Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

не мога да се вържа на 100Mbps

Featured Replies

Попита ли доставчика?

Опитай с някоя LIVE линукс дистрибуция.

Преди време имах същият проблем и се оказа доставчикът на интернет. Идваха с един нетбук и ме убеждава, че се свързвали на 100Mbps, пък аз на повече от 10 не можех. Понеже стана изведнъж без никаква причина се осъмних и смених доставчика и оттогава няколко години нямам проблем.

За да си сигурен, че проблемът не е софтуерен опитай с жив диск с Линукс, ако не си наясно, преинсталирай Уиндоуса.

Редактирано от izen (преглед на промените)

• Автор

Преди време имах същият проблем и се оказа доставчикът на интернет. Идваха с един нетбук и ме убеждава, че са свързвали на 100Mbps, пък аз на повече от 10 не можех. Понеже стана изведнъж без никаква причина се осъмних и смених доставчика и оттогава няколко години нямам проблем.

За да си сигурен, че проблемът не е софтуерен опитай с жив диск с Линукс, ако не си наясно, преинсталирай Уиндоуса.

С линукс не съм пробвал, но пробвах с друг компютър и тръгва без проблеми, само на моя не ще. Local area connection се пуска на 100mbps, но WAN miniport PPPOE (Broadband connection) не ще да захапе, а не мога без него, защото spectrum net са със такава връзка и трябва да имам username и password. Тръгва на 10mbps по все още необясними причини. Може би, ако си намеря доставчик дето връзката не е с WAN miniport PPPOE (Broadband connection)ще стане, но това и да стане няма да е решение на проблема, а само избягване.

Редактирано от ifrankyman (преглед на промените)

С линукс не съм пробвал, но пробвах с друг компютър и тръгва без проблеми, само на моя не ще. Local area connection се пуска на 100mbps, но WAN miniport PPPOE (Broadband connection) не ще да захапе, а не мога без него, защото spectrum net са със такава връзка и трябва да имам username и password. Тръгва на 10mbps по все още необясними причини. Може би, ако си намеря доставчик дето връзката не е с WAN miniport PPPOE (Broadband connection)ще стане, но това и да стане няма да е решение на проблема, а само избягване.

Хa, точно със Spectrum Net имах този проблем. Точно като при теб. Мрежата ми работеше на 100, но интернет имах като мина на 10 mbps. Понеже имах успоредно инсталиран и Линукс и при него беше същото положение.

Домашният ми интернет е на БГМрежа, а служебният ми е Юнайтед Нет. И при двата доставчика връзката е с PPPOE, но нямам такива проблеми.

Ако имаш приятел с БТК adsl, занеси си PC-то и пробвай у тях, връзката е през HDCP автоматично ще тръгне.

хайде и от мен няколко идеи: ако може тествай комп-а при комшия на същия доставчик ако имаш налесно тури един суич между компа и доставчика ползване на рутер също е някаква алтернатива

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Благодаря на всички. След толкова ходене по мъките реших да сменя доставчика и всичко тръгна. Толкова ме убеждаваха, че на тестовата им машина всичко е наред, а проблема е при мен... уж голяма фирма, а какво се оказа...Не разбрах само дали е от кабела или, че новата фирма няма Broadband connect, но е факт, че сега тръгна на 100mbps.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.