Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Един труден и нестандартен за решаване въпрос!

Featured Replies

Здравейте!!! Пускам тази тема с молба за помощ. Бях в Англия до скоро и от там си купих безжичен рутер netgear ADSL DG834GSP v3. - Всичко това е страхотно ... , но входа кадето е за телефона е с 6 крачета, а в Бг е с 4-ри. Въпросите ми са: 1. Мога ли да го подкарам по някакав начин към нашият стандарт? 2. Може ли да го ползвам изобщо за нещо? Благодаря предварително за отделеното ми време!!!

Здравейте!!!

Пускам тази тема с молба за помощ.

Бях в Англия до скоро и от там си купих безжичен рутер netgear ADSL DG834GSP v3. - Всичко това е страхотно ... , но входа кадето е за телефона е с 6 крачета, а в Бг е с 4-ри.

Въпросите ми са: 1. Мога ли да го подкарам по някакав начин към нашият стандарт?

2. Може ли да го ползвам изобщо за нещо?

Благодаря предварително за отделеното ми време!!!

Ето схема на свързване: Но е възможно да се свърже само към БТК АДСЛ. Но може стандартите на сигналите да са различни и да изгори нещо:

http://www.britishtelephones.com/pst1.htm

http://www.telephonesuk.co.uk/wiring_info.htm

може да го пуснеш като access point - спираш dhcp, вкарваш единия от лановете към кабелен рутер и получаваш 3 изхода за свързване по кабел и wi-fi... ако пук искаш да го вържеш на бтк - трябва да настроиш pppoe конекцията (което става ако си на бтк и вземеш настройките от бтк-ския модем), и да имаш късмет номера с кабелите да стане... щото се намират телефони/факсове предназначени за друга държава и тука не бацат защото сигнала свободно е с друг интервал... но пък модема не се интересува от тоя сигнал...

p.s. модема ти е с RJ11 тоест даже да има 6 пластинки - 2-те външни не се ползват, тоест без проблем ще стане за нашата мрежа, и с 4 жилно RJ11 само като го вкарваш гледай да е в средата...

RJ-11

The most common telephone jack is the RJ-11 jack, which can have six conductors but usually is implemented with four. The RJ-11 jack is likely to be the jack that your household or office phones are plugged into from the ordinary "untwisted" wire (sometimes called "gray satin" or "flat wire") people are most familiar with. In turn, the jacks connect to the "outside" longer wires known as twisted pair that connect to the telephone company central office or to a private branch exchange (PBX).

The four wires are usually characterized as a red and green pair and a black and white pair. The red and green pair typically carry voice or data. On an outside phone company connection, the black and white pair may be used for low-voltage signals such as phone lights. On a PBX system, they may be used for other kinds of signaling.

A computer that uses a dial-up modem to connect to a network is usually plugged into an RJ-11 jack.

http://www.faxswitch.com/Definitions/telecom_dictionary_t.html

Редактирано от the professor (преглед на промените)

може да го пуснеш като access point - спираш dhcp, вкарваш единия от лановете към кабелен рутер и получаваш 3 изхода за свързване по кабел и wi-fi... ако пук искаш да го вържеш на бтк - трябва да настроиш pppoe конекцията (което става ако си на бтк и вземеш настройките от бтк-ския модем), и да имаш късмет номера с кабелите да стане... щото се намират телефони/факсове предназначени за друга държава и тука не бацат защото сигнала свободно е с друг интервал... но пък модема не се интересува от тоя сигнал...

p.s. модема ти е с RJ11 тоест даже да има 6 пластинки - 2-те външни не се ползват, тоест без проблем ще стане за нашата мрежа, и с 4 жилно RJ11 само като го вкарваш гледай да е в средата...

Професоре, да се беше замисли от този куплунг колко пина се ползват?

здравей,

не знам как така си го купил този модем, след като:

"... free netgear router, only problem it is for Virgin Broadband ..."

и естествено идва със специфичен за доставчика firmware. Ако смяташ да го позваш, предполагам първо трябва да го флашнеш като стандартен DG834G

А и доколкото виждам от документацията това е АДСЛ модем, но пък по картинката за свързване изглежда като DSL :grimace:

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/235668/PULSE/B2039A-J1.html

• Автор

...... може да го пуснеш като access point - спираш dhcp, вкарваш единия от лановете към кабелен рутер и получаваш 3 изхода за свързване по кабел и wi-fi ..... Искам това да пробвам. Имам кабелен доставчик в къщи и искам с wi-fi да пръскам нета, но сам малко не наясно с това да спра dhcp и изобщо как да го направя! А за това как съм го купил ... ами на една гаражна разпродажба ми попадна ... само едно уточнение не е на Върджин мобайл, а е БТ лине. capnemo мерси за схемата, но не съм вещ в областта, а щом има вероятност и нещо да гръмне ... май няма да рискувам.

...... може да го пуснеш като access point - спираш dhcp, вкарваш единия от лановете към кабелен рутер и получаваш 3 изхода за свързване по кабел и wi-fi .....

Искам това да пробвам. Имам кабелен доставчик в къщи и искам с wi-fi да пръскам нета, но сам малко не наясно с това да спра dhcp и изобщо как да го направя!

А за това как съм го купил ... ами на една гаражна разпродажба ми попадна ... само едно уточнение не е на Върджин мобайл, а е БТ лине.

capnemo мерси за схемата, но не съм вещ в областта, а щом има вероятност и нещо да гръмне ... май няма да рискувам.

принципно може да се допиташ до споменатата от мен документация, но не е ясно от доставчика дали не ползват различни от дефолтните пароли

така че - наслука :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.