Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

тонколони MAGNAT home

Featured Replies

Привет, някой може ли да ми даде съвет за колони Magnat Monitor Supreme 1000 или 2000. Благодаря! :( ...или по принцип дали Magnat си заслужава.

Magnat e производител от изключително нисък клас - на нивото на Thunder и компания! Самата идея, да се взимат стоящи големи колони за такъв бюджет е наистина неразумна. Доста по-добре е да се насочиш към приличен букшелв, а за да ти дадем конкретни предложения, не е лошо да споменеш бюджет, помещение и изисквания. Успех!

• Автор

...бюджет - около 1000. По-скоро до 1000 лв. Помещението около 35 кв.м., а за изискванията не съм сигурен как да ги формулирам. Усилвателя ми е Luxman L-405 слушам предимно rock. Може би колоните да са с повече средни, стегнат бас (гледах VEGA V8,V12, но ми се струва, че басите са разплути). Благодаря за вниманието. :)

Ето няколко добри решения около 1000лв.

Klipsch Reference RB-81

Monitor Audio Silver RX2

Acoustic Energy Radiance 1

За тях ще ти трябват и добри стойки и кабели, и особено важно - добър източник :)

Предполагам си наясно, че за да свирят добре, почти всички колони изискват прилично разстояние от стените - при някои това е особено силно изразено, при други не чак толкова.

Добре е да предвидиш това при разполагането им.

Успех!

• Автор

Това, че са букшелф не ограничава ли плътния звук? Бях се ориентирал към стоящи колони заради обема. Благодаря

Стоящите колони са добро решение от определен бюджет нагоре.

За парите, които си посочил стоящите колони са с повечко компромиси.

Особено неразумна пък е идеята да се насочваш към евтини стоящи колони с големи говорители.

Наличието на добър верен бас и бумтенето са две доста различни неща :(

Ето ти една статия относно баса и възпроизвеждането му, която може да ти се стори интересна и полезна:

Какво е това бас?

Успех!

• Автор

Мерси, ще я прочета! А чеатотните характеристики какво значение имат? Например някои като Мгнат-а започват от 19hz до 38khz, Klipsh Refference които ми препоръча са 46hz-23khz. За Kipsh Reference RB-81 задължителни ли са стойки?

Честотните характеристики не могат да ти дадат идея как звучи една колона. Да не говорим, че тези 19Hz на колони от 300 лв :( са един оптимистичен абсурд. Често производителите на евтини изделия злоупотребяват с характеристики ... за да впечатляват хората без опит. Такъв е случая и със стерео усилватели за по 200 лв. и мощност от по 300W и т.н. Относно Kipsh Reference RB-81 - Това НЕ Е колона за земя. При слушане е добре високочестотния говорител да е приблизително на нивото на главата на слушателя. Принципно RB-81 биха могли да свирят и на някаква мебел или лавица, но за да постиигнеш максимума като звучене от тези и други колони от такъв тип, ти трябват добри масивни стойки(често дори запълнени).

• Автор

...за два дни съм на път да се откажа от Магнат. :( Но стои въпроса какво друго? Относно плейъра, засега съм с dvd Sony, но съм се спрял на един Denon dvd-1920 с по-добри аудио характристики. имам 10-тина двд-та (засега)които трябва да бъдат уважени.

• Автор

Разгледах avguide. Acoustic Energy Aelite 3 не е ли по-добър вариант от горепосочените букшелф предложения? Не знам защо, но все към стоящи предложения се насочвам. Ако не ти е проблем, за мен тези съвети са ценни.

Acoustic Energy Aelite 3 е приятна колона, но струва около 1400лв. с празничното намаление, иначе е над 1700лв. И двете суми са над бюджета ти :rolleyes: Ако ще се разпростираш в бюджета - варианти има, но нали идеята беше да се вместим около 1000лв.

• Автор

...или Acoustic Energy Neo 2? ...е да. то бюджета си е бюджет. Ама не ги взимам под наем. Надявам се дълго да се слушаме. Ако ще давам 1000-1100 за букшелф май предпочитам още малко за стоящи. Бюджета е ограничен защото все изниква по нещо. Но дори да изчакам месец не е проблем. Важното накрая да взема нещо наистина добро. Иначе има и JBL за 1000 лв. (Е80).

Ти искаш да си вземеш колони, които свирят максимално добре за парите си ... или искаш просто да си вземеш стоящи колони? Предпочиташ стояща колона от по-ниска серия... само защото е стояща? Незнам от къде се е зародило у теб убеждението, че букшелв колоните са... половинчат избор :ph34r: Слушал съм чудесни букшелв колони за по 3-4-5 хилядии лева и с удоволствие бих ги предпочел пред много стоящи варианти в този бюджет. Та не е добре да се правят изводи на базата на ... какво ... визия и предразсъдъци? Споменаването на JBL пък въобще не виждам каква връзка има с избора на добри колони и верен звук :yanim: В крайна сметка ти ще решиш какво най-много ти допада, дадох ти няколко добри варианта около 1000лв... оттам нататък ти прецени какъв бюджет реално би бил разумен за теб, и какво трябва да е водещо при избора ти. Успех!

• Автор

благодаря за полезната информация. промених поне малко мнението си за букшелф колоните. би ли пропоръчал качествени кабели и стойки например за Klipsch Reference RB-81.

Уви у нас няма огромно разнообразие от стойки и AV мебели. Може би най-популярното предложение, което може да се намери у нас са стойките на Atacama. Относно кабелите, в по-достъпните категории - от около 10-15лв на метър, има интересни предложения на Qed, Vandenhul, Ecosse, Furutech, Inakustik и други.

• Автор

Звучи приемливо като цена. Може ли ако се спра на Klipsh RB-81 (не и преди да ги чуя, разбира се), да не се монтират стойки. Дали ще има резонанс, ако са на лавица или в/у скрин? питам защото имам едно дребосъче вкъщи на 1 год. и може да ги бутне, а си е доста кг.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.