не е лошо да пробва с една пододбна само , че АМД и съм сигурен , че хем ще е по-добра хем по евтина :nono: - личен опит !

Нямам проблем с AMD-то. Ако имаш добро предложение, моля те сподели виждането си.

Че не си заслужава толкова пари за да играеш игри си прав. Но при положение, че е решил да ги дава по-добре да си вземе нещо възможно най-добро и да си го позлва възможно най-дълго. Иначе си прав и за мен е напълно без предметно да се дават толкова много пари за конфигурация само, за да играеш игри. Ако ще е за игри едно 1000 макс...даже е толкова не заслужават днешните ги игри, но това са си мой виждания. Спиране вече, че стана нещо като чат, а човека искаше само малко помощ. :computer2:

От всички изискващи производителност приложения, компа ще се товари само с игри. Няма да има Photoshop, CAD, 3DStudio Max и тем подобни. Кажи ми твоя вариант, моля те, за конфигурация за игри. Не ме вълнува дали Crysis Warhead ще го играя на макс сетинги с 150 fps или 100 fps например. Това е безмислено състезание. След като е с над 50 fps, значи нямам грижи. :-) Идеята ми е да играя безпроблемно и да не ми сече нищо.

Редактирано от aguacero (преглед на промените)

не е лошо да пробва с една пододбна само , че АМД и съм сигурен , че хем ще е по-добра хем по евтина :computer2: - личен опит !

Преди години се ширеше наистина такова мнение за АМД и Нвидия за игри,интел за всичко останало.По-евтино ще му излезе да,но едва ли ще вървят по-лошо игрите с Интел.

Кутията гледам е с въпрос.

http://www.plesio.bg/pc-cases-c-69977695/elite-430-black-case-p-284364.html

http://www.plesio.bg/pc-cases-c-69977695/asgard-midi-case-black-p-281136.html

Минимум тези за такъв бюджет.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Здравейте, форумци,

Моля да ми препоръчате конфигурация до 1,300-1,400 лева. Вече не съм първа младост за нон-стоп гейминг, но чат-пат се случва да поцъкам и аз енергично :-)

Игрите, които ме интересуват главно са Civ 5, Starcraft II, WoW, NFS, PES, Fifa (подредбата е произволна). Шутарите не са ми приоритет, но ако за тия пари мога да подкарам някой и друг на прилични настройки без да ми сече, няма да откажа ей така за пробата :-)

Бих искал компът ми да е тих, защото ще е разположен в домашна стая. Бих искал системата да е и стабилна. Няма да му правя и overlock (нито имам опита, нито вече и времето). Не робувам на Intel/Nvidia или AMD/ATI. Принципно имах преди няколко години проблем с прегряването на една конфигурация с AMD, затова като че ли повече тача Intel, но както казах, не робувам на марки.

Освен за гейминг, компът ще се ползва само за ежедневни неща, които едва ли ще товарят - музика някаква, филмчета (вкл. HD). Не търся повече от 500GB хард (никога не съм ползвал повече от 300 GB), както и не искам Blue Ray записвачка. Не е необходимо и кутията да е някаква светкаща/мигаща али-бали. Мина ми това време, сега търся производителност, стабилност и качество :-)

Мишка, клавиатура и монитор(1440x900) си имам. Събирам мнения само за хардуеър.

Благодаря, че имахте търпението да изчетете всичко това, както и предварително благодаря на всички, които ще пишат по темата.

С Уважение,

Агуасеро

Нямам проблем с AMD-то. Ако имаш добро предложение, моля те сподели виждането си.

От всички изискващи производителност приложения, компа ще се товари само с игри. Няма да има Photoshop, CAD, 3DStudio Max и тем подобни. Кажи ми твоя вариант, моля те, за конфигурация за игри. Не ме вълнува дали Crysis Warhead ще го играя на макс сетинги с 150 fps или 100 fps например. Това е безмислено състезание. След като е с над 50 fps, значи нямам грижи. :-) Идеята ми е да играя безпроблемно и да не ми сече нищо.

В предната ти тема имаше не лоши предложения, там обаче имаше друг бюджет и изисквания.

• Автор

В предната ти тема имаше не лоши предложения, там обаче имаше друг бюджет и изисквания.

да, всъщност ме подсещаш да направя уточнението, че изиксването на нисък шум и добра производителност на системата оставят. А за ДДС-то разбрах едва вчера, което ми качи всъщност крайната цена. Това са промените.

Публикувано изображение

Аз за тези пари бих си взел това.Най-хубавото е че gtx 480 се вмести в цената.

За тези пари наистина трудно би взел повече фпс и сигурност за бъдеще.

По другите мнения от началото.Това за интела и АМД-то просто няма смисъл от коментар.За 3-каналната рам колегата го е казал,няма кой знае колко смисъл,а дори и при i7 920 и без клок(предполага и липса на желание за ровене в биос) няма нужда и от 1600 рам,понеже тя си върви на 1066.А толкова пари за компютър за игри се дават не за да тръгнат всички игри днес а и утре и вдругиден.С 2 думи от хора които не обичат да сменят компютър всяка година.

• Автор

За тези пари наистина трудно би взел повече фпс и сигурност за бъдеще.

По другите мнения от началото.Това за интела и АМД-то просто няма смисъл от коментар.За 3-каналната рам колегата го е казал,няма кой знае колко смисъл,а дори и при i7 920 и без клок(предполага и липса на желание за ровене в биос) няма нужда и от 1600 рам,понеже тя си върви на 1066.А толкова пари за компютър за игри се дават не за да тръгнат всички игри днес а и утре и вдругиден.С 2 думи от хора които не обичат да сменят компютър всяка година.

Прав си, колега. Не обичам да си сменям компа ежемесечно :-) Пък и съм на 28г. други неща ме вълуват повече от седенето, като едно време по 24ч. пред монитора. :-) Аз и за това търся малко по-скъпа система, за която обаче да знам, че ще ми служи поне 3-4г и въпреки, че ще остарява ще мога да турна малко рамчица отгоре, някой и друг мегабайт видео карта и тн.. Моята система в момента е купена 2005г. и все още се държи прилично като съм и правил поне 2-3 ъпгрейда.

Че не си заслужава толкова пари за да играеш игри си прав. Но при положение, че е решил да ги дава по-добре да си вземе нещо възможно най-добро и да си го позлва възможно най-дълго. Иначе си прав и за мен е напълно без предметно да се дават толкова много пари за конфигурация само, за да играеш игри. Ако ще е за игри едно 1000 макс...даже е толкова не заслужават днешните ги игри, но това са си мой виждания. Спиране вече, че стана нещо като чат, а човека искаше само малко помощ. :cool:

Да, прави сте и двамата. Не съм болен геймър, но както казах и в поста от преди малко, държа като ще давам пари за пеце, тая система да ми служи във времето, а не още следващата година да прекратят подръжка и производството я на дъното, я на чипсета, я на не знам си кое и да не мога дори леко да я ъпгрейдна след година-две. Иначе 1366 ми харесва точно поради факта, че в момента е най-актуалния и съответно му е още рано да излиза в пенсия. 1156 например вече е стар. Но имам конкретни 4 въпроса:

ако за сега се спра наистина на тая конфигурация:

i7-950

x58-ud3r - Gigabyte

470 GTX Twin Frozr - MSI

WD 640GB Sata III, 64MB

Kingston 2x2GB 1600 Mhz

1. Каква кутия да взема? Не искам геймърска кутия т.е. да мига, свети, шуми, а и не ща кутия за 500лв. Предпочитам тия пари да ги дам за RAM примерно

2. Какво захранване да търся - 500W, 600W, 650W?

3. Не е ли по-добре картата ми е да HD 6870 вместо 470 GTX след като няма да клоквам? А и от гледна точка темепература, Nvidia-та много грее, май при горе -долу една и съща производителност?

4. Какво охлаждане ще ми е нужно?

Компа ще го взимам кам Нова година, това променя ли нещата? :-)

В такъв случай,поне аз бих изчакал, януари пускат новите Sandy Bridge процесори на интел с новите 1155 и 2011 сокети,.Също така се чакат и новите AMD булдозери с новия AM3+ сокет.При видео картите до края на този месец или началото на другия се пускат GTX570/560,при Nvidia.На 13 декември се пускат 6950/6970 при AMD,двуглавата 6990 ще я забавят. :cool:

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

Компа ще го взимам кам Нова година, това променя ли нещата? :-)

Променя ги и в ценово отношение и в това , което е казал голегата в горния пост.Нека като му дойде времето пак да говорим , с нов хардуер на пазара , пък и може би някой лев отгоре още ;)
  • Автор

Променя ги и в ценово отношение и в това , което е казал голегата в горния пост.Нека като му дойде времето пак да говорим , с нов хардуер на пазара , пък и може би някой лев отгоре още ;)

ОК, вероятно сте прави и двамата! :-)ама да си спазиш обещанието, дяволе :-)

Ето ти идеалната за теб кутия:

Цък

Мерси, такава ми е идеята - нищо футуристично, мигащо и не знам си още какво :-) Аз комп си взимам, не совалка

Ако искаш нещо семпло и изчистено ,но без компромис във функционалност и охлаждане ,може да се огледаш за продукт на фирмата Lian Li.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.