Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кое е за смяна уиндоуса или биоса?

Featured Replies

Реших да си купя още 1гб рам памет(абсолютно същата като старата),но ето какво се получи. В пропертис пише 3гб (използвана 2).Размествах всякак слотовете и плочките и резултата винаги един и същ+ това че стана сингъл ченъл.Дори само с 2 плочки 1 от старите+ новата пак е сингъл ченъл?!? Защо се получава така нали са абсолютно еднакви,че и от един и същ магазин са купени.Само се различават на външен вид -новата има само от едната страна от "тия черните квадратчета " .Ходих до сервиза и там ме посъветваха да си сложа по нов уиндоус,от това било...Та сега незнам него ли да сменя или биоса,че и той е над 2 години.Ето каква ми е конфигурацията: Windows7 Ultimate х32 ASROCK ALIVENF6G-GLAN ATHLON64 4000+X2/AM2/BOX 2.11GHz 2x1GB DDR2 800 A-DATA SAPPHIRE X1650 256M GDDR3PICE CASE CX-2167-02/350W AMI BIOS V1.4 2008г. Имам и още един въпрос: Тази рам (новата) ще стане ли на това дъно http://www.asrock.co...p?Model=K7S41GX с AMD Duron 1.8

Публикувано изображение

Това е вторият ми компютър, дъното е ALiveXFire-eSATA2 излезе добро дъно между другото но така и не можах да оправя "проблема" с рамта.

В началото с повече от 3GB рам забиваше, появяваха се несъществуващи проблеми с драйвери, бели екрани и още хиляди глупости.

След ъпдейт на Биос с модната версия проработи и с 4GB но използваше само част от тях както е видно от скрийншота въпреки 64битовата ОС.В момента е с 2GB.

Пробвай с ъпдеит на Биос и ако не помогне преинсталирай.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Публикувано изображение

Това е вторият ми компютър, дъното е ALiveXFire-eSATA2 излезе добро дъно между другото но така и не можах да оправя "проблема" с рамта.

В началото с повече от 3GB рам забиваше, появяваха се несъществуващи проблеми с драйвери, бели екрани и още хиляди глупости.

След ъпдейт на Биос с модната версия проработи и с 4GB но използваше само част от тях както е видно от скрийншота въпреки 64битовата ОС.В момента е с 2GB.

Пробвай с ъпдеит на Биос и ако не помогне преинсталирай.

Уиндоус 7 64 ми направи същият номер, 4GB ги разпознаваше като 32бит. версия - 3.25GB. Сложи си 64бит. Виста и предполагам няма да имаш проблем.

• Автор

Е това не го бях виждал,64 битов да неще да ползва някакви си 4гб!!!Хората имат по 18гб...Според мен ти трябва друг уиндоус по-нов,но както и да е.Мерси за съвета ти,ама има ли някъде нещо като ръководство как се флашва или ъпдейтва биос,че не съм го правил до момента? Аз взех ,че се замислих дали да не сложа 64 бита.То както е тръгнало,рано или късно пак до него ще опра...

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Уиндоус 7 64 ми направи същият номер, 4GB ги разпознаваше като 32бит. версия - 3.25GB. Сложи си 64бит. Виста и предполагам няма да имаш проблем.

Проблема е в дъното не в Уйндолса, а и ако прочетеш внимателно ще видиш че вече е без значение.

Това е вторият ми компютър................В момента е с 2GB.

Просто дадох пример с дъно на Acrock което официално поддържа до 16GB рам но в действителност не е така.

Все пак дъното е на 3-4 години от първите дъна сокет AM2 когато го купувах 2GB си беше лукс.

Е това не го бях виждал,64 битов да неще да ползва някакви си 4гб!!!Хората имат по 18гб...Според мен ти трябва друг уиндоус по-нов,но както и да е.Мерси за съвета ти,ама има ли някъде нещо като ръководство как се флашва или ъпдейтва биос,че не съм го правил до момента?

Аз взех ,че се замислих дали да не сложа 64 бита.То както е тръгнало,рано или късно пак до него ще опра...

Флашни го под Уйндолс, все едно инсталираш програма.

Спираш всичко излишно включително и интерната и флашваш, стискаш палци да не примигне тока че това е лошо ама много лошо.

Ако дъното ти е това http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ALIVENF6G-GLAN най-новия биос е 1,80 може да го свалиш от тук

• Автор

Флашни го под Уйндолс, все едно инсталираш програма.

Спираш всичко излишно включително и интерната и флашваш, стискаш палци да не примигне тока че това е лошо ама много лошо.

Ако дъното ти е това http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ALIVENF6G-GLAN най-новия биос е 1,80 може да го свалиш от тук

Да ти кажа ,чувал съм оттук-оттам ,че не е добре да се флашва под уиндоус,обаче незнам защо...Иначе колко време трябва да ги стискам палците,че при нас проблеми с тока да искаш?И какво може да стане ако сложа рам на дъно и се окаже ,че то не я поддържа.Може ли да се прецака нещо или смело да пробвам?

Ако премигне тока Биоса ще се омаже и дъното ще умре, оправя се с програматор.Лошото е че сервизите в малките градове даже не са чували за подобно нещо.

Аз само под Уxндолс флашвам поради липса на флопи.

И какво може да стане ако сложа рам на дъно и се окаже ,че то не я поддържа.Може ли да се прецака нещо или смело да пробвам?

Ако дъното не я поддържа (DDR,DDR2,DDR3 са физически несъвместими) ще ти трябва чук за да я сложиш и ще прецакаш доста неща.
  • Автор

Ако премигне тока Биоса ще се омаже и дъното ще умре, оправя се с програматор.Лошото е че сервизите в малките градове даже не са чували за подобно нещо.

Не знаех че само с флопи се флашва,то и аз нямам...

Ако дъното не я поддържа (DDR,DDR2,DDR3 са физически несъвместими) ще ти трябва чук за да я сложиш

:):D

ако не пасва на слота значи не я поддържа.А ако пасва значи ли че 100% я поссържя,защото ме е шубе да не изгоря нещо.

Не виждам защо говорите празни приказки.Не знам дали сте наясно че ако щеш и 8Gb да имате Windows 7 ще намира само 3,25.Това е защото има ограничение от самия производител.

Има един руснак който е направил програма OS да разпознава и по голям брой Ram след малко ще добавя програмата..

Тук

Редактирано от Miro-Ispania (преглед на промените)

• Автор

Не виждам защо говорите празни приказки.Не знам дали сте наясно че ако щеш и 8Gb да имате Windows 7 ще намира само 3,25.Това е защото има ограничение от самия производител.

Има един руснак който е направил програма OS да разпознава и по голям брой Ram след малко ще добавя програмата..

Това ,че 32-ойката разпознава до3,25 го знаем.Въпросът е защо не разпознава 3гб,което е по-малко от 3,25.Иначе програмата ще е добре да я добавиш :)Чувал съм че имало начин дори ХР да разпознава до 129гб.

• Автор

Мерси че я сподели програмата,но незнам дали е безопасна.Ти пробвал ли си я?

Не може да има токова глупа*и хора .... Това че хората имали 18Гб РАМ е друг въпрос и те не могат да ги ползват всичките. Ето да прочете (ако не знаете немски, ползвайте google translate, или го научете): http://www.pc-experience.de/wbb2/thread.php?threadid=24883 Ето например какво пише в книжката намоето дъно: 2.1 Memory Map 2.1.1 Addressable Memory The board utilizes 8 GB of addressable system memory. Typically the address space that is allocated for PCI Conventional bus add-in cards, PCI Express configuration space, BIOS (SPI Flash), and chipset overhead resides above the top of DRAM (total system memory). On a system that has 8 GB of system memory installed, it is not possible to use all of the installed memory due to system address space being allocated for other system critical functions. These functions include the following: • BIOS/ SPI Flash (32 Mbits) • Local APIC (19 MB) • Direct Media Interface (40 MB) • Front side bus interrupts (17 MB) • PCI Express configuration space (256 MB) • MCH base address registers, internal graphics ranges, PCI Express ports (up to 512 MB) • Memory-mapped I/O that is dynamically allocated for PCI Conventional and PCI Express add-in cards • Intel® Management Engine (Intel® ME) support (6 MB) • Base graphics memory support (1 MB or 8 MB)

Редактирано от EndlessPain (преглед на промените)

И аз нямам флопи, то те са си архайка, но си флашвам под дос, просто ползвам FreeDos и програмата + биоса на производителя записани на едно CD-RW . :cool:
  • Автор

Не може да има токова глупа*и хора ....

Това че хората имали 18Гб РАМ е друг въпрос и те не могат да ги ползват всичките.

Ето да прочете (ако не знаете немски, ползвайте google translate, или го научете):

http://www.pc-experience.de/wbb2/thread.php?threadid=24883

Ти ми дай 18 рам пък аз ще им намеря за какво да ги използвам.Само 1 рам дискче ще си направя,пък нека да няма за какво да ми потрябват.Разбира се ако останалите компоненти ти позволяват 18 де...

• Автор

Забравих да добавя,че в сервиза ги пробвахме на тяхна машина старата и новата и там показа че са в дуал ченъл...

Тук

32 битова ОС разпознава 4GB за цялото адресно пространство.

В това число влизат рам паметта и видео паметта.

В повечето случаи 32 битовата ОС използва ефективно около 3.2-3.5GB памет.

Едно от най-големите предимства от използването на 64-битова версия на Windows е възможността за достъп до физическа памет (RAM) с обем над 4 гигабайта (ГБ). 32-битовите версии на Windows не могат да адресира такъв обем физическа памет.

В зависимост от инсталираната версия Windows 64-бит поддържа RAM памет от 1 ГБ до над 128 ГБ. Възможността за адресиране на повече физическа памет позволява на Windows да намали до минимум времето за зареждане и прекратяване на процеси във физическата памет.

64-битовата версия на Windows Vista може да адресира от 1 ГБ до над 128 ГБ RAM.

Windows Vista Home Basic - 8 ГБ RAM

Windows Vista Home Basic - 16 ГБ RAM

Windows Vista Business - 128 ГБ RAM или повече

Windows Vista Enterprise - 128 ГБ RAM или повече

Windows Vista Ultimate - 128 ГБ RAM или повече

Това се отнася и за Windows 7.

While the maximum RAM limit for 32-bit Windows 7 editions is 4GB, when it comes to the 64-bit editions, the amount of memory that the OS can address depends on which edition you are running.

Here are the upper RAM limits for the different editions of Windows 7:

Starter: 8GB

Home Basic: 8GB

Home Premium: 16GB

Professional: 192GB

Enterprise: 192GB

Ultimate: 192GB

These limits are similar to those for Vista editions, expect that Vista Enterprise and Vista Ultimate have had their upper limits raised from 128GB to 192GB.

The one to look out for there is the 16GB limit on Home Premium. If you’re building a Core i7 system then it’s quite easy (if you have the cash!) to exceed this limit. As long as you’re aware of the limit and plan your OS accordingly you’ll be OK.

Не знам кои говори глупости в случая и се опитва да ни върне в първи клас.

Колкото до проблема на автора с писане по форумите няма да се реши.

1. Флаш на Биос(занеси компа в сервиз като не знаеш как се прави)

2.Инсталиране на читава ОС.

Ако не помогне, пиши на Асрок (ще трябва да е на англииски) винаги се отзовават страшно бързо и ще ти предложат решение на проблема.

• Автор

Колкото до проблема на автора с писане по форумите няма да се реши.

1. Флаш на Биос(занеси компа в сервиз като не знаеш как се прави)

2.Инсталиране на читава ОС.

Ако не помогне, пиши на Асрок (ще трябва да е на англииски) винаги се отзовават страшно бързо и ще ти предложат решение на проблема.

Защо да се се реши с писане по форумите?!?Ако излезе ,че причината е в ОС ,една проста преинсталация не е проблем.Иначе винаги е по-лесно, за всеки проблем-тичай в сервиз.Така и баба знае :cool:.Освен ,че ми е и интересно да си човъркам по машината и да понаучавам това-онова как се прави (нещо ка'т хоби ми се очертава)...Само дето май неможе да се разбере точно от какво е проблема.Ще взема да прасна една 64-ка ,пък да видим...Ще дойде време почти няма да има съвременен компот с 32-ка.

Защо да се се реши с писане по форумите?!?Ако излезе ,че причината е в ОС ,една проста преинсталация не е проблем.Иначе винаги е по-лесно, за всеки проблем-тичай в сервиз.Така и баба знае ;).Освен ,че ми е и интересно да си човъркам по машината и да понаучавам това-онова как се прави (нещо ка'т хоби ми се очертава)...Само дето май неможе да се разбере точно от какво е проблема.Ще взема да прасна една 64-ка ,пък да видим...Ще дойде време почти няма да има съвременен компот с 32-ка.

Не ме разбирай грешно но темата я разтягаме вече втори ден.

Ако бях на твое място вече да съм:

Флашнал Биос отнема 5мин.

инсталиране на операционно система около 1час.

И ако проблема остане пак щях да пиша и да попитам за други решения.

• Автор

Вярно ,че се разтакаваме 2 дни вече,но предпочитам само едното от двете действия да направя.

Реших да си купя още 1гб рам памет(абсолютно същата като старата),но ето какво се получи.

В пропертис пише 3гб (използвана 2).Размествах всякак слотовете и плочките и резултата винаги един и същ+ това че стана сингъл ченъл.Дори само с 2 плочки 1 от старите+ новата пак е сингъл ченъл?!? Защо се получава така нали са абсолютно еднакви,че и от един и същ магазин са купени.Само се различават на външен вид -новата има само от едната страна от "тия черните квадратчета " .Ходих до сервиза и там ме посъветваха да си сложа по нов уиндоус,от това било...Та сега незнам него ли да сменя или биоса,че и той е над 2 години.Ето каква ми е конфигурацията:

Windows7 Ultimate х32

ASROCK ALIVENF6G-GLAN

ATHLON64 4000+X2/AM2/BOX 2.11GHz

2x1GB DDR2 800 A-DATA

SAPPHIRE X1650 256M GDDR3PICE

CASE CX-2167-02/350W

AMI BIOS V1.4 2008г.

Имам и още един въпрос:

Тази рам (новата) ще стане ли на това дъно http://www.asrock.co...p?Model=K7S41GX

с AMD Duron 1.8

на първия ти въпрос ще отговоря с въпрос - колко разпознава БИОС-а ?

а относно втория - НЕ става, паметта е ДДР2 а споменатото дъно работи с ДДР (ДДР1)

а сега като цяло по темата и по-точно:

сигурен съм че дори си нямат представа колко много си прав (визирам Петьо Стоянов )

не искам да ти отнемам това право, но нека аз да бъда лошия този път :rolleyes:

първото нещо което се прави е да се прочете упътването

след като се прочете, ако не забележим:

Flexibility Option

The default value of this option is [Disabled]. It will allow better tolerance for

memory compatibility when it is set to [Enabled].

то значи не сме много наясно

тогава ползваме гугъл с помощта на който намираме каквото търсим

но защо, като можем да се размотаваме два дни и някой да ни снесе решението наготово!

предварително се извинявам за острия тон. нищо лично

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.