Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Поредният проблем с DirectX...

tyrbo

Препоръчан отговор

Като че ли проблемите с DirectX са вечни ... моя случай е малко по-нетипичен от останалите. Бях с DirectX 9.0c, но дефакто не работеше. Вкрайна сметка всичко от HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\DirectX отлетя, като в момента благодарение на DirectX Happy Uninstall и едно XP SP3 съм със post-60960-0-33152000-1292538492_thumb.p 8.1 както се вижда. Проблема, е че просто не мога да я ъпдейтна вече. Пускам ъпдейта на 9.0c отново и нищо...отново си е същата версия. Та просто се чудех дали някой се е сблъсквал с нещо подобно, все пак искам да подкарам NFS:Most Wanted BE :} Поздрави калдата форум :Р

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

какво ще рече "дефакто не работеше"? са като сте си омазали всичко, направете си 11 хубав формат, сложете си ОС на чисто и да ви дойде акъла в галвата да питате преди да правите глупости

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

какво ще рече "дефакто не работеше"?

са като сте си омазали всичко, направете си 11 хубав формат, сложете си ОС на чисто и да ви дойде акъла в галвата да питате преди да правите глупости

Никъв шанс да си преинстлирам сбозилото ХП за някъв DirectX. Аз моля за решение, не за прост отговор. Преинстала е ясен в 99% от случаите на неграмотните, но лично аз за последните 5 години със своя 1 преинстал на пц-то съм owner. :}

А "дефакто не работеше" - се отнася до малкото случай в които човек има 9.0с(от 2009-та година) и не иска да се ъпдейтне на релийза от 2010. Ясната причина да изтрия DirectX от регистрите, е защото сметнах че е най-удачно от там да се изтрие :speak:

Edit : Bily-79@Това и другия 95 мб релийз все същото.Update succesful,но "курец" както казват младежите в днешно време ;)

Редактирано от tyrbo (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...

Windows Repair.

Положението е сериозно, а омазвацията вероятно е страшна.

Първо да върнем нещата както трябва да са, след това другото.

Moжеш и да опиташ да инсталираш DirectX през SaveMode.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чудно ми е как дефакто не била работела и как пускаш ъпдейти, вместо да инсталираш директно в/у старата? Има инструменти за де-инсталация, ползвай тях, ако има нужда.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И друго мисля.Как не работи Direct?Това значи нередовна операционна система,ако и след надграждане на последните ъпдейти имаш проблем.Просто си спаси данните и отиди да ти инсталират читава ОС!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Никъв шанс да си преинстлирам сбозилото ХП за някъв DirectX. Аз моля за решение, не за прост отговор. Преинстала е ясен в 99% от случаите на неграмотните, но лично аз за последните 5 години със своя 1 преинстал на пц-то съм owner. :}

А "дефакто не работеше" - се отнася до малкото случай в които човек има 9.0с(от 2009-та година) и не иска да се ъпдейтне на релийза от 2010. Ясната причина да изтрия DirectX от регистрите, е защото сметнах че е най-удачно от там да се изтрие :)

Edit : Bily-79@Това и другия 95 мб релийз все същото.Update succesful,но "курец" както казват младежите в днешно време :lol6:

Защо никакъв шанс? Толкова ли е трудно да си инсталира нов windows и защо това сигурно решение да е за неграмотни. Гарантирам ти,че пробвайки с раличните Windows repair tools и т.н ще ти отнеме много повече време, отколкото една проста преинсталация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разбрах че не работи поради следната причина: Програма/игра която изисква DirectX директно крашва със Dont Send.

Колкото до преинстала, имам толкова счетоводни програми на компа че едва ли някога ще мога да преинстална :}

Чудно ми е как дефакто не била работела и как пускаш ъпдейти, вместо да инсталираш директно в/у старата? Има инструменти за де-инсталация, ползвай тях, ако има нужда.

Пускам ъпдейттва се и си остава на 9.0c. Проблема е явно в сбозилото XP SP3. Както и да е, липсата на DirectX не е край на света особено за такъв не-геймърски компютър :wors: Редактирано от tyrbo (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пускам ъпдейттва се и си остава на 9.0c. Проблема е явно в сбозилото XP SP3. Както и да е, липсата на DirectX не е край на света особено за такъв не-геймърски компютър :wors:

чакай сега малко,

ти колко искаш да стане?

Direct3D 9Ex, Direct3D 10 and Direct3D 11 are only available for Windows Vista and Windows 7 because each of these new versions were built to depend upon the new Windows Display Driver Model that was introduced for Windows Vista.

източник

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Исках от ъпдейта на които бях (април 2009-та) да стане на версията от 2010(юни). Много добре знам че DX10 e Vista+

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...