Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Омазване с 2 Windows-a

Featured Replies

Здравейте,колеги.За много години първо.Получих 1 много неприятен проблем.Така компа ми имаше 2 харда(1 Уестър Дигитал който ми беше мастър и 1 Макстор които сложих покъсно).На С във WD си беше записано ХП-то и си бачкаше ок.Вчера реших да сложа на Макстора Виста.Обаче инсталирах вистата през ХП(смисъл със инстал,не със диск който да форматира и т.н.).На всяко включване ми излизаше менюто за избор на ОС.Тъй като Виста работеше точно и без проблеми ми дойде "гениалната" идея да форматирам частта на която е ХП.При следващото включване на компа ми изписа "NTLDR is Missing".Понеже предполагам че на Макстора все още има виста пробвах да извадя WD,сменях джъпмери всичко но това съобщение си висеще там.Накрая реших да започна на чисто.Извадих Макстора и оставих само WD които трябва да е празен за да сложа ново копие на Уиндолс.Но инсталацията не тръгва и излиза същото съобщение.Вече се изчерпах о идеи.Бихте ли ми помогнали със съвет? Благодаря на всеки отзовал се.Весели празници,да сте живи и здрави.

Моля даи повече данни и ако може по разбираемо че не сванах много :rolleyes:

• Автор

Значи отдавна компа си работи така: WD primary master,във C-XP,D-моите работи.Maxtor primary slave:F-празен,G-празен.И записах виста от даемон туулс във Ф.На всяко пускане избирах коя ОС искам: ХП или ВИСТА. И после форматирах C на което беше ХП-то.После ми се появи този проблем:"NTLDR is Missing"

Сложи инсталационния диск, зареди БИОС-а за преинсталиране, на следващата стъпка като те пита къде да инсталваш, изтрий всички дялове, създай ги на ново, форматирай ги и инсталирай! Успех!

П.П.

Инсталация на Уиндоус не се прави през Daemon Tools!

Редактирано от SuperLuigi (преглед на промените)

Здравейте,колеги.За много години първо.Получих 1 много неприятен проблем.Така компа ми имаше 2 харда(1 Уестър Дигитал който ми беше мастър и 1 Макстор които сложих покъсно).На С във WD си беше записано ХП-то и си бачкаше ок.Вчера реших да сложа на Макстора Виста.Обаче инсталирах вистата през ХП(смисъл със инстал,не със диск който да форматира и т.н.).На всяко включване ми излизаше менюто за избор на ОС.Тъй като Виста работеше точно и без проблеми ми дойде "гениалната" идея да форматирам частта на която е ХП.При следващото включване на компа ми изписа "NTLDR is Missing".Понеже предполагам че на Макстора все още има виста пробвах да извадя WD,сменях джъпмери всичко но това съобщение си висеще там.Накрая реших да започна на чисто.Извадих Макстора и оставих само WD които трябва да е празен за да сложа ново копие на Уиндолс.Но инсталацията не тръгва и излиза същото съобщение.Вече се изчерпах о идеи.Бихте ли ми помогнали със съвет? Благодаря на всеки отзовал се.Весели празници,да сте живи и здрави.

Въобще не е трябвало да се стартира инсталация през Windows на друг Win. Това съобщение според мен ще се получи, след като се зарежда харддиска, а не инсталационния диск на Windows, който е сложен в CD/DVD устройството и му е заложено да се зарежда от него?

SuperLuigi ме изпревари :rolleyes:

Редактирано от bluelight (преглед на промените)

• Автор

Лошото е че слагам сега 1 ХП да инсталирам,пише ми "Press any key to boot from the CD..",натискам копче и ми изписва онпва съобщение под това.И най-отдолу Press Ctrl+alt+del to restart.Това.А да не говорим че на Д имам мой неща които искам да не ги форматирам.Явно направих голяма грешка с инсталацията на Виста през другата ОС.Почвам да осъзнавам това.

И без това си ги повъртял дисковете, да не се загуби инфото от D-то, защо не закачиш само maxtor-а, който явно е празен, да си избереш от биос първо да ти бутва от CD-то, да си инсталираш XP-то, после ще закачиш важния диск, ще си му направиш формат само на C....

Лошото е че слагам сега 1 ХП да инсталирам,пише ми "Press any key to boot from the CD..",натискам копче и ми изписва онпва съобщение под това.И най-отдолу Press Ctrl+alt+del to restart.Това.А да не говорим че на Д имам мой неща които искам да не ги форматирам.Явно направих голяма грешка с инсталацията на Виста през другата ОС.Почвам да осъзнавам това.

Грешката ти е че си форматирал ХП-то и дяла където е( C-то) защото там ти е boot loader-a на системата...

Форматирай с FDISK от дискета или Hiren boot CD ( внимавай с дяловете, форматирай само C )и инсталирай на чисто.На D ако не си го форматирал информацията си остава и ще я запазиш ако не омажеш нещата пак. После като закачиш Макстора ще може с малки операции да възстановиш да boot-ва и Вистата ..

Успех , малко накратко обяснявам, но има информация доста в нета, а и аз съм си патил от подобна грешка, само че при мен беше от опити с 2 Уина и един Линукс :)

И без това си ги повъртял дисковете, да не се загуби инфото от D-то, защо не закачиш само maxtor-а, който явно е празен, да си избереш от биос първо да ти бутва от CD-то, да си инсталираш XP-то, после ще закачиш важния диск, ще си му направиш формат само на C....

Макстора не е празен, на него му е Вистата ( освен ако вече не я е форматирал и нея ).. Чети

Редактирано от Subay (преглед на промените)

Прочети малко за NTLDR за информация ... http://en.wikipedia.org/wiki/NTLDR Ще повиши поне познанията ти за това което правиш.. няма да ти е излишно..

Според мен - не успяваш да буутнеш от CD-то, за да започнеш инсталация. Причината е, че или не си задал CD/DVD устройството като "First Boot Device", или дискът ти не е буутващ.

И обърни внимание на поста на Ken - може да успееш да възстановиш Vista-та. Дори и да не стане, при инсталация на XP върху C: дяла не е нужно да затриваш D: , и можеш да си спасиш важната информация.

За да се появи надписа „Press any key to boot from the CD.“ значи диска е буутващ и правилно е зададен от БИОС да стартира от ОУ. Ако не тръгва въпреки това инсталатора явно нещо клавиатурата прави проблем (желателно е да е с PS2 вход или нещо оптичното устройство или самия инсталационен диск не са наред. Ако не искаш ХР да имаш повече, направо вместо Виста си сложи 7-ца.

• Автор

Честита нова година,Колеги! Справих се с проблема(за нещастие имам друг).Написах 1 нов диск, в крайна сметка не буутваще защото проблема беше от диска.Вистата вече върви,сложил съм Home Basic,за повече конфигурацията не позволява.Само че част от снимките които имах във D,не иска да ги отваря и не знам как да ги оправя.Първо ми излизаше съобщение,че формата не се поддържа?!?! а сега ми показва че са "повредени".Сложих ги на 1 флашка,пробвах ги на 1 др комп(със Windows 7) и там показва че не поддържа формата.Лошото е че не говорим за 2-3 снимки,а поне 1/3 от снимките ми са така.Имате ли да ме посъветвате нещо? :engagementring3: ПП: пиша в тази тема,за да спамя форума като отварям други теми.Предполагам че обаче има връзка с преисталацията настоящия ми проблем.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.