Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

НЕ работещи USB-та

Featured Replies

Здравейте, имам следния проблем : В който и порт да включа мишка, блутут, камера, флашка нищо НЕ работи.... не знам от къде възникна проблема всичко си работеше до днес, излязох като се прибрах размърдах мишката и лаптопа не се събуди включих блутут не го отчете камерата същата работа, преинсталирах драйверите на чипсета но не не се оправи, когато включа мишката тя си свети обаче на лаптопа не отчита, че е включена и не работи блутута също мига лампичката но и той не работи, някой има ли идея къде може да е проблема и как да се оправи... лаптопа е MSI модела е MS6833b. Моля помагайте !!!

• Автор

Провери профилактично настройките в BIOS - USB Device Setting.

При мен такова нещо няма има едно Advanced-Logacy USB Support [Enable] - дадох го на Disable и пак нищо върнах си го както беше.

Щом свети мишката значи има захранване на USB ! Пробвай да деинсталирай от Device Manager USB и рестартиай !

• Автор

Щом свети мишката значи има захранване на USB ! Пробвай да деинсталирай от Device Manager USB и рестартиай !

Отново същата история всичко си свети обаче на лаптопа не отчита да е включено нищо :S
  • Автор

няма да е лошо да провериш за вируси !

Сега ще пусна да сканира ако не намери нищо преинсталирам и ще видим какво ще стане

След като деинсталира (или просто забрани) USB-тата и рестартира, пусна сканиране на устройства и инсталиране на драйвери, нали?

• Автор

След като деинсталира (или просто забрани) USB-тата и рестартира, пусна сканиране на устройства и инсталиране на драйвери, нали?

Деинсталирах, рестартирах и докато изчаках да зареди всички програми започнаха да излизат съобщения, че са открити нови устройства след това, че инсталира нещо си там и че са драйверите са инсталирани и готови за употреба влязох пак в менажера и се бяха опявили отново.
  • Автор

Преинсталирах win-а сложих XP SP3 пак същата работа, мишката си свети но компютъра не отчита нищо. :cool:

Четох някъде и следния съвет: Тотално изключване на компютъра от захранване (и ел. мрежа, ако е вкл.). Изчакай малко и пак включи. ПП: Че и батерята се вадела даже..

Редактирано от 2bourne (преглед на промените)

• Автор

Ако горното не помогне, виж това: http://support.microsoft.com/kb/817900/bg (в частта "Нека реша проблема сам")

и това: http://support.microsoft.com/kb/871233/bg

Опитах всеки един от вариантите стъпка по стъпка следвах написаното ефект 0-ев, опитах и да го изгася и да го оставя стоя около 30-тина минути пак неще сега ще го изключа и ще го оставя до утре, маи това е последния вариант :rolleyes:
  • Автор

извади батерията!

П.П

ако не стане не се мъчи а го носи на техник! :P

Стоя повече от 10 часа изключен от захранването със свалена батерия и не става..... При първа възможност отива на техник http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Единствения съвет: сваляш дъното, слагаш ново и всичко заработва.

:P

Единствения съвет: сваляш дъното, слагаш ново и всичко заработва.

да беше прочел , че все пак това е лаптоп и дъното не се сваля толкова лесно !
  • Автор

:eek:

да беше прочел , че все пак това е лаптоп и дъното не се сваля толкова лесно !

То за свалянето няма да ми е проблем, току що го сглобих, разглобих го за да видя какво има вътре :) обаче четох че за тези лаптопи в България не се предлагат дънни плати единствения вариант е да се свържа с фирмата вносител за което в крайна сметка излиза не много евтино за този стар модел, сега говорих с един познат има компромисен вариант. От страни на лаптопа има един голям слот широк около 5 см. на него се слага една карта (не помня точно как се казваше) на която има 2-ва USB изхода картата струва 38лв. Когато имам възможност ще я сложа и ще пиша дали е помогнало :):)

Възможно е да е изгорял USB контролера. Не знам доколко е възможно да се смени само той, на лаптоп по-скоро няма да може. И аз имам подобен проблем, нищо, че е на настолен компютър - USB-тата на дъното ми дават волтаж, но на практика не работят.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Колеги купих си ExpressCard 54mm със 2 USB изхода, но уви и тя не действа, тъпия лаптоп отново не отчита, че е включено каквото и да е устройство картата работи изпробвах я на друг лаптоп, слагам я инсталира се включих в нея мишка и работеше перфектно но при мен нещата са доста по различни... Слагам картата в лаптопа но той не реагира включвам мишка към картата тя светва, но ....... историята се повтаря маи проблема е в дъното ? Някой има ли идеи, опитах да инсталирам и драйверите от който вървят с картата същата история.

Редактирано от az____ (преглед на промените)

Явно е дъното и трябва да го занесеш на сервиз !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.