Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

помощ за дъно ASRock N68c-s ucc

Featured Replies

тя е DDR 3-ка и не мога да я сложа в жълт слод.

с това трябваше да започнеш

а това прочете ли

**DDR3 memory is only supported by installing AM3 cpu.

пише го тук: цък

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

• Отговори 54
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

• Автор

а това прочете ли

НБ

Support for AM3 processors: AMD Phenom™ II X4 / X3 / X2 and Athlon II X4 / X3 / X2 processors-процесора а Athlon II x3.Би трябвало всичко да е наред.

Редактирано от some_of_it (преглед на промените)

хм, странно а захранването ново ли е, никъде не се споменава дали е работещо ? също така забелязах, че някои АМ3 процесори се поддържат само от последната версия на БИОС-а, твоето с коя версия е и кой точно е процесора, това провери ли го ?

• Автор

хм, странно

а захранването ново ли е, никъде не се споменава дали е работещо ?

също така забелязах, че някои АМ3 процесори се поддържат само от последната версия на БИОС-а, твоето с коя версия е и кой точно е процесора, това провери ли го ?

Захранването е ново да.А какъв Биос незнам не сам гледал. Начи да сравня биоса на дъното с изискването на процесора така те разбирам.

а това прочете ли

За да не подведеш със съвети първо провери какво е дъното.Как очакваш да сложи рам паметта в първия слот?

Към автора как успя да навреш AGP карта в PCI Express x16 slot ?

Обърни се към някои които има идея какво прави и спри с експериментите.

• Автор

За да не подведеш със съвети първо провери какво е дъното.Как очакваш да сложи рам паметта в първия слот?

нищо такова не съм направил, няма начин да влезе там, рамта си е, където трябва, видео картата също. не съм чак такъв дебил. просто нещо куца и не мога да разбера кво. пробвам всякакви варианти с надеждата, че ше стане.

прав си, извинявам се за което

като гледам снимките ми се струва че просто е объркал наименованието на слота, щото картата прилича на Анти-Радеон на PCI-e, може би сапфир :)

п.с. версията на Биос-а е написана на една лепенка намираща се върху самия чип (в ляво от сата конекторите), пише нещо от сорта: Публикувано изображение

това най-отдолу е версията

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

• Автор

нищо такова не съм направил, няма начин да влезе там, рамта си е, където трябва, видео картата също. не съм чак такъв дебил. просто нещо куца и не мога да разбера кво. пробвам всякакви варианти с надеждата, че ше стане.

ако ти имаш идея, казвай. btw когато извадя видео картата и свържа телевизора към вградената карта дори не присветва (телевизира) да отчете, че е свързан с компа и да си каже, че няма сигнал. да не би в дъното да е проблема?

• Автор

ако ти имаш идея, казвай. btw когато извадя видео картата и свържа телевизора към вградената карта дори не присветва (телевизира) да отчете, че е свързан с компа и да си каже, че няма сигнал. да не би в дъното да е проблема?

:):speak:

Незнам какво унмо да предложа? Извади Sata кабелите от дъното извади видеото новото извади пищялката :) махни jumperа на биоса да се ресне ( поне 5 - 10 мин )пробвай после да го включиш

Редактирано от jericho891 (преглед на промените)

• Автор

Незнам какво унмо да предложа?

Извади Sata кабелите от дъното извади видеото новото извади пищялката махни jumperа на биоса да се ресне ( поне 5 - 10 мин )пробвай после да го включиш

кое е jumpera?

:):speak:

чак пък толкова - не е нужно

само да питам с тази ми идея какво се случи:

...

също така забелязах, че някои АМ3 процесори се поддържат само от последната версия на БИОС-а, твоето с коя версия е и кой точно е процесора, това провери ли го ?

• Автор

чак пък толкова - не е нужно

само да питам с тази ми идея какво се случи:

мислиш ли, че производителя не се е съобразил с това нещо. когато имаш AM3 на дъното и AM3 на процесора да са със несъвместим BIOS ??

Публикувано изображение Това синьото но внимавай с него (При теб може да е друг цвят)

По добре сервиз!

виж снимките на дъното, които съм качил и кажи къде е, ако го виждаш

опитвам се да мисля и понякога се получава :)

а сега по темата:

AM3 Athlon II X3 ADX450WFK32GM 95W Rana 3200MHz 2000MHz 512KB x3 N/A C3 P1.40

означава че ако процесора ти е AM3 Athlon II X3 450 то той ще се разпознае от дъното, ако версията на биоса е Р1.40 или по-горна

пише го тук

други идеи за сега нямам

• Автор

опитвам се да мисля и понякога се получава :)

а сега по темата:

означава че ако процесора ти е AM3 Athlon II X3 450 то той ще се разпознае от дъното, ако версията на биоса е Р1.40 или по-горна

пише го тук

други идеи за сега нямам

BIOS-a не е P1.40, а 8MB AMI Legal BIOS това е според тоя саит, който ми даде, а иначе на лепенката си пише P1.40 Как мога да го сменя или кво трябва да направя?

така, стига толкова приказки по темата за биос-а кажи кой точно ти е процесора и коя версия ти е биос-а ( обяснил съм къде го пише) ако версията е Р1.40 тази идея отпада

• Автор

така, стига толкова приказки по темата за биос-а

кажи кой точно ти е процесора и коя версия ти е биос-а ( обяснил съм къде го пише)

ако версията е Р1.40 тази идея отпада

AM3 Athlon II X3 450 това е процесора. на дъното ми пише, че е P1.40

само да отбележа, че съм свързал компютъра към телевизора чрез VGA кабел, който съм свързал към VGA буксата на дъното

при пускане телевизора изписва, че няма сигнал.

Провери ли дали случайно проблемът не е в кабела ? Вземи друг и опитай с него. И все пак опитвал ли си да свържеш компютъра с обикновен монитор да видиш дали ти изкарва картина ?

Някакви други идеи зашо не сработва? :):speak:

Само да попитам един може би тъп въпрос, видео картата да не би да се захранва и с малко кабелче към дъното и то да не е включено?
  • Автор

Провери ли дали случайно проблемът не е в кабела ? Вземи друг и опитай с него. И все пак опитвал ли си да свържеш компютъра с обикновен монитор да видиш дали ти изкарва картина ?

не е в кабела проблема, че с други компютри бачка и не съм го свързвал с монитор, че нямам.

Само да попитам един може би тъп въпрос, видео картата да не би да се захранва и с малко кабелче към дъното и то да не е включено?

влиза си директно в слота картата и никакъв кабел няма ???

То кабел че няма-няма, може евентуално да има букса за включване на кабел, който да захранва картата, нещо такова -

Публикувано изображение

И най-добре помоли някой приятел да си тестваш с неговия монитор системата.

• Автор

То кабел че няма-няма, може евентуално да има букса за включване на кабел, който да захранва картата, нещо такова -

Публикувано изображение

И най-добре помоли някой приятел да си тестваш с неговия монитор системата.

това, което си посочил е сякаш за захранване на охлаждането, което е върху видео картата..мойта видео карта няма никаква такава букса.

виж снимките на първа страница вижда се картата

Това,което е посочено на снимката е за захранване на цялата карта, не само на охлаждането. Иначе снимките ги гледах, но не се вижда напълно цялата карта и затова питах и за този вариант. Но щом при теб това го няма, значи отпада като възможност. Остава да пробваш с монитор.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.