Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем със субтитрите на dvd-то

Featured Replies

имам проблем с dvd-то пуснах си филм но ми изкарва субтитрите на знаци записани са във srt формат а филма е в xvid формат преди гледах друг и субтитрите бяха ок но май бяха вградени dvd-то е Samsung 1080P7 ИМА СУБТИТРИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ПРИ DIVX но нямам идея кво е това и какво трябва да направя скаран съм с тези неща моля помогнете :laughing5:

Прегледайте настройките на двд плеъра, и настройте от там субтитрите да са на кирилица (cyrillic). Ако не, Ви е ясно нещо прегледайте книжката (ръководството) към плеъра.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• Автор

Прегледайте настройките на двд плеъра, и настройте от там субтитрите да са на кирилица (cyrillic).

Ако не, Ви е ясно нещо прегледайте книжката (ръководството) към плеъра.

пробвах на компа беше така и ги оправих на bsplayer

проблема е че на dvd-то няма cyrillic нито български

пробвах с руски но и с него е същото ;(

книжката е зялата на немски няма българска

Редактирано от st!ckness (преглед на промените)

Упътване на български език за Samsung 1080P7 (комбинирано е, има и на др. езици вътре).

Прочетете книжката внимателно и разберете дали плеъра разпознава български субтитри, какъв формат трябва да бъдат, и т.н.

• 2 седмици по-късно...

имам проблем с dvd-то

пуснах си филм но ми изкарва субтитрите на знаци

записани са във srt формат а филма е в xvid формат

преди гледах друг и субтитрите бяха ок но май бяха вградени

dvd-то е Samsung 1080P7

ИМА СУБТИТРИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ПРИ DIVX но нямам идея кво е това и какво трябва да направя

скаран съм с тези неща моля помогнете :)

Имах същия проблем с мойто домашно кино с LG HT964TZ цяла работа е в формата в който се правят.За това доста се по рових и намерих тази програма AVIAddXSubs на право ги в вграждам и проблем нямам,отнема не пове4е от 4-8 мин. да обработиш файла.

Здр ако гледате от плеър или от флашка задължителна субтитрите трябва да са вградени за тази цел ако искате кажете и ще пусна тема за субтитрите всичко ще обесня подробно само кажете искаге ли.....

Извинявам се, че пиша в тази тема, но имам проблем със бг субтитрите. Както някои хора казват, излизат ми "маймунки" вместо кирилица. Проблемът не се състои само в това, затова някой отговорил ми от Регионалните Езикови Настройки от нон-уникод програмс (падащото меню) да го сменя на Бългърски, не би ми помогнал по особено стойностен начин. Не казвам, че съм голям специалист, но просто имам познания по компютъра. Та ето и какво ми излиза след като избера Бг и "Apply" : untitled.bmp. Ето и при "Cancel" 1.bmp. Обмислям варианта - да си дръпна едно iso - да го mount^na или да го запиша на диск. Много ще съм Ви благодарен, ако ми дадете решение изклюващо горните две ! :)

Извинявам се, че пиша в тази тема, но имам проблем със бг субтитрите. Както някои хора казват, излизат ми "маймунки" вместо кирилица. Проблемът не се състои само в това, затова някой отговорил ми от Регионалните Езикови Настройки от нон-уникод програмс (падащото меню) да го сменя на Бългърски, не би ми помогнал по особено стойностен начин. Не казвам, че съм голям специалист, но просто имам познания по компютъра. Та ето и какво ми излиза след като избера Бг и "Apply" : untitled.bmp. Ето и при "Cancel" 1.bmp. Обмислям варианта - да си дръпна едно iso - да го mount^na или да го запиша на диск. Много ще съм Ви благодарен, ако ми дадете решение изклюващо горните две ! :)

Здр аз не знам друго решение трябва да са вградйт ако гледаш жт флашка ако е от компютър няма смисъл да ги вграждащ, направо от компютъра си ги зареждаш.

Темата, която да следваш, и диска ще ти трябва.

bluelight, въобще направи ли си труда да прочетеш поста ми !? Показах точно моят проблем, ти ми постваш тема за кирилизация на "Windows" , в която няма нищо свързано с моят проблем.

Наскоро имах подобен проблем с компа на сестра ми, след като стигнах до етапа когато ми иска диска на windows-a - който го имам, ама не го знам къде е забутан, го зарязах тоя начин и й сложих Media Player Classic - при него там където избираш шрифта на субтитрите, има поле където избираш да ти е на руски и се реши проблема със субтитрите на кирилица. По подразбиране е DEFAULT(1) трябва да се смени на RUSSIAN(204).

Редактирано от ined (преглед на промените)

Наскоро имах подобен проблем с компа на сестра ми, след като стигнах до етапа когато ми иска диска на windows-a - който го имам, ама не го знам къде е забутан, го зарязах тоя начин и й сложих Media Player Classic - при него там където избираш шрифта на субтитрите, има поле където избираш да ти е на руски и се реши проблема със субтитрите на кирилица.

Извинявай за глупавият въпрос, но на всички версии ли я има тази опция ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.