Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Wireless adapter

Featured Replies

Здравейте! Имам адаптер, който си работеше нормално с програмата от инсталционния диск, и компютърчето на уиндолса се появяваше, и двете се съгласуваха. Но един път като ми показа син екран, което не беше за пръв път, при рестарта, вече свързвайки адаптера, не ми се появяваше въобле компютърчето, а програмата работеше три дена, и една вечер, при включване на компа, беше изтрещяла. Не иска нищо да прави. На скриншота се вижда, как копчетата са побелели и не може да се натиска нищо. Имах и две запаметени интернет връзки, които изчезнаха. Вече и не намира нищо. Изтеглих нова версия от сайта, и пак не се получи. Деинсталирах всичко, като ползвах и Ccleaner, сложих инсталационния диск, инстална се и пак дава същия проблем. А за уиндолса, изтеглих драйверите за wi-fi интернет връзка, но така и нищо не се получи. Моля за извинение, ако съм сложила темата на грешно място, не знам какъв проблем е.Моля за помощ! Благодаря предварително!

http://img3.imagesha...nshot024of.jpg/

http://img827.images...enshot025l.jpg/

http://img220.images...nshot026fx.jpg/

Здравейте! Имам адаптер, който си работеше нормално с програмата от инсталционния диск, и компютърчето на уиндолса се появяваше, и двете се съгласуваха. Но един път като ми показа син екран, което не беше за пръв път, при рестарта, вече свързвайки адаптера, не ми се появяваше въобле компютърчето, а програмата работеше три дена, и една вечер, при включване на компа, беше изтрещяла. Не иска нищо да прави. На скриншота се вижда, как копчетата са побелели и не може да се натиска нищо. Имах и две запаметени интернет връзки, които изчезнаха. Вече и не намира нищо. Изтеглих нова версия от сайта, и пак не се получи. Деинсталирах всичко, като ползвах и Ccleaner, сложих инсталационния диск, инстална се и пак дава същия проблем. А за уиндолса, изтеглих драйверите за wi-fi интернет връзка, но така и нищо не се получи. Моля за извинение, ако съм сложила темата на грешно място, не знам какъв проблем е.Моля за помощ! Благодаря предварително!

http://img3.imagesha...nshot024of.jpg/

http://img827.images...enshot025l.jpg/

http://img220.images...nshot026fx.jpg/

Здравей, zadavenasova. Значи няма такова нещо, като съгласуване в случая - ще командва или основната програма от диска, или уиндоуската стандартна такава. Потребителят определя коя от двете да управлява безжичните връзки. Както се вижда на третата снимка, в случая ги управлява белкин. И все пак можеш да видиш как стоят нещата през уиндоус, като отидеш на Start menu > Control Panel > Network and Internet Connections > Network Connections > Wireless Network Connection > десен бутон - Properties > Wireless networks

Публикувано изображение

Отметката в квадратчето ако е сложена, значи уина командва мрежовите връзки.

По-добре е (ако разбира се е възможно) в началото на инсталацията на белкина, да инсталира само драйвъра за устройството. По този начин няма да стават такива ситуации. Имам предвид нещо такова

Публикувано изображение

Редактирано от suzdruh (преглед на промените)

• Автор

Здравей, zadavenasova. Значи няма такова нещо, като съгласуване в случая - ще командва или основната програма от диска, или уиндоуската стандартна такава. Потребителят определя коя от двете да управлява безжичните връзки. Както се вижда на третата снимка, в случая ги управлява белкин. И все пак можеш да видиш как стоят нещата през уиндоус, като отидеш на Start menu > Control Panel > Network and Internet Connections > Network Connections > Wireless Network Connection > десен бутон - Properties > Wireless networks

Публикувано изображение

Отметката в квадратчето ако е сложена, значи уина командва мрежовите връзки.

По-добре е (ако разбира се е възможно) в началото на инсталацията на белкина, да инсталира само драйвъра за устройството. По този начин няма да стават такива ситуации. Имам предвид нещо такова

Публикувано изображение

Под съгласуван исках да кажа, че работят и двете неща, иначе белкин контролираше. Във връзките на контрол панела, не е дадена нито една, забравих да добавя преди малко.

http://img703.imageshack.us/i/screenshot027t.jpg/

Така.. причината за синия екран е в драйвъра за уайрлеса предполагам, преди появявал ли се е? Уиндоуса с кой сервизен пакет е - 2 или 3? Излиза ли ти системно съобщение, което те предупреждава за несъвместимост на драйвъра с версията на Уиндоус при инсталация?

Редактирано от suzdruh (преглед на промените)

• Автор

Така.. причината за синия екран е в драйвъра за уайрлеса предполагам, преди появявал ли се е? Уиндоуса с кой сервизен пакет е - 2 или 3? Излиза ли ти системно съобщение, което те предупреждава за несъвместимост на драйвъра с версията на Уиндоус при инсталация?

От време на време преди ми се появяваше син екран, по ред причини, проблеми с други драйвери, по едно време с вируси, с биос, с хардиска, абе кво ли не беше :), но в последните 15-30 дни, нямам такова оплакване. 3 сервизен пакет. Не никакви системни съобщения не са излизали, всичко тогава стана изведнъж. Деинсталирах си касперски, защото ми свърши лиценза, лаптопа за малко остана без антивирусна, и при инсталването на авж, ми показа син екран. И когато го включих, комютърчето на нета не се показваше, белкин още работеше, install service не работеше, но го оправих, sistem restore y search на документите.

Доколкото разбирам му е взиман акъла на този лаптоп :ph34r: Само да кажа, че когато се инсталира софтуера, адаптера трябва да е изкаран от порта. Ако по време на инсталация ти поиска да се включи - чак тогава се слага. Най - добре ще е да се преинсталира операционната система и след това да не се слагат и махат програми постоянно, още по-малко антивирусни.

• Автор

Да знам за това. Направих го както трябва, аз за перинсталване не ще и дума да става, писна ми вече да го правя, за най- малкия проблем, всички викат преинсталация.:ph34r:

Да знам за това. Направих го както трябва, аз за перинсталване не ще и дума да става, писна ми вече да го правя, за най- малкия проблем, всички викат преинсталация.:ph34r:

Проблем с биос, сини екрани, вируси, хард диск - това не е никак малко, друг е въпроса ако има някакъв хардуерен проблем..
  • Автор

Проблем с биос, сини екрани, вируси, хард диск - това не е никак малко, друг е въпроса ако има някакъв хардуерен проблем..

Тия работи бяха проблеми преди последната инсталация края на септември. Оттогава само един път е показал син екран. Преди това ми бяха сменяли харддиска, но все пак не е нов, има си години лаптопа. Но как да го оправя това, все пак така нямам wi- fi връзка.:ph34r:

Редактирано от zadavenasova (преглед на промените)

Опитай от интерфейса на Belkin да му зададеш да не управлява безжичните връзки и нагласи Windows да прави това. В Device manager съобщава ли за проблем с драйвера или там всичко е наред ? Струва ми се, че wireless adapter-а изобщо не работи, щом не ти показва нищо в Network connections. Може да опиташ с изтегляне на по-стар driver, понеже понякога новите версии не се разбират с по-стар хардуер.

.... Във връзките на контрол панела, не е дадена нито една, забравих да добавя преди малко.

http://img703.imageshack.us/i/screenshot027t.jpg/

това явно е проблема, а причината: вируси, скапана ОС, проблем с драйвер

както каза The_Reaver погледни как е положението в "Device manager"-а

Тия работи бяха проблеми преди последната инсталация края на септември. Оттогава само един път е показал син екран. Преди това ми бяха сменяли харддиска, но все пак не е нов, има си години лаптопа. Но как да го оправя това, все пак така нямам wi- fi връзка.:rolleyes:

Ами защо ни заблуждаваш тогава? Сега ни интересува положението на моментната инсталирана ОС на конкретния лаптоп, а не някогашни ОС на не знам си какви компютри. Дай снимка на диспечера на устройствата. Виждам и наличието на ФлексТайп :angry: Не че той е виновен за това, ама при следваща инсталация ЗАБРАВИ ЗА НЕГО!!!
  • Автор

Благодаря ви много за помощта, но аз си се оправих по един много лесен начин. :headphones: Вече не ми трябват никакви драйвери, никакъш флекс тайп, никаква програма на белкин. Минах на Ubuntu и нямам никакви проблеми. :speak:

Благодаря ви много за помощта, но аз си се оправих по един много лесен начин. :) Вече не ми трябват никакви драйвери, никакъш флекс тайп, никаква програма на белкин. Минах на Ubuntu и нямам никакви проблеми. :)

Решението е хубаво, но да видим до кога няма да имаш проблеми. За хора, които са на ти с компютърните неща Линукс е лоша идея. Пак зависи какво ще правиш с него.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.