Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-добрият безплатен софтуер

Featured Replies

Два онлайн "помагача".

Първият е напълно функционален и качествен графичен редактор - http://pixlr.com/editor/

Няма нужда да инсталирате, каквото и да е.

Публикувано изображение

Вторият ми е спестявал много време. Най-малкото, ако ви дразни шльокавицата, може да ви помогне, но освен това, може да ви помогне при транслитериране на имена примерно по международен стандарт, разкодиране на непознат текст - сещаате се, когато излизат някакви "маймуни" и вие се чудите какво ли пък са ви написали благодарение на дешифратора за кирилица :

http://2cyr.com/?7

Публикувано изображение

и с бутона "ок" :

Публикувано изображение

и дешифратора за кирилица:

Публикувано изображение

Както са написали на самата страница авторите:

Най-удобният преводач кирилица - латиница. The most adaptable Latin to Cyrillic online text convertor

Забележете: кирилица-латиница, не български - чужд език. :angry:

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

• Отговори 314
  • Прегледи 273,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Free Opener е безплатна програма за отваряне на всички видове формати. Поддържа над 75 различни формата.

Списък с поддържаните формати:

Code Files (.c, .cs, .java, .js, .php, .sql, .vb)

Web Pages (.htm, .html)

Photoshop Documents (.psd)

Images (.bmp, .gif, .jpg, .jpeg, .tiff)

XML Files (.resx, .xml)

PowerPoint Presentations (.ppt, .pptx)

Media (.avi, .flv, .mid, .mkv, .mp3, .mp4, .mpeg, .mpg, .mov, .wav, .wmv)

Microsoft Word Documents (.doc, .docx)

7z Archives (.7z)

SRT Subtitles (.srt)

RAW Images (.arw, .cf2, .cr2, .crw, .dng, .erf, .mef, .mrw, .nef, .orf, .pef, .raf, .raw, .sr2, .x3f)

Icons (.ico)

Open XML Paper (.xps)

Torrent (.torrent)

Flash Animation (.swf)

Archives (.jar, .zip)

Rich Text Format (.rtf)

Text Files (.bat, .cfg, .ini, .log, .reg, .txt)

Apple Pages (.pages)

Microsoft Excel Documents (.xls, .xlsm, .xlsx)

Comma-Delimited (.csv)

Outlook Messages (.msg)

PDF Documents (.pdf)

vCard Files (.vcf)

Редактирано от mitaka24 (преглед на промените)

Open Subtitles MKV Player

Безплатен мултимедиен плеър за DivX, MKV, WMV, AVI, Xvid, DVD, MP3, MP4, VOB, 3GP, FLAC, Flash, QuickTime, има и опция за търсене на съответните субтитри.

• 2 седмици по-късно...

Нещо малко необичайно:

Десетте най-добри спасителни дискове според германското списание PCWelt (придвижвайте се със стрелките вляво и вдясно от илюстрацията). Има и линкове за сваляне; всичко е безплатно.

Нещо малко необичайно:

Десетте най-добри спасителни дискове според германското списание PCWelt (придвижвайте се със стрелките вляво и вдясно от илюстрацията). Има и линкове за сваляне; всичко е безплатно.

Странно, че акрониса е безплатен?!
  • 1 месец по-късно...

Има ли безплатна програма за правене на screen shots и записване на видео докато играеш накоя игра например?

Edit: Благодаря Stalik

За записване на някоя игра можеш да си изтеглиш Fraps от http://fraps.com/. Ако обичаш да снимаш как играеш игри ще ти бъде много полезна... Успех..

Редактирано от The Joker (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Колекция от безплатни и безплатни за некомерсиална употреба инструменти за работа с аудиофайлове: http://www.freecdtomp3.com/

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Блендера е уникална програма. Един колега сега работи с нея и твърди че е незаменима :)

Мисля, че тук е мястото да попитам - Някой би ли ми казал безплатен CDR viewer ? Corel направили ли са си такъв, защото не виждам в сайта им. Както Autodesk Design Review за безплатно преглеждане на dwg файлове ?

• 2 седмици по-късно...

Знам, че много хора не харесват продуктите на Datecs, но програмката FlexConvert е страшно удобна и полезна, особено при "превеждане" от латиница на кирилица и обратно.

Нестава давами някакав файл show-missjavascript

Нестава давами някакав файл show-missjavascript

7 години и близо два месеца, след като е написан цитираният пост, е нормално да не става... Два онлайн конвертора:

http://2cyr.com/

http://2cyr.com/?7

Съвет: поглеждай поне с едното око къде и какво пишеш. Вземи си прочети и правилата на форума...

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Color Detector - аз използвам версия 2.0 от години, но в наши дни може и по-нова версия да има. Показва цвета под курсора на мишката в RGB вариант, а също и в Hex вариант - като за форуми. За неразбралите - слагате мишката върху син цвят и програмата ви изписва 0000FF. Програмата е много полезна, ако си създавате сайт и искате цвета от някой сайт в нета или дори цвят от десктопа, но не знаете как да го вземете или ви мързи да се ровите из сорс кода.

Линк за сваляне: http://www.mediafire...6weio9vge29t123

Pazera Free Audio Extractor - Казва се "Екстрактор", защото може да изважда аудио канала от видео файлове, но реално е и конвертор. Екстрактва/конвертира аудио файлове без загуба на качество, а можете и предварително да си зададете битрейт ако искате.

Линк за сваляне:http://www.mediafire...cali3833m7ffijd

• 4 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Color Detector - аз използвам версия 2.0 от години, но в наши дни може и по-нова версия да има. Показва цвета под курсора на мишката в RGB вариант, а също и в Hex вариант - като за форуми. За неразбралите - слагате мишката върху син цвят и програмата ви изписва 0000FF. Програмата е много полезна, ако си създавате сайт и искате цвета от някой сайт в нета или дори цвят от десктопа, но не знаете как да го вземете или ви мързи да се ровите из сорс кода.

Аз пък ползвам Color Cop - също безплатна и също много добре работеща - може да ти даде както цвета на един пиксел, така и примерно средна стойност от 3*3 или 5*5 пиксела, а изходен формат освен RGB и HEX може да е още примерно Delphi hex, Powerbuilder, Visual Basic, Clarion, Visual C++, RGB float, RGB int...

http://colorcop.net/

Аз пък ползвам Color Cop - също безплатна и също много добре работеща - може да ти даде както цвета на един пиксел, така и примерно средна стойност от 3*3 или 5*5 пиксела, а изходен формат освен RGB и HEX може да е още примерно Delphi hex, Powerbuilder, Visual Basic, Clarion, Visual C++, RGB float, RGB int...

http://colorcop.net/

Знам. Имам я и нея, но я ползвам рядко. Color Detector ми е по-удобна.
  • 3 месеца по-късно...

Advego plagiatus - Уникалност на статия. Можете да проверите статиите които купувате , пишете или преписвате на друг език. Както и крадено съдържание. majesticseo - анализ на сйтове ahrefs анализ на линковете

• 7 месеца по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Revo Uninstaller

Безплатна програма за деинсталиране, която показва всички ваши инсталирани програми и компоненти, позволявайки доста по-пъргавото им деинсталиране. Инструментът включва допълнителни почистващи функции за вашата система с помощта на които ще премахнете излишната информация. Предлага алтернативен интерфейс (по-бърз и удобен) за Windows-кия Windows Add/Remove software диалог. Revo Uninstaller позволява изключване автоматичното стартиране на избрани програми. Програмата има и наличен български интерфейс.

Revo Uninstaller освен да премахва напълно вашите програми, може да ви помогне да изчистите и Windows-а от ненужните файлове. С уникалната опция "Hunter mode", можете да управлявате и да взимате информация за всяка стартирано приложение, а пък с "Drag & Drop" опцията можете да добавите с влачене някоя програма, което я няма в списъка за деинсталация на Revo Uninstaller . Може да изтривате хронологиите в браузърите ви, както и да контролира стартиращите се с Windows-а приложения. Лиценз: Безплатен (Freeware).

Редактирано от Frekverk (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...

Free Opener е безплатна програма за отваряне на всички видове формати. Поддържа над 75 различни формата.Списък с поддържаните формати:Code Files (.c, .cs, .java, .js, .php, .sql, .vb)Web Pages (.htm, .html)Photoshop Documents (.psd)Images (.bmp, .gif, .jpg, .jpeg, .tiff)XML Files (.resx, .xml)PowerPoint Presentations (.ppt, .pptx)Media (.avi, .flv, .mid, .mkv, .mp3, .mp4, .mpeg, .mpg, .mov, .wav, .wmv)Microsoft Word Documents (.doc, .docx)7z Archives (.7z)SRT Subtitles (.srt)RAW Images (.arw, .cf2, .cr2, .crw, .dng, .erf, .mef, .mrw, .nef, .orf, .pef, .raf, .raw, .sr2, .x3f)Icons (.ico)Open XML Paper (.xps)Torrent (.torrent)Flash Animation (.swf)Archives (.jar, .zip)Rich Text Format (.rtf)Text Files (.bat, .cfg, .ini, .log, .reg, .txt)Apple Pages (.pages)Microsoft Excel Documents (.xls, .xlsm, .xlsx)Comma-Delimited (.csv)Outlook Messages (.msg)PDF Documents (.pdf)vCard Files (.vcf)

Само на мен ли Нода ми изкарва вирус?

• 3 месеца по-късно...

Две безплатни версии на качествени платени програми:

Partition Manager 2014 Free

Поддържани платформи:

Windows 8.1 (32 and 64 Bit), Windows 8 (32 and 64 Bit), Windows 7 (32 and 64 Bit), Windows Vista (32 and 64 Bit), Windows XP Professional SP2 (32 and 64 Bit), Windows XP Home SP2

Supported Computer Bus InterfacesParallel ATA (Parallel Advanced Technology Attachment)SATA (Serial Advanced Technology Attachment)External SATA (eSATA)All levels of SCSI, IDE and SATA RAID controllersSCSI (Small Computer System Interface)USB (Universal Serial Bus) 1.x/2.0/3.0IEEE 1394 (FireWire)All types of RAIDs (hardware and software)PC or PCMCIA Card (Personal Computer Memory Card International Association)Supported StoragesStorage Spaces Support2.2TB+ hard disk drivesAFD (Advanced Format Drive)Non-512B sector size drivesSSD (Solid State Drive)HDD (Hard Disk Drive)CD-R/RW, DVD-R/RW, DVD+R/RW, DVD+/-R (DL), BD-R/RESupported File SystemsNTFS (v1.2, v3.0, v3.1)FAT16/FAT32Apple HFS+System RequirementsCPU: Intel Pentium or compatible, 300MHz or higher processorRAM: minimum 256 MBInternet Explorer 5.0 or higherHard Disk Drive with 250 MB of available space*SVGA video adapter and monitor

Публикувано изображение

и O&O Defrag Free Edition

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ок, верно бая орязани, но все пак немска технология. ОО Дефраг Фрий също така работи в реалновремеви режим Публикувано изображение и от месец ползване мога да кажа, че работи качествено програмата.

Все пак и двете програми са

Made in Germany

А когато за пореден път нещо си омазах убунтувската инсталация и тръгнах да си махам Линукс-партишъна (Уина не го "вижда"), разбрах, че много от т.нар. безплатни програми, които се хвалят, че управлявават свободно ext-файлови системи, остави, че ме заринаха с непотребен боклук при инсталацията, ми все се оказва, че то видиш ли, тва в безплатната версия не работило, не знам какво си и просто са боклуци! Paragon обаче не е.  ;)

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Две безплатни версии на качествени платени програми:

Partition Manager 2014 Free

Поддържани платформи:

.... Paragon обаче не е.  ;)

Аз съм си го купил и съм много доволен от него :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.