Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация

Featured Replies

процесор: AMD ATHLON64 X2 220 2x2.8 GHz DUAL CORE

дъно: ECS MCP61M-M3

памет: 2x2 GB DDR3 1333

диск: 1000GB HITACHI 7200 32MB

DVDRW: LG GH22NS50

видеокарта: PALIT GT430 1GB DDR3

Kaкво мислите за тази конфигурация ?? Добра ли е ?? Ако имате предложение ще съм доволен ако ги споделите с мен :rolleyes:

Kaкво мислите за тази конфигурация ?? Добра ли е ?? Ако имате предложение ще съм доволен ако ги споделите с мен :rolleyes:

Едва ли.Не купувайте готови конфигурации от залежали компоненти.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Kaкво мислите за тази конфигурация ?? Добра ли е ?? Ако имате предложение ще съм доволен ако ги споделите с мен ;)

Процесора не е лош но доколкото знам се продава само в Треи вариант тоест с по малка гаранция.

Дъното е бюджетно и не особено добро.

Паметта бива.

Из форума има доста оплаквания от хардовете на Хитачи, шумни са.

Видео картата става колкото да изкара картина на монитора и за някоя по-стара игра.

Ето я http://www.unicombg.net/index.php?page=products&id=13656 Това ли е бюджета с който разполагаш.

Ако наистина за това става въпрос :rolleyes: за 550лв може и по добре.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Кажи бюджета, за какво ще се ползва какво трябва да включва. И ако случайно имаш стар комп да видим какво можеш да ползваш от него.

За 600лв доста трудно ще се сглоби такъв компютър.

дъно:ASROCK M3A770DE - 107лв

процесор:AMD Phenom II X4 Quad Core 820 - 180лв

рам:ADATA 2 x 2GB DDR III 1333 - 75лв

видео карта:SAPPHIRE 512M HD5670 - 145лв

хард:WD 500GB 7200 16MB SATA II Blue - 74лв

кутия + захранване:COOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 400W PSU - 112лв

така излиза 694лв, което е с 100 лева над бюджета. Иначе ето този процесор:AMD Athlon II X3 Triple Core 445 и 2гб рам ще се впише точно в бюджета, но няма да очакваш много от машинката. Според мен събери си още 100лв и вземи това :P

Ето едно предложение от мен Не си казал имаш ли стар компютър.

За 600лв доста трудно ще се сглоби такъв компютър.

дъно:ASROCK M3A770DE - 107лв

процесор:AMD Phenom II X4 Quad Core 820 - 180лв

рам:ADATA 2 x 2GB DDR III 1333 - 75лв

видео карта:SAPPHIRE 512M HD5670 - 145лв

хард:WD 500GB 7200 16MB SATA II Blue - 74лв

кутия + захранване:COOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 400W PSU - 112лв

така излиза 694лв, което е с 100 лева над бюджета. Иначе ето този процесор:AMD Athlon II X3 Triple Core 445 и 2гб рам ще се впише точно в бюджета, но няма да очакваш много от машинката. Според мен събери си още 100лв и вземи това :)

Не виждам мишка, клавиатура, писачка. Ще вдигнат още малко цената.

Иначе за готовата конфигурация ще кажа, че с тая GT430 ще се играят само много стари игри нормално + тетрис. Наистина си заслужава да се съберат още 150-200 лева и да се вземе нещо, което поне ще позволява игра на нови игри при 1280х1024. Казвам 200 лева, защото по всичко съдя, че пусналия темата няма да може сам да си сглоби конфигурацията и ще трябва да даде някой лев за сглобяване на поръчаните от него части. В другия случай ще му я сглобят без пари, но първо ще го излъжат с нещо и второ ще му продадат поне с 10 % отгоре препоръчаните части.

• Автор

....Не си казал имаш ли стар компютър.

Ами имам, но той също ще се ползва.

...защото по всичко съдя, че пусналия темата няма да може сам да си сглоби конфигурацията и ще трябва да даде някой лев за сглобяване на поръчаните от него части. В другия случай ще му я сглобят без пари, но първо ще го излъжат с нещо и второ ще му продадат поне с 10 % отгоре препоръчаните части.

Да, наистина немога да си сглобя конфигурацията пък и не искам да го нося да го сглобят, защото със сигурност ще вземат някоя част. Не познавам никой, който да ми го сглоби,затова май ще е по-добре да си взема готова конфигурация.

Можеш спокойно да си поръчаш системата компонент по компонент, по някой от вариантите, който колегите са ти дали. Фирмата, от където си ги поръчаш, ще ти ги сглобят, не е нужно да купуваш готова конфигурация, за да я получиш сглобена.

Можеш спокойно да си поръчаш системата компонент по компонент, по някой от вариантите, който колегите са ти дали. Фирмата, от където си ги поръчаш, ще ти ги сглобят, не е нужно да купуваш готова конфигурация, за да я получиш сглобена.

Отдавна не се доверявам на фирми за сглобяване на конфигурациите ми и не знам как процедират сега. Но преди години, когато не се наемах сам, от поръчаните компоненти 50 % не бяха същите ( дъно,процесор, че и видеокарта), а половината бяха и стари - флопи, РАМ, хард диск(!!!!). Тия неща ги разбрах на по-късен етап, с изключение на процесора. Проблемът не е, че са ми сглобили тая конфигурация а в това, че платих за по-скъпи и стари компоненти в запечатана кутия и не се навих един познат да я отвори, за да не ми изтече гаранцията. Да, ама и от гаранция не можах да се възползвам, защото харда замина и пак ме излъгаха - да им го продам на 30-40 % от цената и да доплатя за нов. Просто ми казаха, че щяло да мине много време, докато го занесат в София и тем подобни простотии.

Затова казах, че реалната цена на тая конфигурация, която би искал да сглоби колегата, е малко по-висока заради риска от измама или заради това, да намериш човек, който да ти я сглоби. Въпреки всичко, бих предпочел тоя вариант с условието, да не се запечатва кутията.

Отдавна не се доверявам на фирми за сглобяване на конфигурациите ми и не знам как процедират сега. Но преди години, когато не се наемах сам, от поръчаните компоненти 50 % не бяха същите ( дъно,процесор, че и видеокарта), а половината бяха и стари - флопи, РАМ, хард диск(!!!!). Тия неща ги разбрах на по-късен етап, с изключение на процесора. Проблемът не е, че са ми сглобили тая конфигурация а в това, че платих за по-скъпи и стари компоненти в запечатана кутия и не се навих един познат да я отвори, за да не ми изтече гаранцията. Да, ама и от гаранция не можах да се възползвам, защото харда замина и пак ме излъгаха - да им го продам на 30-40 % от цената и да доплатя за нов. Просто ми казаха, че щяло да мине много време, докато го занесат в София и тем подобни простотии.

Затова казах, че реалната цена на тая конфигурация, която би искал да сглоби колегата, е малко по-висока заради риска от измама или заради това, да намериш човек, който да ти я сглоби. Въпреки всичко, бих предпочел тоя вариант с условието, да не се запечатва кутията.

Ти не се доверяваш, защото имаш опит в тази сфера и най-вече защото можеш да си я сглобиш сам. Аз също предпочитам да си ми докарат компонентите поотделно, запечатани и в кутии и си сглобявам сам. Обаче има хора, които не могат. И за тях остава да купят готова конфигурация или да си поръчат от фирмата, от където са им частите да я сглобят. Или да търсят познат, който да го направи това. А искам да отбележа, че в повечето компютърни фирми като SKY например няма да ти сложат лепенка на кутията, а ще имаш гаранция на отделните компоненти. А пък ако толкова на някой не му занимава и държи на готова конфигурация - това е може би единственото място, от където можеш спокойно да си купиш такава.

Ти не се доверяваш, защото имаш опит в тази сфера и най-вече защото можеш да си я сглобиш сам. Аз също предпочитам да си ми докарат компонентите поотделно, запечатани и в кутии и си сглобявам сам. Обаче има хора, които не могат. И за тях остава да купят готова конфигурация или да си поръчат от фирмата, от където са им частите да я сглобят. Или да търсят познат, който да го направи това. А искам да отбележа, че в повечето компютърни фирми като SKY например няма да ти сложат лепенка на кутията, а ще имаш гаранция на отделните компоненти. А пък ако толкова на някой не му занимава и държи на готова конфигурация - това е може би единственото място, от където можеш спокойно да си купиш такава.

Да и аз това исках да кажа. Все пак, ако човекът е от София, нещата са различни. Ако не е и поръчва онлайн или отива в представителството на някоя фирма, нещата с цените стоят по друг начин.

А що се отнася до гаранцията, наистина нямам представа, как стои въпросът с отделните фирми. Аз лично говорех за точно конкретна, от която взех първата си конфигурация и където преди слагаха лепенки на кутията.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

За съжаление все още има много фирми, които слагат лепенки по кутиите. Като има хора, които ги купуват, ще има и такива, които ги предлагат. А ако не е от София например, нещата с цените са по-различни единствено от гледна точка на доставката, цените на самите компоненти са си същите.

За съжаление все още има много фирми, които слагат лепенки по кутиите. Като има хора, които ги купуват, ще има и такива, които ги предлагат.

А ако не е от София например, нещата с цените са по-различни единствено от гледна точка на доставката, цените на самите компоненти са си същите.

Не винаги е така. Например във фирмата, която пазарувах преди, цените им бяха десетина процента по-високи от тия на сайта им. В скоро време съм купил само една клавиатура от там и цената бе като тая в онлайн магазина им, но по това не мога да съдя за другите цени. Иначе, става нещо като пазарлък и бакалски сметки на ум. Ама дори и да поръча човек конфигурация от дадена фирма и цените да не са различни, непременно се слага и някаква надценка от 50-тина лева за сглобяване, доставка или просто за труда. Затова винаги съм се чудел на подобни теми за конфигурации, които реално в един поотдалечен град, излизат поне 50-100 лева отгоре в зависимост от цената на конфигурацията.

Не винаги е така. Например във фирмата, която пазарувах преди, цените им бяха десетина процента по-високи от тия на сайта им. В скоро време съм купил само една клавиатура от там и цената бе като тая в онлайн магазина им, но по това не мога да съдя за другите цени. Иначе, става нещо като пазарлък и бакалски сметки на ум. Ама дори и да поръча човек конфигурация от дадена фирма и цените да не са различни, непременно се слага и някаква надценка от 50-тина лева за сглобяване, доставка или просто за труда. Затова винаги съм се чудел на подобни теми за конфигурации, които реално в един поотдалечен град, излизат поне 50-100 лева отгоре в зависимост от цената на конфигурацията.

Това съм го писал поне 100 пъти.

Дали ще губя време в обикаляне по магазините или ще поръчам онлайн за мен е все едно.

Части за цяла конфигурация, кутия, дъно и т.н. доставката ми излиза около 20-30лв.

http://kaldata.com/forums/uploads/gallery/1287430043/gallery_67643_1191_80552.png на тази стара снимка може да видите колко е таксата за доставка.

Това съм го писал поне 100 пъти.

Дали ще губя време в обикаляне по магазините или ще поръчам онлайн за мен е все едно.

Части за цяла конфигурация, кутия, дъно и т.н. доставката ми излиза около 20-30лв.

http://kaldata.com/forums/uploads/gallery/1287430043/gallery_67643_1191_80552.png на тази стара снимка може да видите колко е таксата за доставка.

Да. И още 50 лева за сглобяване, ето ти 70. И това е при положение, че поръчаш от едно място. Ако поръчаш от две или три, каквито съвети има много тук, сложи още толкова за доставка и вече минахме 100 лева надценка над това, което се пише тук.

А за 550 лева да даваш поне 100 отгоре, не си заслужава. Човек има определени пари, но не си прави сметка, че има и допълнителни разходи. Просто за 550 лева или поръчваш от интернет, сядаш да четеш и си сглобяваш конфигурацията или купуваш готова, та било то и поръчана като отделни части. В първия случай имаш ниска цена и почти никаква възможност за гаранция, ако не си от софия. Защото, за да ремонтират един мой хард за 80 лева примерно, трябва да отида до София, да дам поне 70 лева за бензин и 20 за ядене, да не говорим за това, дали от раз ще намеря фирмата. А ако пратя всичко по пощата...гаранция Франция. Виси и чакай като изпразнен...

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

НЕ ВЗИМАТ пари за сглобяване, ВЗИМАТ за инсталиране на софтуер. Гледам че не си много наясно да ти обясня.За 550лв не даваш 100лв отгоре а даваш 20лв. Седиш си удобно вкъщи пред монитора, избираш си спокойно, четеш инфо гледаш сравняваш, консултираш се във форумите и си поръчваш, без търговеца да има възможност да ти напълни главата с глупости и да ти пробута някой залежал буклук. За дреболии таксата за транспорт е 6 и 50лв - 7,00лв. Под дреболии разбирай HDD,CPU,GPU,RAM и така нататък. За монитори, захранвания и кутии е малко по-солено. Лаптопите са с безплатна доставка.Над определена сума 300/500лв в много фирми също е безплатна доставката. Онлайн пазаруването е супер удобно спестяваш време и най-важното нерви.В онлайн магазините цените почти винаги са са по-ниски. Ако пращаш всичко по пощата (има куриерски фирми) процедурата е следната: звъниш по телефона до фирмата обясняваш какъв е проблема. после изпращаш.А от куриерската фирма ти издават квитанция така че няма страшно ако ти загубят нещо ще ти го възстановят. Няма нужда да ходиш до София и да даваш 70лв за бензин :rolleyes: Няма да редактирам повече :) всеки си решава сам от къде да пазари и къде му е най-изгодно.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

а ако магазина продава само онлайн, ако въобще се наложи, гаранцията е към някоя сервизна фирма (най често на самата марка), и може дори да има клон в твоя град (ако е PB CT A или В), а и според мен единственото което някога ще ти направи проблем е харда, какъвто и да е, вече ги правят да се скапват година след като изтече гаранцията. за сглобяването въобще не се страхувай, всичко е така направено, че да може да се пъхне само на неговото си място, единствено изискване е да разпознаваш болт и гайка :biggrin: няма ли някоя фирма която над 300 или 500 лв да доставя безплатно?

Редактирано от swenstyle (преглед на промените)

Най-добре се измъчи да си намериш някой който да ти сглоби и си поръчай част по част.. конфигурацията която си си харесал първо ,че е гола вода.. второ ,че няма перспектива така да го кажа.. ще решиш ,че искаш още рам.. ще имаш пари и няма да можеш да го направиш.. защо.. защото дъното е с 2 слота до 16 ГБ рам (как става тая работа?!) и е едвали не за училища където повече и не им трябва.. не си хаби парите за глупости.. :wors: иначе и аз се мъчих да сглабям хубав за 600 лева.. обаче се оказва ,че няма как .. просто си иска поне още 50 кинта отгоре.. 650 да хвърлиш за хубав.. иначе виж офертите в www.iskampc.com там не са лоши.. и за части по отделно.. иначе обичам в плесио да пазарувам най-евтино е. :blink:

иначе обичам в плесио да пазарувам най-евтино е. :wors:

Точно там не е евтино и е много вероятно,ако си купуваш сглобен комп от там,да ти пробутат нещо не работещо.Затова вече си купувам всичко отделно в кутийка пълен комплект. :blink:

Еми аз го сравнявам с жара .. някои неща са по-скъпички, но повечето са на ниски цени или същите и от където и да е дори и от плесио не бих взел готова конфигурация така ,че тука не коментирам. :rolleyes:

Жар не знам как са от тях съм си купувал един геймпад за 25 лв.Но от плесио съм си купувал готова конфигурация,захранването го смених на 2-я ден,дъното което ми бяха сложили беше с не работещо вградено видео.Последно от плешо се опитах да си купя вентилатор(в декада беше изчерпан),който струваше 12лв и по телефона ми казаха,че доставката от центъра до кв.Борово,ще е 8 лв :rolleyes: .Т.е. 20 лв за вентилатор,който струва 12.Накрая си поръчах друг вентилатор от декада,пича дойде със скутерче,не ми иска пари за доставката,но му дадох 3 лева повече ,да се почерпи.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.