Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернета

Featured Replies

Здравейте! Много съм притеснен и изнервен! Бях с ХР х64 и от много време съм с интернет на евроком и модем моторола, докато преди 2 седмици не преподписах договор с BLIZOO за което много съжалявам но няма връщане назад. Проблема е следният- Смениха ми модема и ми сложиха нов модем-рутер 2в1 (както са на БТК модемите) и от там започна 2 дни нямах нет дойдоха и ми го оправиха УЖ след което при включването ми на uTorrent мозилата или който и да е друг браузер не отваря който и да е сайт пише NOT FOUND SERVER! Спирам торентклиента и след 1мин вече мога да ползвам браузърите. Никога преди не е било така и преминах на windows 7x64 ultimate (много съм доволен), обаче промяна никаква! Всичко инсталирам както трябва, пробвах с бит комет пробвах и други браузъри проблемът е същият. Тук идва мистерията слагам компа на брат ми който е на 5 години и всичко е тип-топ както и с лаптопа ми, затова сложих друга ЛАН карта но не моя комп неиска да отваря сайтове докато uTorrent (или друг торентклиент-пробвах няколко) е включен, но пускам друг интернет оператор в компа ми и всичко е ПЕРФЕКТНО но тъпото близу работи на всички компове добре освен на моя идваха 3 пъти тия некъдърници мъчиха се и пробваха на тяхния лаптоп сичко е 6 но на моя комп е ужас при което пред тях пускам в компа друг интернет при който проблеми няма даже е супер и всичко върви, те се смаяха и казаха нищо неможем да направим повече ... изчетох всички теми които намерих пробвах с друга ланка тествах многократно за вируси, проблема ми го прави на предния луиндолс ХРх64 и на сегашния х64 ултимейт, затова наистина съм отчаян консултирах се със доста хора и никой неможе да помогне и ще полудея немога да се откажа от скапаното Близу заради договора а компа ми е наред никаква логика няма във всичко това и съм отчаян отвсякъде моля който може да помага ! Отказват да ми сменят модема и общо взето съм длъжен да плащам а да нямам качествен нет!

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

Ограничи изходящия трафик на торрент клиента ти...! Опитай това.Ако не стане постни пак тук!

• Автор

Сменете си компютрите с брат ти.

Много устроумно на брат ми компютъра е на 5 години моя няма половин :)

Видиш ли "Близу" - БЯГАЙ НАДАЛЕЧ....

за съжаление се набутах :)

Ограничи изходящия трафик на торрент клиента ти...!

Опитай това.Ако не стане постни пак тук!

Направи това :)

Смени и порта на който да "слуша" торрент клиента ти! Проблема ти е в настройки,а не в доставчик! :)

• Автор

направих лимита на качване 1кб понеже " 0/неограничени " проблема е същия включа ли програмата край с браузърите а с друг интернет няма прбоблем както и моя интернет е супер на другите компютри направо се сдухвам няма никаква логика а не съм барал никви настройки :)

Портовете провери ли? Ограничи и входящия на торрент-ите на половина от скороста на която ти дава доставчика и пробвай пак!

• Автор

За това ли става дума ? както забелязвате при стопирани торенти пак немога да се свържа без никакъв трафик същото беше и с биткомет , а с този utorrent съм на лаптопа същата версия няма ядове :)

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

Мда! Виж с какви настройки е на другия ти комп и ги повтори и на този!

• Автор

вече го пробвах и двете са с автоматични настройки - сверих ги и са едни и същи но единия е добре другия е зле

uTorrent-a има един помощник за настройване. Мини пак през него!

• Автор

Благодаря но няма никакъв ефект от форума както и от самите служители идват и ми казват нищо неможем да направим виждам че с другия интернет ти е супер компа ама не сме специалисти неможем нищо да направим

Човека има проблем в операционната си система и програми...

Ако бе доставчика ефекта на "загуба" щеше да е и при останалите компютри!

нямам идея в момента!

ще помисля по въпроса

• Автор

uTorrent-a има един помощник за настройване.

Мини пак през него!

Всичко точно правя и никаква промяна

нямам идея в момента!

ще помисля по въпроса

Има нещо но незнам какво е защото няма логика с другия нет да качвам с 8мб и да свалям с 5 и същевременно да гледам ютуб и вбокс едновременно служителите на близу ахнаха направо и казаха нищо неможем да направин не сме специалисти аз им се изсмях буквално в очите и казах сам ли да си го оправя бе и те казаха ние нищо неможем да направим за около 10-ти път

При положение , че компютъра работи на друго място и всичко е ок , трябва да ги накараш да сменят модема .Това е първото , което трябва да се направи.Може да не е от него , но при всички случаи трябва от това да се започне .Извинения от сорта "не можем , ето на нашия лаптоп върви " , не минават. Обаждаш има се и заявяваш , че ти плащаш услуга която искаш да ползваш на твоят компютър , не плащаш за да върви на техния лаптоп . Ако и след смяната е така , тогава ще му мислим .

нямам идея в момента!

ще помисля по въпроса

Дадох линка да попита и там , да не би някой да е имал подобен проблем .

А и да хвърли някоя псувня - няма да е излишно , те го заслужават , особено където са монопол :doh:

При положение , че компютъра работи на друго място и всичко е ок , трябва да ги накараш да сменят модема .Това е първото , което трябва да се направи.Може да не е от него , но при всички случаи трябва от това да се започне .Извинения от сорта "не можем , ето на нашия лаптоп върви " , не минават. Обаждаш има се и заявяваш , че ти плащаш услуга която искаш да ползваш на твоят компютър , не плащаш за да върви на техния лаптоп . Ако и след смяната е така , тогава ще му мислим .

Не е точно така. Доставчика е длъжен да предоставя услугата в дадените от договора условия и параметри и не е длъжен да се съобразява с наличната техника, софтуер и познание на потребителя. Казваш. че трябва доставчика да предостави услугата за ползване на компютъра на собственика, а не на техен. Той я предоставя, но съвсем друг е проблема дали компютъра я приема. Представи си, че имаш компютър „Правец“ или пък някой друг без лан карта и искаш да ти предоставят интернет на него. Доставчика ли трябва да ти осигури лан карта и всичко друго?

Хардуера и софтуера на потребителския компютър е проблем изключително на собственика, а не на доставчика!

Ако ползваш безжична връзка с твоя компютър провери или смени канала на връзка с рутера!

• Автор

Определено компютъра ми не е правец, пробвах и с друга ланкарта и показах на техниците, че работи с друг интернет, но те ми казаха виждаме че не е от компа, но нищо повече неможем да направим при което се зачудих кво да кажа и му се изсмях в лицето и му казах супер си вършите работата в която сте некомпетентни, но това с нищо не помогна просто 4 пъти идват и пак съм без нет

Определено компютъра ми не е правец, пробвах и с друга ланкарта и показах на техниците, че работи с друг интернет, но те ми казаха виждаме че не е от компа, но нищо повече неможем да направим при което се зачудих кво да кажа и му се изсмях в лицето и му казах супер си вършите работата в която сте некомпетентни, но това с нищо не помогна просто 4 пъти идват и пак съм без нет

Пак ти казвам - задачата на доставчика е да достави Интернет у вас, и той го е направил както казваш ти самия. Това, че твоя компютър има някакъв проблем не е тяхна грижа! Не съм техен защитник, но не трябва да обвиняваш тях за неща за които не са виновни те!
  • Автор

Пак ти казвам - задачата на доставчика е да достави Интернет у вас, и той го е направил както казваш ти самия. Това, че твоя компютър има някакъв проблем не е тяхна грижа! Не съм техен защитник, но не трябва да обвиняваш тях за неща за които не са виновни те!

да бе тва стана като ми смениха модема незнам на какво се дължи, вмомента ползвам на брат ми интернета и няма проблеми не съм доволен изобщо от блузу но затова пуснах темата следкато плащам поне да си ползвам интернета което на този етап е невъзможно

нямам идея в момента!

ще помисля по въпроса

след преинсталирането на уиндолс проблема не изчезна а с другия нет вмомента съм перфектен но немога да го ползвам още дълго а и закво им плащам

във мозила ми излиза следната грешка

Грешка: B:070=o 5 ?>72>;5=85 =0 <http://googleads.g.doubleclick.net> 70 8728:20=5 =0 Location.toString =0 <http://www.kaldata.com>.

ровя из сайтовете и форумите и не откривам причината за тези грешки http://kaldata.com/forums/uploads/monthly_12_2010/post-282997-0-43352500-1292240482_thumb.jpg излизат на всички сайтове с моя интернет

като включа utorrent а същите дейности с другите доставчици на интернет до които имам достъп са безупречни на брат ми нета е супер качвам в 8мб и свалям с 5мб но все пак си е негов неискаме да си делим връзката затова плащам на близу а на съседката интернета е на бтк свалям с 1мб качвам със 100кб обаче сайтовете ми отваря безупречно дори когато свалям а моя интернет не отваря нищо дори когато спра торентите а и понякога без да включвам utorrent пак не ми ги отваря нз дали се дължи на тази грешка но немога да открия решение за нея направо изперквам :(

• 2 седмици по-късно...

Предполагам имаш антивирусна програма .Задай торент клиентите в изключенията , да не ги сканира .

И може да дадеш нещо от Event Viewer , от момента в който не иска да отваря , до момента в който отвори страница .Провери Application , System , IE , Security .Предполагам си пробвал с различни браузъри ?

А рутера смениха ли ??? И провери дали имаш пинг когато нямаш достъп до сайтовете .

Редактирано от darco (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.