Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с компа.

Featured Replies

Здравейте. От няколко месеца имам проблем с моята щайга. Като го включа всичко е наред, но след около половин час просто се изключва сам. Смених захранването, пак го прави. Гледах температурите с Еверест, не нямаше големи разлики и въпреки това си спира. На Евереста ми показваше температури от 33-36 градуса за всичките компоненти като бях пуснал само Мозила с отворени няколко таба. Като пуснех Драгън Ейдж стигаха до 48-56, но един приятел ми каза, че не може да е от това. Когато спре видеокартата ми не съвсем леко затоплена като я пипна. Сега сложих едно 400 ватово захранване и пак го прави. Просто не знам от къде идва проблема. Дъното ми е Гигабайт и е ок. Процесора ми е Атлон 4800+ видеокартата ми е Сафайър HD4670 или 4650 нещо такова е с 1 ГБ рам и 2 ГБ рам на самият комп.

Съажалявам, че пак ще се повторя, но : Провери за грешки. Start - Run - nапиши eventvwr.msc и натисни Enter. Гледай в System events за червени символи.

все пак напиши какво е дъното и погледни да нямаш зададено в биос при определена температура да се изключва !

• Автор

Ами аз не отбирам много от тези неща, та не знам до колко ще успея да ги направя, но след като написах онова за евент ми излезе статистики, но не видях червени точки никаде. Все пак аз съм с уин 7 и не знам дали не е различно при него. Колкото до дъното на него пише Гигабайт и някакви AM2+ и други неща като ддр2 и тем подобни от които не разбирам изобщо :)

Редактирано от uriel_blanchard (преглед на промените)

Ами аз не отбирам много от тези неща, та не знам до колко ще успея да ги направя, но след като написах онова за евент ми излезе статистики, но не видях червени точки никаде. Все пак аз съм с уин 7 и не знам дали не е различно при него. Колкото до дъното на него пише Гигабайт и някакви AM2+ и други неща като ддр2 и тем подобни от които не разбирам изобщо :)

За Windows 7 може да напишеш в полето за търсене на Start менюто : reliability monitor

Съажалявам, че пак ще се повторя, но :

Провери за грешки. Start - Run - nапиши eventvwr.msc и натисни Enter.

Гледай в System events за червени символи.

При мен има доста грешки.Могат ли да се махнат?

А опита ли с преинстал на ОС.Опита ли с поправяне на грешките на самата ОС със съотвените програми?Провери ли си от настройките за икономия на колко време да се изключва и по какъв начин,тей като има възможни няколко начина за да се пести енергия.И да те попитам само като го оставиш и не работиш с него ли прави така или дори и когато работиш с машината (да играеш теглиш чатиш и така нататъка) ако не правиш нищо и се изключва причината е ясна.Но ако работиш на машината и тя се изключва вероятноста да е от дъното е малка.По голяма вероятност има защитата на пс-то от прегравяне (изгараня на компонентите) друг вариант е неправилната обманя на информацията от рамта към дъното.Не е зле да се почисти всеки един хардуер както трябва.Пастата на радиатора на колко време е?Преди това махал ли си нещо?Дай по подробна информация за да можем да ти помогнем. Поздрави

Редактирано от dhk20 (преглед на промените)

• Автор

Ок, написах това за мониторинга и ми изкочиха червени точки но всички се отнасяха за това че уина не е бил затворен правилно, което се получава когато компа ми изгасне. И просто не знам защо по-дяволите компа ми продължава да си изгасва на определени интервали. Ако не играя или не правя нищо на него пак се изключва, но не толкова често. Но ако почна да гледан някой сериал и веднага след 10 минути тока спира :) Ако пусна игра е даже на 5-тата минута и компа спира. Първоначално компа ми не показваше нищо. Когато го включех просто даваше черен екран. Съквартиранта ми го оправи като сменихме дъното и сложихме всичко обратно и компа тръгна, но след това започваше да се изгася в момента в който пуснех някоя игра. Той смени пастата на процесора ми, сменихме и захранването, но пак си правеше същото. И сега продължава да го прави и дори той няма идея защо компа ми се изключва така. Вече ми иде да вдигна ръце от него.

Редактирано от uriel_blanchard (преглед на промените)

Ок, написах това за мониторинга и ми изкочиха червени точки но всички се отнасяха за това че уина не е бил затворен правилно, което се получава когато компа ми изгасне. И просто не знам защо по-дяволите компа ми продължава да си изгасва на определени интервали. Ако не играя или не правя нищо на него пак се изключва, но не толкова често. Но ако почна да гледан някой сериал и веднага след 10 минути тока спира :yanim: Ако пусна игра е даже на 5-тата минута и компа спира. Първоначално компа ми не показваше нищо. Когато го включех просто даваше черен екран. Съквартиранта ми го оправи като сменихме дъното и сложихме всичко обратно и компа тръгна, но след това започваше да се изгася в момента в който пуснех някоя игра. Той смени пастата на процесора ми, сменихме и захранването, но пак си правеше същото. И сега продължава да го прави и дори той няма идея защо компа ми се изключва така. Вече ми иде да вдигна ръце от него.

Време е да кажеш какво е точно захранването.Че е 400W разбрахме ама каква марка.Правилно ли си вързал нещата.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

• Автор

Ами не е марково като го гледам. Взех си го на промоция от един магазин в мола :)

видеокартата ми е Сафайър HD4670 или 4650 нещо такова.

Виж дали ти е разпозната видео картата от системата, после като сте слагали ново дъно, което уж е ок - да не би да има вградено видео и нещо да си пречат, и без това го отваряш компа, виж дали е закрепена правилно за дъното самото видео.

Ами не е марково като го гледам. Взех си го на промоция от един магазин в мола :)

Хубаво го гледаш ама какво пише.
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

На захранването пише Rexpower ATX, ATX 12V PL 400. Поне на тези места има отметки с маркер. Купих го като 400 ватово.

На захранването пише Rexpower ATX, ATX 12V PL 400. Поне на тези места има отметки с маркер. Купих го като 400 ватово.

надявай се на 400 вата. повече от 100-150 няма как да е... за сравнение един фортрон 300 вата струва около 40 лева, а 350ватовия е 50 без ддс, твоето колко е?

перката на захранването върти ли се? горещо духа ли? може то да прегрява. щом се гаси от раз проблема не е в windows. включва защита, най вероятно от прегряване, но може и от претоварване, въпреки че когато се гаси от претоварване по принцим може да се включи само след вадене на кабела от контакта за малко(обаче това може и да не важи за ефтините захранвания)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Снощи си гледах и температурите на евереста, GPU Diode-те или нещо си там качват до 70 градуса при положение че вентилатора на картата работи и някъде след 72 градуса компа спира. Съквартиранта ми каза, че може да има проблем с видеото.

При такива температури е възможно да се включва защитата на компютъра и да се изключва автоматично с цел да предпази хардуера да не изгърми. Това го каза и колегата по-нагоре. Почисти компонентите от прах и мръсотия, всякакви перки и вентилатори трябва да се въртят свободно без да има боклуци по тях.

Снощи си гледах и температурите на евереста, GPU Diode-те или нещо си там качват до 70 градуса при положение че вентилатора на картата работи и някъде след 72 градуса компа спира. Съквартиранта ми каза, че може да има проблем с видеото.

Имах същият проблем не гледай на евереста градусите като работи компа пусни някоя игра с по големи изисквания от към видео картата поиграй минута две и пак виж градусите на графичния диод аз лично видеото ми беше пълно с прах почистих и сега е на ред.

ПП.когато пуснеш игра и ако е запушено видеото ти с прах градусите се качват за секунди до неузнаваемост личен опит :) :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.