Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Евтин компютър

Featured Replies

Значи компютъра ще бъде купен най-вероятно от тук http://ae.mobifonika.com/ затова ако имате предложение моля да са съобразени с този магазин. Просто мисля, че в Сливен другите са не много изгодни...

Компютърът е за едно семейство няма да се играят много игри(братчеда е все още на 4 :blink:, а свако ми не вярвам да тругне да пуца яко игри :P), филми ще се гледат(ъфкоурс) и ще се учат да боравят с техниката :D . В момента на бързо сглобих това, но не следя пазара изкъсо и затова, ако има нещо по на аванта да кажете :cheers:

GB 880GM-UD2H /AMD880G/AM3 143.00 лв

ATHLON II X2 240 /BOX 105.00 лв

2GB DDR3 1333 A-DATA 66.00 лв

500GB SEAGATE SATA2/7200/16MB 74.00 лв

BENQ 20 LCD WIDE G2020HDA 206.00 лв

PSU FORTRON FSP350-60APN/350W 48.00 лв

за кутия ще помоля за предложения, нещо евтинко, може и комбина с захранване, но да не е шумно и да става за нещо.

ASUS DRW-24B1ST/SATA/BLACK 39.00 лв

A4 X7-300MP GAMING MOUSE PAD 5.00 лв

A4 X6-57D DUAL FOCUS LASER 10.00 лв

2 Microlab B-55, 2x3W, захранване през USB 17.83лв http://jarcomputers....g/?m=7&i=534777

Слушалки A4Tech HS-800, микрофон 20.40лв http://jarcomputers....g/?m=7&i=534169

A4Tech KB-5A, черна, водоустойчива, PS2/USB 13.20лв http://jarcomputers....g/?m=7&i=539613

За цена с монитора нека дадем граница 800лв. Тишината и качеството на компонентите са от значение.

Редакция на заглавието - т.2.3

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Предлагам ти процесора да е 4 ядрен (около 180 лв.),хард диска смени с Хитачи-цената е почти същата.Захранването поне 500-550 Вата(около 80 лв.).Видеокарта не видях обаче в предложението.

• Автор

Предлагам ти процесора да е 4 ядрен (около 180 лв.),хард диска смени с Хитачи-цената е почти същата.Захранването поне 500-550 Вата(около 80 лв.).Видеокарта не видях обаче в предложението.

Няма пари за 4ядрен и е излишно, няма да се натоварва за домашна употреба е компота. Хитачи са по-шумни и бавни. Видео картата е вградена! Няма нужда от толкова мощно захранване.

Няма пари за 4ядрен и е излишно, няма да се натоварва за домашна употреба е компота. Хитачи са по-шумни и бавни. Видео картата е вградена! Няма нужда от толкова мощно захранване.

Добре си се ориентирал.Хитачи наистина са шумни.

Eвентуално рам паметта може да я смениш 2х1GB заради дуал чанела. Ще се отрази добре на вграденото видео.

От лични наблюдения на повечето хора такъв компютър им върши отлична работа.

Ето какво "сглобих" за съжаление в посочения сайт не можах да се ориентирам и частите ги гледах от разни други сайтове.

Монитор - BENQ 20" G2025HDA, 5ms, 200 cd, 40000:1 - 200лв

Кутия по ваш избор има доста кутии на Асус до 50лв които горе долу биват.

Захранване - FORTRON FSP400-60APN, 400W - 67лв

Дъно - GIGABYTE 880GM-D2H, AMD 880G, DDR III 1666(O.C)/1333/1066, VGA, HDMI, SATA II, RAID, GLAN, AM3 - 126лв

процесор - AMD Athlon II X2 Dual Core 250, 3.00GHz, 2M, AM3, BOX

Рам - ADATA 2 x 2GB DDR III 1333 - 80лв

Хард - SEAGATE 500GB 7200 16MB SATA II

и една записвачка LG DVD-RW GH22NS50 DVD RW SATA BLACK - 32лв

До тук около 750лв. остават 50лв за мишка, клавиатура, колонки.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Като видя някой да си купува Seagate (особено 500GB) препоръчвам да се прочете това. Може и да е запознат с проблема, може и да не е :( Аз съм длъжен да предупредя :)

Като видя някой да си купува Seagate (особено 500GB) препоръчвам да се прочете това. Може и да е запознат с проблема, може и да не е :( Аз съм длъжен да предупредя :)

Това се отнася за 11 серия от преди 1-2години.

Прословутата 12 серия,като не е работил и 3 месеца.Имам и още един такъв,абсолютно същият с над 4000 грешки и е работил само няколко часа.Изводите оставям всеки сам да си прави.

Това се отнася за 11 серия от преди 1-2години.

И не може да има изостанали такива по складовете в БГ ? Или прясно внесени с намаление отнякъде :( И 1% шанс да има за дефектен фърмуер е добре да се провери. За 2 минути работа се спестяват големи главоболия...

Миналия месец си замина единия от 3те диска в раид5 на едно пц дето се прави на сървър, на няма и 3 седмици служба, прясно купен от магазина. Всичко се оправи много лесно, но можеше и да не се случва изобщо :)

Публикувано изображение

Харда е на около 2години.Като миналата зима е ползван като външен и е разнасян в кутия, случвало се е и да пада един два пъти.

Ама щом е за спора, спорете си колкото си искате.

• Автор

Оф за харда нека не спорим, препоръчвал съм на приятели 12-та серия и е пушка никой не се е оплакал и е сравнително тих. Това, което най-много ме интересува е кутията(евентуално захранването с нея), монитора и дъното(това смятам е добро, но ашрок доколкото знам имали добри решения за новите чипсети и ако са на по-добра цена, защо не?) и последно ако има някои добри предложения за слушалки и колонки за по двадесетина лева. П.С. Пешо Стоянов, от кой магазин е тая цена на ддр3 2х2гб за 80лв.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Оф за харда нека не спорим, препоръчвал съм на приятели 12-та серия и е пушка никой не се е оплакал и е сравнително тих.

Това, което най-много ме интересува е кутията(евентуално захранването с нея), монитора и дъното(това смятам е добро, но ашрок доколкото знам имали добри решения за новите чипсети и ако са на по-добра цена, защо не?) и последно ако има някои добри предложения за слушалки и колонки за по двадесетина лева.

Слушалки, колони и други гледай A4TECH като марка, цените са съвсем поносими качеството задоволително.

От години ползвам и препоръчвам на приятели техни продукти и съм доволен.

За кутия със захранване FOXCONN.

FOXCONN 3GTS002, 400W PFC

COOLER MASTER ELITE 330 BLACK, 420W PFC тази също бива.

Последните дъна на Asrock 8** са добри на съвсем приемливи цени.

ADATA 2 x 2GB DDR III 1333 - http://911.bg/a2/offers.asp?p=4408901&id=4206

• Автор

За съжаление 2по1 кита в сливенските магазини е на тая цена... ачитеча(така им викам аз) и мене ми харесват затова и мишка/клавир, които съм дал като примерни са техни. За кутия може би тази FOXCONN ZL-142A /NO PSU 55.00 лв , кофти е че май отпред е жълтичка.

За съжаление 2по1 кита в сливенските магазини е на тая цена... ачитеча(така им викам аз) и мене ми харесват затова и мишка/клавир, които съм дал като примерни са техни.

За кутия може би тази FOXCONN ZL-142A /NO PSU 55.00 лв , кофти е че май отпред е жълтичка.

И е без захранване. :)
  • Автор

И е без захранване. :)

Знам, виж че съм избрал захранване в първото мнение. Просто търсех ако има по-финансово изгоден вариант, който да е безшумен. Така кутия изахранване излизат 103лв.

Харда е на около 2години.Като миналата зима е ползван като външен и е разнасян в кутия, случвало се е и да пада един два пъти.

Ама щом е за спора, спорете си колкото си искате.

Seagate имам от 4 години.Никакви проблеми.Екселстор(Hitachi) от 6г. работи без проблем и не сам го чул.Всичко си е до бройка.Митове колкото си искаш.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Хубаво имаш наблюдения от един диск, но от 20 продадени 8 дефектираха, как ти звучи? :yanim: Вземи си зелен WD щом хитачито ти е шумен, като цена не е голяма разликата. За монитор по-добре това http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=540920 Ако немогат да ти го доставят в Сливен, доставката от жар е безплатна :wors:

Хубаво имаш наблюдения от един диск, но от 20 продадени 8 дефектираха, как ти звучи? :)

Вземи си зелен WD щом хитачито ти е шумен, като цена не е голяма разликата.

За монитор по-добре това http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=540920

Ако немогат да ти го доставят в Сливен, доставката от жар е безплатна :)

Philips 192E2SB

18,5''

1366 x 768 при 60 Hz

Стъпка на пикселите: 0,30 x 0,30 мм

BENQ 20" G2025HDA, 5ms, 200 cd, 40000:1 - 200лв

Предложения от мен е 20 инча с резолюция 1600х900 с по малки пиксели и като цяло е с по добри параметри от Филипса за същите пари.

Наблюденията ми не са от един диск а от много повече.Зелената серия на WD не е лоша но става единствено за склад.

Колкото до Хитачи не е нормално харда да заглушава останалите вентилатори и тук наблюденията са ми на повече от един диск.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.