Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

консултация за конфигурация

Featured Replies

Здравейте Тъй като не разбирам много от хардуер, а ще си взимам ново пц скоро се надявам да ми помогнете. Първо занимавам се с 3д програми като 3д макс и Мая, а също така ще го ползвам и за игри. Финансите ми са 3000 лева без ддс това прави 3600 с ддс. Искам процесора да е и7 2600, а видеокартата да е 570 гтх. Също така и монитор голям ми трябва над 21 инча. Рамта да е поне 8 гб. Много ще съм благодарен ако ми направите приемерни конфигурации с цени срещу всеки чарк и пояснения по въпроса.

Ам нещо подобно устройва ли те? Intel Core i7-2600K Processor (8M Cache, 3.40 GHz) http://iskampc.com/intel-core-i7-2600k-processor-8m-cache-3-40-ghz-socket-lga1155-box.html 640лв - отличен процесор , овърклокващ се подобаващо , най-добрия за момента на пазара според мен. Gigabyte P67A-UD3 http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=17490 247лв - Тук бит те посъветвал да изчакаш с дъната!За момента няма на пазара свястно дъно за сокет 1155 , което да няма бъгове и разни проблемчета.Малко време да мине , да изленат убави биоси и хубави дъна , да почакаме UD7 , очаква се да бъде доста добро. CORSAIR 2 x 4GB DDR III 1600 XMS3 CL9 http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=17133 280лв Не са лоши , само не ми харесват високите тайминги за честотата , но може да се поработи по въпроса и да се свалят! Palit GeForce GTX 580 1536MB GDDR5 http://iskampc.com/palit-geforce-gtx-580-1536mb-gddr5-pci-e.html 980лв .Мисля , че за бюджет от 3600лв може да си позволиш най-бързата едночипова видеокарта. 60GB Corsair F-SERIES 2.5” Solid State Drive SATA II http://iskampc.com/60gb-corsair-f-series-2-5a-solid-state-drive-sata-ii.html 280лв За операционната система. WD 1024GB 64MB SATA III Black http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=15505 166лв За да си държиш информацията! COOLER MASTER HAF-922 BLACK http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=14207 170лвТрябва ти просторна кутия , за да се охлажда хубаво системата! NZXT PSU HALE90 Gold 850W http://www.dekada.com/catalog/psu-hale90-gold-850w-p-909.html 360лв Трябва си хубаво захранване , тук няма компромис! 24" (60.96 cm) Acer V243HLbmd FULL HD LED http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=539517 380лв 24 инча не е зле. Thermalright Silver Arrow http://iskampc.com/thermalright-silver-arrow.html 125 Задължително хубаво охлаждане! И ударихме 3620лв.Има много варианти за тези пари!Може и сли да се мисли и раид дискове и друго дъно и всичко.За дъното само те съветвам да изчакаш!Успех и да видим другите предложения :cool:

• Автор

Благодаря много за конфигурацията. Значи смятам след около месец да го зимам. Дали тогава ще има хубави дъна? Също така бих предпочел монитора да е по-скъп за сметка на видеокартата приемрно видеото да е 570, а монитора да е по-качествен тъй като тази машина ще е по-скоро за работа от колкото за игри. То не че 3д програмите не са като игрите де. Също така се чудя дали наистина ми трябва толкоз скъпо захранване?

Редактирано от iddqd (преглед на промените)

Аз бих подходил малко по-различно. Съгласен за 570 и малко по-евтино захранване, например това. Относно предложения SSD диск за ОС , смятам , че не е подходящ в случая, защото е сравнително малък като обем, а компютъра ще работи с големи програми ( и евентуално игри), които бързо биха запълнили обема. В противен случай, ако програмите и игрите се инсталват на другия диск, се губи предимството от бързината на SSD. Бих останал с предложения терабайтов диск, или бих го увеличил на 2 терабайта ( според нуждите).

Що се отнася до дъната за 1155, виждам че процесора, който си намислил е 2600 ( без К ), т.е. не възнамеряваш да клокваш. При това положение всяко дъно за 1155 би свършило добра работа ! Гореописаните проблеми с дъната се отнасят само да клока ! Очакваното дъно UD7 е въжделена мечта за клокърите. Но в обикновенна система без клок ........не е необходимо да се слага топ дъно.

За монитора също съм съгласен, че е добре да бъде с по-хубава матрица. Все пак ще се използва професионално . В тоя ред на мисли, Людмил скоро предлагаше един Дел , смятам, че няма да съжаляваш ако го вземеш.

Според мен щом ще изпозлва толкова тежки и професионални програми има нужда от професионална видео карта например тази:ATI FirePro V7800; 2GB; GDDR5. Картата струва някъде към 1000 - 1100лв, но пък ще се радваш на чудесните и професионални възможности. Това, че е професионална карта далеч не означава, че няма да могат да се играят игри. И щом е повече за работа задължително гледай повече рам. Аз преди 3 дена предложих на човек от калдата подобна конфигурация ето я:

дъно:ASROCK 890FX DELUXE4 - 290лв

процесор:AMD Phenom II X6 Six Core 1075T - 393лв

рам:CORSAIR 2 x 4GB DDR III х2 - 558лв

видео:ATI FirePro V7800; 2GB; GDDR5 - околко 1000 лв в България

хард:SAMSUNG 1000GB SpinPoint F1 7200rpm х 3 - 378лв

захранване:CHIEFTEC Захранване APS-750C, 750W - 219лв

кутия:COOLER MASTER CM-690 II LITE BLACK - 133лв

охлаждане за процесора:NOCTUA Охлаждане NH-D14 - 135лв

монитор:DELL 23" U2311H - 451лв

3106лв и като се сложи монитора 3557лв. Имаш 3 тб хард, 16гб рам, 6 ядрен процесор (има голяма значение при тези програми) и монитор с IPS матрица

• Автор

Значи първо да запитам за SSD диска. Какво точно представлява и нали казахте, че е само за операционна система а програмите и игрите на него ли се слагат? За процесора да за 3д анимации изисква много време процесора да работи на 100%, но като гледам тук Моят сайт

Phenom X 6 вади доста по нисък перформънс от i7 2600. Също така знаете ли защо в този бенчмарк 2600к има доста по висок резултат от 2600?

За матрицата на монитора какво точно значи? И двамта ми препоръчвате този монитор, това значи ли че матрицата му е много добра? Иначе за рамта мисля за начало да съм с 8гб, пък винаги мога да я ъпгрейдна на 16. Тези дъна с 4 слота за рам ли са? Също така ако ще слагам толкоз много рам, не е ли добре да е по-бърз. Бях гледал някакви рамове на по 2000 2200мхз.

Редактирано от iddqd (преглед на промените)

Резултатът е да по - нисък, но пък за сметка на това е доста по - ефтин. И парите отиват в полза на видео картата, която е професионала. За рамта значи аз съм правил клипче на maya около 30 секунди и с 8гб рам и гтх470 доста бавно мина рендера. За това гледай повече рам и по възможност професионална видео карта ако се занимаваш професионално. Значи за матрицата на монитора, което е много важно за един дизайнер, който се занимава с 3д програми, защото цветовета са много по - реалистични от другите монитори. Може и вариант с интел, но пък видео картата ще бъде не толкова добра за програмите. Процесорчето амд с този охладител ще успееш да го клокнеш доста, което ще ти подпомогне работата. Значи за честотата на рамта зависи много и от процесора и от дъното. Примерно моята конфигурацията работи 1 идея по - бързо с по - ниски мегахерци на рамта. Пробвал съм на 1800мхз, но беше по - бавен. Не е важно и само мегахерците на рамта, а също така и таймингите и. Ето тука също едни тестове цъкни ме.

• Автор

Ами значи то видеокартата има значение само за вюпорта на програмата. Демек когато правиш рендер само процесора работи на 100% и видеото тогава не бачка. Аз точно за това искам процесора да ми е по-силен защото рендера изисква най-много време понякога цели дни и нощи. Точно за това не знам дали е добре да се овърклоква процесора, защото ако го пусна да рендва 2 3 дена през лятото нонстоп и когато е горещо и воърклокнат може направо да изгори или да се бъгне нещо. Аз поне така си мисля де иначе до сега не съм овърклоквал никога. Тези про видеокартите са добри в вюпорта понеже се виждат по добре текстурите матерялите и картите в самия вюпорт, но са им прекалено завишени цените за това което предлагат като перформънс ми се струва. Применро тази карта версията на опън джи ел и е 3.2, а ако работя с новите 3д макс и мая мисля че ще е добре да имам версия 4.1 на опън джиел за вюпрта.

В момента ( пък и след момента) i7 2600 няма конкуренция. Излишно е в момента да даваш пари за нещо различно от него. Резултатът на 2600 е по-нисък в сравнение с 2600К, защото вторият е с отключен множител и е клокнат ( предполагам, линка не се отваря) . BTW ,i7 2600 е с НТ, така че Уин вижда 8 ядра :baby:

Що се отнася до SSD диска, просто програмите и игрите ( както и останалият софтуер) по подразбиране се инсталират на дял С на диска, което означава, че ще напълнят бързо обем от 60 ГБ. Ако обаче трябва да се възползват от бързината на SSD , всичко трябва да е инсталирано на същия този дял, в противен случай програмите , които ти трябват ще бъдат на по -бавния харддиск.

Също така ако ще слагам толкоз много рам, не е ли добре да е по-бърз. Бях гледал някакви рамове на по 2000 2200мхз.

Контролера на процесор Sandy Bridge поддържа памет на честота 1333 МХц , останалото е клок :lol6:

• Автор

Значи ако взема рам на 1600 мхз, трябва да взема процесор 2600к и да го клокна за да има смисъл от тази рам така ли? Нищо не разбирам от тези неща. А за този 60 гб диск, няма ли да е полезно ако просто уиндоуса е на негпо, понеже уиндоуса винаги се използва нали, пък и най важните програми да си сложа приемрно макс, фотошоп, мая.

Значи ако взема рам на 1600 мхз, трябва да взема процесор 2600к и да го клокна за да има смисъл от тази рам така ли? Нищо не разбирам от тези неща. А за този 60 гб диск, няма ли да е полезно ако просто уиндоуса е на негпо, понеже уиндоуса винаги се използва нали, пък и най важните програми да си сложа приемрно макс, фотошоп, мая.

Точно за това имах в предвид да го ползваш.Уиноуса + най-важните програми които ти трябват.Би трябвало да стигнат 60гб за това , пък всичко останало си го инсталираш на по-бавния.Захранването нарочно го предложих по-скъпо от гледна точка на надеждност и че ще раоти постоянно компютъра.Ватовете са в повече и ще има в остатък , но по този начин няма да загрява и да върви перката на по-високи обороти , което означава и тишина.А това е с 92% КПД , просто много е добро!А овърклока на 2600к е много лесен ,само се вдига множителя , съобразил съм се и затова съм предложил стабилно охлаждане , за да не загрява.Това е поне моята гледна точка!
  • Автор

На колко трябва да го клокна процесора за да ми работи рамта на 1600?

Аз все още не разбрах, P67 дъната нямат ли множител за паметта над 1333? За H67 вече е ясно - няма овърклок и паметта може да работи само на 800, 1066 и 1333, но за P67, гледам на всички по спецификации им дават Support for DDR3 2133/1866/1600/1333/1066 MHz memory modules. Така или иначе клока на К процесорите е само по множител, та предполагам, че и за паметта има множители и се задават съотв. 1600, 1866, 2133 или 2200.

Аз все още не разбрах, P67 дъната нямат ли множител за паметта над 1333? За H67 вече е ясно - няма овърклок и паметта може да работи само на 800, 1066 и 1333, но за P67, гледам на всички по спецификации им дават Support for DDR3 2133/1866/1600/1333/1066 MHz memory modules. Така или иначе клока на К процесорите е само по множител, та предполагам, че и за паметта има множители и се задават съотв. 1600, 1866, 2133 или 2200.

При Р55 дъната такива множители няма :clap: Т.е. има, но максималната честота с тях може да се постави на 1333, другите възможности са за намаляне :) При Р67 дъната подозирам, че е същото (по аналогия) . Не съм пипал още такова дъно и не говоря от лични впечатления, а по това, което съм чел. А от това, което съм чел, става ясно, че подобен множител няма. Такъв множител има при Х58 дъната , с който от 1066 по подразбиране можеш да засилиш паметта директно на 2000 МХц, без да пипаш BCLK.

Ами значи то видеокартата има значение само за вюпорта на програмата. Демек когато правиш рендер само процесора работи на 100% и видеото тогава не бачка. Аз точно за това искам процесора да ми е по-силен защото рендера изисква най-много време понякога цели дни и нощи. Точно за това не знам дали е добре да се овърклоква процесора, защото ако го пусна да рендва 2 3 дена през лятото нонстоп и когато е горещо и воърклокнат може направо да изгори или да се бъгне нещо. Аз поне така си мисля де иначе до сега не съм овърклоквал никога. Тези про видеокартите са добри в вюпорта понеже се виждат по добре текстурите матерялите и картите в самия вюпорт, но са им прекалено завишени цените за това което предлагат като перформънс ми се струва. Применро тази карта версията на опън джи ел и е 3.2, а ако работя с новите 3д макс и мая мисля че ще е добре да имам версия 4.1 на опън джиел за вюпрта.

ама ти това трябваше да го напишеш в първия пост още, за да се избягнат конфигурациите с бързи видеота като за геим PC

според мен интел и особено 2600 са по подходящи от АМД рещение, относво видеото обаче дали не е по добре да е АТИ или професионална карта, като ти сам знаеш че тя и наполовина по евтина да е от най добрата геймърска, 3дс макс ще върви по добре на нея. ако ще изкарваш пари с тоя комп, и дайе е за офис, си вземи професионална карта, (и като направиш 7-8 картинки, ще избиеш парите на компа) ако ще правиш картинки за училище или особено ако ще си е у вас компа си вземи геймърска карта.

рам - както казаха поне 16гб, а за скоросттa, навсякъде пишеше първо, че дъна с повече от 1333 ще излязат чак 2012, но по повечето сайтове на проиводители P67 има 2000 а Н67 са до 1300

за другите неща няма какво толкова да се коментират.

друг вариант е да си вземеш двупроцесорно дъно, или пък си вземаш още компове със слаби видеота и бавни хардове за distribute рендеринг

старая се да пиша правило но тук там не успявам :)

Редактирано от swenstyle
2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение. (преглед на промените)

рам - както казаха поне 16гб, а за скоростa, навсякъде пишеше първо, че дъна с повече от 1333 ще излязат чак 1212, но по повечето сайтове на проиводители P67 има 2000 а Н67 са до 130

:cool:

Те кога били излезнали, аз чак сега разбирам :P

Такъв множител има при Х58 дъната , с който от 1066 по подразбиране можеш да засилиш паметта директно на 2000 МХц, без да пипаш BCLK.

Обаче се оказа, че има и при P67 такъв множител. Ето снимка от UEFI на ASUS P8P67:

Публикувано изображение

Значи с P67 ще може да се задава честота на паметта различна от официалните 1066/1333, без да се овърклоква процесора.

Ето снимки от биоса на Gigabyte P67-UD3 също имаме опции за промяна на множителя на паметта http://www.jzelectronic.de/jz2/html/bios-help-p67a-ud3.php

Обаче се оказа, че има и при P67 такъв множител. Ето снимка от UEFI на ASUS P8р67

ххххххх

Значи с P67 ще може да се задава честота на паметта различна от официалните 1066/1333, без да се овърклоква процесора.

Възможно е. Не съм разглеждал наживо такъв биос. При дъната на Гигабайт обаче такъв биос няма , ако и да е обещан.

Що се отнася до снимки ........... и аз имам снимки . Първата е от P67A UD3 , втората е от P67A UD7 -

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Автор

Значи да изчакам ново дъно ли? Също така за начало мисля да го взема без SSD диск понеже е много скъп, пък като поевтинеят и станат малко по големи ще взема. Просто мисля че за 250 лв няма да усетя толкоз разлика. Като за начало ще взема с 8 рам и без SSD, но с хубав монитор охлаждания и захрванване, за да мога да пусна рамта на 1600 и процесора малко да го засиля. Понеже ще взема 570 видео това занчи ли че мога да си позволя по слабо захранване? Също така каква марка трябва да ми е видеокартата? И от къде да купя цялата конфигурация? Искам всичко да взема от едно место за да ми направят лека отстъпка примерно 10% и да я инвестирам и нея.

GTX570: Minimum Recommended System Power (W) - 550 W. Все пак гледай да не е прекалено слабо захранването. Иначе частите можеш да ги поръчаш примерно от SKY, OUTMAX, 911.. Има и още, можеш да прегледаш къде цените те устройват най-много, иначе друго няма какво да те притеснява.

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте пак съм аз. Тъй като преди месец се появи информация, че дъната за sandy brige са дефетни аз реших да изчакам и сега искам да питам дали има вече нормални дъна и дали е добре да взимам вече подобен процесор или има проблеми?

Изискванията в първия пост актуални ли са още? Т.е. 3600лв. за компютър, който ще се ползва за 3DS max и игри? Ако да, то ето моето предложение:

Публикувано изображение

При Р55 дъната такива множители няма :baby: Т.е. има, но максималната честота с тях може да се постави на 1333, другите възможности са за намаляне :baby: При Р67 дъната подозирам, че е същото (по аналогия) . Не съм пипал още такова дъно и не говоря от лични впечатления, а по това, което съм чел. А от това, което съм чел, става ясно, че подобен множител няма. Такъв множител има при Х58 дъната , с който от 1066 по подразбиране можеш да засилиш паметта директно на 2000 МХц, без да пипаш BCLK.

Аз съм с ASUSP7P55 и от биоса при включване на ХМР профил освен,че честотата на паметта се вдигна на 1600 и Core i3 тръгна на 3200hz.Беше 15х200,стана 16х200.Шината мисля не може да се помпа.
  • Автор

Да изискванията са същите като в първия ми пост, но ще ми трябват понеч 8 гб рам. Ставаше дума за този проблем http://pcworld.bg/16683_otkrit_e_defekt_v_chipsetite_na_intel_za_procesori_sandy_bridge дали е оправен и дали има нови дъна

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.